Питања у вези php скрипте
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Питања у вези php скрипте

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    11.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    9
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Питања у вези php скрипте

    Немам много искуства са php-ом, па зато питам овде, пошто сам покушао све што сам знао чачкајући по коду.
    Хтео бих да направим да ми се за део једне странице позива други фајл, тако да садржај те друге странице постане садржај прве, али да то не буде преко frame-а.
    Идеју за ово сам добио преко скрипте Plogger, која служи за прављење галерија слика. Код ње се фајл index.php, који се види при посети, може подесити да изгледа како ви то хоћете, једино се додају 3 линије кода које у ствари праве галерију.
    Прво линија <?php require("gallery.php"); ?>, која се додаје баш на почетку и ваљда позива фајл gallery.php који у ствари прави галерију. Затим се између head тагова додаје <?php the_gallery_head(); ?>, који додаје нешто овде при излазу и додаје се <?php the_gallery(); ?> тамо где желите да се на страници појављује садржај генерисан од ове скрипте. the_gallery_head() и the_gallery() се праве у оном фајлу gallery.php и нашао сам где и пробао да изменим додајући обичан html и претпостављам да је то проблем (пошто не знам php код).
    Ако би могао неко да помогне, чини ми се да ово није ништа компликовано. Да напоменем да ми ово није потребно за овај Plogger, као што сам рекао ту сам добио идеју, већ бих то додавао у неке друге фајлове уместо frame-а. Унапред се свима захваљујем на одговорима.
    Poslednji put ažurirao/la miladin : 13.08.2006. u 20:30



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Питања у вези php скрипте

    Crni Miladine!
    Pa zamalo da mi se oci ukrste, citajuci tvoj post! Evo jos mi se cini da sam zrikav...
    Pa umes li ti da koristis tacke, zareze, pasuse, da smisaono izdvojis post po celinama?
    Ovako kako si napisao, svu sam energiju utrosio da uopste stignem bez povreda do kraja citanja tvog posta i sad nemam snage ni da pokusam da odgovorim....

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    11.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    9
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Питања у вези php скрипте

    Ево, сад сам мало средио!

  4. #4
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Питања у вези php скрипте

    Citat Original postavio miladin
    Прво линија <?php require("gallery.php"); ?>, која се додаје баш на почетку и ваљда позива фајл gallery.php који у ствари прави галерију.
    Ne, nego ucitava pocetne vrednosti promenljivih, definicije konstanti i funkcija.

    Citat Original postavio miladin
    Затим се између head тагова додаје <?php the_gallery_head(); ?>, који додаје нешто овде при излазу...
    Dodaje samo ono sto inace moze ici u head, a najverovatnije CSS definicije i pozive eksternih Javascript fajlova.

    Citat Original postavio miladin
    ... the_gallery_head() и the_gallery() се праве у оном фајлу gallery.php и нашао сам где и пробао да изменим додајући обичан html и претпостављам да је то проблем (пошто не знам php код).
    U the_gallery_head() nemoj dodavati HTML kod, a u the_gallery() mozes. Samo imaj u vidu da se to ne moze postici prostim dopisivanjem HTML-a. Potrebno je nesto kao:

    $dodatak = <<<MOJHTML

    ... ovde ide tvoj HTML ...

    MOJHTML;

    echo $dodatak;

    Ovo ti skoro uvek garantuje da ce tvoj HTML biti prosledjen Internet browseru posetioca sajta, ali pitaj Boga kakav ce biti ispis. Da bi se to uskladilo moras nakon prve probe prouciti source HTML strane i uklopiti svoj sadrzaj u strukturu tabela. OBRATI PAZNJU da iza <<<MOJHTML mora ici Enter, a ako slucajno stavis space nista nece raditi!!!

    Citat Original postavio miladin
    ... ово није потребно за овај Plogger, као што сам рекао ту сам добио идеју, већ бих то додавао у неке друге фајлове уместо frame-а.
    Mislim da je ovo bilo dovoljno jasno, ali bolje da das konkretan problem.
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

Slične teme

  1. Питања за радознале
    Autor Bullitt13 u forumu Vojska, policija i avijacija
    Odgovora: 433
    Poslednja poruka: 21.08.2009., 01:09
  2. ТРИ ПИТАЊА
    Autor Marty Misterija u forumu Religija
    Odgovora: 275
    Poslednja poruka: 06.02.2009., 11:57
  3. Пар једноставних питања о PHP-у
    Autor toxi u forumu Programiranje
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 17.09.2007., 09:37
  4. Пар питања
    Autor Alekasandar3 u forumu Politika
    Odgovora: 30
    Poslednja poruka: 12.06.2007., 12:13

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •