lactobacillus sp

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

jednaodmnogih

Početnik
Poruka
6
bila sam na ginekoloskom pregledu papa II,nisu nadjene patogene bakterije (radjen je mikrobioloski bris) jedino sto je nadjeno jeste povecan broj lactobacillus sp (kako mi je to slikovito receno normalan broj je 10 na kub a meni je 10 na 7) ja osecam promene-sekret mi je znatno povecan iako me doktorka uverava da nemam nikakvu zarazu osim sto ovaj rezultat govori da imam neku upalu koja nije ginekoloske prirode.Moje pitanje je kakva bi to upala mogla da bude? Besika? Sta? I da li bakterije u mokraci mogu da prouzrokuju povecan sekret? Brinem se...Da ne zaboravim prepisala mi je lomexin 600mg i lactovag
 
Laktobacili su deo normalne flore genitalnog trakta žene. Ne postoji gornja granica :confused: za njihov broj u vagini, već problem može nastati kada je njihov broj smanjen.
Jako, jako retko mogu da izazovu infekcije i to samo kod osoba sa narušenim imunskim sistemom, što kod tebe naravno nije slučaj.

Znači, jednaodmnogih, kakav god problem bio u tvom slučaju, sigurno nije izazvan povećanim :confused: brojem laktobacila.

Pojačan sekret mogu da prouzrokuju neki drugi mikroorganizmi kao što su hlamidija, mikoplazma, ureaplazma, trihomonas, a koji se običnim bakteriološkim brisom vagine ne mogu otkriti.
Lomexin se koristi protiv gljivica.
Lactovag se koristi u slučaju poremećaja vaginalne flore i to naročito ukoliko postoji smanjenje broja laktobacila. :|
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top