pomozi te !!!
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 71

Tema: pomozi te !!!

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano pomozi te !!!

    Ljudi moze li neko da mi kaze kako se -,+,*,/ ,nizovi ili kako im se menja mesto
    npr.treba mi 2 niza od n- elemenata A i B niz, u novi C ali tako da su im clanovi rasporedjeni na sledeci nacin
    Cn=A1,A2,B1,A3,A4,B2,A5,A6,B3...
    radim iskljucivo u <stdio.h>
    Ako neko zna neka napise sto vise o nizovima,stvarno mi ovo treba.
    Unapred Hvala.



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Uff, stvarno treba vise da citas i ucis..
    1. Srpski - "pomozi te" := "pomozite"
    2. Programiranje - kako to mislis radis iskljucico u <stdio.h> ?
    3. Zasto bi ti neko pisao sto vise o nizovima, kad imas:
    - Knjige, u svakoj pise o nizovima savim dovoljno
    - Help, opet mozes naci o nizovima
    - Internet, uzas od linkova o C++ programiranju

    A sad bi i privatnog profesora za C++
    Sve napisano, samo treba sesti i citati, vezbati, grejati stolicu. Pa kad nesto uradis a nikako da proradi, das primer a mi pogledamo i verovatno savetujemo. Ovako, online "technical support" ce ti retko ko ponuditi
    .
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 26.05.2006. u 14:50

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Znas li da uradis zadatak?

  4. #4
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Upravu je code sto se tice rjesavanja cijelih zadataka, u buduce pocni raditi i kada zapnes javi se za pomoc, al' evo ti za sada rjesenje, medjutim zahtjeva tacan odnos.
    Kod:
    #include <iostream>
    using namespace std;
    
    void fill(int num, int *niz);
    void result(int len, int *a, int *b, int *c);
    
    int main() 
    { 
    	unsigned int a, b;
    	cout << "Unesite duzinu niza A: ";
    	cin >> a;
    	cout << "Unesite duzinu niza B: ";
    	cin >> b;
    	int *nizA = new int[a];
    	int *nizB = new int[b];
    	int *nizC = new int[a+b];
    	fill(a, nizA);
    	fill(b, nizB);
    	result(a+b, nizA, nizB, nizC);
    	cout << "\nVrijednosti niza C: ";
    	for(int i = 0; i < a+b; i++)
    		cout << nizC[i];
    	cout << "\n\n\n";
    	return 0;
    }
    
    // Ispunjavanje niza A i B
    void fill(int num, int *niz)
    {
    for(int i = 0; i < num; i++)
    {
    	cout << "Unesite vrijednost " << i << ": ";
    	cin >> niz[i];
    }
    }
    
    // Ispunjavanje niza C na osnovu podataka iz nizova A i B
    void result(int len, int *a, int *b, int *c)
    {
    for(int i = 0, j = 0, k = 0; i < len; i++, j++, k++)
    {
    c[i] = a[j];
    j++;
    i++;
    c[i] = a[j];
    i++;
    c[i] = b[k];
    }
    }

  5. #5
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Citat Original postavio neznalica u C++
    Znas li da uradis zadatak?
    Da, znam da uradim TVOJ zadatak.
    Zao mi je ali zaista nemam vremena da pisem tutorijale o nizovima ili bilo cemu.
    Ovde sam da pomognem kad negde zapne, da mozes da nastavis. Ti si trazio sto vise da se napise o nizovima. Savetujem ti da sam cackas uceci iz knjiga.
    Sucur ti je pomogao za sada, mada ne verujem da ces ubuduce cele module dobijati kad ti zatreba.
    Nadam se da si iz Sucurovog primera naucio nesto a ne samo primenio reseno.

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    E puno ti hvala!
    Jos samo da je u #include<stdio.h> zaglavlju, a ne u #include <iostream>
    bio bi ti jos vise zahvalan.

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    /*evo ovako zadatak pocinja*/

    #include<stdio.h>
    #include<math.h>
    void main()
    {
    int n,i,a[30],b[15],c[45],m,d,j,x,o;
    printf("Unesi broj elemenata niza [A]:\n");
    scanf("%d",&n);
    printf("Unesi [%d] elemenate niza [A] :\n",n);
    for(i=1;i<=n;i=i+1)
    scanf("%d",&a[i]);
    m=n/2;
    printf("Unesi [%d] elemente niza [B] :\n",m);
    for(j=1;j<=m;j=j+1)
    scanf("%d",&b[j]);
    d=m+n;
    for(i=1;i<=n;i=i+1)
    c[i]=a[i];
    for(i=1;i<=m;i=i+1)
    c[n+i]=b[i];
    //===================================
    o=n+m; //odavde
    c[1]=a[1];
    c[2]=a[2]; //treba da se zameni sa necim sto vi znate, a sto meni veoma znaci.
    c[3]=b[1];
    c[4]=a[3];
    c[5]=a[4];
    c[6]=b[2];
    c[7]=a[5];
    c[8]=a[6];
    c[9]=b[3];
    c[10]=a[7];
    c[11]=a[8];
    c[12]=b[4];
    c[o]=a[o];
    c[o+1]=a[o+1];
    c[o+2]=b[o]; //dovde
    =====================================

    for(x=1;x<=d;x=x+1)
    printf("%3d",c[x]);

    printf("\n");
    }

    //Ja mislim da sam sad jasan.

  8. #8
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Ufff vidim da tebi ovdje nije bas mnogo toga jasno.
    Kao prvo ja neznam koji ti jezik zapravo koristis, jer nik mi govori da "radis" sa c++, dok prilozeni kod mi govori da je to ipak C.
    Dalje imas neke greske koje su veoma losa navika programera.
    Kod:
    int n,i,a[30],b[15],c[45],m,d,j,x,o;
    Veoma losa inicijalizacija, treba ti dosta vremena da pohvatas sta koje "slovo" radi u ovako malom programu, a zamisli kako ces se snalaziti u kodovima od preko 1000 linija ?
    Kod:
    for(i=1;i<=n;i=i+1)
    scanf("%d",&a[i]);
    Pocetna vrijednost niza nije 1, vec 0, i samim tim i ne ide do <=, vec samo do < n.
    i=i+1 ??? Priznaj nisi procitao niti jednu knjigu, vec si pohvatao par komandi iz nekog koda i pokusavas nesto da uradis. Znas li sta predstavlja ++ u C/C++ kodu ?
    Kod:
    for(i=1;i<=n;i=i+1)
    c[i]=a[i];
    Neznam svrhu ovih linija koda ??
    Kod:
    for(i=1;i<=m;i=i+1)
    c[n+i]=b[i];
    Hmm mislim da znam na sta ciljas, al' ovo je besmisleno raditi tj. nista dobio nisi.
    Kod:
    o=n+m; //odavde
    c[1]=a[1];
    c[2]=a[2]; //treba da se zameni sa necim sto vi znate, a sto meni veoma znaci.
    c[3]=b[1];
    c[4]=a[3];
    c[5]=a[4];
    c[6]=b[2];
    c[7]=a[5];
    c[8]=a[6];
    c[9]=b[3];
    c[10]=a[7]; 
    c[11]=a[8];
    c[12]=b[4];
    c[o]=a[o];
    c[o+1]=a[o+1]; 
    c[o+2]=b[o]; //dovde
    Kad pogledam ovaj kod rasporeda A1A2B1... nemogu da zakljucim sta si radio sa prijasnjim dvijema for petljama.

    Mnogo, mnogo gresaka i besmislenih operacija koje su uzrok nepoznavanja materije, al' i samog toka programa, kao i sta koja operacija radi. Sacuvaj ovaj kod i za par mjeseci, godina pogledaj ga ...

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Pocetna vrijednost niza nije 1, vec 0, i samim tim i ne ide do <=, vec samo do < n.
    i=i+1 ??? Priznaj nisi procitao niti jednu knjigu, vec si pohvatao par komandi iz nekog koda i pokusavas nesto da uradis. Znas li sta predstavlja ++ u C/C++ kodu ?
    Sine stavi "0", pa ces da vidis sta se desava u "i=1".
    stavi "<",ili "=" umesto "<=" pa vidi sta se desava,
    a za "i=i+1" moze i "i++" TACNO.
    Sto znaci da neznas da uradis zadatak,
    kao sto ti nije ni onaj u <iostream>-u tacan ili treba dobra popravka.
    a[i] -oznacava NIZ A, a "int ,n" oznacava koliko clanova ima taj niz a[i].
    Kod:
    for(i=1;i<=n;i=i+1)
    scanf("%d",&a[i]);

  10. #10
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Citat Original postavio neznalica u C++
    Sine stavi "0", pa ces da vidis sta se desava u "i=1".
    stavi "<",ili "=" umesto "<=" pa vidi sta se desava,
    a za "i=i+1" moze i "i++" TACNO.
    Sto znaci da neznas da uradis zadatak,
    kao sto ti nije ni onaj u <iostream>-u tacan ili treba dobra popravka.
    a[i] -oznacava NIZ A, a "int ,n" oznacava koliko clanova ima taj niz a[i].
    Kod:
    for(i=1;i<=n;i=i+1)
    scanf("%d",&a[i]);
    Ehh ovi su najgori ...
    Vidi prvo neznas 99% ovih linija sta radi, dakle kako funkcionise, nego si negdje na netu naletio na neki C source i pohvatao par komandi (bas kao dijete kada vidi neki tekst, pa zapamti par slova i kako bi i on bio u drustvu 'pismenih' pocne da tih par slova nasumicno ispisuje na hartiji papira i sta dobije ? Gomilu glupost ), e to i ti radis sa C-om.
    Kod:
    Sine stavi "0", pa ces da vidis sta se desava u "i=1".
    "Sine" ?! Kao ti si neki profi programer, pa se meni obracas sa tim stavom ?
    Koliko sam ja stavio tih i[0], i zamisli nikad se nista nije cudno desilo, vec sve je radilo bezprijekorno tacno.
    Kod:
    stavi "<",ili "=" umesto "<=" pa vidi sta se desava,
    Nemas predstavu sta radi 'for' petlja, a nisi ni shvatio sta sam ti pricao.
    Vidi to sto stavljas nije kompajlerska greska i kod ce uredno proci i kompajliranje i linkovanje (ako znas sta to znaci), al' ces zbog toga imati redovan pad u toku rada programa (iliti crash programa), uradi tako PA VIDI STA SE DESAVA.
    Kod:
    a za "i=i+1" moze i "i++"  TACNO.
    1)i++;
    2)i+=1;
    3)i=i+1;
    Tri nacina inkrementiranja varijable za 1, koji je najduzi ? Onaj tvoj nacin ! Pa zasto onda koristis najduzi nacin, ako vec znas za to i++ ?
    Kod:
    Sto znaci da neznas da uradis zadatak,
    Neznam sta sam postavio u prvom postu na ovoj temi ?
    Kod:
    kao sto ti nije ni onaj u <iostream>-u tacan ili treba dobra popravka.
    Kada naucis sta je C, a sta C++ i o ovome cemo porazgovarati.
    Kod:
    a[i] -oznacava NIZ A, a "int ,n" oznacava koliko clanova ima taj niz a[i].
    Znam ja dobro sta je sta u toj linija, a znam i sta radi ta linija, e bas zato mi nije jasno sta si sa njom htjeo da postignes, dodjeljujes vrijednosti nizu C, da bi odmah nakon te dodjele, ponovo dodjeljivao druge vrijednosti nizu C ???
    Kod:
    for(i=1;i<=n;i=i+1)
    scanf("%d",&a[i]);
    Dodaj jos sa istom for petljom printf svih clanova, pa vidi sta ce se desiti.

    Ehhhhh nemam dalje komentar, upustam se u suludu diskusiju, dok ne naucis najosnovnije stvari o programiranju neces ni shvatiti sta ti ljudi pricaju.

  11. #11
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Citat Original postavio neznalica u C++
    a "int ,n" oznacava koliko clanova ima taj niz a[i].
    a[i] NIJE NIZ ! Vec 'i'-ti clan niza.

  12. #12
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Eh, o tome smo zapravo diskutovali na "Surferskom" delu podforuma....
    Ovakav nivo bezobrazluka i ignrancije od strane ljudi koji nisu ni procitali nista vise od naslova neke knjige o C (i to mozda), je zapravo sustina onoga sto treba na krstarici menjati izmedju ostalog.

    @Neznalice
    Ajde, prijavi se na Elite security forum, postavi isto pitanje i ponasaj se ovako ignorantski kao ovde, pa javi ovde tacno vreme (minute is sekunde sa sve trajanjem na forumu), kad si izbacen sa foruma.... !

    Ej Krstarico, sta sve trpis....

  13. #13
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Ehhhhh nemam dalje komentar, upustam se u suludu diskusiju, dok ne naucis najosnovnije stvari o programiranju neces ni shvatiti sta ti ljudi pricaju.
    Kad bi ti pisao ono sta drugi zele da vide, ne bismo mnogo gubioili vremena citajuci tvoje preprichane romane.

    Ochigledno da nisi shvatio zadatak profi programeru.

    Nemas predstavu sta radi 'for' petlja, a nisi ni shvatio sta sam ti pricao.
    Prvo dobro procitaj, razmisli, pa kad dobro razmislish i shvatis da si u pravu tad napishi.
    shta radi moja 'for' petlja.

    Znam ja dobro sta je sta u toj linija, a znam i sta radi ta linija, e bas zato mi nije jasno sta si sa njom htjeo da postignes, dodjeljujes vrijednosti nizu C, da bi odmah nakon te dodjele, ponovo dodjeljivao druge vrijednosti nizu C ???
    Uopste ti nemas predstavu sta ja hocu, i gde radim (C/C++), bunis se zato sto to neznas.

    Epa radim zadatak u C++,sa zaglavljem #include<stdio.h> ( o kojim ti ochigledno nemas pojma) pa se zato chudis za one "kodove" poradi malo na zadatku pa ces da vidis.

    Neznam sta sam postavio u prvom postu na ovoj temi ?
    Zadatak ti NE RADI !!!"Sine"

    Kada naucis sta je C, a sta C++ i o ovome cemo porazgovarati.
    C me NE interesuje, a kad ti naucish shta je <stdio.h> mozesh da shaljes i pomazes onima koji to neznaju, a ne da odmazesh i oduzimas vreme.

    Ako znas sta hocu napishi, a ako ne produzi,mozda ima neko ko zna, ali mu ti uskracujes to vreme preprichavanjem moga teksta.

    Jos jednom ti hvala sto mi gubis vreme.

  14. #14
    Početnik
    Učlanjen
    26.05.2006.
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Ljudi vi niste normalni,sto jednostavno ne pomognete.
    "neznalice" jel moze da ti pomogne nesto u #include<stlib.h> ?

  15. #15
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Kod:
    Ochigledno da nisi shvatio zadatak profi programeru.
    Kako da ne, odradio sam zadatak cisto napamet, bez bitnosti sta ce da radi i kako da radi ...
    Kod:
    Prvo dobro procitaj, razmisli, pa kad dobro razmislish i shvatis da si u pravu tad napishi.
    shta radi moja 'for' petlja.
    Ej covjece napisao si gomilu gluposti koje ni sam neznas da shvatis, a pravis se pametan, kao da ti je sve jasno. Da ti je i 2% onoga sto si napisao jasno znao bi da sa ovim zadatkom izadjes na kraj.
    Kao prvo i=1, potpuna glupost i jos tvrditi da je to ispravno, je bez komentara, kao prvo vjerujem da nemas pojma sta se tu radi i zbog cega nemoze da tako bude ? A da ne govorim o manipulaciji sa memorijom, jer da bilo sta znas o tome, shvatio bi da za niz od recimo 5 clanova nemozes postavljati unos niz[5] = 'a', jer ce program automatski da pukne (ili nastavi sa radom, al' ce da prepise sledecu lokaciju, koja je inace rezervisana za nesto drugo i tako tvoj program postaje veoma OPASAN, jer nije alocirana memorija za 6 vrijednosti, vec za pet, al' posto si ti jedan klinac koji se prerano poceo zanimati za programiranje, a nema pojma o racunarima, nemozes da shvatis tako kompleksne stvari.
    Kod:
    Uopste ti nemas predstavu sta ja hocu, i gde radim (C/C++), bunis se zato sto to neznas.
    
    Epa radim zadatak u C++,sa zaglavljem #include<stdio.h> ( o kojim ti ochigledno nemas pojma) pa se zato chudis za one "kodove" poradi malo na zadatku pa ces da vidis.
    Kao prvo "stdio.h" NIJE C++ biblioteka, vec C, a "cstdio" je C++.
    Medjutim za io podatcima u C++ je implementirana posebna biblioteka iostream i koristi cout i cin za ispis/unos podataka.
    Kod:
    Zadatak ti NE RADI !!!"Sine"
    Zadatak radi, samo sto nisi definisao stanja ako nije tacan odnos 2:1, sta dalje da radi, pa program moze da funkcionise samo pod tim uslovima.
    Kod:
    C me NE interesuje, a kad ti naucish shta je <stdio.h> mozesh da shaljes i pomazes onima koji to neznaju, a ne da odmazesh i oduzimas vreme.
    Ja sam naucio, a tebi bih preporucio da batalis programiranje i da kupis neku knjigu tipa "Kako da pokrenem program" itd
    Kod:
    Jos jednom ti hvala sto mi gubis vreme.
    Da za tebe je gubljenje vremena, al' za sve koji zele da se bave programiranjem ovo je jedan lijep tutor, koji se itekako moze iiskoristiti i koji moze pomoci u daljem radu. A ti sa takvim "kapacitetom" za shvatanje i ucenje neces se pomaci ni 1% naprijed.

  16. #16
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Sucure, moj ti je savet da se manes jalove diskusije, ne trosi vreme uzalud. Decko nema pojma pa umesto da poslusa, razmisli i pita detaljnije, pocinje da se razmece nekim znanjem, koje eto sasvim slucajno ne ukljucuje poznavanje nizova, for petlji, raspodelu memorije, da ni slucajno neko ne pomene pointere!
    Nadam se da nece i tebe ali mene vec smara na pp.
    Kao sto rekosmo na "surferski kutak", tesko ce to ici sa "kultivisanjem" ovog foruma...

    @neznalice
    Imas sjajan forum Elitesecurity.com
    Postavi taj zadatak tamo, malo im takodje objasni ko si i sta si i da sa tobom nema zezanja, pa se vratis da lecis rane ovamo!

  17. #17
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Za Sucur-a koji je toliko uporan!!!

    Standardna Biblioteka predstavlja kratak sadrzaj biblioteke definisane ANSI standardom.Standardna biblioteka nije deo C jezika.Funkcije ,tipovi i makroi standardne biblioteke su deklarisani u standardnim zaglavljima :
    <assert.h> <float.h> <math.h> <stdarg.h> <stlib.h> <ctype.h> <limits.h> <setjmp.h> <stddef.h> <string.h> <errno.h> <locale.h> <signal.h> <stdio.h> <time.h>
    O KOJIMA TI NEMAS POJMA STA PRICAS I STA PISES,PA PUCAS TU KO SVINJA STO JEDNOSTAVNO NE ......
    Zaglavlju se moze pristupiti pomocu:
    #include<zaglavlje>
    Zaglavlja se pridruzuju po proizvoljnom redosledu i proizvoljan broj puta.Zaglavlje se mora pridruziti sa spoljasne strane bilo koje spoljasne deklaracije ili definicije i pre upotrebe onoga sto deklarise.Nije potrebno da zaglavlje bude izvorna datoteka.Spoljasni indetifikatori koji pocinju potcrtom su rezervisani od strane biblioteke ,kao i svi drugi indetifikatori koji pocinju potcrtom i velikim slovom ili sa dve podcrte.
    Ulaz i izlaz: <stdio.h>
    Ulazne i izlazne funkcije ,tipovi i makroi definisani u <stdio.h> predstavljaju vise od jedne trecine biblioteke.Tok je izvor ili pravac kretanja podataka koji je u vezi sa diskom ili drugom periferijom.Biblioteka podrzava tokove teksta ili binarne tokove,iako su na nekim sistemima npr. UNIX-u,oni razliciti.
    Evo ti jedan mali tut.
    "neznalice" jel moze da ti pomogne nesto u #include<stlib.h> ?
    Naravno ali zajedno sa vec pomenutim <stdio.h>.

  18. #18
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Citat Original postavio neznalica u C++
    Za Sucur-a koji je toliko uporan!!!

    Standardna Biblioteka predstavlja kratak sadrzaj biblioteke definisane ANSI standardom.Standardna biblioteka nije deo C jezika.Funkcije ,tipovi i makroi standardne biblioteke su deklarisani u standardnim zaglavljima :
    <assert.h> <float.h> <math.h> <stdarg.h> <stlib.h> <ctype.h> <limits.h> <setjmp.h> <stddef.h> <string.h> <errno.h> <locale.h> <signal.h> <stdio.h> <time.h>
    O KOJIMA TI NEMAS POJMA STA PRICAS I STA PISES,PA PUCAS TU KO SVINJA STO JEDNOSTAVNO NE ......
    Zaglavlju se moze pristupiti pomocu:
    #include<zaglavlje>
    Zaglavlja se pridruzuju po proizvoljnom redosledu i proizvoljan broj puta.Zaglavlje se mora pridruziti sa spoljasne strane bilo koje spoljasne deklaracije ili definicije i pre upotrebe onoga sto deklarise.Nije potrebno da zaglavlje bude izvorna datoteka.Spoljasni indetifikatori koji pocinju potcrtom su rezervisani od strane biblioteke ,kao i svi drugi indetifikatori koji pocinju potcrtom i velikim slovom ili sa dve podcrte.
    Ulaz i izlaz: <stdio.h>
    Ulazne i izlazne funkcije ,tipovi i makroi definisani u <stdio.h> predstavljaju vise od jedne trecine biblioteke.Tok je izvor ili pravac kretanja podataka koji je u vezi sa diskom ili drugom periferijom.Biblioteka podrzava tokove teksta ili binarne tokove,iako su na nekim sistemima npr. UNIX-u,oni razliciti.
    Evo ti jedan mali tut.

    Naravno ali zajedno sa vec pomenutim <stdio.h>.
    Vidi s tobom se ne vrijedi raspravljati kao sto codemaker pametno rece.
    Ti jednostavno ne razumijes razliku C i C++ jezika. Znam da je lako na internetu pronaci tekstove o tome i izvrsiti copy/paste, al' to ti nista ne vrijedi kad ti ne razumijes nista od toga. Pa samo pogledaj svoj "program" koji si postavio, gomila gluposti i nebuloznih radnji, koje sam detaljno objasnio u prijasnjim postovima.
    Te biblioteke posto vjerujem da ti nista nije jasno od onoga sto si kopirao sa nekog sajta su obicni header fajlovi, koje i sam mozes da napravis. Cemu oni sluze ? Oni su skup funkcija, definicija, makroa itd neke oblasti koji ce korisnicima da olaksaju postupak programiranja i neke dugotrajne, a veoma ceste operacije da realizuju kroz neku funkciju, gdje ce se sav taj kod svesti na poziv funkcije i predaji potrebnih parametara istoj.
    #include nije kljucna rijec jezika C/C++, vec je to univerzalna rijec kojom se pretprocesor obavjestava da je sve sto slijedi, a nalazi se izmedju <> zagrada treba da se ukljuci u kod (u ovim slucajevima to su gore opisani header fajlovi) i tek nakon njihovog ukljucivanja proces kompajliranja se nastavlja.
    Al' dobro jos si mnogo zelen za neke stvari i to mogu da razumijem, al' nemogu da razumijem da neko ne zeli da prizna da nije u pravu i da lupeta neke gluposti koje ce svakog ko imalo poznaje C/C++ da natjera na grohotan smijeh (primjer: popunjavanja C niza !!!!).

  19. #19
    Aktivan član rale77 (avatar)
    Učlanjen
    11.10.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.290
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    #include <stdio.h>


    void fill(int num, int *niz);
    void result(int len, int *a, int *b, int *c);

    int main()
    {
    int a, b;
    printf("Unesite duzinu niza A: ");
    scanf(%d,&a);
    printf("Unesite duzinu niza B: ");
    scanf(%d,&b);
    int nizA[20];
    int nizB[20];
    int nizC[40];
    fill(a, nizA);
    fill(b, nizB);
    result(a+b, nizA, nizB, nizC);
    printf( "\nVrijednosti niza C: ");
    for(int i = 0; i < a+b; i++)
    scanf(%d,nizC+i);
    printf("\n\n\n");
    return 0;
    }

    // Ispunjavanje niza A i B
    void fill(int num, int *niz)
    {
    for(int i = 0; i < num; i++)
    {
    printf("Unesite vrijednost %d : " ,i);
    scanf(%d,niz+i);
    }
    }

    // Ispunjavanje niza C na osnovu podataka iz nizova A i B
    void result(int len, int *a, int *b, int *c)
    {
    for(int i = 0, j = 0, k = 0; i < len; i++, j++, k++)
    {
    c[i] = a[j];
    j++;
    i++;
    c[i] = a[j];
    i++;
    c[i] = b[k];
    }
    }

    Eto ti ga za stdin-om i bez dinamicke memorije mozda i radi

  20. #20
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    To care tako se radi,mada ima male popravke,koje cu sam resiti.
    Kralju puno ti hvala.

  21. #21
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    U ovoj cu poruci koristiti citate privatne poruke od doticnog i molio bih ga da uradi sve kako mu napisem u sledecih nekoliko redova i da dobro prouci, i nadam se napokon shvati da uporno grijesi.
    Kod:
    scanf("%d,&n);
    /znaci unos broja sa tastature koji je u "int" i koji mi oznacava broj elemenata niza npr. br.5.
    Tacno dakle odredjujes broj clanova niza koje ce korisnik unijeti, ovdje nema spora.
    Kod:
    for(i=1;//mi znaci da kasnije a[i] pocinje od najmanjeg broja koji NE MOZE DA BUDE 0, jer nula nije broj kojim mozes da oznacis nesta.
    Znam o cemu pricas, ali ako zelis da dobijes tacan, nebagovit i nekrasirajuci program i MORA da bude 0;
    Kod:
    i<=5;//mi znaci kad pocne unos u drugom scanf-u,da od broja 1 ide do broja 5 ili manji od njega,znaci ako je najmanji moguci broj 1 ide redom 1,2,3,4,5-znaci ima 5 clanova niza u a[i]
    Da on tako ima 5 clanova, al' jesi li rezervisao a[5] u memoriji ?? Program puca il' prepisuje lokaciju koja je rezervisana za nesto drugo sto je veoma OPASNO.
    Kod:
     a sa tvojom nulom bi imao 6 clana, treba da ima 5 kao sto je navedeno u n
    Ne, nece imati sest "i<n", sto znaci da je uslov i <n, tj. imat ces brojece 0, 1, 2, 3, 4, kada se oni zbroje to je broj 5. Dakle imas 5 cifara, a ne 6.
    Kod:
    for(i=1;i<=n;i++) 
    znaci imam 5-i-a odnosno 5 clanova niza koji cu da unesem ovako
    Potencijalni pad programa ili veoma opasan bag.
    Kod:
    a[i]//mi znaci da niz a ima 5 clana koje unosim sa tastature (koje ja hocu)npr.1,2,3,4,5.
    a[1,2,3,4,5]
    Ne, ovako nece izgledati tvoj niz. Zapravo izgleda ovako kada bismo ga citali od POCETKA.
    a[NISTA, 1, 2, 3, 4, 5];
    Kod:
    odnosno ono"<="mi znaci 2 ili 3 clana
    "<=" NEMOZE NIKAKO da znaci 2 ili 3, programiranje nema, 2, 3, vec tacno definisane stvari, dakle ovaj znak ti govori da je uslov da je broj koji se provjerava MANJI ili JEDNAK nekom broju.
    Kod:
    Odgovori mi da li me sada ovim jezikom razumes.
    Ja tebe sve razumijem, ali ti i lijepo govorim da pravis katastrofalne greske. Kako bih te napokon naveo da shvatis da si u krivu uradi sledecu stvar sa istim kodom koji si postavio na prvoj strani, dakle kada ti bude trazio da uneses duzinu a niza stavi 30, a kada ti bude trazio duzinu niza b stavi 15, pa dodji ovdje i izvini se za pogrdne komentare koje si uputio codemakeru i meni, i javno priznas da si pogrijesio.

  22. #22
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Citat Original postavio neznalica u C++
    To care tako se radi,mada ima male popravke,koje cu sam resiti.
    Kralju puno ti hvala.
    Kako "to care", kada si rekao da onaj moj kod nije ispravan ?
    A drug rale je samo izbacio dinamicko alociranje memorije i umjesto cout-a i cin-a postavio scanf i printf ?

  23. #23
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Samo za Sucur-a
    Kod kojim se unosi niz a1,a2,a3...i od njega formira novi niz b1,b2,b3...tako da je {bn=a1+a2+a3+...an}
    Napisi ako si razumeo moj jezik.

  24. #24
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Ne, ovako nece izgledati tvoj niz. Zapravo izgleda ovako kada bismo ga citali od POCETKA.
    a[NISTA, 1, 2, 3, 4, 5];
    Da li radi onaj kod koji ti je na posletku poruke koji sam ti poslao?

  25. #25
    Početnik
    Učlanjen
    25.05.2006.
    Lokacija
    Nigde
    Poruke
    34
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pomozi te !!!

    Da on tako ima 5 clanova, al' jesi li rezervisao a[5] u memoriji ?? Program puca il' prepisuje lokaciju koja je rezervisana za nesto drugo sto je veoma OPASNO.

    Potencijalni pad programa ili veoma opasan bag.

    Ljudi molim vas da li i kod vas ovaj program puca

    #include<stdio.h>
    void
    main()
    {
    int a[10],i,x;
    printf("Unesi 5 elemenata niza:\n");
    for(i=1;i<=5;i++)
    scanf("\t%d",&a[i]);
    x=a[1];
    a[1]=a[5];
    a[5]=x;
    printf("\tNovi niz je :\n\n");
    for(i=1;i<6;i++)
    printf("\t%d\n",a[i]);
    }

    Kod mene ne, dok kod
    doticnog
    sve puca i ima bagove.

Slične teme

  1. POMOZI MI !!!
    Autor Zzika u forumu Evropa
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 02.02.2005., 09:01
  2. Pomozi te mi
    Autor Lud100% u forumu Dom i porodica
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 06.11.2004., 21:09
  3. pomozi te mi
    Autor markocg u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 10.10.2004., 15:08

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •