Draga CIA,


Kada su, prije nekoliko godina,- u jednom danu, istovremeno i matematicki organizovano do u najmanji detalj -, Ameriku i njeno stanovnistvo pogodili teroristicki napadi, i ja sam, kao vecina svijeta , bio prozet osjecanjem , - straha !

Vi amerikanci ste odmah poslije toga,- s pravom- , izjavili da se odgovorni za teroristicke napade, dakle teroristi , moraju izvesti pred lice pravde , a vasi sefovi su proglasili « planetarni rat protiv terorizma, terorista i njihovih komplica-simpatizera ma gdje se oni nalazili ».

Pozvali ste , takodjer, prijatelje Amerike da vam pomognu u obracunavanju sa teroristima.

Zatim, - poslije nekoliko video snimaka, poslatih TV kuci Al Jazeera (Katar) , od strane terorista -, svijet je atribuirao napade muslimanima.

Vasi politicari su izjavljivali de nemaju nista protiv muslimanskog svijeta .

Ispostavilo se , poslije vase istrage da su 15 od 20-tak kamikaza upotrebljenih u napadima na WTC bili saudijci , dakle , hipoteticni muslimani.


Posto sam i ja musliman, da vam pravo kazem , draga CIA ,- pomalo iz straha a pomalo zbog moralne obaveze (terorizam nije konforman sa islamom) -, i ja sam se, u okviru mojih mogucnosti, vremenom, ukljucio u borbu protiv terorizma ; studirajuci , prije svega, uzroke , a zatim , i pragmaticnim djelovanjem, na terenu.Bin Laden, Zawahiri , Zarkawi , ..., su, - teroristi !

Njihova doktrina je Wahabizam (forma radikalne, samozvane, islamske sekte) !

Oni, teror-wehabije, i njihovi komplici , -kao sto vi to dobro znate, draga CIA -, ubijaju neduzne civile !

Ubijanje neduznih civila je , u svakoj religiji , pa , dakle i u islamu , -zabranjeno (2-256) !Na Balkanu i u Europi zive, rade i gotovo neometano sektaski djeluju Wehabije !

Svojim elitistickim ponasanjem i radikalizmom wehabije iritiraju zapadnjake drugih religija .

Oni vole Bin Ladena , Zawahirija (...), predstavlaju ih , u medijima , kao ispravne muslimane i prave im , na taj nacin , publicitet , izazivajuci gnjev familija i zrtava terorizma , kao i citavog Zapada ! Potpirujuci , tako , s namjerom , Sukob Civilizacija !

Simpatiziranje i pravljenje publiciteta teroristima je proteroristicko djelovanje !?


Moje antiteroristicke (dakle, antiwehabijske) aktivnosti su : pisanje textova , drzanje predavanja i kulturno asocijativno djelovanje; a, nedavno sam se odlucio , takodjer, da prowehabijska ponasanja na terenu (Bosna , Belgija ) prijavim i na sud .

Ocekivao sam , draga CIA ,da ce mi lokalne vlasti, ovdje u Europi , pomoci u mojoj antiteroristickoj borbi , medjutim , poslije regularno-protokolisanih prijava , redovno udaram glavom u zidove nerazumjevanja .

Ti zidovi su se ispostavili izrazito visoki i jaki kod lokalnih vlasti u Lijezu (Socijalisticka Partija Belgije , gradonacelnik DeMayer…) ; naime , svaka moja antiwehabijska inicijativa je popracena institucionalnim pasivizmom , zanemarivanjem , nelegalnim represijama , iskljucivanjem mene i moje asocijacije (“Zajedno u Zajednistvu” ) iz socijalnih i kulturnih tokova (za sve posjedujem dokumentaciju) !

Ja sam naime, ovdje, prijavio jednu wehabijsku djamiju (Al Mouwahidin) za sirenje mrznje protiv zapada , za izucavanje i praktikovanje wehabizma (i sam sam , izucavajuci ih , jedno vrijeme frekventirao lijeske wehabije ).

Veliko iznenadjenje : odmah poslije moje prijave dzamija unajmljuje (parama koje sam i ja stavljao u zekat) advokata Bloom ekera koji pokrece kontra prijavu , nakon cega mi civilni sud u Lijezu zabranjuje dijeljenje antiwehabijske propagande !

Lokalne institucije su prowehabijske ?

Odgovara im njihovo ponasanje i edukacija ?

U pomenutoj djamiji mnoga djeca sjevernoafrickih emigranata uce o islamu !

Sta i kako uce ?

Sve je to , draga CIA, nekako cudno !

Citav svijet se bori protiv terorizma dok Socijalisticka Partija Belgije stiti wehabije !

Ja ti to , draga CIA , prijaviti , ovom prilikom, moram ; duznost mi je .

Kao sto mi je duznost da obavjestavam belgijance, koliko mozemo, o djelovanju njihovih politicara (P.S.), pa smo , na odluku suda (zabrana antiwehabijske propagande), ulozili zalbu koja ce se raspravljati na sudu u Lijezu , insAllah, 16 maja.

Uostalom, za nekoliko mjeseci , ovdje u Belgiji su izbori ; u transparentnoj demokratiji , prije glasanja , narod mora biti obavijesten o situaciji na terenu i djelovanju svojih politicara.

Nadam se, po tom pitanju, da ce nam 16 maj donijeti barem neke odgovore.

Da ti pravo kazem , draga CIA , ne osjecam se sigurno.
Ovaj proces, wehabije, predizborni ambijent,(…), osim toga , napisao sam i nekoliko textova po internet-forumima o odgovornostima Socijalisticke Partije , ne samo po pitanju wehabija nego i po pitanju tolerancije svake vrste kriminala (medju mnogima i pismo upuceno gospodji Guy-Quint, euro-parlament, sef grupe , P.S) ; Lijez je naime grad sa najvecom stopom kriminala u Europi.
Mozda bi nekome od prozvanih moglo pasti na um da vise ne tolerise moje textove po internet-forumima pa da se stopa kriminala, na racun dolepodpisanog , jos malo poveca…-a gradom kruze zaista svakakvi tipovi !
I, price…

U svakom slucaju, jasno je : odgovornost za moj fizicki integritet je u rukama lokalnih vlasti u Lijezu ;


Za kraj , draga CIA, moram ti prijaviti jos jednu epizodu moje borbe protiv wahabijskog terorizma koja datira jos iz predratnih vremena na Balkanu :

Namik BUKVIC , miljenik prowehabijskih bogatih krugova (on, kao i citava njegova familija ; porijeklom, uostalom, sa Bliskog Istoka), trenutno visoko placirani funkcioner Stranke Demokratske Akcije (SDA) , mi je , pred rat , osobno , naredio smaknuce pravoslavnih civila u Sarajevu ! Sto sam ja,- kao i ostali i mom kvartu, Bjelave- , Hvala Bogu, glatko odbio !

Ja sam taj slucaj , 23.11.2005-te, iznio u javnost u filozofskom kafeu CLAN u Lijezu, prilikom jednog predavanja ; nakon cega sam audio kasetu i pisani izvjestaj poslao BiH-anbasadoru Alkalaju, u Bruxelles, zahtijevajuci da rasvijetli slucaj i da Bukvica pozove na odgvovornost !
Do tada je sa doticnim gospodinom i postojao neki kontakt, od te moje prijave , ama bas nikakav ! Kao da je nasom prijavom nezadovoljan.
Razlog njegovog nezadovoljstva i pasivnosti mozemo samo naslucivati : kompasion sa Bukvicem !« Dosije je kod Velida »-receno mi je zadnji put kada sam zvao. Velid je atashe a ja sam od Alkalaja trazio da ga proslijedi Tihicu.
Samo zataskavanje ovog slucaja , za postenog sudiju, moze biti jedan od dokaza…Mah.

Sve je to, -jel’de, draga CIA-, nekako cudno ; pa bi, mislim, bilo lijepo da, u ime svega onoga sto se od strane prowahabija desilo americkom narodu i onoga sto se desava , danas, muslimanskom, vi malo bacite svjetla na ovih par epizoda koje sam vam naveo .

Naime, da bacite svjetla o odnosima izmedju Socijalisticke Partije Belgije i wehabijkse djamije Mouwahidin ; kao i , o odnosima u trokutu Bukvic-SDA-Alkalaj.

Bilo bi interesantno, takodjer, da obratite paznju na pomenuti proces , 16 maja {na kojem su "slucaj" stavilu u "ormar"(?!!)...do "daljnjeg"} ...!

Vjerujte mi: prilikom iznosenja svih ovih elemenata moje namjere su, prema vama i prema americkom narodu koji zastupate, bile najbolje.

Toliko za danas i

Puno srdacnih pozdrava !

Armin