MORSKI PRASICI
Strana 1 od 74 123451151 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 1835

Tema: MORSKI PRASICI

 1. #1
  Aktivan član laa-laa (avatar)
  Učlanjen
  26.06.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ...SomewhereOnlyWeKnow...
  Poruke
  1.060
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano MORSKI PRASICI

  Htjela bih mozda da kupim jedno, pa ako neko ima iskustva sa njima, bilo bi lijepo da mi malo isprica 2. #2
  Ističe se maniaccc (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2004.
  Lokacija
  FoS
  Poruke
  2.369
  Reputaciona moć
  74

  Podrazumevano

  OPIS
  Genus: Caviidae ; vrsta: porcellus
  Poreklo: Južna Amerika
  Ime: Pretpostavlja se da je nastalo malom izmenom reči Gvajana (gde su ga Evropljani prvi put videli) (guinea - engleski naziv). Naziv prase je dobilo jer je rečeno da njegovo meso ima ukus svinjetine. Kod nas je dobilo ime "morsko" verovatno zbog činjenice da je prvi put dospeo u Evropu brodom.

  Tipovi i boje
  Iako u svetu postoji bezbroj varijacija po pitanju dužine krzna i boje, kod nas su zastupljeni skoro isključivo kratkodlaki primerci. Retko se mogu naći i čupavi dugodlaki prasići ali prilikom kupovine istih treba razmisliti i o održavanju i pranju dugodlakih prasića.

  Karakteristike
  Morski prasići pripadaju glodarima. Glavna karakteristika im je zbijeno valjkasto telo sa neproporcionalno kratkim nogama. Međutim i pored ovih karakteristika morsko prase je dosta brza životinja i iako deluje nezgrapno dosta ga je teško uhvatiti. Još jedna karakteristika je to što poseduju četiri na prednim i tri prsta na zadnjim nogama. Opremljeni su dosta dugačkim sekutićima koji rastu ceo život. Zbog ovoga se preporučuje da vaše prase uvek ima ovas, suvi hleb ili parče drveta uz pomoć kojih će tupiti svoje zube i tako odrzavati njihovu normalnu dužinu. (ukoliko se vlasnici ne opridržavaju ovoga njihovo morsko prase može da dobije toliko dugačke zube da oni počnu da se savijaju i smetaju prilikom hranjenja pa je jedinini lek nasilno skraćivanje zuba).
  Morko prase može da živi i do deset godina. Za to vreme dostiže dužinu i do tridesetak santimetara (mužjaci su malo manji).

  Ishrana
  Glavna ishrana morskog praseta se sastoji skoro isključivo od povrća. Najčešće se daje salata, kupus, šargarepa, spanać, bundeva, paradajz, lubenica, peršun... Od voća nije preporučljivo davati kivi, ananas, i svo drugo tropsko voće. Vrlo je važno da vaše morsko prase dobija dovoljno tečnosti. Pošto je vrlo živahno teško da ćete naći nekakvu činiju sa vodom koju ono neće srušiti. A i ako nađete ono će verovatno sesti u vodu ako ne i nešto gore. Zbog toga je najbolje gledati da ono preko voća i povrća dobija dovoljno vode. Za to je najbolji krastavac i lubenica tokom leta, a tokom zime poslužiće i mandarina i pomorandža. Naravno sa ovim namirnicama ne treba ni preterivati inače ćete po ceo dan čistiti za njim.
  Jedna od simpatičnijih karakteristika morskog praseta je to što je tokom svog dugog veka provedenog pored čoveka razvio specifičan zov (pištanje) koje ono ne koristi prilikom "obraćanja" pripadnicima svoje vrste. To je zov za hranom. Tako da ukoliko zaboravite da nahranite svoje prase - bez brige! Ono će se setiti!

  Kavez ili staklena posuda?
  Interesantna je činjenica da kod nas na tržištu ne postoji odgovarajući kavez za morsko prase. Ukoliko znate nekog majstora možete da napravite jedan, međutim prilikom odabira žice i ostalog materijala treba imati na umu da amonijak iz mokraće nagriza i prouzrokuje rđu na skoro svim metalima.
  Ukoliko se odlučite za staklenu posudu morate da računate na činjenicu da morsko prase uprkos svojoj debljini može i hoće ponekad da skoči (istina ne prteterano visoko). Zbog toga se neka minimalna visina "akvarijuma" kreće oko trideset santimetara.

  U kavez ili akvarijum potrebno je staviti neki upijajući materijal. Pošto je zamorac u stanju da jede od hartije preko najlona, tkanine, plastike do gume najbolje rešenje je piljevina ili šuške. Piljevina dobro upija i delimično neutrališe miris mokraće. Nju možete nabaviti u bilo kojoj prodavnici životinja ali zbog količine koju prase zahteva najbolje je da se jednom u dva meseca sa povećim kesama zaputite do najbližeg stolara. Stavljane novina nije preporučljivo zbog olova, mnogo se teže čisti od piljevine, ima miris kad se natopi i nije lepa na oko. Nikako ne treba stavljati suvu travu ili seno jer će prase tu vršiti nuždu i ukoliko ga posle tog pojede (sto je vrlo verovatno) od toga može ozbiljno da se razboli.

  Karakter
  Od svih glodara morsko prase ima najbolji karakter. Ukoliko nije zlostavljeno ili mučeno nijedno prase se neće neprijateljski postaviti prema čoveku. Jednom kad stekne dom vrlo se brzo navikava na vlasnika i novo okruženje. Samo u ekstremnim situacijama će pokusati da ugrize ali čak i tada će vas manje povrediti od recimo četiri puta manjeg papagaja tigrice ili hrčka. Ukoliko je ljut ili nervozan zbog nečega on će svoje raspoloženje pokazati škrgutanjem tako da uvek znate na čemu ste. Međutim ovakve situacije su vrlo retke.
  Morsko prase je vrlo tiha životinja. Za razliku od hrčka koji voli da u noćnim satima vrti svoj kotur morsko prase obično spava kad i vi i budi se kad i vi (najčešće da bi trazilo hranu).
  Od svih glodara samo je morsko prase prava maza. Za to je uvek raspoložen ali nikako ne podnosi da se mazi po stomaku ili po nogama. Okretanje na leđa predstavlja za njega malu traumu pa mu to ne treba priređivati.
  Jos jedna karakteristika koja je najčešće pogrešno protumačena kod novih vlasnika je običaj da kad je na slobodi nervozno skače i trči naizgled bez cilja. Akrobatika nekad ide dotle da pomalo podseća na bika u koridi. Koliko god da tad izgleda nervozno, zbunjeno ili ljuto ono je u stvari srecno! I to vam je najbolji dokaz koliko voli da izađe iz kaveza. Ukoliko ga pustate na pod u vašoj sobi morate da pazite da mu gajtani, utikaci, vazna dokumenta ili papiti nisu na dohvat njuske jer ce izgrickati sve sto nađe. Ovo je pogotovo važno kod kablova sa strujom pošto rezultat može da bude tragičan. Takođe prilikom dužeg boravka na podu može da se desi da ostavi tragove drugačije prirode usled fizioloških potreba. Što se njih tiče morsko prase nije jako uredno i čisto kao recimo hrčak koji vrši nuždu isključivo na jednom mestu i to što dalje od hrane. Prase je u stanju da ruča u svom toaletu. Ili što i nije tako retka pojava da leži tu gde je malopre piškio. Međutim i pored svega ovoga ukoliko se higijena njegovog okruženja redovno održava morsko prase će biti zadivljujuce čisto.

  Jezik morskih prasića
  Iako na prvi pogled prase nije preterano govorljivo ono u stvari ima niz zvukova koje ispušta zavisnosti od raspoloženja. Najčešći zvuk je pištanje tj. skvičanje. Ukoliko je tiho i meša se sa nekom vrstom gugutanja i mrmljanja vaše prase želi da vam kaže da je izuzetno srećno i zadovoljno. Ako više liči na vrisak ono je usamljeno ili gladno. Zvuk koji liči na skvicanje prave svinje i izuzetno je glasno znači da ga nešto boli da je uplašen ili "umire" od gladi.
  Gugutanje i mrmljanje oni koriste, prilikom obraćanja čoveku ili drugom prasetu, u želji da sa nekim podele njihovo zadovoljstvo.
  Šistanje i škrgutanje zubima obično izrazavaju ljutinu ili ako su u pitanju dva mužjaka rivalstvo.
  Promenama u tonu, jačini i frekvenciji kao i međusobnim kombinovanjem ovih zvukova morsko prase će vam pokazati svako svoje raspoloženje ili potrebu.

  Poslastice
  Svako morsko prase ima kao i covek drugačije omiljene stvari koje voli da jede.
  Kao i svaki kućni ljubimac voli slatkiše ali mu ih ne treba davati.
  Voli mleko (sa mrvicom šećera), neraskuvan kačamak, prirodne sokove, hranu za papagaje, hleb...
  Postoje i neke stvari koje obožava kao što su nes kafa (ali sa mlekom) ili pepsi ali mu takve stvari i pored njegovog navaljivanja ne treba davati.
  U prodavnicama se mogu naći i već spremljene poslastice kao recimo žitarice u medu ili sušen zeleniš. Da li će to jesti isključivo zavisi od praseta, ali na ovakve stvari ga ne treba navikavati jer nisu preterano jeftine.

  Morsko prase i deca
  Ukoliko imate baš malo dete nije preporučljiva kupovina morskog praseta. Najviše zbog dlaka ili zbog alergija koje su istina vrlo retke ali ih ne treba zanemariti.
  Kod nešto starije dece vrlo je važno da sa detetom pre kupovine porazgovarate o budućem ljubimcu. Deca nekad mogu da budu prilično okrutna prema životinjama ili da se u igri zaborave. Prase istina ispod debelog sloja sala ima dosta tanke kosti pa se u igri ili prilikom pada može lako povrediti.

  Okruženje
  Mesto u stanu gde nameravate da držite kavez ili akvarijum nikako ne sme da bude na suncu. Iako ponekad voli da se sunča morsko prase mnogo bolje podnosi hladnoću nego toplotu. Takođe se mora paziti da nikad ne bude na promaji jer kao i za najveći broj sitnih životinja promaja može da bude uzrok smrti. Buka je još jedan faktor koji bi trebalo izbegavati.

  Ukoliko se ovoga pridržavate morsko prase će biti vrlo zadovoljno mestom koje ste izabrali za njega.

  Važne napomene ukoliko se odlučite za kupovinu morskog praseta:
  - Morsko prase živi do deset godina.
  - Ukoliko se zbog nekog razloga razočarate u svoj izbor ne možete ga prosto izbaciti na ulicu.
  - Ako idete na odmor neko treba da ga čuva.
  - Morsko prase ne podnosi samoću.
  - Neophodno je da mu se redovno čisti kavez.
  - Potrebno je imati odgovarajuću posudu za njega.
  - Cena akvarijuma od oko šezdesetak litara, visine od trideset santimetara (ovo predstavlja minimalne dimenzije za jedno prase) kosta najmanje 10€. Cena kaveza je oko 14€.
  - Uvek morate imati piljevinu.
  - Nikako ne sme na sunce ili promaju.
  - Ukoliko mu kupujete druga ili drugaricu gledajte da nikako ne spajate mužjaka i mužjaka pošto mogu da budu ratoborni. Mužjak i ženka je najidealnija kombinacija, ali je broj mladih godišnje veliki tako da, sem ako se ne udružite sa nekom prodavnicom životinja, gledajte da ovu kombinaciju izbegnete.
  - Ukoliko svoje prase date detetu morate da pazite da se ne desi nesto ružno.
  - Ako se razboli morate ga voditi kod veterinara.
  - Iako je redak slučaj, može da se desi da ga vaša mačka ili pas iz ljubomore povredi. U slučaju da imate još neku životinju kavez treba postaviti van njenog domašaja.

  Deset razloga zbog kojih je morsko prase pravi ljubimac za vas:
  - malo vaše pažnje i zauzvrat ćete dobiti neizmernu ljubav
  - ne zahteva velika finansijska ulaganja
  - vrlo je privržen vlasniku
  - jede sve
  - odlično se slaže sa svim ljudima i životinjama
  - tih je i ne ometa ukućane
  - uvek je zadovoljan i ne traži više pažnje od onog što ste vi spremni da pružite
  - ne predstavlja veliku obavezu
  - velika je maza
  - nikada nećete biti usamljeni

  Mislim da je ovo dovoljno.. :wink:

 3. #3
  Aktivan član laa-laa (avatar)
  Učlanjen
  26.06.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ...SomewhereOnlyWeKnow...
  Poruke
  1.060
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano

  Jao, HVALA puno.

 4. #4
  Ističe se maniaccc (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2004.
  Lokacija
  FoS
  Poruke
  2.369
  Reputaciona moć
  74

  Podrazumevano

  Citat Original postavio laa-laa
  Jao, HVALA puno.
  Nema na cemu..javi ako se odlucis da ga kupis..

 5. #5
  Poznat krvolok (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Diznilend
  Poruke
  8.012
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano

  Citat Original postavio maniaccc
  Citat Original postavio laa-laa
  Jao, HVALA puno.
  Nema na cemu..javi ako se odlucis da ga kupis..
  Nemoj !!! Kupiće ga Gigule, ona ima, pored ostalih ljubimaca i ŽDRALA u bašti, a odavno merači i jedno morsko prase !!!

 6. #6
  Aktivan član laa-laa (avatar)
  Učlanjen
  26.06.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ...SomewhereOnlyWeKnow...
  Poruke
  1.060
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano

  Sad mi je trenutno malo frka, ne znam mogu li i za samu sebe da se brinem - koliko obaveza imam, ali cu svakako gledati da udomim jedno prasence
  A za Gigule - pa imacemo makar temu za razgovor.

 7. #7
  Aktivan član laa-laa (avatar)
  Učlanjen
  26.06.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ...SomewhereOnlyWeKnow...
  Poruke
  1.060
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano

  Sad sam procitala na jednom drugom forumu da su prasici poprilicno osjetljivi na sve i svasta, da krepaju dok trepnes i da ima puno brige oko njih...
  Pa ima li ga neko ovdje, da mi kaze nesto utjesno? Ja bih STVARNO htjela jeeeednoooo...

 8. #8
  Poznat krvolok (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Diznilend
  Poruke
  8.012
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano

  A to famozno MORSKO prase, ako se priredi na propisan način, sa adekvatnim prilogom i limunom, može li se svrstavati i u : PLODOVE MORA, kako mu i samo ime kaže ??? :shock:

 9. #9
  Aktivan član laa-laa (avatar)
  Učlanjen
  26.06.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ...SomewhereOnlyWeKnow...
  Poruke
  1.060
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano

  Citat Original postavio krvolok
  A to famozno MORSKO prase, ako se priredi na propisan način, sa adekvatnim prilogom i limunom, može li se svrstavati i u : PLODOVE MORA, kako mu i samo ime kaže ??? :shock:
  E jesi krvolok... Pitaj na kulinarstvu, oni ce ti mozda dati i recept.

 10. #10
  Elita ? (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2004.
  Poruke
  15.074
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  slichnost izmedju morskog praseta i zhene inzenjera????  nit je prase nit je morsko  ja ne znam ali sam imala hrchka. mada nisu potpuno isti...ali hrcak je ovako: sladak je, potrebno mu je da se istrchi i potpuno je glup za drushtvo, on nema ni vijuge. glup je u smislu da te ne skapira kao npr kuche. bar je takvo moje iskustvo. zato je vrlo brzo zavrsio ..... hrcku je trebalo jako cesto da se menja piljevina....na 2 dana vec mnogo koliko se secam.. hrcak ima kesice u ustima pa je zanimljivo sto ostavlja hranu svuda po kuci u gomilicama ako ga pustish u shetnju...kao misli da pravi sebi neko gnezdo, zalihe...pa iscupa i tepih...posto prase nema valjda te kesice imas jednu zanimljivost manje ali mozda ono ima neke druge atribute, mozda je umiljatije, lakse se dresira, ukusnije je i to. ovo ukusnije je samo zbog krvoloka on voli da me cita i on me je naterao d apisem a los je makro posto mi ne daje pare. izvinite.

  e ja bi proverila to da voli mleko i secer...

  e da, pisali su o chinchilama, i one su umiljate valdja...

 11. #11
  Elita ? (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2004.
  Poruke
  15.074
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  e josh osetljivije su ti koale

 12. #12
  Zainteresovan član Milica kamilica (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  184
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano MORSKI PRASICI

  Postovanje svima!
  Imam vec 5 godina morsko prase koje sam dobila na poklon za rodjendan. Jako ga svi volimo kuci, postao je kao mali clan porodice. Jako je zahvalan za odrzavanje, jedina mana je mozda sto voli puno da jede, hehehe. Interesuje me koliki je zivotni vek morskog praseta.. Nasla sam par podataka koji su veoma razliciti, tako da negde stoji.. u proseku 5 godina, a negde cak do 13. Cisto da se svi pripremimo za njegov odlazak

 13. #13
  Aktivan član elendil (avatar)
  Učlanjen
  11.10.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Veliko Srce Zivota
  Poruke
  1.265
  Tekstova u blogu
  31
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: Morsko prase

  Zivi negde oko 10ak godina i za to vreme pojede tone i tone hrana-a produkuje brdo izmeta.Mada,sve nadoknadjuje svojom ljupkoscu i drazesnoscu...kazu da su se Peruanci sahranjivali sa zamorcima i da su ih mnogo voleli!
  Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
  Gde je mrznja da donosim ljubav!
  Gde je uvreda da donosim prastanje.
  Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!

 14. #14
  Zainteresovan član Milica kamilica (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  184
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Morsko prase

  Citat Original postavio elendil
  Zivi negde oko 10ak godina i za to vreme pojede tone i tone hrana-a produkuje brdo izmeta.Mada,sve nadoknadjuje svojom ljupkoscu i drazesnoscu...kazu da su se Peruanci sahranjivali sa zamorcima i da su ih mnogo voleli!
  E pa, hvala puno na obavestenju, nadam se da cemo jos 5 godina uzivati u igricama sa nasim kucnim ljubimcom. Puno jede i kaki, to znamo, ali kako kazes, jako se lako zavoli njegova druzeljubivost, vdrina, ljupkost... Kao neka mala beba nam je svima...

 15. #15
  Početnik
  Učlanjen
  25.07.2005.
  Poruke
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Da li se morski prasici kupaju? Ili ne?

  Moja cerka je dobila morsko prase koje fino napreduje i sjajno se igra sa mojom decom i to je lepo.Ali,da li da ga kupamo ili ne?

 16. #16
  Obećava paintball igrac (avatar)
  Učlanjen
  10.01.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Krusevac
  Poruke
  53
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Da li se morski prasici kupaju? Ili ne?

  Ne ako ga vec niste kupali!
  Zamorac ili morsko prase je glodar koji nema veze sa morem.

 17. #17
  Poznat
  Učlanjen
  19.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  7.287
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Da li se morski prasici kupaju? Ili ne?

  Никако! Чини ми се да сам чула да могу и да угину због тога, нисам 100% сигурна, али немојте!

 18. #18
  Zainteresovan član Boki-79 (avatar)
  Učlanjen
  04.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vrsac
  Poruke
  135
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Da li se morski prasici kupaju? Ili ne?

  Morsko prase je glodar koji je kod nas dospeo iz Srednje i Juzne Amerike. Naseljava mesta gde ima dosta peska (pustinje), a malo vode i umesto da mu stavite korito sa vodom bolje u njega sipajte sitan pesak tako da ce valjanjem u pesku skinuti sve necistoce koje su mu se uvukle u krzno. Pre toga sacekajte da se navikne da vrsi fizioloske potrebe na jednom mestu da ne biste morali cesto da menjate pesak za kupanje ili mu jednostavno jednom nedeljno stavite korito sacekajte da se izvalja pa ga potom izvadite.

 19. #19
  Početnik
  Učlanjen
  03.01.2006.
  Lokacija
  GALENIKA-BGD
  Poruke
  21
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano sta je u stvari zamorac?

  dobio sam na poklon nesto o cemu nista ne znam.da li nek moze da mi kaze nesto o njima

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  05.08.2003.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NBGD
  Poruke
  259
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: MORSKO PRASE ILI ZAMORAC

  Ja sada imam prase a ono netreba da se kupa mislim samo to radi jedino ako kriminalno `mirise` ali posle kupanja nesme na promaju i mora dobro da se osusi!!! al ne preporucujem ako nije nuzno.
  Lola

 21. #21
  Početnik
  Učlanjen
  20.12.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  17
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Morski prasici

  kako da vidim koji je pol moje morsko prase.

 22. #22
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  05.08.2003.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NBGD
  Poruke
  259
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Morski prasici

  NEMA OBJASNJENJA ELEKTRONSKIM PUTEM IDITE U OBLIZNJU PRODAVNICU
  Lola

 23. #23
  Početnik
  Učlanjen
  13.09.2004.
  Lokacija
  na kraj sela zuta kuca :)
  Poruke
  46
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Morski prasici

  Joooooj, oni su medeni!! Ja sam imala Kicka i Gricka, ali ne razumem zasto su uginuli, a bili su mladi. Cuvala sam ih u toplom, slusala sam sve savete... A onda je jednom pocela da opada dlaka na donjoj polovini tela, u pocetku malo, pa sve vise i vise...skroz je bio go do pola. Dali su mi da mu mazem neku mast, ne znam kako se tacno zove, ali mislim da je neka vaginalna mast ili tako nesto. Ali je svejedno je brzo uginuo,a za dan-dva i ovaj drugi. Mozda je problem sto su bili zajedno u kavezu? Inace, pustala sam ih po sobi da se setaju i mnogo su medeni i dobri bili.
  Pozdrav
  TGIF

 24. #24
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  05.08.2003.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NBGD
  Poruke
  259
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Morski prasici

  pa radi se o higijeni verovatno si im davala puno zelenisa, zar ne? prasici onda puno piske a prljava piljevina izazove gljivichna oboljenja, verovatno se ta mas zvala Flogocit ili kanestan nesto od ta dva jeste ali sve u svemu opet ako si samo namazala ta mesta i pustila ih oni su to sigurno lizali i mozda je i zbog masti jer su samo za spoljnu upotrebu.... ma sta vise moj Deiyz je meden
  Lola

 25. #25
  Iskusan frozen1982. (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2005.
  Lokacija
  Novi Beograd
  Poruke
  6.302
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Morski prasici

  Moje je jelo svoja govna.

Slične teme

 1. Moji prasici slave ramazan
  Autor Torrente-Bgd u forumu Politika
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 07.06.2008., 13:25
 2. morski tartufi
  Autor svašta po malo u forumu Kulinarstvo
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 15.08.2006., 22:05
 3. Morski sajt
  Autor Thalasoma u forumu Zanimljivi sajtovi
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 20.04.2004., 14:51

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •