ljudi negde gresim
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Tema: ljudi negde gresim

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    15.10.2004.
    Poruke
    56
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano ljudi negde gresim

    Napravio sam neke proste html strane u FP preko tabela i neke druge u DW pomocu slojeva i pozadinske grafike. Imam problem da kada promenim rezoluciju ovi slojevi na strani mi pobegnu u stranu do ova prez sto sam radio u FP lepo funkcionise. Gde sam pogresio i da li mogu da podesim da kad promenim rezoluciju na vecu od 1024x768 ne dodje do deformacije prezentacije.

    Hvala



  2. #2
    Zainteresovan član Master of Disaster (avatar)
    Učlanjen
    29.07.2006.
    Lokacija
    Banovan korisnik
    Poruke
    109
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    kakve slojeve, da li mislis na div tagove?

  3. #3
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    Prvo, nije mi jasno o kakvim slojevima govoris.
    Drugo, da nastane deformacija web sadrzaja, prilikom menjanja rezolucije, moze postojati gomila razloga. Kako si (ako si) koristio tabele, kako si dimenzionirao, sta i kao si razmestao elemente...
    Prva stvar koja bi pomogla je da se vidi rezultat o cemu govoris.
    Mozes li to postaviti negde pa da se vidi kako se stranica "razdesi" kad menjas rezoluciju?
    Mozda neko i bez toga moze da ti pomogne - ja ne mogu nazalost.
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 03.08.2006. u 02:03

  4. #4
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    Citat Original postavio limited
    ... Imam problem da kada promenim rezoluciju ovi slojevi na strani mi pobegnu u stranu do ova prez sto sam radio u FP lepo funkcionise. ...
    :shock:
    limited, daj malo pismenije objasni problem..
    Let the boy try

  5. #5
    Obećava
    Učlanjen
    15.10.2004.
    Poruke
    56
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    Stvarno izvinjavam se.

    Kad bolje pogledam nisam sve lepo razjasnio.

    Ovako. Uradio sam graficki dizajn u Photoshopu, iseko i izvezi kao html. Onda u Dreamwieveru dopunjavao stranicu. Da "slojevi" su div tagovi, izvinjavam se Masteru. I sada u tim div tagovima otkucam tekst i namestim ih tamo gde zelim da budu.

    Kad sve to snimim i pregledam u 1024x768 u IE lepo izgleda, tekst je tamo gde je bio i u DW. E kad promenim rezoluciju npr na vecu tekst (div tag) se pomeri i nije tamo gde treba, ode levo ili desno u odnosu na zeljeno mesto na strani.

    Nadam se da sam malo bolji, ali pitajte jos sta vam treba nije problem.

  6. #6
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    To je zbog toga jer si u <div> tagu koristio apsolutne vrednosti. Ako si stavio da se neki tekst ispise na "position absolute= 300,452" on ce tu i biti, pa i kad promenis rezoluciju, sto ce za rezultat imati "razdesene pozicije teksta!
    Googlaj malo pa ces naci sve parametre za <div> na internetu, primeni to sa korekcijom parametara (ne secam se na pamet a mrzi me da trazim sada) i verujem, bice sve ok.

  7. #7
    Zainteresovan član Master of Disaster (avatar)
    Učlanjen
    29.07.2006.
    Lokacija
    Banovan korisnik
    Poruke
    109
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    Kod:
    <div style="padding-left:12px; padding-top:25px;">Ovde neki txt</div>
    Ja uvek ovako pozicioniram text,slike i sve ostalo.
    Izbegavam position absolute, ne znam zasto ali ovako mi je nekako lakse i uvek sve uspem da u pixel postavim gde treba.
    Doduse koristim i tabele mada je bolje i preciznije koristiti samo div tagove.

  8. #8
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    Naravno, kad bi imao "absoulute" pozicioniranje, sve bi se razdesilo. Jesi proverio sve parametre koje <div> ima?

  9. #9
    Obećava
    Učlanjen
    15.10.2004.
    Poruke
    56
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    Hmmm,

    Koliko sam razumeo bolje je podesavati paddding rucno nego apsolute. Evo kako izgleda moj div:
    <div id="Layer4" style="position:absolute; left:173px; top:283px; width:161px; height:409px; z-index:4; background-color: #669966; layer-background-color: #669966; border: 1px none #000000;">
    <div align="center">sad ovde ide tekst</div>

    E sad ako je kao sto kaze Master da li svaki padding treba rucno da centriram, odnosno da kucam u kod ili moze pozicioniranje iz DW.

    Pokusacu uskoro pa se javljam

  10. #10
    Zainteresovan član Master of Disaster (avatar)
    Učlanjen
    29.07.2006.
    Lokacija
    Banovan korisnik
    Poruke
    109
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    Ako radis u design modu onda ce ti pozicioniranje div tagova uvek ici preko position:absolutle a ako budes isao preko code moda onako kao sto sam ja napisao onda u design modu uopste neces videti taj div tag jer za njega ne postoji opcija border.

  11. #11
    Obećava
    Učlanjen
    15.10.2004.
    Poruke
    56
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    OK a da li to znaci da iz design moda nikako ne mogu da podesim da mi div tagovi budu tu gde treba ili nekako mogu. A nisam razumeo kako nece da se vidi ? Da li nece da se vidi border a ako mu podesim background onda ciu da ga vidim i u njemu mogu da kucam tekst? To mi nije bas jasno?

  12. #12
    Obećava
    Učlanjen
    15.10.2004.
    Poruke
    56
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    jos nesto : Da li mogu da ih postavim u design modu pa onda da paramentre sredim kucajuci kod???

  13. #13
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    Evo ovde malo procitaj:
    http://msdn.microsoft.com/workshop/a...s/position.asp
    http://msdn.microsoft.com/workshop/a...es/right_1.asp
    ...

    Nisam bas siguran sta tacno treba da postignes, ali vidi malo pa proceni sta ti je ciniti.
    Ovde ti je objasnjenje za <div> parametre
    Verovatno treba da koristis "position:relative"
    Nisam nikad DW koristio pa ne bih znao da ti objasnim tacno.

  14. #14
    Zainteresovan član Master of Disaster (avatar)
    Učlanjen
    29.07.2006.
    Lokacija
    Banovan korisnik
    Poruke
    109
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: ljudi negde gresim

    E moze sad sam proverio da mu preko style"background-color:#00000" menjas pozadinu ali fora je u tome sto ce ti onda sve od leve pa do desne strane biti u toj poje jer je nnjemu width uvek 100%

    Dako da je za ovaj tag mnogo bolje raditi u code modu, za razliku od position:absolutle

Slične teme

  1. u cemu gresim?
    Autor jellka u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 84
    Poslednja poruka: 08.08.2008., 23:29
  2. Battlefield 2, gde gresim?
    Autor djuramc u forumu Akcione igre
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 21.09.2007., 14:48
  3. da li grešim?
    Autor slutnja u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 102
    Poslednja poruka: 18.09.2007., 11:50
  4. U cemu gresim!
    Autor tama u forumu Zdravlje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 12.12.2005., 16:02

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •