Izvor: SELAF.com

Posle uspešnog debija u Beogradu u kome su poraženi Ljubljana Silverhawksi, pred pulenima trenera Igora Hoffmanna nalazi se novo iskušenje. U nedelju od 16 časova na stadionu FK Kabel, Vukovima će na putu do nove pobede stajati novosadski Dukesi, ekipa koja je takmičenje takođe otvorila pobedom na svom terenu.

Uloga favorita u ovom meču pripada sigurno Beograđanima, koji u vojvođansku prestonicu stižu sa očiglednom namerom da taj status i opravdaju. Stav Vukova najbolje se oslikava u izjavi reprezentativnog centra Željka Nešića, jednog od stubova ofanzivne linije aktuelnog osvajača kupa Srbije. "Novosađani su tim sa kojim se Vukovi susreću po prvi put. Protiv Legionara su dominirali, verujem da igraju čvrsto i jako, uostalom ta reputacija im je i donela mesto u SELAF-u. No mislim da su Vukovi tehnički i fizički jači, tako da i pored svih kvaliteta koje Dukesi poseduju, verujem da nama sledi pobeda. Ali, ne sumnjam da će ovo biti jaka i zanimljiva utakmica za gledati", ocenio je Nešić za SELAF.com.

Aleksandar Lazarević, jedan od ključnih igrača i ujedno i trener Vojvoda, slaže se da je pred njegovim timom težak zadatak. "Očekuje nas jedna od najtežih utakmica u prvenstvu. Igramo protiv ekipe koja je u najužem izboru za titulu. Ali, kako bilo, na terenu ćemo tražiti svoju šansu i pokušati da ih iznenadimo. Uvideli smo greške sa prethodne utakmice, trudili smo se da ih ispravimo kako bi što bolje parirali protivniku. Probaćemo i neke nove akcije, a uz povratak povređenih igrača, mislim da će to biti utakmica dva ravnopravna protivnika", izjavio je Lazarević za naš sajt.

Potpredsednica Dukesa Zorica Simić osvrnula se na organizacioni aspekt utakmice. "Sama organizacija utakmice zahteva puno truda. Ali, kad vidite da je stadion ispunjen do poslednjeg mesta, onda je vam se sve učini lakšim. Tako je bilo na prethodnoj utakmici, a nadamo se da će stadion FK Kabel, u nedelju, ponovo biti pun", govori Simićeva, i dodaje : "Utakmica će biti teška, ali uz dobru igru našeg tima i uz onako sjajnu publiku, lakše ćemo stići do željenog rezultata."

Koga sve interesuje, Stadion u Novom Sadu FC Kabel sa pocetkom u 16:00h...
poz