Ko to tamo vatru pali ?!
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Ko to tamo vatru pali ?!

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Ko to tamo vatru pali ?!

  Zidovi, koji se evo opet, - malo im ? -, izmedju balkanskih naroda izdizu,
  - smetaju miru !
  Ipak, ako nas citalac pazljivo procita i dekodira sljedece textove bice mu jasno da farba i fasada sa tih zidova polako opada...


  Da krenemo hronoloski ; naime, prje nekoliko mjeseci, ovo pismo je upuceno "komsiji pravoslavcu":

  Postovani Komsija,

  Rijeci koje cu sada potrositi imaju namjeru srusiti zidove nepovjerenja izmedju nas ; nepovjerenja , koje, znam da ces se sloziti, ne datira od jucer…
  I ja sam , kao i ti , dobrano osjetio prosli rat; kao sto su nasi ocevi i djedovi, na svojoj kozi , osjetili one druge ratove!
  Osjetio sam ga i ekonomski i emotivno, ...
  Bogu Jedinom Hvala , kod mene u porodici nije niko stradao .
  Komsije mi se sa tim , kao sto znas , ne mogu pohvaliti .
  Kao , uostalom , ni tvoje !

  Znas, mi koji sebe nazivamo bosancima smo malo iskompleksirani !
  Psihoanaliticki govoreci , kod nas je ,- trenutno , a i prije ovog zadnjeg rata-, bio na djelu , onaj akvizirani (steceni ) komplex vise vrijednosti ; a stekli smo ga, kao i vi , propagandom razlicitih tipova.
  Razlog nepriznavanja odredjenih ‘’krivica’’ je taj komplex i ta propaganda…srecom , nadam se da ces uvidjeti , nismo svi bas toliko iskomplexirani i izpropagandisani…

  Danas ti , Dragi Komsija , ne zelim o propagandi …
  Pricat’ ti zelim o jednoj inicijativi kojoj je zadatak ,-a preko pisca ovih redova-, baciti svijetlo na dogadjaje s pocetka sukoba u Sarajevu ; a kojima sam , licno , prisustvovao !

  Obrati , Komsija , sada, dobro paznju na text izmedju navodnika :

  « Rat pocinje za nekoliko mjeseci ; koliko izgubimo glava na teritorijama sa manjinskim stanovnistvom, mi moramo ‘nadoknaditi’ ovdje, u Sarajevu , gdje smo vecina! Znaci , moramo fizicki eliminisati (!) koliko je god moguce vise Srba ! Ja cu se pobrinuti da vam ubrzo dovucem dva kamiona madjarskih kalasnjikova, a vi cete mi iskupiti , manje vise, 60-tak hiljada njemackih maraka da time platimo dobavljace i transport ! Tebi se Armine obracam zato sto si Musliman , poznajes dosta raje na Bjelavama i u stanju si da to ‘odradis’ jer , odluceno je 100/100, rat pocinje !»

  Ovo su bile rijeci Namika BUKVICA , trenutno visokoplaciranog funkcionera u ministarstvu socijanih poslova vlade BiH !.


  Nekoliko sedmica sam , istina , razgovarao sa poznanicima o ovim nimalo lijepim vijestima, konsultirajuci se .
  Pravo da ti kazem , Komsija , nikome se od nas bjelavcana nisu dopadale ideje ovog gospodina !
  Treba li da ti govorim da slicne naredbe ne odgovaraju ucenju nijedne poznate religiji , a pogotovo ne Monoteistickoj ?!

  Meni se specijalno nije dopala ideja po kojoj sam trebao ici na vrata moje uciteljice Nade DESPOTOVIC , i njenog sina Dzordja te , s madjarskim ‘kalasom’ u ruci , radi BUKVICEVE demografije , iste likvidirati.
  Tako , poslije nekoliko sastanaka ‘zahvalili’ smo mu se na ‘uslugama’ i prekinuli ‘kontakt’!
  Prekidanje ovog kontakta je najvjerovatnije prouzrokovalo da se Bjelavama prisije pridjev ‘pacificnog’ kvarta : jedinog koji u Sarajevu , na pocetku rata , pa i kasnije ,nije imao svoju brigadu !

  Najvjerovatnije si se dosad upitao zasto ti ovo govorim.
  Ti sigurno znas , ako si dobar Pravoslavac , da , u Europi i svijetu ima dosta onih koji bi da Vama pripisu kolektivniu krivicu ; kako za pocetak rata tako i za nepostovanje ratne deontologije…A niko ne voli da ga prozivaju zlocincem, pa , tako , nadam se, ni ti .

  O drugim dogadjajima koji su se desili poslije mog deserterstva , u proljece ’93-ce , nemam ti namjeru pisati , zato sto nisam obavijesten.
  Medjutim , teza koju branim je da niste , Vi komsije, barem sto se tice Sarajeva i okoline , prvi i jedini krivci ! Moja je teza suprotna !

  Imao sam namjeru , i imam ,

  POZVATI

  gospodina BUKVICA na odgovornost !  To sam , po prvi put uradio , javno , na predavanju koje sam odrzao u KUD-u C.L.A.N. (Filozofski Kafe u Lijezu ,- Belgija) , 26-novembra , 2005-te ;
  « Desamorcer les tensions !? » (Smiriti Tenzije ?!) je bila tema , a predavao sam i diskutovao o nemirima u predgradjima europskih metropola, pred 20-tak zainteresovanih , razlicitih filozofija, religija , porijekla…
  Tu sam detaljno opisao goreopisano sarajevsko iskustvo o kojem smo , kasnije , svi zajedno , raspravljali .
  Nekoliko dana poslije toga , pocetkom decembra znaci , kasetu na kojoj je snimljeno predavanje , kao i pismeni izvjestaj sa istog , sam poslao gospodinu Svenu ALKALAJU , ambasadoru BiH , u Briselu , zahtijevajuci od istog da proslijedi citav dosie (koji se zove « Dokaz » , La prEUve !) svojim nadleznim u Sarajevu. Ovi zadnji su trebali pozvati BUKVICA na odgovornost !

  Prije par sedmica , sredinom januara 2006-te , sam telefonski kontaktirao sekretaricu ALKALAJA , Eminu , koja me je obavijestila da je dosie « prebacen kod Velida » . Velid je cini mi se konzul , atashe ili ne znam sta drugo…Uglavnom nije « nadlezni u Sarajevu » !

  Sve ti ovo , Dragi Komsija, iznosim jer znam : da ste i Vi pretrpjeli apsolutno nevine zrtve ; da treba graditi povjerenje ; da povjerenje nema ako nema istine …a mozda mi komsija mozes i pomoci jer…

  Od kako sam predao dosier « Dokaz » u BiH-ambasadu u Belgiji cudne se stvari desavaju : osobe sumnjivih namjera dolaze na adresu moje majke u Sarajevu , nudeci … , mjesto mojih predavanjà, C.L.A.N. , je , naredbom gradonacelnika Lijeza zatvoren ( ?!)… ; imam osjecaj , naime , da se « slucaj » zeli prikriti !

  Ja sam , Dragi Komsija , kao sto , evo , citas , napravio prvi korak prema rusenju nepovjerenja a ti , ako zelis, mozes napraviti drugo : obavijestiti , naime , ORGANIZACIJE , iz zemlje i inozemstva koje se bave uspostavljanjem odgovornosti jer spreman sam SVJEDOCITI u korist svih zrtava rata , a posebno , u nasem slucaju , sarajevskih Srba !

  Ako se ne utvrdi ODGOVORNOST za ono sto se desilo prije i u toku rata Srbija , Srpska , kao i Srbi , ce snositi , kao sto znas , moralnu i ekonomsku odgovornost !
  Od ove odgovornosti moja bolesna majka i slijepi brat nece imati nikakve koristi ; opet ce sve za sebe , rezervisati gospodin BUKVIC i ostali « ratohuskaci » kojih , na zalost, ima mnogo , kako u vasim tako i u nasim institucijama !

  Stojim , znaci , na raposlaganju svim istinoljubcima i zrtvama rata , kao i njihovim bliznjima , familijama , invalidima…

  Primi puno iskrenih komsijskih pozdrava , i

  Neka Je Slava Bogu i Naka Nam On Pomogne!  ************************************************** ***********

  Nadao sam se da ce poslije ovog pisma balkanske sluzbe bezbjednosti reagovati, ispostovati svoju deontologiju ( profesionalnu etiku ) i pozvati ove neprijatelje mira i svih balkanskih naroda na odgovornost. Medjutim, kako se ispostavilo, nelojalni, perfidni i lose integrisani balkanci Alkalaj, Bukvic & Co. se osjecaju nedodirljivima...

  Odnosno , oni njihovi bjelosvjetski komplici , kako u RS-u tako i u Federaciju pa i u Europi i svijetu , samo misle da su nedodirljivi , pa jos uvijek nema pozivanja na odgovornost ...

  No, kako smo ljubitelji slobode, legaliteta, transparentnosti i mira, mi smo odlucili da se obratimo "kompetentnima"...
  ************************************************** *********** 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Na osobnu paznju

  KARLE DEL PONTE
  TPI  Exelencijo,

  Vec nekoliko mjeseci se trudim, -preko razlicitih lokalnih i europskih institucija-, da ispravim jednu nepravdu; - uzalud !
  Krajem novembra prosle godine, dakle, u toku predavanja « Da li je moguce smiriti tenzije ? », u lijeskoj asocijaciji KLAN, ja sam javno optuzio gospodina Namika BUKVICA, aktuelno visokoplaciranog u bosanskoj administraciji, za : organizaciju kriminalnih djela protiv covjecnosti, pripremanje kolektivne egzekucije pravoslavnih civila u Sarajevu, za ilegalno naoruzavanja (protiv internacionalnog embarga) i za komplot cija je namjera izazivanje rata…

  Pisani izvjestaj sa ovog predavanja (u dosieu « la prEUve ! », dokaz) i audio kasetu na kojoj je snimljena moja optuzba, odmah zatim sam poslao gospodinu Sven ALKALAJ, ambasadoru BiH u Belgiji.
  Od njega sam zatrazio da pozove, preko BiH institucija, gospodina BUKVICA na odgovornost.

  Neobjasnjivo ; gospodin ALKALAJ uopste ne reaguje !

  Vise puta sam telefonirao u ambasadu ; ALKALAJEVA sekretarica mi je rekla da je dosie « la prEUve ! » kod Velida (atashe), bez dodatnih objasnjenja.

  Buduci da oni nisu reagovali zelio sam angazovati/obavijestiti (preko elektricne poste) i autoritete u Republici Srpskoj : sefa kabineta vlade, gospodina NESKOVICA. Vise pisanih poruka nisu naisle na bilo kakav odziv ( ?!).

  Zatim sam zatrazio intervenciju gospodina Fratinija, europskog komesara za sigurnost ; nakon sto je examinirao « la prEUve ! » odgovorio mi je da nije kompetentan.

  Neke od belgijskih institucija su bile takodjer informisane ;-bez ikakve reakcije !

  Prije nego sto cu optuziti BUKVICA, primjetio sam, ovdje u Belgiji, maglovito ponasanje nekih djamijà; posebno djamije u Lijezu “Al Mouwahidin”.

  Sektaska ideologija (wahabizam) te djamije, koju sam jedno vrijeme frekventirao, me je podsjetila na rat : predavanja za svaku kritiku, ekonomske malverzacije, regrutovanje naivnih…-uvidio sam da, uporedjujuci diskusije u ovoj djamiji sa homolognim iu Sarajevu (BUKVIC), uoci rata, zakljucio sam da nam se i ovdje sprema balkanski scenario.

  Plus, BUKVICI su privilegovana familja od strane prowahabijskih krugova ; oni su, takodjer, prije rata, regrutovali narod po Sarajevu, i oni su pripovijedali mrznju prema ostalima,…

  Zasto ja nisam optuzio BUKVICA ranije ?

  Usuditi se, prije svegan nije nimalo lako, ali, ja sam to morao uraditi…
  Da, u protivnom, u perspektivi, ja cu biti otjeran i iz Belgije.

  Ono sto me brine, sada, je to sto djelovanje ovih sekti, ima svoje zastitnike unutar bosanskih i belgijskih institucija, oni, njihovi zastitnici, vrce opstrukciju svih inicijativa protiv njihove konspiracije koja za cilj ima “sok civilizacija” danas, i onda, u Bosni, medjureligijski rat.
  Kada sam prosle godine manifestirao pred pred pomenutom djamijom, promovisuci objektive moje asocijacije (Mir , Smirivanje tenzija…), bio sam uhapsen i, bez ikakvog objasnjenja, odveden u bolnicu; poslije deset dana sudije tribunala za Mir su nasli da je moje zadrzavanje u bolnici bilo neispravno ( pogledati dokumenat u annexu) zatim sam izasao.
  Zeljeli su, lokalne vlasti, da atribuiraju debilitet meni i objektivima moje asocijacije, -uzalud!

  Tu sam shvatio da promovisati Mir, danas, u Europi , moze biti opasno ali da je imperativ.

  Zatim, poslije duzeg razmisljanja, odlucio sam da prekinem tisinu; u stvari da razotkrijem sve ono sto znam o dogadjanjima prije i u toku rata u Bosni.

  Ja to moram napraviti zbog Mira, zbog buducnosti mog sina u Sarajevu, zbog svih patnji koje su pretrpili stanovnici Balkana, zbog ometanja buducih ratnih konspiracija, zbog kontribuiranja rekoncilacije narodà, zbog stabilisanja istine, zbog, na kraju, ponasanja za svaku osudu pojedinih hulja koji su isprovocirali kolektivnu bosansku tragediju.

  Sa ovim aktom, dakle, ja Armin CENGIC

  OPTUZUJEM

  Gospodina Namika BUKVICA, da mi je naredio, osobno, eliminiaciju koliko je moguce vise pravoslavnih civila u Sarajevu, prije rata ‚92-uge. I, takodjer da je organizovao uvoz oruzja potrebnog za taj plan.


  Takodjer, stavljam se na raspolaganje da

  SVJEDOCIM

  U sljedecim slucajevima:

  -postojanju kolektivnih sakupljalista mrtvih civila (adrese, svjedoci…) ;
  -postojanju torturà nad pravoslavnim civilima (adrese , svjedoci,…) ;
  -svjedocenje o neljudskom ponasanju pojedinih bandi organizovanih od BUKVICEVIH istomisljenika, ’92-uge i pocetkom ’93-ce ;

  Pocetkom ’93-ce, protivan ratnoj strategiji bosanske nomenklature, ja sam desertirao, u Italiju. Tamo sam se, istina je snalazio kako sam znao i umjeo; ponaka je to bilo na nacin koji nije konforman zakonu; ali, bas zbog te moje sposobnosti u “snalazenju” BUKVIC je pokusao da me regrutira u svoj plan. Uostalom, excelencijo, Vi znate da u komandnom kadru, u Sarajevu, u toku rata, nije bilo , ili su bili rijetkost, oni koji su imalo CV cist.

  U svakom slucaju ja sam se danas reformiso i od ’94-te do danas nemam nikakav problem sa zakonom; u Belgiji sam stekao zvanje medjukulturalnog pratioca i angazovao sam se u kulturno socijalnim aktivnostima…


  Na kraju, zelim traziti od vas dvije stvari ; da pristupite ovom slucaju sa strogocom koju on zahtijeva i drugi je da me stavite pod zastitu.

  U ime mira, pomirenja medju narodima, balkanske golgote, ljudskih prava…ocekujem da me kontaktirate.

  Primite puno pozdrava


  Armin CENGIC 14-05-2006  Danas je optuznica poslata, popracena svom dodatnom dokumentacijom, expresnom posiljkom (sa povratnicom), na sljedecu adresu :


  INTERNATIONAL CRIMINAL TRIBUNAL FOR THE FORMER - YUGOSLAVIA

  Procureur generale Mmme Carla Del PONTE

  Churchillpein, N° 1

  The Hague (Haye)

  NETHERLANDS (Pays Bas)


  Original je poslat na francuskom jeziku.

  Takodjer, kompletna dokumentacija je , danas, ponedjeljak 15 maja, poslata na sljedece adrese :

  -Ambasada JCG u Briselu ;

  -Europski komesar za sigurnost Franko Fratini (EU-Komisija) ;

  -Ministar predjsjednik belgijske pokrajine Walonije, Elio di Rupo ;

  ************************************************** ***********

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Imao sam namjeru, naime, takodjer, kompetentnima ispripovijedati, hronoloski, nekoliko epizoda, odmah poslije moga deserterstva u martu '93-ce, t.j. -/+; sljedece :

  Po izlasku iz Sarajeva (zahvaljujuci potvrdama dobijenim "na crno" od komandanta Mustafe Zulica) ja i jos nekoliko mojih drugova, poslije burne noci, pune peripetija sa "plavcima" (UN) na aerodromu ,dolazimo u Konjic.
  Tamo trazimo smjestaj kako bi se odmorili i , - ne nalazimo ga.

  Dogovaramo se da idemo u Bosansku Kostajnicu, kod HVO postrojbi, ciji je komandant Zeljko Sagolj veliki prijatelj mojih saputnika.

  Po dolasku u Sagoljev kafe/restoran "Kondor" u Kostajnici, (s "druge strane" jablanickohg jezera) primjecujemo neuobicajenu napetost.

  "Pripadnici armije - govore nam bojovnici u HVO uniformama - su prije sat vremena bacili rucnu bombu pred "Kondor"-a i ranili nekoliko osoba, medju kojima i maloljetne te Sagoljovu sestru...

  Neobrano grozdje: ni luk jeli, ni mirisali u belaju ; medjutim, ruku na srce, bojovnici se prema nama ponasaju ljubazno i nude nam smjestaj ( Sagolj je takodjer odobravajuci telefonirao) u nekoj prikolici na obali jezera.
  Zorom krecemo prema Mostaru gdje bivamo zaustavljeni od Jusufa Juke Prazine koji nas malo kritikuje zbog dezerterstva i nakon par sati naredjuje svojima da nas ljubazno i bez maltretiranja isprate ...

  Nekoliko mjeseci po nasem dolasku u Italiju kod nas "u goste" stize i pomenuti komandant Mustafa -Mujo Zulic.

  Zatim, bila je to jesen/zima 93-ce, iz Belarije (RIMINI) gdje smo stanovali Zulic odlazi put Belgije...

  Nakon odprilike mjesec dana se vraca kod nas u Belariju.
  Novine i tv u to vrijeme javljaju o nestanku generala HVO-a , pomenutog Juke PRAZINE, koji se u medjuvremenu razduzio i otisao zivjeti u Belgiji...

  Jednom prilikom kad je Zulic telefonirao ambasadorki Bisreki Turkovic u Zagreb, pred nama svjedocima, psujuci joj, rekao je : "ako me ne vratis u Sarajevo, sve cu objelodaniti o Prazini..."

  Naime, analizirajuci ponasanje i deontologiju "nasih" ambasadora dolazi se do zakljucka da su nelojalni kako prema zakonima tako i prema narodu koji predstavljaju u inostranstvu.

  Osim toga, Zulic nam je takodjer objelodanio kako i zasto su ga optucili za smrt 25-orice svojih vojnika, na pocetku rata, na padinama Trebevica.

  "Moras danas napasti - rekao mi je Alija (Izetbegovic) - na Trebevic, kako bi olakso pritisak na Cacinu brigadu..."

  Srpski borci na padinama Trebevica su "spremno" (!) cekali...

  Kao i 8- og augusta, 92-uge, kada se "organizovala" deblokada grada; i u toj prilici srpske snage su spremno ocekivali "Alijine mudjahidine"...

  Koliko li je samo zbog nelojalnosti nasih vodecih balkanske omladine izgubilo zivote, osakaceno ...
  Kao sto citalac uocava, odgovornost "lade" (SDA? Alija?) je evidentna za otpocinjanje sukoba sa HVO ( pocinju 3/4 dana nakon bombe pred "Kondorom")
  No, da nastavim sa skidanjem fasade i farbe sa zidova koji su, i onda kao i danas, zbog svoje interpozicije medju i unutar balkanskih i europskih narodà - glavni i odgovorni urednici za dizanje tenzija... ************************************************** ***********  Na osobnu paznju,
  Direktora POSTE,
  Place de Marche
  Liege 4000,
  Rue Ferronstré,

  Objekat : SIGNALIZACIJA

  Gospodine,
  Ja sam vam signalizirao, u vise navrata, emergentnu situaciju prouzrokovanu prema meni i prema asocijaciji « Union u Razlicitostima »- u kojoj smo se nasli neobjasnjivim nestajanjem (zaledjivanjem) nasih pisama-, od strane poste kojoj ste vi direktor.

  Zadnji put kada smo se sreli, u ulici Neuvice, ja sam vam rekao da, preporuceno pismo koje sam poslao u Medjunarodni Sud za ratne zlocine (15-05-2006), bez ikakvog objasnjenja, nije stiglo na odrediste ; kao i mnoga druga pisma.
  Ja sam od vas trazio da pocnete tretirati moje posiljke striktno jer, sa njima, ja radim za Mir, plus, u poslednje vrijeme, ja sam prijavio jednog ratnog zlocinca.

  Od TPI, ja sam trazio da svjedocim i da budem oficijalno zasticen od strane UN.

  Sve sam vam to govorio pojasnjavajuci da, prijaviti one koji su ukrvavili ruke znaci staviti se u opasnost.
  Vi ste se pokazali, u toj prilici, jos jedanput, veoma malo azurni, i, uzrujani, vi ste mi se derali : « hoces li da te vratim odakle si dosao ?! ». Dakle, kod kriminalaca koje sam prijavio…
  Mi znamo da je posta dio javnog sektora koji je vitalan za funkcionisanje drustva, i takvo ponasanje, karakterisano, izmedju ostalog, vasim pretjeranim ponosom, nije adaptirano ponasanju jednog odgovornog direktora.
  Danas, poslije dvije sedmice, ja cu ponovo pokusati poslati moju optuzbu u Hag.
  Od vas danas trazim da observirate moju posiljku jer, recidivirati ( zanemariti je, kao ranije), bi znacilo lose ocjeniti vasu deontologiju i opasnu situaciju u kojoj se nalazim.
  U dodatku imate fotokopije jednog dijela pisama koje, retroactivno, nisu stigle, - takodjer , bez validnog objasnjenja-, na njihovo odrediste ; pisama, kako vidite, veoma vaznih.


  Liege 29-05-2006 Armin CENGIC


  Potvrda : - RR 483 08881 7 BE - od 15-05-2006 nije stigla u Hag
  Potvrda : -RR 483 08974 1 BE- od 29-05-2006 kojom je ponovo poslana optuznica

  ************************************************** ***********

 4. #4
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  ************************************************** ***********

  Bas svugdje....

  ************************************************** **********

  Na osobnu paznju
  POLICIJSKOG KOMISARIJATA
  I policijskog inspektora
  SMETS Jean-Luc-a


  Objekat: KOMUNIKACIJA


  Gospodine,
  Ja sam se presentiro u vas komesarijat u ulici Violette br 8, u petak 19-og maja, da prijavim recidivitet ( u neslanju nasih pisama) gradske poste sa Trga Marché ( odmah pored gradonacelnikovog ureda).

  Objasnjavajuci vasim kolegama situaciju, toga dana, rekao sam im da sam dobio od vas “poziv” da se presentiram u vas biro , u utorak 23-eg maja.

  Vase kolege su vas pozvale, i, kada ste stiglu u biro i vama sam objasnio da su mnogobrojna pisma, moja i od asocijacije ciji sam administrator ( Unija u Razlicitostima”), neobjasnjivo,- nestala . Vi ste mi rekli : “u utorak ti se trebas javiti ovdje, tada cemo pricati, izmedju ostalog i o tome”. To jest : o posti .
  Ja sam vam onda urucio fotokopiju moje prijave (ndr Namika BUKVICA) poslane u Medjunarodni Sud u Hagu.

  Posteno govoreci, nadao sam se da ce, -prijaviti osobe koje su ukrvavile ruke, znaci, ratne kriminalce-, biti rekompensirano (nagradjeno) na drugi nacin ...

  U utorak sam dosao na vrijeme u vas biro ; kad smo zavrsili ispitivanje po pitanju proslogodisnje episode ( “Union u Razlicitostima”/Mmme CELIC, atase od gradonacelnika), izlazeci, ja sam se zaustavio na recepciji, zeleci prijaviti postu.
  Opet, vi i vas kolega, g. Leclerk, mi to niste dozvolili, demonstrirajuci, prilikom toga, veliku netoleranciju; vi ste me, u stvari, na nimalo ljubazan nacin, odvukli u prostor rezervisan za uhapsene osobe. Tamo sam proveo 3 h, cekajuci, kako ste me obavijestili, odluku Procuratora.

  Vise mi je puta toga dana sa vase strane, gospodine SMETS, bilo prijeceno « bolnicom » (aluzija na ilegalno kaznjavanje kojem sam bio zrtva u novembru, prosle godine).

  Poslije ste me na silu izveli iz komisarijata ; ne dozvoljavajuci mi da prijavim postu.
  Tacno je, s tim u vezi, da ste me savjetovali da opet odem kod direktora poste.

  Buduci da ja postujem belgijske institucije ja cu jos jednom kontaktirati direktora; pismeno.
  U dodatku ovom pismu imate fotokopije moje pisane intervencije direktoru.
  Gledajuci na vaznost subjekta, - prijava u TPI i moja protekcija - , ne zeleci vam smetati, ja vam saljem ovu oficijalnu komunikaciju o signalizaciji adresiranoj direktoru poste.
  Budite pozdravljeni.

  Liège 29-05-2006 Armin CENGIC

  ************************************************** ***********

  Pa smo se odlucili da literarno-artisticki polako skidamo farbi i fasadu sa gorepomenutih zidova...

  ************************************************** ***********

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  PISMO STAROJ DAMI


  Draga Europo,

  Uprkos Vasoj krvavoj proslosti, rat je opet, jos jedanput, programiran u Vasoj perspektivi !

  Bez da su Vas o tome obavijestili !

  Tama u kojoj se nalazite obavezuje svakog vaseg gradjanina,-ako je savjestan i odgovoran-, da reaguje ; na slobodan i demokratski nacin, razumije se !

  Buduci da je moja namjera da postanem Vas odgovoran stanovnik, te, buduci da ja nemam rezervne domovine (Balkan=Europa), ja zelim pridonijeti Vasem Miru, pokusavajuci, u mojim skromnim mogucnostima, da Vas upozorim…

  Znamo da postoje oni koji pricaju o Shoku Civilizacija : s jedne strane partizani ultraliberalne globalizacije (kulturne i ekonomske) te, s druge strane ( ali sa slicnim finalnim ciljevima : totalni rat) misteriozni personaliteti, koji djeluju violentno, u ime Islama, bez autorizacije muslimana (i religijskih zakona), dakle « uljezi » :Ben Laden, Zavahiri, Zarkawi,…-vehabije (doktrina porijeklom iz nekih arapskih dinastija) !

  Pomenuti elementi imaju svoje partizane na terenu ( na Vasem, takodjer !) i oni su veoma aktivni ; oni zele, draga Europo, da upute ljude jedne protiv drugih, na sve moguce nacine…

  Tako, radi molitve, ja sam se nasao u jednoj djamiji u Lijezu,-u Belgiji, dakle, kod Vas, draga Stara Gospodjo-, djamiji u kojoj sam primjetio : predavanja koja pozivaju na mrznju i poziv na srdjdbu protiv zapada, zbog banalnih motiva , t.j., zbog karikatura Poslanika Muhameda .
  Banalnih, jer nalazim da za proteste ima vaznijih razloga, n.p.r., protestirati protiv arapskih diktatorskih rezima…
  Primjetio sam, u toj djamiji, takodjer, izucavanje wahabizma ( !), lose financijsko poslovanje i ponasanje u tenebrama (tmini) odgovornih funkcionera…

  Kao ljubitelj pravila i demokratije, ja sam prijavio ,-u moje, i u ime asocijacije koja se okupira, Draga Damo, Vasim Kulturama, Religijama, Ljudskim Pravima, Mirom,… "Zajedno u Zajednistvu"-, ja sam , dakle, prijavio ta ponasanja kod lokalnih vlasti u Lijezu, sto bi znacilo, kod gradonacelnika Lijeza, M. Willy DeMeyer (Socijalisticka Partija).

  Ali, voila : na opste iznenadjenje, - umjesto da zatvori to mjesto uljeza, koje uveliko steti sliku o Islamu i muslimanima-, lokalne vlasti , (ovaj put ) Sud u Lijezu, preko mutnog, kafkijanskog, rekao bih, procesa, naredjuje da, moja asocijacija, i ja, nemozemo vise dijeliti antiwehabijske letke, dakle, letke koji pozivaju na Mir !

  Zbog Mira na Vasoj teritoriji, Draga Damo, mi smo se na odluku zalili ; zalbeni proces je fixiran za 16 maj !

  Advokati, bez objasnjenja, odbijaju da nas brane ; "ja se ne osjecam najbolje u ovom procesu ",-rekla nam je nedavno gospodjica Petit, i dala ostavku na mjesto branioca.

  Sve ovo nije jednostavno pa se gospodjica mora razumjeti…

  Makjavelisticko ponasanje lokalnih autoriteta je s jedne strane razumljivo, evo i zasto : S.P., partija na vlasti, ovdje, je postala principijelni agent ultraliberalne globalizacije na Vasem tlu, draga Godpodjo.

  U ultraliberalnoj globalizaciji, - to, ovdje, moramo napomenuti-, institucionalne vlasti imaju limitiran kamp djelovanja; sve vaznije odluke pripadaju padronima privatnih industrija…i oni, padroni, oni su odlucili, postaje nam jasno, poci u rat !

  Padroni, na razlicite nacine, drze u rukama sudbinu Vasih politicara; ovi zadnji, dakle, ne odlucuju, skoro pa nista .
  Dakle : alea iakta est ?
  Kocka je bacena ?
  Cini se, jeste…

  Da, jer globalizatori, da bi kompletirali svoj plan, i da bi, dakle, sto vise uniformisali ostatak globusa, oni se moraju obracunati, preko masovnih sukoba, sa muslimanskom religijom jer, ona, sa svojom ekonomskom doktrinom (kredit zabranjen, divlje konzumiranje takodjer,…, zatim, za globalizaciju kontraproduktivna karakteristika vrijednosti tradicionalne familije), ona je u stanju, kao uostalom i druge monoteisticke religije
  ( pogledati, po tom pitanju, kritike konzumizma, od strane novog vatikanskog Pape) ona je u stanju, dakle, da pomrsi racune toj ogromnoj prevaretini kakva je ultrliberalna globalizacija !

  Ima onih koji kazu da su globalizatori previse odmakli u svome projektu i da vise nemogu nazad (nas problem ?!) ; pa moraju, radi toga, u nove ratove.

  Oni zele, - kao lijepo integrisan gradjanin, moja je duznost da vas obavijestim, i to je cilj ovog pisma-, oni zele, globalizatori, da steknu saglasnost vaseg stanovnistva !

  Kako ?

  Za partizane ratovanja svi nacini su dobri: manipulacije u informisanju, ratna propaganda, podrzavanje ratne kulture, "uljezi ", losi predavaci unutar mjesta predvidjenih za kult i religiju, ovdje vec pomenutih…

  Medijska masina, takodjer, veoma aktivna na vasem terenu, Stara Damo, okarakterisana je pravljenjem svih vrsta sterotipa; ta masinacija bi tesko mogla proci deontoloske analize, racimo, Belgijske Novinarske Karte za Press.

  Jedan od nebrojenih primjera : kako cemo objasniti , dakle, da, kada jedan hipoteticni Mustafa otudji novcanik u Briselskom autobusu, sve novine donose i najmanje pojedinosti, opise, dok, o extradeliktanom procesu kakav je nas, do danas, nisu napisali,- ni rijeci !?

  Vase stanovnistvo ima pravo na informacije, ili, ne ?

  Postoje, evidentno, stereotipi koji se sakrivaju, i oni koji se publiciraju…

  Ja moram, draga Europo, ovdje, takodjer, potrositi nekoliko rijeci o Vasoj Kulturi; Vi Godpodjo, zasigurno znate, da Vi uopste vise nemate Vasu Kulturu !
  Totalna akulturacija Vase populacije moze se opisati parolom koja datira jos iz rimskog doba « hljeba i igara » (kasnije ce biti « i krvi » ?!)…

  U posljednje vrijeme, garderoba koja se prodaje Vasem stanovnistvu, je inspirisana ratnim modnim kreatorima (maskirna, anarhicna i sexisticka) ; plus, nije rijetkost vidjeti, na ulicama Vasih metropola, mlade, odjevene u majice sa velikim natpisima na prsima : "Kokain ",
  " sicilijanska mafija " ,…modeli ponasanja ? Anarhija ?

  Filmovi, muzika, knjige, tv ,novine, …video-igre, igre na internetu, igre za PS (Play Station), programirani su na taj nacin da nam, nama i nasoj djeci, ucine rat familijarnim.

  Kulturna ponuda je, po pitanju edukacije, na katastrofalnom nivou…

  Jos soli na rane : na Vasim trgovima se prodaju, gotovo nekaznjeno, sve vrste droga, zatim : alkohol, prostitucija, kriminal, nasilje,…

  Nedavno, jedan mladi belgijanac je ubijen, razlog : mali muzicki objekat, MP3, koji je postao, zahvaljujuci reklami, apsolutno beskorisni simbol prestiza kod mladih naseg vremena, sa kojim, ne trebaju cuti nista osim muzike...

  Nasoj je djeci, draga Gospodjo, evidentno je, rezervisana buducnost , "psi rata" (kao , kolektivno, mi na Balkanu, onda)beskompromesno i nemilosrdno ; to nam je, nazalost, stvarnost,… tuzni realitet

  Vasi ministri kultura spavaju !

  Oni, oni su ustvari ti koji imaju odgovornost za nivo svjesti kod masa !

  Draga Stara Damo, oni su tu, bezbrizni ; observiraju Vasu tuznu ratno-anarhisticku metamorfozu, bez ikakve reakcije !

  Bez ikakave sumnje, vasi Vasi politicari nisu svjesni svoje odgovornosti ; ako ovako nastave, lako je moguce da ih buduce generacije, - da nas Uzviseni Bog toga sacuva-, proklinju po rovovima sirom svijeta !

 6. #6
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Balkan, odakle sam porijeklom, je zrtva intereligijskih sukoba; nedavno, tamo smo se, Draga Gospodjo, poslije lose propagande, mi balkanci, godinama ubijali izmedju sebe i na kraju,-nema pobjednika !

  Ili, mozda, ima ?; globalizatori, jos jedanput: danas, kompletan Balkan je privatiziran, kulture su se uniformizirale, u sintezi, Balkan je danas kraljevstvo ultraliberalizma ! Kulturnog i ekonomskog.

  Ja ti moram, na kraju, draga Europo, ispricati jednu epizodu sa pocetka ovog, za mnoge jos uvijek, nazalost, nerazumljivog rata .
  Nekoliko mjeseci prije pocetka sukoba, naime, kontaktiran sam, u jednoj dzamiji, od strane jednog mladog Izetbegovicevog funkcionera, koji mi je, u nekoliko prilika, rekao, izmedju ostalog, sljedece : "rat pocinje, moramo eliminisati srbe, ovdje u Sarajevu, morate spremiti novac, ja cu vam donijeti kalasnjikove… ".

  Poslije konsultacije, srecom, mi ( narod iz mog kvarta : Bjelave) , mi smo odbili njegove savjete.

  On osto me brine, danas, po pitanju ove epizode, je ponasanje ambasadora bosanskog ambasadora u Belgiji, Alkalaja.
  Ja sam mu poslao dosie (audio snimak, text, slike sa predavanja na kojem sam slucaj objasnjavao u javnosti… ) jos u novembru prosle godine, zahtijevajuci od njega da pozive na odgovornost pomenutog gospodina ,dakle, Namika BUKVICA, danasnjeg funkcionera ministarstva socijalnih poslova.

  Do danas, - nikakvog odgovora !

  Mi znamo, draga Europo, da je Balkan zrtva genocida !

  Ambasador Alkalaj je koordinator, u ime BiH, u NATO-u, i njegova deontologija (profesionalna etika) ga obavezuje da reaguje u ovakvim slucajevima…

  Cudno ; on uopste ne reaguje , i , da stvar bude jos cudnija : on isti, Alkalaj, on je pripadnik jednog naroda koji je zrtva genocida, u drugom svjetskom ratu, - dakle, on je izraelit- , razlog zbog kojeg od njega ocekujemo da bude osjecajniji po pitanju genôcidà cije su zrtve drugi narodi, znaci, da reaguje….

  On to, bez ikakvog objasnjenja, ne cini!

  U svakom slucaju, ja sam gospodina Alkalaja pozvao na sud u Lijezu, kao svjedoka ; da malo pojasni ovu i ostale epizode vezane za njegove diplomatske aktivnosti,…i aktivnosti gospodina Bukvica!

  Bukvica koji je,- i ovdje cemo zatvoriti krug europskih uljeza u Islam-, privilegovana familija bogatih saudijskih krugova.
  Uostalom, dedo Ibrahim ,- mi, da nas europljani bolje razume, imamo obicaj reci i Abraham -, dedo Ibrahim je, dakle, dosao na Balkan sa Bliskog Istoka, poslije prvog svjetskog rata ; a Namikov brat Dzihan , vlasnik je (vjera je danas, izgleda, najjaci „bussines“) skole Kur’ana, saudijski stil.
  Najblizi rodjaci Bukvicima, Gavrankapetanovici : Fariz, Ismet , Vildana…oni opet , pomocu saudijaca, interaktivno, evo, privatiziraju sarajevska ljecilista… Nakon sto su se, 90-tih , specijalizirali u amputaciji extremiteta sarajevskog stanovnistva ; u bolnici Kosevo , koja je bila dobro obiljezena i , -nenapadana!

  Eto, to bi , draga Europo, bilo sve za danas ; imao bi jos ponesto za pripovijedanje …-ostavimo za drugi put.

  S postovanjem i ljubavlju : tvoj gradjanin :

  Armin
  P.S.
  Ovaj tip literarnih ( i ponakad oratorskih) intervencija me je vec dovodio u neprijatne situacije; u stvari, subjekti u mojim diskusijama, u njihovim ilegalnim pokusajima ( stranim za slobodna i demokratska drustva) da me usutkaju, su pokusavali, do danas uzaludno, proklamirati debilom, mene i moje teze.
  Bez panike i pretjerivanja, ovaj put, takodjer (prije procesa, 16 maja), mi mozemo, draga Europo, ocekivati podvale u tom smjeru…
  Zelim da znas da dolepotpisani ne uzima nikakve vrste ljekova, da se ne drogira, ne pusi , ne pije…te da je naviknut stpljivo podnositi razlicite vrste provokacija.

  Hvala na Paznji!

  ************************************************** ***********


  U ime borbe protiv terorizma i terorista evo jos jednog pisma:

  ************************************************** ***********


  Draga CIA,

  Kada su, prije nekoliko godina, - u jednom danu, istovremeno i matematicki organizovano do u najmanji detalj - , Ameriku i njeno stanovnistvo pogodili teroristicki napadi, i ja sam, kao vecina svijeta , bio prozet osjecanjem , - straha !

  Vi amerikanci ste odmah poslije toga,- s pravom- , izjavili da se odgovorni za teroristicke napade, dakle teroristi , moraju izvesti pred lice pravde , a vasi sefovi su proglasili « planetarni rat protiv terorizma, terorista i njihovih komplica-simpatizera ma gdje se oni nalazili ».

  Pozvali ste , takodjer, prijatelje Amerike da vam pomognu u obracunavanju sa teroristima.

  Zatim, - poslije nekoliko video snimaka, poslatih TV kuci Al Jazeera (Katar) , od strane terorista -, svijet je atribuirao napade muslimanima.

  Vasi politicari su izjavljivali de nemaju nista protiv muslimanskog svijeta .

  Ispostavilo se , poslije vase istrage, da su 15 od 20-tak kamikaza upotrebljenih u napadima na WTC bili saudijci , dakle , hipoteticni muslimani.


  Posto sam i ja musliman, da vam pravo kazem , draga CIA ,- pomalo iz straha a pomalo zbog moralne obaveze (terorizam nije konforman sa islamom) -, i ja sam se, u okviru mojih mogucnosti, vremenom, ukljucio u borbu protiv terorizma ; studirajuci , prije svega, uzroke , a zatim , i pragmaticnim djelovanjem, na terenu.  Bin Laden, Zawahiri , Zarkawi , ..., su, - teroristi !

  Njihova doktrina je Wahabizam (forma radikalne, samozvane, islamske sekte) !

  Oni, teror-wehabije, i njihovi komplici , -kao sto vi to dobro znate, draga CIA -, ubijaju neduzne civile !

  Ubijanje neduznih civila je , u svakoj religiji , pa , dakle i u islamu , -zabranjeno (2-256) !  Na Balkanu i u Europi zive, rade i gotovo neometano sektaski djeluju Wehabije !

  Svojim elitistickim ponasanjem i radikalizmom wehabije iritiraju zapadnjake drugih religija .

  Oni vole Bin Ladena , Zawahirija (...), predstavlaju ih , u medijima , kao ispravne muslimane i prave im , na taj nacin , publicitet , izazivajuci gnjev familija i zrtava terorizma , kao i citavog Zapada ! Potpirujuci , tako , s namjerom , Sukob Civilizacija !

  Simpatiziranje i pravljenje publiciteta teroristima je proteroristicko djelovanje !?


  Moje antiteroristicke (dakle, antiwehabijske) aktivnosti su : pisanje textova , drzanje predavanja i kulturno asocijativno djelovanje; a, nedavno sam se odlucio , takodjer, da prowehabijska ponasanja na terenu (Bosna , Belgija ) prijavim i na sud .

  Ocekivao sam , draga CIA ,da ce mi lokalne vlasti, ovdje u Europi , pomoci u mojoj antiteroristickoj borbi , medjutim , poslije regularno-protokolisanih prijava , redovno udaram glavom u zidove nerazumjevanja .

  Ti zidovi su se ispostavili izrazito visoki i jaki kod lokalnih vlasti u Lijezu (Socijalisticka Partija Belgije , gradonacelnik DeMayer…) ; naime , svaka moja antiwehabijska inicijativa je popracena institucionalnim pasivizmom , zanemarivanjem , nelegalnim represijama , iskljucivanjem mene i moje asocijacije (“Zajedno u Zajednistvu” ) iz socijalnih i kulturnih tokova (za sve posjedujem dokumentaciju) !

 7. #7
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Ja sam naime, ovdje, prijavio jednu wehabijsku djamiju (Al Mouwahidin) za sirenje mrznje protiv zapada , za izucavanje i praktikovanje wehabizma (i sam sam , izucavajuci ih , jedno vrijeme frekventirao lijeske wehabije ).

  Veliko iznenadjenje : odmah poslije moje prijave dzamija unajmljuje (parama koje sam i ja stavljao u zekat) advokata Bloom ekera koji pokrece kontra prijavu , nakon cega mi civilni sud u Lijezu zabranjuje dijeljenje antiwehabijske propagande !

  U medjuvremenu, oni, wahabije+Demeyer(?!), organizuju radikalne "karikatura- manifestacije", (posjedujem novinske clanke koji opisuju, u negativnom kontextu po muslimane , situaciju na tom protestu)

  Lokalne institucije su prowehabijske ?

  Odgovara im njihovo ponasanje i edukacija ?

  U pomenutoj djamiji mnoga djeca sjevernoafrickih emigranata uce o islamu !

  Sta i kako uce ?

  Sve je to , draga CIA, nekako cudno !

  Citav svijet se bori protiv terorizma dok Socijalisticka Partija Belgije stiti wehabije !

  Ja ti to , draga CIA , prijaviti , ovom prilikom, moram ; duznost mi je .

  Kao sto mi je duznost da obavjestavam belgijance koliko mogu, o djelovanju njihovih politicara (P.S) pa smo , na odluku suda (zabrana antiwehabijske propagande) ulozili zalbu koja ce se raspravljati na sudu u Lijezu , insAllah, 16 maja.

  Uostalom, za nekoliko mjeseci , ovdje u Belgiji su izbori ; u transparentnoj demokratiji , prije glasanja , narod mora biti obavijesten o situaciji na terenu i djelovanju svojih politicara.

  Nadam se, po tom pitanju, da ce nam 16 maj donijeti barem neke odgovore.

  Da ti pravo kazem , draga CIA , ne osjecam se sigurno.
  Ovaj proces, wehabije, predizborni ambijent,(…), osim toga , napisao sam i nekoliko textova po internet-forumima o odgovornostima Socijalisticke Partije , ne samo po pitanju wehabija nego i po pitanju tolerancije svake vrste kriminala (medju mnogima i pismo upuceno gospodji Guy-Quint, euro-parlament, sef grupe , P.S) ; Lijez je naime grad sa najvecom stopom kriminala u Europi.
  Mozda bi nekome od prozvanih moglo pasti na um da vise ne tolerise moje textove po internet-forumima pa da se stopa kriminala, na racun dolepodpisanog , jos malo poveca…-a gradom kruze zaista svakakvi tipovi !
  I, price…

  U svakom slucaju, jasno je : odgovornost za moj fizicki integritet je u rukama lokalnih vlasti u Lijezu ;


  Za kraj , draga CIA, moram ti prijaviti jos jednu epizodu moje borbe protiv wahabijskog terorizma koja datira jos iz predratnih vremena na Balkanu :

  Namik BUKVIC , miljenik prowehabijskih bogatih krugova (on, kao i citava njegova familija ; porijeklom, uostalom, sa Bliskog Istoka), trenutno visoko placirani funkcioner Stranke Demokratske Akcije (SDA) , mi je , pred rat , osobno , naredio smaknuce pravoslavnih civila u Sarajevu ! Sto sam ja,- kao i ostali i mom kvartu, Bjelave- , Hvala Bogu, glatko odbio !

  Ja sam taj slucaj , 23.11.2005-te, iznio u javnost u filozofskom kafeu CLAN u Lijezu, prilikom jednog predavanja ; nakon cega sam audio kasetu i pisani izvjestaj poslao BiH-anbasadoru Alkalaju, u Bruxelles, zahtijevajuci da rasvijetli slucaj i da Bukvica pozove na odgvovornost !
  Do tada je sa doticnim gospodinom i postojao neki kontakt, od te moje prijave , ama bas nikakav ! Kao da je nasom prijavom nezadovoljan.
  Razlog njegovog nezadovoljstva i pasivnosti mozemo samo naslucivati : kompasion sa Bukvicem !  « Dosije je kod Velida »-receno mi je zadnji put kada sam zvao. Velid je atashe a ja sam od Alkalaja trazio da ga proslijedi Tihicu.
  Samo zataskavanje ovog slucaja , za postenog sudiju, moze biti jedan od dokaza…Mah.

  Sve je to, -jel’de, draga CIA-, nekako cudno ; pa bi, mislim, bilo lijepo da, u ime svega onoga sto se od strane prowahabija desilo americkom narodu i onoga sto se desava , danas, muslimanskom, bilo bi lijepo, velim, da bacite malo svjetla na ovih par epizoda koje sam vam naveo .

  Naime, da bacite svjetla o odnosima izmedju Socijalisticke Partije Belgije i wehabijkse djamije Mouwahidin ; kao i , o odnosima u trokutu Bukvic-SDA-Alkalaj.

  Bilo bi interesantno, takodjer, da obratite paznju na pomenuti proces , 16 maja !
  Vjerujte mi: prilikom iznosenja svih ovih elemenata moje namjere su, prema vama i prema americkom narodu koji zastupate, bile najbolje.

  Toliko za danas i

  Puno srdacnih pozdrava !

  Armin

  ************************************************** *********

  Zatim, da stvari budu jasnije, preveli smo sa talijanskog sljedece pismo :

  ************************************************** **********


  "Anti-amerikanizam, ili, anti-neo-cons-neo-lieral?"


  Ja volim amerikance.
  Ja volim amerikance vise nego bilo koji narod na svijetu,posebno zbog toga sto oni nisu jedan narod, oni su svi narodi svijeta.

  Mnogo volim, takodjer, rodjene amerikance.

  Ja nevolim ideologiju americke dirigentske klase, aktuelno na vlasti , gotovo apsolutnoj.

  Ali, ni amerikanci je ne vole.

  Bush je dobio , na predsjednickim izborima, samo 19/100 glasova od onih koji su imali pravo glasa , racunajuci one koji su se suzdrzali , glasove nistice i druge kandidate.
  Neo-cons su, izmedju ostalih stvari, uspjeli nametnuti ostalim amerikancima vjerovanje da, ako se slucajno ne slazu s njima, da bi to znacilo antiamerikanizam ; kad je svim poznato da se u Americi mozemo ne slagati sa bilo kim.

  Istinski antiamerikanci su Reagan, Bush, Cheney, Rumsfeld, Chikago Boys, neo-liberal-neo-kons i niko vise na svijetu.

  Svi ostali koji vjeruju da su antiamerikanci su,ustvari , protivnici ovih "loschi"(=it.,za prevesti,) figura u poredjenju sa kojima se taj isti Hitler cini kao nevino jagnjesce.
  Uostalom, dosao na vlast zahvaljujuci finansiranjima od strane oceva ovih figura koje su takodjer finansirale Musolinija, Lenina a u novije vrijeme Pinocea, Sadama, Bin Ladena, Legu Lombardu, i sve violentne i teroristicke grupe na svijetu.

  Ove grupe vole politiku "Divide et Impera" (zavadi pa vladaj!) primjenjivanu jos iz vremena Faraona i Cezara.

  Oni su posijali "zizaniju" svugdje, i to ne datira od jucer.

  Drugi svjetski rat mozemo skoro kompletno pripisati njima.
  Kao i komunizam kojeg su bili principijalni finansijeri, i najvjerovatnije su to i danas.

  Ovo nije globalni komplot kako bi neki zeljeli da se vjeruje. Oni ne komanduju sa Agnoletom ( talijanski ljevicar,altermondijalista) ili Bin Ladenom ali financiraju sve one koji se ne slazu sa nekim ili necim i to neslaganje zele rjesiti oruzjem i silom.

  Oni finansiraju , takodjer, one koji su explicitno protiv Amerike, dovoljno im je da su nasilni.

  Oni, oni su jaki i sretni su kad imaju manje neprijatelje da ih pobijedjuju. Potom, ako su neprijatelji veci, tim bolje, oni vole ratove, jer su ratovi nejveci busines, uostalom, oni vole busines, kompeticiju, duel.
  Oni su sportske osobe, usudio bi se reci "zivotinjski" sportske.

  Treba znati razlikovati.

  Treba znati voljeti amerikance i Ameriku do tog nivoa da im se pomogne da se oslobode ovih monstruma koji su,-profitirajuci velikim slobodama i velikim strpljenjem-,uzeli sve i koji evo hoce da im povjerujemo da su oni Amerika.
  Pomozimo Ameriku da se oslobodi od neoconsa, kaznjenickog sistema, petrola, sile. Pomozimo joj s ljubavlju.
  Pomozimo joj dajuci dobar primjer. Uradimo, mi, europljani, ono sto bi zeljeli da urade amerikanci, distancirajmo se i tako dajmo dobar primjer.  Domenico Schietti, Elimination de la pauvraite -2010


  (Ovo pismo je bilo objavljeno, dragi dnevnice, 2004-te, na internet forumu talijanskih novina "Corriere della Sera" pod rubrikom "Noi e gli altri"-mi i ostali- koju uredjuje vicedirektor ovih novina Magdi Alam)

 8. #8
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Pa, kako sitacija nije evoluirala te kako zidovi beskompromisno uzdignuti izmedju nasih europskih naroda predstavljaju, - i dalje i progresivno -, opasnost za mir, mi smo elaborlirali sljedeci text :
  ************************************************** ***********

  PROTEZA


  I u tvojoj opstini, dragi citaoce, situacija je slicna situaciji u textu koji sljedi, zato, citajuci, budi pazljiv ; - za dobro Mira ...
  INTRODUKCIJA  Pisanje na elektronskim medijima , -koji su danas , gotovo potpuno , u rukama razlicitih uljeza , zlonamjernika , bezobraznika , ratohuskaca , laznih predstavljaca, manipulatora,... (kao uostanom i pisani mediji)-, nije nimalo lako !

  Dovoljno je da bilo koja bjelosvjetska hulja , nitkov , lazov , bijednik , nistarija ,... sjedne za kompjuter , napise pogodno ime, pored imena stavi pogodnu slicicu i onda neometano krene u,- "sijanje nereda"...  Osjecam za potrebno da, -kao svjedok ratohuskackih aktivnosti -, malo rekonstruisem inicijative za Mir koje su preduzete od strane moje asocijacije "Union u Razlicitostima" (ranije, « Europe »), od osnivanja iste ; citalac ima, na kraju ovog texta, objektive i ciljeve asocijacije.


  Kao sto je svima vec poznato, dragi citaoce, ljubitelji rata, - globalizatori, mondijalizatori,…- imaju svoje komplice na terenu.
  Oni, njihovi komplici, obicno govore jedno a rade nesto sasvim drugo…


  EUROPA


  Poznato je, takodjer, da bi najbolje rjesenje za balkanske zemlje bilo da se prikljuce u europske integracije ; gdje bi im bio zagarantovan mir, ekonomska sigurnost i, mozda,
  - kultura !

  Mozda, jer, geopoliticke sile na tlu Europe mozemo podijeliti na dvije kategorije: jedni su oni koji se zalazu da Europa bude, po svojoj prirodi, samo ekonomski entitet -, bez Kulture !

  I, oni su, danas, ineraktivni i jaki. Oni zele da sva kulturno-civilizacijska ponuda bude uniformizirana (globalizirana) sa ostatkom svijetskih trendova ( primjeri : pretjerani filmski i ini sexizam, rap, rock, folk, turbo-folk, svaka vrsta ultraliberalnog ponasanja…sve ovo popraceno ateizmom i moralnim relativizmom, jednom rjecju,- dekulturacija).

  Opozicija ovoj je Europa sa politickim i kulturosloskim identitetom ; pa su se , po tom pitanju, poceli organizovati , svake godine u drugoj prijestonici : « Susreti za Europsku Kulturu » .
  Domacini su zadnjih godina bili Berlin, Pariz, Budimpesta…

  Balkanski mediji i njihovi komplici u institucijama ,-koji su snazno na vlast,i lazno se predstavljajuci kao nacionalisti : SDA,SDS, HDZ…-, oni su za onu prvu formu, -iskljucivo ekonomsku-, europskog socijalnog uredjenja.
  Oni kriju, dragi citaoce, balkanskim popolacijama i pojedincima postojanje euro-kulturoloskih inicijativa, kako bi, od tih istih popolacija i pojedinaca, napravili samo i jedino dobre,- potrosace ! Potrosace totalno akulturisane ! U komplicitetu sa internacionalnim multinacionalama i njihovim patronima.

  Na Balkanu je, trenutno,- poslije trokutom, sestarom i digitronom pripremljenih intergenocida-, na djelu, mozda, nesto jos gore ; -kulturocid ! Ili animalizacija.

  Pravljenje zivotinje od covjeka ; bazirajuci njegove potrebe iskljuciivo na instikte i materijalizam.
  Bez spiritualiteta, religije…


  Asocijacija kojoj sam administrator, od pocetka svojih aktivnosti (dakle od svog registrovanja), je za Europu sa svojom kulturom , sa svojim identitetom i sa svojim Mirom !
  Protiv, dakle, kulturocida.

  Asocijaciji smo , u prvoj njenoj formi, samim tim, i dali ime « Europa » i uredno je registrovali (2002) !

  Nasli smo , u centru grada Lijeza, 100km od Bruxellesa, jednu stariju kucu sa nekoliko apartmana u kojima smo napravili : biblioteku, biro, kuhinju, kafe-salu (kafa, caj i sok !) sa tv-om , internetom…

  Sve to iz naseg izbjeglickog djepa !

  Sve to u cilju legalne i demokrastke opozicije divljoj komercijalizaciji ljudskog drustva.  Posto smo svjesni da je dobro fukcionisanje bilo koje organizacije povezano sa kvalitetnim partnerijatima, odlucili smo se da kontaktiramo BiH ambasadu u Bruxellesu ; gradu u kojem je smjesten najveci broj euro-institucija i gradu koji, za Balkan, danas, ima poseban znacaj !


  Nadali smo se da cemo u ambasadoru Alkalaju, - ciji je narod, izraeliti, dozivio, kao i mi balkanci, genocid, u drugom svjetskom ratu-, da cemo, dakle, samim tim, u njemu naci razumjevanje i povoljnog partnera za realizaciju nasih objektiva….

  Nadali smi se ; uzalud !


  Pisali smo pisma, isli na sastanke, telefonirali, faxirali…

  Rezultat=0 !

  Ultraliberalne feste ( s kulturoloske tacke gledista) Alkalaj organizuje cesto ; pa i za obiljezavanje ( ?) 10-godisnjice Srebrenice…

  Europska Kultura i integracije balkanaca u istu kod ovog dip’lom ate = 0 !


  U medjuvremenu, zbog ekonomskog deficita, (kao i zbog « savjeta » komunalnih vlasti gazdarici kuce : « istjeraj ih ! » )- « Europa » dobiva otkaz !
  Zrtve "kanaliziranog" genocida, protjerivanja, konc.logora ,... po Alkalaju ( i njegovim komplicima u belgijskim institucijama), nemaju pravo (!), dakle, da se negdje , u tudjem svijetu sastanu , promovisu svoju Kulturu , popiju kafu i popricaju o svojim problemima !

  Zakljucili smo, dragi ljubazni citaoce, da taj gospodin, umjesto da ujedinjuje, on (& Com.) razjedinjuju balkansku dijasporu !

  Razlog razjedinjavanju balkanske dijaspore je poznat samo Alkalaju .

  Cudno : u isto vrijeme kad ovaj europat, indirektno (svojom pas ivnoscu), zatvara "Europu" , njegovi komplici, u pornografskom "Avaz "-u, pisu textove sa naslovom : "Alkalaj ujedinjuje dijasporu!"

  Ja, i mnogo drugih smo nasli ovakvo informisanje kao uvredu nasoj zalosnoj i tragicnoj proslosti, da ne govorimo o uvredi inteligencije.

  Interesantan podatak :
  Od nekoliko hiljada bosanaca u belgijskoj pokrajini Waloniji, samo je njih par uredno zaposleno ; ostali se bave "alternativnom ekonomijom" (da sad ovdje ne objasnjavam…)!

  Kakvu sliku ostavljamo kod europljana?

  Kome to ide na ruku?

  Ko je odgovoran za takvo stanje?

  Sve sam ovo , dragi citaoce, kao i dosta drugog , opisao u mom diplomskom radu "liBEro" , koji je , trenutno na uvidu kod Euro-institucija , zajedno sa dosijeom "la prEUve".

  Pripremajuci diplomski za "medjukulturalnog pratioca" poceo sam obnavljati gradivo o uzrocima, motivima, sredstvima i ciljevima rata na Balkanu , i povezanosti sukoba sa ultraliberalnom globalizacijom...(koja , zahvaljujuci ratu, trenutno, "hara"!)…
  ...

 9. #9
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  ...


  MIR


  Kako mediji vec vise godina stereotipisu muslimane kao dezurne krivce za sve nepogode ; kako se sigurnosna situacija u Europi pogorsava iz dana u dan ; kako je Mir u opasnosti;...opet odlucujem da se obratim , prosle godine, pismeno (20-tak potpisa) , - Alkalaju !

  Opet, rezultat =0 !

  Pokazuju mi , u novim prostorijama ambasade u Bruxellesu, nekakav pseudo-*****-nacionalisticki list (“bosancica”, mah…) kojem su autori on i neki Osman Arnautovic,
  satro-pisac.
  Pozivam Alkalaja na deontoloska pravila, odgovornost, spominjem genocid; njegove reakcije su dostojne sampiona svijeta u tvrdoci srca ! Taj ima granitno…

  Svjedok ovih sastanaka je Seferovic Nihad, zrtva konc. logora kojeg su ispitivali u Hagu , na sudjenju Dusku Tadicu...

  Zadni put u ambasadi, prosle godine , izlazeci ,Alkalaj mi kaze : "ako hoces , mogu nazvati Demeyera, gradonacelnika Lijeza, da vam on pomogne”...

  Poslije krace prepiske sa gradonacelnikom Demeyerom (Socijalisticka Partija), gdje je ponovo spomenut genocid , Mir,… razultat, opet , = 0!

  Sve go kamen oko mene !

  Demeyer je socijalista; socijalizam je, -po rjecniku -, doktrina koja se bori protiv privatnog vlasnistva; Demeyer je suvlasnik lijeske privatne distribucije gasa i ko zna cega sve jos…
  Socijalisti su agenti globalizacije na terenu i oni se, izgleda, spremaju za “Sok Civilizacija”…
  Uvidjevsi, dakle, da je Mir sve vise u opasnosti, te da euro-kultura gubi teren pod nogama, klub “Europa”, odlucan da djeluje , pravi fuziju (maj, 2005-te) sa asocijacijom “Union de la Diversite” (Zajedno u Zajednistvu) ; belgijanci, arapi, turci, balkanci, razlicitih religija, u toj asocijaciji su nasli svoje mjesto!

  Ali, takva forma ujedinjenja, u Europi, danas , je, izgleda,- zabranjena…  NEMIRNE WEHABIJE
  ( i njihovi sipatizeri : Socijalisti!)  U to vrijeme sam zapazio , takodjer , "karikature" Poslanika Muhameda ; u dzamijama koje frekventiram , naime , postoje grupe , stimulisane od strane odgovornih u dzamijama , koje ne rade nista drugo osim pricanja o biografiji poslanika (hadisima) : Poslanik je : 'vako jeo , nako pio , tako spavo , kupio smece , jeo muhe....

  Kad sam , druzeci se s njima , pokusao da im skrenem paznju da nismo u 7-om stoljecu , da nam o glavi rade , da bi trebali pricati o politici , Kur'anu..., prekidali su me govoreci : "Subhanallah!" , "Estagfirullah" ; "brate zar negiras hadis?",…

  Vi negirate Kur'an mislim se u sebi , uplacujete nam belaj : izgledom , djelima, komplicitetima...

  Opisane grupe su wehabije (selefije); karikaturalna doktrina koja je podrzavana od vecine uleme (“ucenjaci”) medju kojima je i “nas” balkanski reis, Ceric!

  Oni se trude (wehabije + “ucenjaci”+vecina proglobalizatorskih euro-institucija) da muslimani zive u totalnoj magli,- dezinformisani ;
  Takodjer, oni se trude, neki svjesno (iznutra i u komplictetu sa globalizatroima ) a neki nesvjesno ( oni dobivaju po 300 maraka na balkanu da pustaju brade…), oni se trude, znaci, da ostave los utisak kod zapadnjaka kako bi doljevali ulje na vatru i stvarali animozitet prema islamu i muslimanima.  U Belgiji su,- sa svim tim u vezi-, u oktobru ove godine izbori ; africki (Kongo) kulturni centar C.L.A.N., je prije nekoliko mjeseci pozvao jednog palestinca , pripadnika Fataha (mah...) da drzi predavanje, kongolezanima (?), o belgijskim izborima.

  Ja sam , s ciljem da obavijestim i muslimanske emigrante , kako je neophodno da se, i oni, informisu o izborima, uzeo plakate i otisao u najvecu dzamiju u gradu : "al mouwahidin" , pitajuci odgovorne mogu li plakate o predavanju zakaciti na ulazni zid.

  Odgovaraju mi : "vidjecemo sa odgovornim".

  Ostavim im plakat i navratim opet na dan predavanja; imam sta vidjet : djamijski zidovi su puni plakata , svih vrsta, osim onog glavnog : o "Izborima u Belgiji".

  Na predavanju su bili prisutni mnogi emigranti ; nazalost, ne i muslimani!

  Zakljucak : neko zeli da su muslimani neobavjesteni !

  Odnosno,da su "obavijesteni" samo o "karikaturi" Poslanika!

  Zasto je to tako?

  Jednostavno : Socijalisticka Partija koja je na vlasti zeli , poslije izbora , na kojim ce racunati, preko komplica u dzamijama, na glasove turaka , marokanaca, ...zeli prekinuti Mir-tradiciju Belgije i odvesti zemlju u rat, mozda u Iran...

  Buduci da muslimani nisu bas najsimpaticnija grupacija (vecinom privatnim) euro-medijima te, stoga, buduci da intereligijske forme sukoba ni na tlu Europe nisu iskljuceni...
  Spremim se , tako (novembar 2005) , da obavijestim ,ponovo, muslimane , da im je Mir u opasnosti te da se moraju informisati: stanem pred dzamiju (nisam imao druge alternative) dok su ljudi izlazili sa teravih-molitve, i pocnem sa predavanjem, tematika : sakrivanje informacija , identitet odgovornih, razlozi , motivi...-jedna me "karikatura" malo odgurne , ...komesanje ; zahtijevam da dodje policija!

  Kako sam se osjecao fizicki ugrozenim, u sacekivanju policije sam izvadio mali djepni nozic (ostrica=4cm), i zatrazio od prisutnih (uglavnom prowehabije) da mi se ne priblizavaju.

  Mirno sacekujem patrolu i idem sa njima u stanicu , gdje, koristeci proceduralno demokratsko pravo ,odbijam odgovarati na pitanja , -do susreta sa advokatom.

  Bivam odveden u celije gdje cekam jutro i novo ispitivanje gdje, ponovo , zahtijevam da odgovaram pred advokatima .
  Tu "ispitivaci" gube zivce , zovu "nekoga" na telefon i taj "neko" naredjuje da me se vodi u bolnicu .
  Zavezan, idem kod psihologa .
  Staljinisticka metoda, -pomislim.

  Istu sam, srecom, opisao u diplomskom "liBEro", ranije.

  Pristojno razgovaram sa psihologom pitajuci ga u jednom momentu da li je Jungova ili Freudova skola i...-belaj; to ga je pitanje "uvjerilo" da sam : -opasan !
  Lijek=inekcija!
  Efekat=tortura : bol u prsima , pritisak u glavi, klaustofobija...a zatvoren, sâm, u maloj zeljeznoj celiji...!


  Budim se , fizicki razvaljen, u drugoj bolnici gdje mi prilazi neka djevojka sa sakom punom tableta govoreci : "uzmite, to je za vas".

  "Nema potrebe" -kazem joj - "ja postim , osim toga , niti sam agresivan nisti sam ikad u zivotu imao dusevnih problema!"

  Srecom, urazumim je...

  Poslije deset dana izlazim ; sud utvrdjuje da nije bilo potrebe za tom "mjerom"...

  Ovo iskustvo me je naucilo da oni koji su protiv Mira ne prezaju ni od cega u svojim "NeMirnim" namjerama !

 10. #10
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  ...  KATANAC NA MIR
  Malo prije toga sam ,- trazeci mogucnost dobivanja prostora ( opstina daje prostore raperima,rock-grupama...) u kojem bi mogli smirivati tenzije i promovisati euro-kulturu-, imao sastanak sa gradonacelnikovom saradnicom gospodjom Celic (porijeklom i ona emigrant, Tutsi, cini mi se), kaze , tom prilikom ona :
  "Opstina nema prostora"!

  Poslije malo trazenja pronasali smo vise opstinskih prostora od kojih je jedan , veoma indikativan, teren sa starom kucom: opstina ga je dala dvojici talijana da cuvaju ovce !
  Za 300 eura godisnje !
  Indikativno je takodjer napomenuti da je prdesjednik socijalista italijan Di Rupo, kao i ministrica obrazovanja Arena…

  Porazgovaram sa talijanima ; oni se slazu da kucu, kao prostor za nas klub ( u kojem bi Mirili tenzije!) , prepuste nama , a da teren , za ovce , ostane njima.

  Napisemo projekat "la prEUve" (biva,dokaz da ima "prostora" ali nam ga vi ne date jer zelimo "Miriti tenzije!")!

  U projekat uvrstimo zrtve genocida iz Srebrenice i konc.logora (gorepomenuti Nihad!)...

  Rezultat=0!!

  Odgovor : ovce su bitne za konfiguraciju terena, kuca nije za izdavanje...

  .....

  U medjuvremenu drzim predavanje "Miriti Tenzije" , u klubu C.L.A.N...predavanje u kojem govorim o odgovornostima za balkanski genocid .

  Cudno: ovaj klub nedugo zatim biva, -zatvoren !  Kazu , prave se neredi !

  Nikad nije bilo izgreda u tom klubu , osim, sto su pojedine komsije , komplici gradonacelnika ratohuskaca, podnijeli "teledirigovane" prijave , za nocnu buku !

  Lijez je zahvaljujuci permisivnosti socijalista prvi grad u Europi po kriminalnim radnjama ; i onda , socijalisti zatvaraju klub o kojem se prica protiv kriminala i kriminalaca…

  Posjedujem mnogo slika gdje ljudi , zene i djeca uz sokove i kafe mirno diskutuju...
  Smetalo je ratohuskacima/eurofobima promovisanje Mira i Euro-kulture (imam audio/foto i
  « veoma vazne pisane » dokaze…) i , - katanac!

  Dok , "karikatura" djamija , al mouwahidin , promovise "reakciju" na karikature (bez da objasni kako reagovati!), kao i mrznju prema europljanima ,...


  Pocetkom 2006-te, prisustvujem jednoj od sedmicnih molitvi (djuma) ; imam « rezi » protiv zapada i karikaturista, …

  U strahu od « torture », ne reagujem odmah, nego pisem gradonacelniku pismo zahtijevajuci da ovo mjesto « uljeza » u islam, -automatski zatvori !

  Poslije prijave , kad sam otiso da vidim da li je zatvorena , odgovorni , sigurni u sebe , i u svoje "komplice" iz lokalne administracije , kazu : kupi svoje smece odavde (list prijave koji sam im , ipak, urucio!)...

  Ne samo da je lokalne vlasti nisu zatvorile nego su , nekoliko dana poslije , organizovali, zajedno sa ovom djamijom, manifestacije, protiv karikatura, na kojima je bilo nekoliko stotina osoba.

  Mene su udaljili sa manifestacija : trazio sam da se manifestanti smire pokazujuci na novinare koji su, sa svojim aparatima, spremno cekali…

  Trebali napominjati koji su naslovi bili sutra u novinama ?

  Wal Street Jurnal 12 nas je obradovao vjestima da americki neokonzervatori imaju namjeru da se obracunaju sa muslimanskim extremistima u Europi.
  Dokaz hipoteticnog extremizma = karikatura manifestacije.

  2+2=4 !  Zakljucak :
  Ratohuskacke dzamija=OK (pravi losu sliku o muslimanima) ;

  Miroljubivi africki centar C.L.A.N.=K.O. ( predavanja o euro-kulturi, Miru, …) ;

  bosanski kulturni centar "Europe"=K.O. (ujedinjenje dijaspore, Mir, euro-kultura…) ;

  "Unija u Razlicitostima"= K.O. (smirivanje tenzija, Mir, ljudska prava...) ;  Armin CENGIC,= Pacifizam , smirivanje tenzija , Euro-Kultura, ljudska prava, Mir, zajednistvo, inter-filozofsko-postovanje , nagrada=tortura, proganjenje, prijetnje...


  ...

  I u Sarajevu, dragi citaoce, situacija je ista : reis Ceric, "KRAVOLJUB" , nista ne radi na smirivanju tenzija (jos gore : trenutno se bez ikakvog razloga prepire sa katolickim vjerskim autoritetima )...bucne anti-"karikature" Poslanika se vide na svakom koraku , specijalno na cyber medijima i na predavanjima (kojima je jedini cilj Nemir!) ...

  Umjesto Kur'ani Kerima vjernici uce milione izmisljenih hadisa !
  Umjesto Allahu , preko Bejtullaha , Kabe, vjernici se klanjaju KRAVI ; naime, arhitektonski projekat okolnog setalista ima oblik krave,pa sire , 8-ice, pa 6-ice, pa ribe...pogledati :


  http://www.binhajri.com/photos/satellite/kaba_mecca_ksa.jpg

  Dakle, citav svjet misli da je Meka centar islama, kad, ono,- totemi !


  Oni koji su napravili ove toteme oko Abrahamovog Hrama , oni su ti, bez sumnje, koji « sokiraju civilizacije »….


  I , u tvojoj opstini, dragi citaoce, situacija je slicna ovdje opisanoj.

  Za svima potrebni mir - REAGUJ !

  Slobodno, legalno i demokratski !

  Jer, kao i 90-tih na Balkanu, ako ne reagujemo, u rovove nece, ni ovaj put, globalizatorska,
  -nego-, nasa djeca!


  ************************************************** ***********
  Osjecajuci se i dalje nedodirljivim, -kako balkanski tako i europski zidovi (sa koji ipak fasada polako opada)-, i dalje ignorisu sva nacionalna i internacionalna prava...

 11. #11
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  ...


  Liege,12-06-2006

  Namik BUKVIC, osoba bliska centrima moci na bliskom istoku, je, u Sarajevu, prije pocetka sukoba, organizovao ubistva pravoslavnog stanovnistva s ciljem da BiH uvede u inter/masakre!

  Za izvrsenje tog plana BUKVIC ( i vjerski i politicki autoriteti? ) se obratio osobi, u to vrijeme, relativno kriminogenog ponasnja (avanture, kradje...); -Arminu CENGICU !


  28 Novembra 2005-te, Bosanskom ambasadoru, gospodinu Svenu ALKALAJU je urucen dosie/prijava kojim se Namik BUKVIC, dakle, tereti za pripremanje ( naoruzavanje, nahuskavanje...), masovnih egzekucija pravoslavnih civila u Sarajevu. Zahtijeva se intervencija BiH Vlade.
  Ambasador ALKALAJ je, bez ikakvog objasnjenja, do danas, - inertan!


  Pocetkom 2006-te godine, tacnije 8-og februara, kompletan dosije je urucen europskom komesaru za sigurnost, pravdu i borbu protiv terorizma, gospodinu Franku Fratiniju; zahtijeva se njegova intervencija u pozivanju BUKVICA na odgovornost.
  Biro Gospodina Fratinija se, u pismenom odgovoru (potpis: Jonathan FAULL, Mmme SCHMITT-CAB), deklarira nekompetentan.

  Nedugo zatim, 13-og marta, isti dosie odlazi u belgijski komesarijat za izbjeglice i raseljena lica (Ministarstvo Unutrasnjih Poslova Belgije/UN).
  Od komisarijata se takodjer zahtijeva da odpocne proces pozivanja BUKVICA na odgovornost.
  Do danas, - nikakav progres.

  U medjuvremenu je, na adresu gospodina NESKOVICA, sefa biroa Vlade Republike Srpske, stiglo vise poruka koje opisuju, do u detalje, evoluciju pokusaja pozivanja BUKVICA na odgovornost !
  I gospodin NESKOVIC je, absurdno, pasivan !
  Absurdno; njegovom narodu, srbima, se sprema placanje "danka" ( ratne odstete ) !


  15-og Maja 2006-te, iz postanskog biroa sa Place de Marche ( pored gradonacelnikovg ureda ) biva poslata optuznica na adresu gospodje Karle del PONTE (Churchillplein n°1, The Hague). U optuznici Armin CENGIC navodi da mu je poznato mjesto sabiranja mrtvih srpskih civila, epizode u kojima su srbi muceni, adrese, imena...

  Odrezak expresne posiljke ( RRR 483 08881 7 BE ), kojim se potvrdjuje da je posiljka primljena, dolazi, poslije neuobicajenih 10 dana, bez obaveznog pecata poste u Hagu, na adresu posiljaoca, Armina CENGICA.

  Posta o kojoj je rijec, dakle javni serviz na usluzi gradjana, se pokazala kao malo azurna u vise epizoda prilikom mnogobrojnih CENGICEVIH postanskih transakcija...

  Bez ikakvog progresa i u slucaju "Hag" CENGIC razgovara sa direktorom poste koji prijeti da, u slucaju insistiranja, istog istjeruje iz Belgije.
  Direktoru se, ipak, skrece paznja na vaznost posiljke.  I dalje, u situaciji bez ikakvog progresa CENGIC se obraca birou policije u sastavu gradske opstine ( sjediste gradonacelnika DeMeyera) , tacnije inspectoru SMETS Jean-Lucu koji, upitan da verificira prijavu i ponasanje poste, zauzvrat, CENGICU prijeti, i on, razlicitim vrstama represije.

  SMETS rezervise 23-maja, nimalo prijatan tretman karakterisan i fizickim dodirom ( agent De Qlerk); SMETS ne dozvoljava, ni u kom slucaju CENGICU da oficijelno prijavi Postu.


  29-og Maja, CENGIC pismeno obavjestava inspektora SMETSA i direktora poste o ponovnom pokusaju da njegova posiljka stigne u Hag: iz iste poste, na najsigurniji i najskuplji nacin, posiljka biva urucena radnici na salteru, koja primajuci posiljku pita : "zasto pokusavas kad znas da nece otici ?" (?!)
  Expresna posiljka ( RRR 483 08974 1 BE ) poslana, dakle, 29-og maja, do danas, jos uvijek nije urucena ( na adresu posiljaoca nije stigla placena potvrda )


  Poslije svega, a znajuci da je Lijez grad sa jakom socijalistiskom tradicijom koja u svojim rukama drzi svaku poru drustva, zakljucujemo da oni, Socijalisticka Partija u Lijezu, stiti potencijalnog ratnog zlocinca Namika BUKVICA, koji je, u Sarajevu, prije rata, - ponovimo -,organizovao egzekucije srpskih civila !  Mrtva tacka na kojoj se nalazi dosije, poslije svih inicijativa da se pozivanje ratnog zlocinca efektuira, zahtijeva jedno, legitimno pitanje :

  Kakva je , naime, to struktura, koja, u sred Europe, na najevidentniji moguci, superarogantno, dribla sva ljudska i medjunarodna prava?


  Da li je moguce da ta semafor/struktura funkcionise na daljinski: Sarajevo-Pale-Brisel-Lijez-Posta-Alkalaj-BUKVIC-Socijalisticka Partija,-Neskovic-... ? Ne dozvoljavajuci pozivanje ratnog zlocinca na odgovornost ?

  Zasto? !
  Zakljucak je da je medjunarodno i svako ljudsko pravo na najgori moguci nacin, - iz institucija - , dakle, sabotirano i ponizeno...

  Objektivno govoreci: sa demokratsko pravne strane, u opisanoj situaciji ima materijala za padanje vlada,... ali, uprkos evidentnom ilegalitetu, akteri dogadjanja arogantno nastavljaju prikrivati zlocinca.

  U Europi se pocelo pricati o postdemokratskom drustvu; s razlogom ?!  Armin CENGIC
  F. Hennaux 5/4
  Liege

 12. #12
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  ...


  Kako pomenuti faktori imaju svoje saradnik/komplice, u svojim nedjelima, u svim porama drustva, ni internet nije zaobidjen…:  Pozdrav, Sal@m


  Extremna vaznost texta koji slijedi zahtijeva od citaoca maximalnu koncentraciju; naime, u pitanju je vazna mirovna
  internet-inicijativa u kojoj, ako ste dobronamjerni, mozete ucestvovati i sami.

  Unaprijed hvala !


  UVOD

  Danas, nekoliko godina poslije uspostavljanja nakaradnog mira, uzroci i posljedice interkomsijskih balkanskih ratova postaju sve jasniji...

  Narodi, religije, kulture, jezici, pojedinci, industrije, teritorije...sve se preko noci naslo u vlasnistvu bjelosvjetske ekonomske elite.
  Ta elita, danas, ima namjeru da se i dalje poigrava za svojim zrtvama...

  Balkanci su svjedoci da nijedan narod ex-Yugoslavie u proslim ratovima nije ama bas nista zaradio; zaradili su oni koji su iznutra i iz vana te ratove brizljivo planirali, kanalizirali i na daljinski dirigovali, da bi, danas, kompletan Balkan prisvojili/privatizirali.

  Oni se nimalo ne obaziru na rijeke krvi koje su proizveli.

  Jos gore: spremaju se nastaviti sa svojim pijavicarstvom !

  Ti bjednici, sudeci po aktivnostima njihovih komplica u medijima, u institucijama i na terenu, jos nisu zavrsili svoj prljavi posao.

  Iz vise razloga oni zele ponovo gurnuti balkanske narode jedne protiv drugih, opet, za svoje prozdrljive ciljeve !

  Poslije pazljive analize balkanskih pijavica/medija, -koji su kompletno u rukama uljeza -, dolazi se do zakljucka da je, opet, poslije stotina hiljada balkanskih zrtava, mir u opasnosti !

  Strategija je "divide et impera",- podijeli i vladaj;

  Objasnjava se, tako, srbima, da im bosnjaci i hrvati nikad ne mogu biti prijatelji!

  Bosnjacima se na silu utrpava nicim opravdan nacionalizam i na taj nacin se stvara averzija prema njihovim komsijama!

  Sa hrvatima, crnogorcima, albancima... je slicno.  Plus, unutar jednog te istog naroda, zavadjivaci taj isti narod djele na grupe, kako religijske tako i filozofske (komunisti, nacionalisti, socijalisti, rojalisti, socijaldemokrate,...) kako bi sviju sto lakse kontrolisali !

  Na djelu je balkanska re-segregacija ( ponovno odvajanje naroda jednih od drugih) kojoj je za cilj, s razlogom sumnjamo, da Balkan, kao i u proslosti, postane opasni fitilj za citavu Europu!

  Narodna svijest, svjest svih naroda, se opija mrznjom: tv-om, radiom, novinama, knjigama,...i, pogotovu, - INTERNETOM !

  Ovaj posljednji medij, -internet-, je postao jako oruzje u rukama zlonamjernika i, danas, zasluzuje da mu se posveti posebna paznja !
  Evo i zasto :  CYBER-ZOHARI !!! !!!


  Gorepomenuti elita-kadar ima svoje strukturalne partizane na terenu: u institucijama, u vjerskim i humanitarnim organizacijama, kulturnim ustanovama (biblioteka, muzej...) ...dakle, u svakoj pori drustva!

  Kako je internet vazan faktor za oblikovanje javnog mijenja, i on je sistematski i pedantno kotrolisan, - iznutra!

  Naime, tesko da postoji i jedna jedina web stranica na Balkanu ( pa i u Europi), a da nema svoje unutrasnje kontrolore koji su u sluzbi opisanih elita-pijavica!
  Oni, Cyber-Zohari, oni su tu da propagiraju odluke koje im dolaze "odozgo" sluzeci se oprobanim kriminalnim strategijama; neke od njih slijede :


  1 - LAZNO PREDSTAVLJANJE
  -Cyber-Zohari koriste zivopisna i prilici prigodna: imena, avatare, zastave, ...kako bi sto lakse obmanuli citatelja ;
  -Cyber-Zohari su kod muslimana i oni satro-muslimani i laju na srbe;
  - Kod srba su satro-nacionalisti i laju na muslimane i na ostale;
  -Kod hrvata, laju na sve druge i tako redom;

  2- LANCANO DJELOVANJE
  - U komentarima se ti Cyber-Zohari sluze lancem u kojem podrzavaju jedan drugog: jedan otvori temu, drugi ga pozitivno komentarisu. Ako neko kritikuje, komplici su tu da zatvore kritiku, ili, cesto, temu !
  -Pluri-identitasi, Cyber-Zohari, imaju na vecini stranica jednog, nekoliko, ili sve moderatore (ovo posebno vazi za stranice kontrolisane od reisa-pijavice Cerica) koji pripada-ju njhovoj strukturi;

  3- PROPAGIRANJE DEKADENCIJE, MODERNITETA I KONZUMACIJE
  -Cyber-Zohari moraju propagirati novu modu, novi film, novu knjigu...!
  Primjer:
  Cyber-Zohar1 otvara temu i kaze: "sta mislite o muskim tangama?"
  Cyber-Zohar2 odgovara: "zavisi od plaze..." usidrujuci, na taj nacin, kod citatelja, ideju da su muske tange normalna stvar a ne forma peskirluka !
  Plus, na taj nacin pravi bespaltnu reklamu pijavici koja je tange proizvela.

  4- RAZARANJE RELIGIJE, FAMILIJE, MORALA...
  -Cyber-Zohari su protiv svake forme Vjerovanja iako se predstavljaju kao vjernici, znalci i autoriteti. Oni subtilno odobravaju ono sto nijedna religija ne odobrava: gay-brakove, drogu, pornografiju, dekadenciju...
  Takvo ponasanje na cyber i inim medijima je dovelo, globalno govoreci, balkansku familiju na zadnji nivo raspadanja!


  5-KORISTENJE VISE RAZLICITIH NIKOVA I STRANICA
  -Svaki Cyber-Zohar ima vise nikova kako bi lakse manipulisao citaoce.
  -Svaki Cyber Zohar je registrovan na vise stranica; neki pisu (obmanjuju) u isto vrijeme, sa razlicitim pogodnim nikovima, i na srpskim i na bosanskim, i na hrvatskim i na svim ostalim nacional-web-stranicama.

  6- PROTEKCIJA
  Cuber-Zohari su zasticeni od svih sankcija; kako, objaniti po tom pitanju da neko propagira lazne muslimane, Bin Ladena ili Zavahirija... (TERORISTE), a da ga policija ne sankcionise ?
  Ovo vazi posebno za nazovi-islamske sajtove, gnjezda Cyber-Zohara :
  www.islambosna.ba
  www.dzemat.org
  Gospodo organi gonjenja (i cyber gonjenja): u sred rata protiv terorizma, moderatori pomenutih stranica, "uljezi u islam: Cyber-Zohari", pjevaju ode radosti Ben Ladenu, Zavahiriju, Zarkaviju, Al-Kaidi,... kako bi komsije sve muslimane proglasili "krivima" i kasnije...-imate li namjeru da ih sprijecite ? Ili, ako ih vec tolerisete, objasnite za ciji racun i po cijim naredjenjima to radite !
  Narod koji od usta odvaja da bi vas placao vi ste duzni osiguravati; vi , suprotno tome, "osiguravate" zlonamjernike...
  Postovani citaoce, kako je receno u uvodu, i ti mozes, u ime mira koji nam narusavaju, pomoci na razotkrivanju zlonamjernih Cyber-Zohara ; razmisli , obavjesti tvoje prijatelje, razgovarajte, komentarisite , kopiraj i propagiraj ovaj i napisi druge textove o temi, budi aktivan u komentarisanju opisanih djavolija...

  VISE INFORMACIJA NA :

  http://kurbla.blogger.ba/

  Armin CENGIC
  Liege , Belgija

 13. #13
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Pozdrav, Sal@m,  Buduci da imamo posla sa zaista beskrupuloznim i nehumanim spodobama cije aktivnosti cesto, - kako smo vidjeli, precesto-, krse sve zakone, dakle, kako smo upravo uvidjeli , nemalo rizikujuci, osjecam za potrebno da napisem svoj tetament :  Pozdrav, Sal@m,


  Zasto meni, mladom momcetu, napamet pada, da, sada, u cvijetu mladosti, pisem svoj, -TESTAMENT?

  Procitajte moje, -slobodne i demokratske-, textove (u sadrzaju ovog bloga), pa ce vam biti jasnije!

  No, da ne gubimo vrijeme, pocnimo sa OPORUKOM:

  Meni , Arminu CENGICU, pjesniku, medjukulturalnom pratiocu, bibliotekaru, elektricaru, kuharu, vozacu lakih motornih vozila, poligloti, ex. sekretaru bosanskog kulturnog centra "EUROPE", te, administratoru asocijacije "Union Dans la Diversite"("Zajedno u Zajednistvu"; deviza europskog Ustava)...rodjenom u Sarajevu , 02-02-'69, nastanjenom u Lijezu, Belgija, na pamet ne pada sljedece:

  -Da se bacim sa 4-og sprata na kojem stanujem ;
  -Da se otrujem bilo kojom toxicnom supstancom ;
  -Da se bacim u Lamouz (duboka belgijska rijeka!) ;
  -Da na bilo koji nacin kidisem na sopstveni zivot , cineci time jedan od najvecih grijehova ;

  . . .  Kad smo , Bogu Hvala, sada, ovo sve, 'vako lijepo stabilisali, mozemo preci na zaostavstinu:

  Od materijalnih dobara imam mnogo knjiga za koje sam se "uliova" crno iza noktiju; one sto su na francuskom ostavljam mojoj kolegici, socijalnoj radnici, Barbari de Hay!

  Knjige na balkanskim jezicima nek se podijele balkancima kojima su prijeko potrebne!

  Nekoliko Kur'ani-Kerim-a koje posjedujem nek se pohrane kod moje familije u Sarajevu!

  Sva moja pisana djela, -nimalo skromno, reci cete, (sta’s, skromnost mi, izgleda, nije vrlina -, sva moja pisana djela, dakle, poklanjam europljanima svih uzrasta!

  Nema ih puno, ali ono sto ima, ubjedjen sam, moze biti od koristi aktuelno usnulim...- euro-citaocima!

  Od materijalnih dobara posjedujem takodjer: nekoliko serpi, tanjira,casa, 1 koher, nekoliko pari cipela, dvoje patike, par trenerki, majica, pantolona, jakni...sve ovo nek se podjeli lijeskim klosarima, medju kojima imam mnogo poznanika.


  Posto sahrana i prevoz mrtvaca kosta crno iza nokata, ako me "selidba" zadesi daleko od Sarajeva, moga grada, volio bi da se pokopam pored nekog stabla, sa dubokim korijenom, sirokim granama...

  Volio bih, takodjer, da se nad mojim tijelom obavi generalna i detaljna autopsija (paznja da se obrati na "deontologiju" tehnicara/doktora! ; ne smije biti glasac belgijske socijalisticke partije ; ) u cilju evidentiranja uzroka moje smrti!

  Nekome ovaj testament moze izgledati smijesan, medjutim, posljednja namjena ovog texta je smijeh!

  Vjernici koji procitaju ovaj text nek me spomenu u svojim molitvama; i ja njih redovno spominjem!  Mir s Vama, i

  SAL@M  P.S.
  Buduci da sam,- poslije vise preduzetih peace inicijativa -, subjekat prijetnji, losenamjernih komentara i uvreda, sirom neta, od strane onih kojima je cilj da stanovnistvo Europe i Balkana ostane u potpunom obskurantizmu; te buduci da su to obicno licnosti sa vise ( ili nepostojeceg, nepoznatog) identiteta, ja cu se suzdrzavati od daljnjeg web-komuniciranja sa takvima. Neka me, onda ,u svojim monolozima , nastave nazivati debilom… Kada bi nastavio diskutovati sa takvima bio bi, tek onda, -pravi debil!
  Nadam se da ce me ljubazni ucesnici diskusija, koje srdacno pozdravljam, razumjeti...  P.P.S.S.


  Poruka balkanskom sluzbeniku drzavne bezbjednosti :

  Prijatelju, zasto ne reagujes ?

  Bojis se ? I ja, ali, kad se sjetim da su mi pomenuti faktori “nastimali” bombardovanje majke, brata, djeteta te, kad se sjetim da to opet spremaju, - reagovati se mora !

  Pazi nesto : tvoj “kolega” iz biroa ce te najvjerovatnije obmanjivati kako moji textovi i sudski procesi nemaju pravnu tezinu ; kako je sve u redu ; te kako su Bukvici , Alkalaji, Izetbegovici, Cerici, Gavrankapetanvocici & Co. kako su naime lojalni balkanskim narodima .

  Vjeruj mi, prijatelju, da su oni, bas oni i niko drugi, odgovorni za balkanske retroaktivne masakre i za one koje nam spremaju !
  Reaguj !
  Nadji nekoliko (po pitanju “identiteta” )sigurnih u tvom birou I djelujte u pravcu Mira bez obzira na kojoj se strani balkana nalazis !

  Sto se tice bosanskih sluzbi ; Kemale ADEMOVICU, sta se ceka ?
  Tvome narodu opet isti, perfidno, nelojalno i beskrupulozno spremaju masakre a ti i ostali tebi poznati “bezbjednjaci” pasivno posmatrate ;
  “Oni” vam prave i financiraju teatar sa vehabijama kako bi nervirali vase susjede ; « oni » ne dozvoljavaju dijalog ; « oni » su ti koji za svoj, I za racun bjelosvjetskih lupeza organizuju intermasakre …

  Reaguj, da nam kasno ne bude…


  Pozdrav, Sal@m,

  U ime Mira, prekontrolisi :

  www.asbludd.net

  http://kurbla.bloger.ba

 14. #14
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  281

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Jel ti se ovo često dešava?:shock:

 15. #15
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  13 odgovor ana sopstvenu temu_
  Sick, man, sick...


  P.S.
  najbolje da podignemo te zidove i da završimo sa tim, nema više zajedništva.

 16. #16
  Domaćin RACE MASTER (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.641
  Reputaciona moć
  96

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Nemoje mi samo reci da ste sve ovo prcitali :shock:
  Covek zapoceo temu sa 13 postova :shock:
  Ovo je nemoguce.Svaka cast na trudu,ali ja ovo ne citao.
  P.S.Nije ovo prvi slucaj,a ni poslednji,ali se stvarno pitam da li ljudi ocekuju da pola sata citamo njihove postove i eventualno uzmemo ucesca.Mislim....

 17. #17
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  I ti je dižeš, a?

 18. #18
  Zaslužan član
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  On a hippie trail, head full of zombie...
  Poruke
  105.955
  Reputaciona moć
  3450

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  I'm the Firestarter, twisted detonator :-D ..........KO je zapalio toži

 19. #19
  Poznat
  Učlanjen
  26.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.626
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Ljudi,jel ovaj sto je postavio temu lud?
  Jel stvrano misli da ce neko da cita onolike textove?

  Dentstu jeni liozapa tozi


 20. #20
  Ističe se paola (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2004.
  Poruke
  2.268
  Reputaciona moć
  0

  Cool Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Citat Original postavio DB 06
  Nemoje mi samo reci da ste sve ovo prcitali :shock:
  Covek zapoceo temu sa 13 postova :shock:
  Ovo je nemoguce.Svaka cast na trudu,ali ja ovo ne citao.
  P.S.Nije ovo prvi slucaj,a ni poslednji,ali se stvarno pitam da li ljudi ocekuju da pola sata citamo njihove postove i eventualno uzmemo ucesca.Mislim....
  Ето ти га сад! Кандићкини следбеници дижу буку до неба када се појави неко ко мало другачије прича о муслиманима или Хрватима, а о Шиптарима ни случајно. Не! Само су Срби кривци! Српске жртве су по Кораћу, Кандићки, Бисерко, Чедици и другим свиленим и драшковићима... оправдане и минорне. То се не уклапа у клише сорошевско-ДОС-овски! Наставите са пљувањем часних намера овог човека. То вам је још остало. Пљувачке сте увек имали пуна уста!

 21. #21
  Aktivan član Adalv (avatar)
  Učlanjen
  15.07.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Požarevac
  Poruke
  1.365
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Citat Original postavio goxy
  I'm the Firestarter, twisted detonator :-D ..........KO je zapalio toži
  Дентсту није! ;-)
  "Кад је неко глуп, не можете му ни то доказати" - Д. Радовић

 22. #22
  Domaćin RACE MASTER (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.641
  Reputaciona moć
  96

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Citat Original postavio paola
  Ето ти га сад! Кандићкини следбеници дижу буку до неба када се појави неко ко мало другачије прича о муслиманима или Хрватима, а о Шиптарима ни случајно. Не! Само су Срби кривци! Српске жртве су по Кораћу, Кандићки, Бисерко, Чедици и другим свиленим и драшковићима... оправдане и минорне. То се не уклапа у клише сорошевско-ДОС-овски! Наставите са пљувањем часних намера овог човека. То вам је још остало. Пљувачке сте увек имали пуна уста!
  Nisam ja komentarisao sadrzaj,vec obim posta.Jasno je da nisam ni citao,ali mi je lik poznat od ranije sa slicnom temom(sto procenjujem na osnovu tvog komentara)Neko ga je nacepio na forumu,pa je pobegao.
  Ako se dokaze da ovaj veselnik ima casne namere-imas moje javno izinjenje.
  Mada i ranije mi je delovao "otpisano",pa sumnjam da ce ista postici.
  Videcemo.

 23. #23
  Ističe se paola (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2004.
  Poruke
  2.268
  Reputaciona moć
  0

  Thumbs down Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Citat Original postavio DB 06
  Nisam ja komentarisao sadrzaj,vec obim posta.Jasno je da nisam ni citao,ali mi je lik poznat od ranije sa slicnom temom(sto procenjujem na osnovu tvog komentara)Neko ga je nacepio na forumu,pa je pobegao.
  Ako se dokaze da ovaj veselnik ima casne namere-imas moje javno izinjenje.
  Mada i ranije mi je delovao "otpisano",pa sumnjam da ce ista postici.
  Videcemo.
  Нека маске падну што пре!

 24. #24
  Početnik
  Učlanjen
  19.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko to tamo vatru pali ?!

  Pozdrav, Sal@m

  Da i ja sam za to , medjutim, na forumu ( i drugdje : u institucijama, kulturnim ustanovama...) postoje ljubitelji maskarade...

  Svako dobro !

Slične teme

 1. STA VAS PALI?
  Autor gruja_bg u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 158
  Poslednja poruka: 03.07.2009., 03:57
 2. Pa kad dunem i vatru sunem.......
  Autor Cicoka u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 16.04.2009., 10:35
 3. pa zar i tamo!?
  Autor Победоносцев u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 27.01.2009., 03:05
 4. kad ja dunem i vatru sunem..
  Autor NovaIsta u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 61
  Poslednja poruka: 06.11.2008., 23:15
 5. Dal vas pali....?
  Autor AllmightyBruce u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 75
  Poslednja poruka: 24.12.2005., 21:42

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •