Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 82

Tema: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

 1. #1
  Obećava
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  92
  Reputaciona moć
  46

  Arrow Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Jos malo tekstova iskopanih sa internet-a.Molila bih sve one koji se razumeju u astologiju da prokomentarisu.
  Astrološki preduslovi za rađanje

  U astrologiji se smatra da su potrebni sledeći preduslovi za začeće:

  1) 10-20 dana posle redovne menstruacije.
  2) Kada je Mesec iznad horizonta.
  3) Kada Mesec ili Venera prelaze preko podznaka, Venere ili Meseca u natalnom horoskopu.
  4) Kada Mesec formira isti ugao (aspekt) sa Suncem koji je bio u natalnom horoskopu (važi dva dana pre tačnog aspekta i jedan dan posle).
  5) Mesec na Ascendentu ili Descendentu žene.

  U praksi se ispostavlja da se verovatnoća začeća povećava kada se spoje uslovi 1 i 4, tj. da se ta dva ciklusa spoje u nekoj tački. U pojedinim slučajevima, može proći i po nekoliko godina dok se ti uslovi ne steknu i to je, astrološki gledano, najčešći uzrok neplodnosti.

  Položaj Meseca u natalnom horoskopu takođe utiče na plodnost. Rak, Ribe i Škorpija se smatraju plodnim znacima, dok se neplodnim generalno smatraju Ovan, Blizanci, Lav, Devica i Vodolija. Naročito je loš položaj Meseca u vazdušnim znacima, jer se smatra da je upravo naglašenost vazduha u natalnoj karti pretpostavka za sterilitet.

  Za plodnost uopšte i prvo dete simbol je peta kuća. Za drugo dete je simbol sedma kuća, za treće dete -- deveta kuća itd. U ženskom horoskopu, plodnost se izražava i kroz Veneru. Za sterilitet najvažnije su četvrta, peta i sedma kuća, npr. Mesec ili Venera u nekoj od tih kuća u lošem aspektu sa lošom planetom su praktično garancija za jedan ili više abortusa tokom života. Uran, Pluton ili Mars u petoj kući daju probleme u trudnoći, pa i pobačaje. Loš aspekt Saturna sa Venerom daje neplodnost, ili se rađanje deteta odlaže za po desetak godina. Loši aspekti označavaju težak porođaj, carski rez, teško održavanje trudnoće. U horoskopu žene 8-ma kuća je kraj trudnoće, kao četvrta kuća od pete.

  Svaka trudnoća se računa kao jedna kuća, tako da će se za treće dete gledati deveta kuća npr. ako je prva trudnoća završena normalno, a druga abortusom. Peta kuća opisuje sve što je zajedničko za svu decu jedne osobe.

  Povoljna podloga za trudnoću može biti i tranzit Jupitera preko Meseca ili preko vladaoce pete kuće.

  Uobičajene konfiguracije za neplodnost su:

  Venera u sterilnom znaku u kvadratu sa Saturnom ili Neptunom.
  Mars u petoj kući u sterilnom znaku u kvadratu sa Jupiterom ili Neptunom.
  Vladalac Saturna u Škorpiji na Ascendentu (sporo seme).
  Konjunkcija Saturna i Lilit u Škorpiji.
  Saturn u Blizancima, Lavu ili Devici u 6-oj, 8-oj ili 12-oj kući u lošim aspektima sa Venerom i/ili Mesecom.
  Sunce na Ascendentu u Lavu u kvadratu sa Saturnom iz Škorpije ili Vage.
  Planete u petoj kući
  Sunce znači da će osoba voleti sport, zabavu i decu. Deta više liči na oca, a ovaj položaj češće daje mušku decu. Žensko dete je vezano za oca. Sunce ovde samo po sebi ne ukazuje na veći broj dece, a ponekad ih uopšte i nema.
  Mesec daje nežno, osetljivo dete, vezano za dom i majku; više dece.
  Merkur u petoj daje bistru i pričljivu decu. Dobri aspekti pojačavaju, a loši aspekti na Merkur daju brige zbog dece u školi.
  Venera u petoj kući detetu daje blagu i nežnu prirodu, a roditeljima sreću kroz decu.
  Mars je svojeglavo, nemirno i besno dete, koje će tokom života biti povređivano po glavi, dobijati batine i -- ako postoje povoljni aspekti sa dispozitorom Marsa ili vladaocem pete kuće - verovatno biti sportista.

  Jupiter daje uspešnu decu, obrazovanu, dobro vaspitanu i zdravu. Sklona su sportu, a moguć je i život u inostranstvu. Ili će biti više dece ili će postojeća deca biti uspešnija.
  Saturn u petoj kući daje do dvoje dece i sa tim se treba pomiriti. Moguća neplodnost, odnosno, teškoće da se održi plod.
  Uran je iznenadna trudnoća, neočekivana i u inat nekome, način dokazivanja i sl. Ili će dete biti vanbračno ili će biti začeto van braka (što često svima odgovara, pa postane izgovor za ulaženje u brak!) Uran će istom lakoćom dati neočekivan abortus ili neželjen nasilan prekid trudnoće.
  Neptun detetu daje lošu psihu. Ako su aspekti dobri, dete će biti posebno nadareno za duhovni ili ezoterijski rad, ali u slučaju loših aspekata, može biti sklono psihičkim oboljenjima. Dete može da uzima droge ili alkohol, a u lošem aspektu sa Marsom, to mogu biti stvarno teške droge, trovanje ali i davljenje. Neptun u petoj kući može da znači da se poreklo deteta ne zna, ali i da je dete usvojeno.
  Pluton u petoj kući može značiti niz loših stvari, npr. otmicu deteta, silovanje i sl. Dobri aspekti Plutona znače da će se dete izvući iz neugodnih situacija. 2. #2
  Obećava
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  92
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano nastavak...

  Astrološki primer za ženski sterilitet
  Ova žena je rođena 25.09.1966 u 20:30, 44:48N, 20:30E. Nema dece, a u braku je više od petnaest godina. Mesec je na 19 Vodolije, u izrazito lošim aspektima. Venera, Uran i Pluton su na 20 i 18 Device, i prave tačnu inkonjukciju na Mesec; Mars je sa 19 Lava u tačnoj opoziciji, a Neptun sa 20 Škorpije je u tačnom kvadratu, tj. on je fokusna tačka T-kvadrata čija osnova je osa Mesec i Mars. Mesec ima dobar aspekt (trigon) samo sa Merkurom, što daje neke nade. Prilikom jednog prolaska Jupitera kroz Vodoliju ostala je trudna, ali se to nije održalo (Uran u petoj kući). Ovaj primer je interesantan i zato što peta kuća sadrži čak pet planeta (Sunce, Merkur, Venera, Uran i Pluton), ali -- dece nema. Saturn sa 25 Riba je u opoziciji sa Suncem, Venerom i Uranom, pa dece može biti ali kao i sve drugo pod uplivom Saturna -- sa velikim odlaganjem. U smislu ženske plodnosti, Saturn znači "kasno", verovatno pred kraj reproduktivnog perioda, npr. oko 38-39 godine, ili još kasnije.

  Sa ovako punom petom kućom (deca), šesta i osma kuća postaju još značajnije. Šestom kućom upravljaju Venera i Pluton, a osmom Saturn i Uran i to su planete sa lošim aspektima, što sa Mesecom (plodnost, materica), što međusobno. Cela konfiguracija znači prijemčivost za venerične bolesti. One se u životu ove osobe nisu nikada javno ispoljile, ali pošto je Mesec u kvadratu sa Neptunom, možda se radi o neprimetnim, ali -- u smislu steriliteta -- itekako prisutnim infekcijama.

  Astrohomeopatska dijagnoza i lečenje
  Jaka inkonjunkcija Meseca i Plutona daje predispoziciju za zapušene jajovode. Lek je Belladona, ali u vrlo visokim potencijama.

  Tačan kvadrat Meseca i Neptuna daje rivalitet sa majkom, što se na fiziološkom nivou vidi tako što psiha "zabranjuje" telu da rodi. Lek je obično Pulsatilla, ali i Psorinum (mijazma).

  Konjunkcija Plutona i Venere je podloga za tumore. Lek može biti Thuja, a u slučaju akutnom krvavljenja prvo Medorrhinum (mijazma). Ostali često korišćeni lekovi za tumore materice su Aurum Mur Nat, Lilium Tigrinum i Platinum.

  Inkonjunkcija Meseca i Urana je genetska odbrana od naslednog sifilisa, a lek je Syphillinum (mijazma)

  Opozicija Urana i Saturna daje i četvrtu mijazmu, Tubercullinum. Dakle, osoba ima u natalnoj karti podlogu za sve četiri mijazme, što bi trebalo uzeti u obzir u lečenju bilo koje vrste.

  Jupiter će ući u petu kuću 10-og novembra 2003-će godine, i biće u njoj do početka oktobra 2005-te. To je realna šansa i klasičan astrološki priznak roditeljstva. U međuvremenu, trebalo bi eliminisati pritisak Saturna iz Riba, npr. uzimanjem lekova Arsenicum Album, Cuprum Arsenicosum i sl.

  Primer za muški sterilitet
  Dok su u ženskom horoskopu Mesec i Venera najvažnije planete za rađanje, u muškom su to Mars i Sunce. Spermatozoidima upravlja Sunce, a seksualnom energijom Mars, tako da se njihov odnos, kao i njihova središnja tačka, SO/MA odnose na rasplodnu moć muškarca. U natalnom horoskopu muškarca rođenog 02.03.1971, 01:50, 45:56N 19:09E te dve planete nisu ni u kakvom aspektu, pa je od interesa samo središnja tačka. Ona se nalazi na 2 stepena i 13 sekundi svih fiksnih znakova, kao i na 17 stepeni i 13 sekundi svih promenljivih znakova. U Blizancima, ova tačka pada u kuću braka, pa se manifestuje kao neplodnost po ulasku u brak. Tranziti na ovu tačku, kao i na njoj suprotnu u Strelcu, su 2001-ve bili veoma jaki: Pluton i retrogradni Mars u Strelcu, naspram Saturna u Blizancima, pa deo problema potiče iz tog perioda. Sredinom marta 2002-ge je Pluton na 17-om stepenu Strelca, a Sunce, Mesec i Saturn će biti u konjunkciji na 17-om stepenu Blizanaca oko 10-og juna 2002. Tog kritičnog datuma mladi Mesec će baciti novo svetlo na problem.

  U progresivnom horoskopu, situacija je mnogo gora. Uran je na 11-om stepenu Vage, Sunce na 11-om stepenu Ovna (u tačnoj su opoziciji), Mars je na 12-om stepenu Jarca, u dvanaestoj kući. Zajedno, čine vrlo jak T-kvadrat, sa Marsom kao fokusnom tačkom. To znači da se Marsu oduzima snaga koju normalno ima, jer je rastrzan između želje da se nešto radi (kvadrat sa Suncem) i želje da to bude odmah (kvadrat sa Uranom). Sve zajedno, to je slika velike mentalne napetosti (Sunce opozicija Uran), koja prouzrokuje opadanje polne moći.

  Od ostalih središnjih tačaka koje se tiču plodnosti, u natalnom horoskopu je aktivna još i središnja tačka Venere i Saturna, na kojoj je Mars. Ta tačka je na 7 stepeni i 30 minuta fiksnih znakova i na 22 stepena i 30 minuta promenljivih znakova. Mars na toj središnjoj tački daje slabu rasplodnu moć. Da stvar bude gora, u progresivnom horoskopu se tačke SA/VE i SO/MA preklapaju, a Sunce, Uran i Mars su direktno na njima. Ovakva situacija u svom najoštrijem vidu će trajati do proleća 2003-će, a zatim će Sunce polako ali sigurno izlaziti iz navedenog T-kvadrata, tenzija će opadati a rasplodna moć će se (uz verovatno lečenje) polako vraćati. Međutim, Saturn daje bolesti sa hroničnim posledicama, a Pluton udružen sa Marsom (sredina 2001-ve godine) daje zamenu delova tela protezama ili nekim drugim pomagalima, pa su neophodni pregled i lečenje kod lekara specijaliste -- urologa i drugih (spermogram, testosteron, provera svih žlezda koje utiču na proizvodnju polnih hormona, da li je prostata uvećana itd.)

 3. #3
  Aktivan član Neptunijanka (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Ispred kompjutera :-)
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  80

  Podrazumevano Re: nastavak...

  Citat Original postavio toncica
  Astrološki primer za ženski sterilitet
  Ova žena je rođena 25.09.1966 u 20:30, 44:48N, 20:30E. Nema dece, a u braku je više od petnaest godina. Mesec je na 19 Vodolije, u izrazito lošim aspektima. Venera, Uran i Pluton su na 20 i 18 Device, i prave tačnu inkonjukciju na Mesec; Mars je sa 19 Lava u tačnoj opoziciji, a Neptun sa 20 Škorpije je u tačnom kvadratu, tj. on je fokusna tačka T-kvadrata čija osnova je osa Mesec i Mars. Mesec ima dobar aspekt (trigon) samo sa Merkurom, što daje neke nade. Prilikom jednog prolaska Jupitera kroz Vodoliju ostala je trudna, ali se to nije održalo (Uran u petoj kući). Ovaj primer je interesantan i zato što peta kuća sadrži čak pet planeta (Sunce, Merkur, Venera, Uran i Pluton), ali -- dece nema. Saturn sa 25 Riba je u opoziciji sa Suncem, Venerom i Uranom, pa dece može biti ali kao i sve drugo pod uplivom Saturna -- sa velikim odlaganjem. U smislu ženske plodnosti, Saturn znači "kasno", verovatno pred kraj reproduktivnog perioda, npr. oko 38-39 godine, ili još kasnije.

  Sa ovako punom petom kućom (deca), šesta i osma kuća postaju još značajnije. Šestom kućom upravljaju Venera i Pluton, a osmom Saturn i Uran i to su planete sa lošim aspektima, što sa Mesecom (plodnost, materica), što međusobno. Cela konfiguracija znači prijemčivost za venerične bolesti. One se u životu ove osobe nisu nikada javno ispoljile, ali pošto je Mesec u kvadratu sa Neptunom, možda se radi o neprimetnim, ali -- u smislu steriliteta -- itekako prisutnim infekcijama.

  Astrohomeopatska dijagnoza i lečenje
  Jaka inkonjunkcija Meseca i Plutona daje predispoziciju za zapušene jajovode. Lek je Belladona, ali u vrlo visokim potencijama.

  Tačan kvadrat Meseca i Neptuna daje rivalitet sa majkom, što se na fiziološkom nivou vidi tako što psiha "zabranjuje" telu da rodi. Lek je obično Pulsatilla, ali i Psorinum (mijazma).

  Konjunkcija Plutona i Venere je podloga za tumore. Lek može biti Thuja, a u slučaju akutnom krvavljenja prvo Medorrhinum (mijazma). Ostali često korišćeni lekovi za tumore materice su Aurum Mur Nat, Lilium Tigrinum i Platinum.

  Inkonjunkcija Meseca i Urana je genetska odbrana od naslednog sifilisa, a lek je Syphillinum (mijazma)

  Opozicija Urana i Saturna daje i četvrtu mijazmu, Tubercullinum. Dakle, osoba ima u natalnoj karti podlogu za sve četiri mijazme, što bi trebalo uzeti u obzir u lečenju bilo koje vrste.

  Jupiter će ući u petu kuću 10-og novembra 2003-će godine, i biće u njoj do početka oktobra 2005-te. To je realna šansa i klasičan astrološki priznak roditeljstva. U međuvremenu, trebalo bi eliminisati pritisak Saturna iz Riba, npr. uzimanjem lekova Arsenicum Album, Cuprum Arsenicosum i sl.

  Primer za muški sterilitet
  Dok su u ženskom horoskopu Mesec i Venera najvažnije planete za rađanje, u muškom su to Mars i Sunce. Spermatozoidima upravlja Sunce, a seksualnom energijom Mars, tako da se njihov odnos, kao i njihova središnja tačka, SO/MA odnose na rasplodnu moć muškarca. U natalnom horoskopu muškarca rođenog 02.03.1971, 01:50, 45:56N 19:09E te dve planete nisu ni u kakvom aspektu, pa je od interesa samo središnja tačka. Ona se nalazi na 2 stepena i 13 sekundi svih fiksnih znakova, kao i na 17 stepeni i 13 sekundi svih promenljivih znakova. U Blizancima, ova tačka pada u kuću braka, pa se manifestuje kao neplodnost po ulasku u brak. Tranziti na ovu tačku, kao i na njoj suprotnu u Strelcu, su 2001-ve bili veoma jaki: Pluton i retrogradni Mars u Strelcu, naspram Saturna u Blizancima, pa deo problema potiče iz tog perioda. Sredinom marta 2002-ge je Pluton na 17-om stepenu Strelca, a Sunce, Mesec i Saturn će biti u konjunkciji na 17-om stepenu Blizanaca oko 10-og juna 2002. Tog kritičnog datuma mladi Mesec će baciti novo svetlo na problem.

  U progresivnom horoskopu, situacija je mnogo gora. Uran je na 11-om stepenu Vage, Sunce na 11-om stepenu Ovna (u tačnoj su opoziciji), Mars je na 12-om stepenu Jarca, u dvanaestoj kući. Zajedno, čine vrlo jak T-kvadrat, sa Marsom kao fokusnom tačkom. To znači da se Marsu oduzima snaga koju normalno ima, jer je rastrzan između želje da se nešto radi (kvadrat sa Suncem) i želje da to bude odmah (kvadrat sa Uranom). Sve zajedno, to je slika velike mentalne napetosti (Sunce opozicija Uran), koja prouzrokuje opadanje polne moći.

  Od ostalih središnjih tačaka koje se tiču plodnosti, u natalnom horoskopu je aktivna još i središnja tačka Venere i Saturna, na kojoj je Mars. Ta tačka je na 7 stepeni i 30 minuta fiksnih znakova i na 22 stepena i 30 minuta promenljivih znakova. Mars na toj središnjoj tački daje slabu rasplodnu moć. Da stvar bude gora, u progresivnom horoskopu se tačke SA/VE i SO/MA preklapaju, a Sunce, Uran i Mars su direktno na njima. Ovakva situacija u svom najoštrijem vidu će trajati do proleća 2003-će, a zatim će Sunce polako ali sigurno izlaziti iz navedenog T-kvadrata, tenzija će opadati a rasplodna moć će se (uz verovatno lečenje) polako vraćati. Međutim, Saturn daje bolesti sa hroničnim posledicama, a Pluton udružen sa Marsom (sredina 2001-ve godine) daje zamenu delova tela protezama ili nekim drugim pomagalima, pa su neophodni pregled i lečenje kod lekara specijaliste -- urologa i drugih (spermogram, testosteron, provera svih žlezda koje utiču na proizvodnju polnih hormona, da li je prostata uvećana itd.)

  Ono pod 4, se najuspesnije radi kada neka zena ima problem sa sterilitetom!

 4. #4
  Iskusan DjuraMornar (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  5.276
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: nastavak...

  Citat Original postavio toncica
  Astrološki primer za ženski sterilitet
  Ova žena je rođena 25.09.1966 u 20:30, 44:48N, 20:30E. Nema dece, a u braku je više od petnaest godina. Mesec je na 19 Vodolije, u izrazito lošim aspektima. Venera, Uran i Pluton su na 20 i 18 Device, i prave tačnu inkonjukciju na Mesec; Mars je sa 19 Lava u tačnoj opoziciji, a Neptun sa 20 Škorpije je u tačnom kvadratu, tj. on je fokusna tačka T-kvadrata čija osnova je osa Mesec i Mars. Mesec ima dobar aspekt (trigon) samo sa Merkurom, što daje neke nade. Prilikom jednog prolaska Jupitera kroz Vodoliju ostala je trudna, ali se to nije održalo (Uran u petoj kući). Ovaj primer je interesantan i zato što peta kuća sadrži čak pet planeta (Sunce, Merkur, Venera, Uran i Pluton), ali -- dece nema. Saturn sa 25 Riba je u opoziciji sa Suncem, Venerom i Uranom, pa dece može biti ali kao i sve drugo pod uplivom Saturna -- sa velikim odlaganjem. U smislu ženske plodnosti, Saturn znači "kasno", verovatno pred kraj reproduktivnog perioda, npr. oko 38-39 godine, ili još kasnije.

  Sa ovako punom petom kućom (deca), šesta i osma kuća postaju još značajnije. Šestom kućom upravljaju Venera i Pluton, a osmom Saturn i Uran i to su planete sa lošim aspektima, što sa Mesecom (plodnost, materica), što međusobno. Cela konfiguracija znači prijemčivost za venerične bolesti. One se u životu ove osobe nisu nikada javno ispoljile, ali pošto je Mesec u kvadratu sa Neptunom, možda se radi o neprimetnim, ali -- u smislu steriliteta -- itekako prisutnim infekcijama.

  Astrohomeopatska dijagnoza i lečenje
  Jaka inkonjunkcija Meseca i Plutona daje predispoziciju za zapušene jajovode. Lek je Belladona, ali u vrlo visokim potencijama.

  Tačan kvadrat Meseca i Neptuna daje rivalitet sa majkom, što se na fiziološkom nivou vidi tako što psiha "zabranjuje" telu da rodi. Lek je obično Pulsatilla, ali i Psorinum (mijazma).

  Konjunkcija Plutona i Venere je podloga za tumore. Lek može biti Thuja, a u slučaju akutnom krvavljenja prvo Medorrhinum (mijazma). Ostali često korišćeni lekovi za tumore materice su Aurum Mur Nat, Lilium Tigrinum i Platinum.

  Inkonjunkcija Meseca i Urana je genetska odbrana od naslednog sifilisa, a lek je Syphillinum (mijazma)

  Opozicija Urana i Saturna daje i četvrtu mijazmu, Tubercullinum. Dakle, osoba ima u natalnoj karti podlogu za sve četiri mijazme, što bi trebalo uzeti u obzir u lečenju bilo koje vrste.

  Jupiter će ući u petu kuću 10-og novembra 2003-će godine, i biće u njoj do početka oktobra 2005-te. To je realna šansa i klasičan astrološki priznak roditeljstva. U međuvremenu, trebalo bi eliminisati pritisak Saturna iz Riba, npr. uzimanjem lekova Arsenicum Album, Cuprum Arsenicosum i sl.

  Primer za muški sterilitet
  Dok su u ženskom horoskopu Mesec i Venera najvažnije planete za rađanje, u muškom su to Mars i Sunce. Spermatozoidima upravlja Sunce, a seksualnom energijom Mars, tako da se njihov odnos, kao i njihova središnja tačka, SO/MA odnose na rasplodnu moć muškarca. U natalnom horoskopu muškarca rođenog 02.03.1971, 01:50, 45:56N 19:09E te dve planete nisu ni u kakvom aspektu, pa je od interesa samo središnja tačka. Ona se nalazi na 2 stepena i 13 sekundi svih fiksnih znakova, kao i na 17 stepeni i 13 sekundi svih promenljivih znakova. U Blizancima, ova tačka pada u kuću braka, pa se manifestuje kao neplodnost po ulasku u brak. Tranziti na ovu tačku, kao i na njoj suprotnu u Strelcu, su 2001-ve bili veoma jaki: Pluton i retrogradni Mars u Strelcu, naspram Saturna u Blizancima, pa deo problema potiče iz tog perioda. Sredinom marta 2002-ge je Pluton na 17-om stepenu Strelca, a Sunce, Mesec i Saturn će biti u konjunkciji na 17-om stepenu Blizanaca oko 10-og juna 2002. Tog kritičnog datuma mladi Mesec će baciti novo svetlo na problem.

  U progresivnom horoskopu, situacija je mnogo gora. Uran je na 11-om stepenu Vage, Sunce na 11-om stepenu Ovna (u tačnoj su opoziciji), Mars je na 12-om stepenu Jarca, u dvanaestoj kući. Zajedno, čine vrlo jak T-kvadrat, sa Marsom kao fokusnom tačkom. To znači da se Marsu oduzima snaga koju normalno ima, jer je rastrzan između želje da se nešto radi (kvadrat sa Suncem) i želje da to bude odmah (kvadrat sa Uranom). Sve zajedno, to je slika velike mentalne napetosti (Sunce opozicija Uran), koja prouzrokuje opadanje polne moći.

  Od ostalih središnjih tačaka koje se tiču plodnosti, u natalnom horoskopu je aktivna još i središnja tačka Venere i Saturna, na kojoj je Mars. Ta tačka je na 7 stepeni i 30 minuta fiksnih znakova i na 22 stepena i 30 minuta promenljivih znakova. Mars na toj središnjoj tački daje slabu rasplodnu moć. Da stvar bude gora, u progresivnom horoskopu se tačke SA/VE i SO/MA preklapaju, a Sunce, Uran i Mars su direktno na njima. Ovakva situacija u svom najoštrijem vidu će trajati do proleća 2003-će, a zatim će Sunce polako ali sigurno izlaziti iz navedenog T-kvadrata, tenzija će opadati a rasplodna moć će se (uz verovatno lečenje) polako vraćati. Međutim, Saturn daje bolesti sa hroničnim posledicama, a Pluton udružen sa Marsom (sredina 2001-ve godine) daje zamenu delova tela protezama ili nekim drugim pomagalima, pa su neophodni pregled i lečenje kod lekara specijaliste -- urologa i drugih (spermogram, testosteron, provera svih žlezda koje utiču na proizvodnju polnih hormona, da li je prostata uvećana itd.)
  Jao....sta je bre ovo...pa ja imam tu konjukciju i to na ASC...maltene u stepen... :-?

 5. #5
  Obećava
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  92
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Nije mi bila namera nikog da "plasim".Na ovaj sam tekst naisla na internetu pa sam samo iskopirala, pretpostavljajuci da ce oni koji se razumeju u astologiju malo bolje, shvatiti da li je ovo gore napisano tacno ili ne.

 6. #6
  anakin
  Guest

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  meni je u 5-oj jupiter u biku, sekstil mesec..
  po tome bi trebalo da imam 20-oro dece...

 7. #7
  Iskusan DjuraMornar (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  5.276
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Citat Original postavio toncica
  Nije mi bila namera nikog da "plasim".Na ovaj sam tekst naisla na internetu pa sam samo iskopirala, pretpostavljajuci da ce oni koji se razumeju u astologiju malo bolje, shvatiti da li je ovo gore napisano tacno ili ne.
  Ma znam...malo je nezahvalno jer se uplase svi sa takviim odnosom planeta....Inacew mi je Jupiter u 5 (ribe),u trigomu sa Merkurom(skorpija) i Mesecom(rak).....

 8. #8
  Obećava
  Učlanjen
  14.09.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Bgd
  Poruke
  55
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  U covece, pa meni je puna 5.kuca.... Sledeca kombinacija:
  Jupiter 10" lib 5 kuca
  Saturn 9" lib 5 kuca
  Pluton 24" lib 5 kuca
  Citala sam komentare da je Saturn u 5-oj- mogucnost troje dece ili neplodnost...Pa sad... Ako je neko raspolozen nek mi pojasni

 9. #9
  CaLiMeRo
  Guest

  Podrazumevano HM.

  hmmm... a ako nemaš ništa u petoj kući (koja je u raku)?

 10. #10
  Aktivan član Neptunijanka (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Ispred kompjutera :-)
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  80

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Ljudi kojima 5 kuca pocinje u Ribama pa i ako je vladar dobro aspektovan imaju vise od dvoje dece! I muskarci sa ovom pozicijom i zene. Praksa - dokazala!

  Videla sam horoskope mnogih zena koje imaju po troje dece sa ovom pozicijom.
  A kod muskaraca se to reflektuje na taj nacin sto imaju po dvoje dece iz dva braka, otprilike pa znaju imati cetvoro dece. ali obicno rezultira sa vise brakova iako 5 polje apsolutno ne govori o braku, al' koja ce im zena u srbiji roditi cetvoro dece : - )

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  14.09.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Bgd
  Poruke
  1.471
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  meni je peta kuca prazna u vodoliji, al ima neki znak koji ne znam sta znaci, pa vas molim jel ima neki sajt gde mogu da vidim te astroloske oznake

 12. #12
  Iskusan DjuraMornar (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  5.276
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Citat Original postavio Neptunijanka
  Ljudi kojima 5 kuca pocinje u Ribama pa i ako je vladar dobro aspektovan imaju vise od dvoje dece! I muskarci sa ovom pozicijom i zene. Praksa - dokazala!

  Videla sam horoskope mnogih zena koje imaju po troje dece sa ovom pozicijom.
  A kod muskaraca se to reflektuje na taj nacin sto imaju po dvoje dece iz dva braka, otprilike pa znaju imati cetvoro dece. ali obicno rezultira sa vise brakova iako 5 polje apsolutno ne govori o braku, al' koja ce im zena u srbiji roditi cetvoro dece : - )
  Pa eto...meni je taj Jupiter u ribama u petoj i lepo aspektovan a nemam dece,iako ih obozavam.
  Tome svakako ne ide u prilog moj nacin zivota jer posao kojim se bavim zahteva posvecenost 100% pa sam mozda zbog toga to toliko odlagala a mozda i zbog cinjenice da se onaj pravi sa kojim bi to uradila ,nije pojavio....Samo da mi ne prodje "voz" ,pa onda i aspekte i sve mogu da okacim na zid....
  Can ni sada ,ja jos uvek ne razmisljam o deci ali i sama pomisao da bi mogla uopste da ih nemam ,je grozna. :shock:

 13. #13
  Aktivan član Neptunijanka (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Ispred kompjutera :-)
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  80

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Pozuri djuro, pozuri!

  A to sto kazes me potseca na one sto imaju po desetak trigona i sekstila a nista ne uradise. Jupiter i trigoni, sekstili su simboli lenjosti. Po sistemu ma lako cemo. Pa ne donose decu rode, BRE Djuro :grin:

  Salim se, ali ako ti vladar te 5-ce nije dobro postavljen smanjuje se mogucnost, pa jos ako je Mesec ili Venera ili i jedno i drugo urnisano, stvar pada u vodu!
  ja sam ovo rekla posebno za one koji imaju to sto sam rekla
  i relativno "perspektivan" mesec i veneru, znas?!

 14. #14
  Iskusan DjuraMornar (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  5.276
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Pa da.....moguce si u pravu...meni taj Jupiter u trig. sa Mesecom ali Venera iz prve u kvadratu sa istim ...odnosno sa MO.....:O(
  Nisam bre ja lenja..:O) Ali valjda jesam kada su deca u pitanju....:OI .i to su mi jedini lepi aspekti u natalnoj ....taj JU trigon MO trigon ME.( valjda je to taj veliki tzv vodeni trigon )........eh da i JU trig.Sat.
  Sve ostalo :O(

 15. #15
  Aktivan član Neptunijanka (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Ispred kompjutera :-)
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  80

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Citat Original postavio DjuraMornar
  Pa da.....moguce si u pravu...meni taj Jupiter u trig. sa Mesecom ali Venera iz prve u kvadratu sa istim ...odnosno sa MO.....:O(
  Nisam bre ja lenja..:O) Ali valjda jesam kada su deca u pitanju....:OI .i to su mi jedini lepi aspekti u natalnoj ....taj JU trigon MO trigon ME.( valjda je to taj veliki tzv vodeni trigon )........eh da i JU trig.Sat.
  Sve ostalo :O(
  Nisi losa. Ajde , pustamo te da zivis

 16. #16
  Iskusan DjuraMornar (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  5.276
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Hvala ti u svakom slucaju......Ces`t la vie !!!

 17. #17
  Nov član
  Učlanjen
  11.03.2014.
  Pol
  ženski
  Poruke
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  moze li meni neko da pogleda petu,imam uran i saturn ((((((((((((((((

 18. #18
  Buduća legenda
  Učlanjen
  03.04.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.705
  Reputaciona moć
  737

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Ova žena je rođena 25.09.1966 u 20:30, 44:48N, 20:30E. Nema dece, a u braku je više od petnaest godina.
  Mogla je sa 22 ali je abortirala.

 19. #19
  Zainteresovan član rejhana (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2014.
  Pol
  ženski
  Poruke
  282
  Reputaciona moć
  22

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Citat Original postavio Kamael Pogledaj poruku
  Mogla je sa 22 ali je abortirala.
  Po cemu znas da je uradila Abortus??
  Pitam zbog dvije osobe koje znam da su radile abortus,jedna prijateljica cak tri puta ....

 20. #20
  Buduća legenda
  Učlanjen
  03.04.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.705
  Reputaciona moć
  737

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Ne razumem pitanje.

 21. #21
  Buduća legenda agatha (avatar)
  Učlanjen
  22.01.2011.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd, Annwyn
  Poruke
  37.446
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  1559

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Citat Original postavio Kamael Pogledaj poruku
  Ne razumem pitanje.
  mislim da je Rejhana pitala po kom aspektu se vidi abortus
  Lux Interior

 22. #22
  Buduća legenda
  Učlanjen
  03.04.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.705
  Reputaciona moć
  737

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  AC ca Mo ♓ 11°, Ve Ur o Me, Ma 12° 90 AC, dir. Sa vl. V o Ur 90 So Mo, So 180 Mo Ma 90 Ne, Mo ♓

 23. #23
  Buduća legenda agatha (avatar)
  Učlanjen
  22.01.2011.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd, Annwyn
  Poruke
  37.446
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  1559

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Citat Original postavio Kamael Pogledaj poruku
  AC ca Mo ♓ 11°, Ve Ur o Me, Ma 12° 90 AC, dir. Sa vl. V o Ur 90 So Mo, So 180 Mo Ma 90 Ne, Mo ♓
  HVALA
  Lux Interior

 24. #24
  Zainteresovan član rejhana (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2014.
  Pol
  ženski
  Poruke
  282
  Reputaciona moć
  22

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  Citat Original postavio Kamael Pogledaj poruku
  Ne razumem pitanje.
  Da ,mislila sam na znake i poziciju,i aspekte u natalu ,da.....

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio agatha Pogledaj poruku
  HVALA
  Jao ,sto si temeljit ...svaka cast....
  Evo ,stavit cu kartu,pa ako zelis ,iskomentarisi,  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio agatha Pogledaj poruku
  mislim da je Rejhana pitala po kom aspektu se vidi abortus
  Hvala Aga,nisam formulisala dobro pitanje,...da naravno ,inace se interesujem sto donosi curama sterilitet,neudavanje i nesretne ljubavi...sve vise kopam i istrazujem....
  A fokus mi je na citanje o djeci

 25. #25
  Zainteresovan član rejhana (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2014.
  Pol
  ženski
  Poruke
  282
  Reputaciona moć
  22

  Podrazumevano Re: Astroloski preduslovi za radjanje & 5 kuca....

  A ja sam po pitanju seksualnosti prilicno "potopljena",imalo je reci da nisam promiskuitetna,niti imam neke izopacenosti,osim manjka ljubavi a i svega uz to uostalom.....
  Opet kako god da mi je natal kriminalan,nekako se nadam da cu se jednom poklopiti sa nekim slicnim sebi...makar cu pokusati pa kako ispadne.da umrem ,ali makar da znam za ljubav
  Poslednji put ažurirao/la agatha : 04.12.2016. u 15:48

Slične teme

 1. Ponovno Radjanje- Reinkarnacija.
  Autor Almsivi u forumu Teorije zavera
  Odgovora: 67
  Poslednja poruka: 17.08.2009., 13:03
 2. Radjanje-sveta obaveza
  Autor gost 271475 u forumu Religija
  Odgovora: 166
  Poslednja poruka: 06.10.2008., 20:59
 3. radjanje nove drzave
  Autor adem_ks u forumu Politika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 20.02.2007., 14:55
 4. Teraformiranje - Radjanje Svetova
  Autor montekristo u forumu Književnost i jezik
  Odgovora: 17
  Poslednja poruka: 20.12.2006., 16:55
 5. TERAFORMIRANJE - Radjanje Svetova
  Autor montekristo u forumu Arhiva
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 18.12.2006., 20:48

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •