U vezi registri baze
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: U vezi registri baze

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano U vezi registri baze

    treba mi sample kod(nesto najjednostavnije) kako da u C++ upisem nesto u registri bazu tako da se program pokrene sa sve sistemom. Ili ako imate neki link ka tutrialu....
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan



  2. #2
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: U vezi registri baze

    RegCreateKeyEx, RegSetValueEx, RegCloseKey itd itd
    Literatura, naravno MSDN.

  3. #3
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano Re: U vezi registri baze

    imas mnogo source codova na netu, pogledaj ovde: http://www.planet-source-code.com/
    treba da upises string key u HKLM_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run/ sa vrednoscu putanje ka tvom programu, a za upisivanje istog koristi api...
    ^
    |

  4. #4
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: U vezi registri baze

    Evo ti funkcija iz jednog mog programa:

    Kod:
    void addRegistry(char *valueName, char * valueData)
    {
    HKEY hKey;
    DWORD wDisposition;
    
    if(RegCreateKeyEx(HKEY_CURRENT_USER, "Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run", 0, "", 0, KEY_READ | KEY_WRITE, NULL, &hKey, &wDisposition)!=ERROR_SUCCESS)
    {
    MessageBox(NULL, "Nemože da otvori registri ključ!", "Problem", MB_ICONEXCLAMATION);
    return;
    }
    
    if(RegSetValueEx(hKey, valueName, 0, REG_SZ, (LPBYTE)valueData, strlen(valueData)+1) !=ERROR_SUCCESS)
    {
    MessageBox(NULL, "Nemože da upiše vrijednost u registri ključ!", "Problem", MB_ICONEXCLAMATION);
    return;
    }
    RegCloseKey(hKey);
    }
    Kao "valueName" predajes ime kljuca, a kao valueData putanju do programa koji treba da se podigne sa sistemom.

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: U vezi registri baze

    sukure, puno hvala!!!!!!
    Jos kad bi mi rekli kod da obrisem to iz registri baze bio bih srecan co'ek
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  6. #6
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: U vezi registri baze

    Kod:
    RegDeleteKey(hKey, "ime kljuca");
    Evo
    Ako nece da radi, onda ispred imena kljuca stavi i full path registrija, gdje se on nalazi.
    Poslednji put ažurirao/la juznivetar : 22.08.2006. u 23:52

Slične teme

  1. Baze
    Autor Ksenija02 u forumu Prirodne nauke
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 07.11.2009., 23:51
  2. Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 17.10.2008., 15:00
  3. Registracione Baze<<<<<<
    Autor Nemkec u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 18.09.2005., 22:41
  4. BAZE PODATAKA
    Autor NO PROBLEM u forumu Programiranje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 13.07.2004., 18:17
  5. BAZE
    Autor brandza u forumu Programiranje
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 03.09.2003., 15:32

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •