Liege,12-06-2006

Namik BUKVIC, osoba bliska centrima moci na bliskom istoku, je, u Sarajevu, prije pocetka sukoba, organizovao ubistva pravoslavnog stanovnistva s ciljem da BiH uvede u inter/masakre!

Za izvrsenje tog plana BUKVIC ( i vjerski i politicki autoriteti? ) se obratio osobi, u to vrijeme, relativno kriminogenog ponasnja (avanture, kradje...); -Arminu CENGICU !


28 Novembra 2005-te, Bosanskom ambasadoru, gospodinu Svenu ALKALAJU je urucen dosie/prijava kojim se Namik BUKVIC, dakle, tereti za pripremanje ( naoruzavanje, nahuskavanje...), masovnih egzekucija pravoslavnih civila u Sarajevu. Zahtijeva se intervencija BiH Vlade.
Ambasador ALKALAJ je, bez ikakvog objasnjenja, do danas, - inertan!


Pocetkom 2006-te godine, tacnije 8-og februara, kompletan dosije je urucen europskom komesaru za sigurnost, pravdu i borbu protiv terorizma, gospodinu Franku Fratiniju; zahtijeva se njegova intervencija u pozivanju BUKVICA na odgovornost.
Biro Gospodina Fratinija se, u pismenom odgovoru (potpis: Jonathan FAULL, Mmme SCHMITT-CAB), deklarira nekompetentan.

Nedugo zatim, 13-og marta, isti dosie odlazi u belgijski komesarijat za izbjeglice i raseljena lica (Ministarstvo Unutrasnjih Poslova Belgije/UN).
Od komisarijata se takodjer zahtijeva da odpocne proces pozivanja BUKVICA na odgovornost.
Do danas, - nikakav progres.

U medjuvremenu je, na adresu gospodina NESKOVICA, sefa biroa Vlade Republike Srpske, stiglo vise poruka koje opisuju, do u detalje, evoluciju pokusaja pozivanja BUKVICA na odgovornost !
I gospodin NESKOVIC je, absurdno, pasivan !
Absurdno; njegovom narodu, srbima, se sprema placanje "danka" ( ratne odstete ) !


15-og Maja 2006-te, iz postanskog biroa sa Place de Marche ( pored gradonacelnikovg ureda ) biva poslata optuznica na adresu gospodje Karle del PONTE (Churchillplein n°1, The Hague). U optuznici Armin CENGIC navodi da mu je poznato mjesto sabiranja mrtvih srpskih civila, epizode u kojima su srbi muceni, adrese, imena...

Odrezak expresne posiljke ( RRR 483 08881 7 BE ), kojim se potvrdjuje da je posiljka primljena, dolazi, poslije neuobicajenih 10 dana, bez obaveznog pecata poste u Hagu, na adresu posiljaoca, Armina CENGICA.

Posta o kojoj je rijec, dakle javni serviz na usluzi gradjana, se pokazala kao malo azurna u vise epizoda prilikom mnogobrojnih CENGICEVIH postanskih transakcija...

Bez ikakvog progresa i u slucaju "Hag" CENGIC razgovara sa direktorom poste koji prijeti da, u slucaju insistiranja, istog istjeruje iz Belgije.
Direktoru se, ipak, skrece paznja na vaznost posiljke.I dalje, u situaciji bez ikakvog progresa CENGIC se obraca birou policije u sastavu gradske opstine ( sjediste gradonacelnika DeMeyera) , tacnije inspectoru SMETS Jean-Lucu koji, upitan da verificira prijavu i ponasanje poste, zauzvrat, CENGICU prijeti, i on, razlicitim vrstama represije.

SMETS rezervise 23-maja, nimalo prijatan tretman karakterisan i fizickim dodirom ( agent De Qlerk); SMETS ne dozvoljava, ni u kom slucaju CENGICU da oficijelno prijavi Postu.


29-og Maja, CENGIC pismeno obavjestava inspektora SMETSA i direktora poste o ponovnom pokusaju da njegova posiljka stigne u Hag: iz iste poste, na najsigurniji i najskuplji nacin, posiljka biva urucena radnici na salteru, koja primajuci posiljku pita : "zasto pokusavas kad znas da nece otici ?" (?!)
Expresna posiljka ( RRR 483 08974 1 BE ) poslana, dakle, 29-og maja, do danas, jos uvijek nije urucena ( na adresu posiljaoca nije stigla placena potvrda )


Poslije svega, a znajuci da je Lijez grad sa jakom socijalistiskom tradicijom koja u svojim rukama drzi svaku poru drustva, zakljucujemo da oni, Socijalisticka Partija u Lijezu, stiti potencijalnog ratnog zlocinca Namika BUKVICA, koji je, u Sarajevu, prije rata, - ponovimo -,organizovao egzekucije srpskih civila !Mrtva tacka na kojoj se nalazi dosije, poslije svih inicijativa da se pozivanje ratnog zlocinca efektuira, zahtijeva jedno, legitimno pitanje :

Kakva je , naime, to struktura, koja, u sred Europe, na najevidentniji moguci, superarogantno, dribla sva ljudska i medjunarodna prava?


Da li je moguce da ta semafor/struktura funkcionise na daljinski: Sarajevo-Pale-Brisel-Lijez-Posta-Alkalaj-BUKVIC-Socijalisticka Partija,-Neskovic-... ? Ne dozvoljavajuci pozivanje ratnog zlocinca na odgovornost ?

Zasto? !
Zakljucak je da je medjunarodno i svako ljudsko pravo na najgori moguci nacin, - iz institucija - , dakle, sabotirano i ponizeno...

Objektivno govoreci: sa demokratsko pravne strane, u opisanoj situaciji ima materijala za padanje vlada,... ali, uprkos evidentnom ilegalitetu, akteri dogadjanja arogantno nastavljaju prikrivati zlocinca.

U Europi se pocelo pricati o postdemokratskom drustvu; s razlogom ?!Armin CENGIC
F. Hennaux 5/4
Liege