Svaka shusa svoju sluzbu ima..........
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

 1. #1
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Ko je kriv što Ratko Mladić nije uhapšen na vreme i što su pregovori o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom odloženi? Premijer Vojislav Koštunica je u svom neuobičajeno osornom obraćanju novinarima na stranačkoj slavi prihvatio neutvrđen deo odgovornosti, ali je ukazao i na "neke" krivce u Hagu i u Briselu

  Na odgovornost tajnih službi prvi je ukazao bivši potpredsednik Vlade Miroljub Labus, obrazlažući svoju ostavku nakon povratka iz Brisela.
  "Da imamo službe kakve bi trebalo da imamo, i da su radile posao kako je trebalo da rade, niko ne bi mogao da drži zemlju u položaju taoca. Nije problem u Mladiću, problem je u službama. Direktor BIA polaže račune Vladi, a direktor VBA ne znam ni ja kome",
  rekao je Labus i dodao da su pomenute službe "Mladića tražile svuda, samo ne tamo gde je bio".

  Poziva na radikalne reforme, pa čak i na dekonstrukciju obaveštajno-bezbednosnog sistema u Srbiji bilo je i ranije, od strane nekih političkih partija i nevladinih organizacija, ali ih nijedna vlast nije uzela ozbiljno.
  Sada, međutim, ti pozivi stižu i iz Evropske unije. Komesar za pridruživanje Oli Ren izjavio je prošlog vikenda da je glavni razlog što je Mladić još uvek na slobodi to što "bezbednosne službe nisu pod kontrolom Vlade, posebno delovi vojne obaveštajne službe. Krajnje je vreme da Srbija identifikuje te snage kako bi mogla da dovede Mladića u Hag", Sem toga, izveštaj ukazuje na nedostatak demokratske kontrole i jasnih zakonskih okvira u radu policije i tajnih službi, "naročito s obzirom na ulogu tih službi u Miloševićevom režimu".  Hajde prvo da vidimo šta je to što u Srbiji čini takozvanu obaveštajnu zajednicu. Tu zajednicu trenutno čini pet službi, mada nisu sve podjednako važne: na republičkom nivou imamo Bezbednosno informativnu agenciju (BIA), pravnu i političku naslednicu nekadašnje Udbe, odnosno RDB-a; Vojska je nekadašnju Upravu bezbednosti, u narodu poznatu kao KOS, od pre neku godinu razdvojila na Vojno-bezbednosnu agenciju (VBA), koja je zadužena za kontraobavešajni rad, i Vojno-obaveštajnu agenciju, koja prikuplja podatke o inostranim vojskama; zatim, tu su dve manje poznate službe koje deluju pod okriljem Ministarstva spoljnih poslova – Služba za istraživanje dokumentacije (SID) i Služba bezbednosti MIP-a. Agencija za državnu bezbednost Crne Gore (ANB) šesta je Služba koja deluje na teritoriji SCG, ali njome se ovde nećemo baviti.

  Da li je pet tajnih službi mnogo ili malo za zemlju veličine Srbije, stvar je relativna: neke manje zemlje imaju ih više, a neke veće manje; Hrvatska ih, na primer, ima tri, a Sjedinjene Američke Države dvadesetak. Ovo nije pitanje kvantiteta nego kvaliteta: bitno je kako su definisane nadležnosti, sistem kontrole i odgovornosti, i kakva je priroda bezbednosnih pretnji sa kojima se službe suočavaju. Ono što je bitno za slučaj Srbije jeste da su za pet ovdašnjih službi zadužena trojica predstavnika civilne vlasti: BIA je u nadležnosti premijera, SID i SBMIP ministru spoljnih poslova, a VBA i VOA ministru odbrane.

  Ne postoji, međutim, nikakvo zajedničko telo koje bi koordiniralo njihov rad i rešavalo neizbežne sporove oko nadležnosti.

  Zatim, tu je pitanje zakonske regulative: rad vojnih službi regulisan je Zakonom o Vojsci, koji, u iščekivanju raspleta sudbine državne zajednice, nikako da dočeka svoju finalnu verziju. Ministar odbrane Zoran Stanković ukinuo je pre nekoliko meseci funkciju koordinatora, koju je obavljao penzionisani general Aleksandar Dimitrijević, i stavio VOA i VBA pod svoju direktnu kontrolu.  Od tri civilne službe, dve koje se nalaze pod ingerencijom ministra spoljnih poslova mogu komotno da se zanemare: SID je mala služba koja ima ograničen delokrug rada, i dosad je uglavnom služila kao otpad za kadrove BIA koji su pali u nemilost. Trenutno se na njenom čelu nalazi Ljubomir Milić, mada se priča da bi na njegovo mesto uskoro mogao da dođe Vlada Nikolić, bivši radnik DB-a i diplomata. Diplomatska služba bezbednosti, kojom rukovodi Mirko Tomčić, još je manja, i isključivo zadužena za zaštitu ambasada i diplomatskog kadra.

  Ostaje, dakle BIA, kao suverena kraljica srpske obaveštajne zajednice, čiji je direktor Rade Bulatović potčinjen direktno premijeru.
  Rad službe regulisan je Zakonom o BIA iz 2002. godine koji je donet na brzinu i čija je glavna uloga bila da ovu službu izdvoji iz MUP-a kako bi tadašnjem ministru Dušanu Mihajloviću laknulo. Da je taj zakon manjkav i da ga hitno treba menjati slažu se svi, od članova Vlade i nezavisnih eksperata do funkcionera BIA; nekoliko nacrta novog zakona je u fazi pripreme, ali nema izgleda da će skoro dospeti pred skupštinu. Pored zakonske, trebalo bi da postoji i parlamentarna kontrola, kroz Odbor za bezbednost Skupštine Srbije, na čijem se čelu nalazi radikal Miroslav Mirčić, ali se u praksi ta kontrola svodi na to da se direktor BIA jednom godišnje pojavi pred Odborom i podnese izveštaj, koji sadrži samo onoliko informacija koliko on smatra da treba. I opet, Odbor mora da mu veruje na reč, jer načina za proveru nema.

  Premijer Koštunica ovlašćen je, naravno, da smenjuje i postavlja direktora BIA, ali za bilo kakvu proveru ili istragu u vezi sa radom Službe isključivo je zadužena BIA i niko drugi. Koštunica, međutim, do sada nikada nije pokazao čak ni blago nezadovoljstvo rezultatima rada Službe, mada razloga ima napretek, čak i ako se pitanje Mladića zanemari.

  IZNENAĐENI I UVREĐENI: Da vidimo, koliko se može, šta je to Služba radila od februara 2004, kada je Bulatović postavljen za direktora, do danas, ili još bolje, šta nije radila. Služba nije predvidela masovne nemire i talas etničkog čišćenja od 17. marta 2004, mada su naknadno tvrdili da su "imali informacije". Međutim, ako se pogledaju javne izjave funkcionera BIA iz vremena neposredno pre 17. marta, kao i izveštaje medija bliskih Službi, vidi se da se tamo stalno upozorava na navodno prisustvo Al kaide na Kosovu i najavljuje ofanziva "terorista" na jug Srbije, pa čak i na Niš, ali o nekakvim masovnim protestima usmerenim na srpske enklave nema ni govora. Okolnost da 17. mart nisu predvidele ni inostrane službe slaba je uteha: zaštita Srba na Kosovu nikada nije bila njihov prioritet, ali bi za domaće službe morala da bude.

  Zatim, dolazak Ramuša Haradinaja na čelo kosovske vlade na jesen iste godine takođe je bio iznenađenje, bar ako je suditi po ljutitim i nervoznim reakcijama političkih funkcionera. Da je premijeru i predsedniku, koji redovno dobijaju izveštaje BIA, takva mogućnost bila na vreme predočena, verovatno bi se na neki način pripremili i možda preduzeli korake da to osujete. Isti scenario ponovio se i u slučaju izbora Agima Čekua koji ih je iznenadio, do te mere da najviši državni funkcioneri neposredno nakon postavljanja Čekua nisu znali da odgovore da li protiv bivšeg komandanta UČK postoji optužnica ili samo krivična prijava (ispostavilo se ovo drugo).

  Idemo dalje: borba protiv terorizma, domaćeg i međunarodnog, svakako bi morala biti na vrhu prioriteta BIA, ali do danas nismo dobili odgovor na pitanje ko baca bombe na lidere mađarskih partija po Vojvodini i ko se frlja kašikarama po Sandžaku. Kad je o međunarodnom terorizmu reč, za jedini poznati slučaj hvatanja pripadnika Al kaide na teritoriji Srbije (slučaj Marokanca Abdelmadžida Bušara) odgovorna je patrola obične policije, dok BIA o njegovom ulasku u Srbiju nije imala pojma. BIA takođe ne zna niti je nadležna da odgovori ko je ubio Momira Gavrilovića, Slavka Ćuruviju, Pavla Bulatovića i Radovana Stojičića Badžu, mada ima dosta indicija da su neki elementi Službe bili umešani u ta ubistva, baš kao što su bili umešani u atentate na Vuka Draškovića i pogubljenje Ivana Stambolića.

  S obzirom na oštre kritike koje je Demokratska stranka Srbije upućivala na račun BIA dok je bila u opoziciji, očekivalo se da će Rade Bulatović dolaskom na čelo Službe uvesti neke radikalne promene. Ništa od toga: ne samo što je većina visokih funkcionera BIA koje je zatekao ostala u Službi (mada ne svi na istim funkcijama), već je reaktivirao neke ozloglašene kadrove iz Miloševićevog vremena, kao na primer Mišu Vilotića (trenutno rezident u Sarajevu). Sem toga, Rade Bulatović je jedini šef u dugoj istoriji Službe koji nije imenovao zamenika, mada je po zakonu na to obavezan, već sve radi (odnosno ne radi) sam.

  Pogrešno bi, ipak, bilo brzopleto zaključiti da Službe ne funkcionišu i da ničemu ne služe. Naprotiv, one punom parom nadziru opoziciju, novinare, nevladine organizacije i uopšte sve koji bi mogli da ugroze garnituru na vlasti (dok se krišom udvaraju sledećoj garnituri); ostaju budni po celu noć pribavljajući ekskluzivne informacije i fotografije za potrebe odabranih medija. Rečju, ljudi se ubiše od posla, samo što ne rade ono što treba. Neuspeh da se pronađe Mladić samo je ogolio ovu činjenicu.

  Bilo bi, i pored svega, naivno očekivati da će politička elita iskortistiti ovu priliku da se založi za reforme ili bar za ozbiljno preispitivanje rada Službi. Takva prilika je propuštena posle 5. oktobra 2000, a zatim ponovo u vreme Sablje: sada je verovatno prekasno. Dok se neko ne osvesti, Srbiji preti opasnost da postane jedina država na svetu koju će njena obaveštajna zajednica nadživeti.

  D.T. 2. #2
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Citat Original postavio Kohen
  [B]

  Pogrešno bi, ipak, bilo brzopleto zaključiti da Službe ne funkcionišu i da ničemu ne služe. Naprotiv, one punom parom nadziru opoziciju, novinare, nevladine organizacije i uopšte sve koji bi mogli da ugroze garnituru na vlasti (dok se krišom udvaraju sledećoj garnituri); ostaju budni po celu noć pribavljajući ekskluzivne informacije i fotografije za potrebe odabranih medija. Rečju, ljudi se ubiše od posla, samo što ne rade ono što treba. Neuspeh da se pronađe Mladić samo je ogolio ovu činjenicu.  D.T.
  Dobro je!
  Krstarica je poštedjena!
  Ovde se ne radi protiv Vlade već protiv Pravilnika Krste!


  Inače, imali smo prilike da u sredstvima javnog informisanja pročitamo kako nam EU preporučuje reorganizaciju službe po češkom modelu.
  To je inače najradikalniji metod gde se svi raspuštaju te primaju totalno novi ljudi!?
  Pitam se ko bi to mogao biti "nov"?

 3. #3
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  17.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  157
  Reputaciona moć
  54

  Thumbs up Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Pitam se ko bi to mogao biti "nov"?
  [/QUOTE]


  Pa, Novi Beograd, Novi Sad, Nova Varos, Novi Fosili.....

 4. #4
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  potpuno je nenormalno da u nekoj drzavi,deo aparata prinude,gde ubrajam i bezbedonosnu sluzbu,bude van jasne kontrole. to znachi da nesto ozbiljno nije u redu sa tom drzavom...
  i jesam za cheski model i nove ljude...sto bih zalio stare koji su bili poluga diktaturi,kriminalu za rachun vlasti...da li im dugujem nesto?
  samo,zayebano je sto sluzbe imaju posebne mehanizme i mentalitete,pa se ne daju..nije mi samo jasno kome je u interesu,od normalnih politickih aktera da zadrzi ih zadrzi u ovom stanju?
  Poslednji put ažurirao/la Petar_FPN : 14.05.2006. u 20:50

 5. #5
  Domaćin L.1 (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2006.
  Pol
  Muško
  Poruke
  4.405
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Citat Original postavio Iron Lord
  Dobro je!
  Krstarica je poštedjena!
  Ovde se ne radi protiv Vlade već protiv Pravilnika Krste!


  Inače, imali smo prilike da u sredstvima javnog informisanja pročitamo kako nam EU preporučuje reorganizaciju službe po češkom modelu.
  To je inače najradikalniji metod gde se svi raspuštaju te primaju totalno novi ljudi!?
  Pitam se ko bi to mogao biti "nov"?
  Интересантно запажање Ирон превише добро познаје моделе трансформације обавештајних служби.
  Где се то изучава?

 6. #6
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.451
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Недеља, 7. V 2006.

  ОН, МИ, ОНИ


  За ваше све даћу вам моје ништа!

  Пише: ОЛИВЕР ВУЛОВИЋ

  Прича о генералу Младићу,Србији, Хагу, Америци и Европи добила је обрисе приче о спајању срца, историје и свакодневне политике. Политички обојена и искреирана »трагика«, коју у целу ствар уносе Брисел и Вашингтон својом неугашеном жељом за срозавањем и последњег неуништеног мита у Срба, само још више даје на значају романескној природи целе ситуације, а не политичкој природи оличеној у одлучујућем »бити или не бити за Европу«, како то последњих дана нацији поручују реизигнирани Мирољуб Лабус, запањени Оли Рен и упорни, крваворуки Хавијер Солана.

  Срби схватају да би предавањем свог најбољег и последњег непоробљеног високог ратног официра непријатељу и то у сред неуспешног мрцварења Срба у Бечу, пропадања уставних промена у Босни и у моментима када наше непријатеље очекује још један тезак, дуготрајан и исцрпљујући рат на Блиском истоку, заувек себи зацементирали сваку наду на могућност да се икада национално и државно опораве и поврате самопоштовање које им је одузето петнаестогодишњим криминализовањем целокупне историје, традиције и митова, међу којима највише Косовског.

  Понашање српских владајућих политичара у последњим данима последњег ултиматума наших непријатеља имало је особине баченог камена на Фобосу, Марсовом месецу, који када се баци према хоризонту уђе у орбиту и сат времена касније се врати са друге стране хоризонта.

  Дакле,ову комбинацију квазинационалне и истински плаћеничке камариле која комплетну Србију без морања прави таоцем својих политичких жеља и фрустрација, при том мењајући тезе тако што скривеног генерала осуђује за националног таоцедржаоца, на планети Земљи и у њеној држави Србији држи још само тако слаба гравитација, попут оне на Фобосу, да се њен суноврат у непознато очекује врло брзо. Одлагање преговора о придруживању ЕУ није ништа друго до софистицирана замена за санкције које је сада немогуће увести у пуној форми Србији због капитала стеченог на основу криминалних приватизација а које су заједнички обавили баш они који као бајаги толико страшно желе да им се у некој од наредних деценија придружимо, под условом да и они до тада остану међусобно здружени и ових који од придруживања њима сматрају да зависи опстанак нације и државе. Као у једној популарној радио реклами у Београду - за ваше све, даћу вам моје ништа-.

  Скривени генерал није само као такав-скривен, смртна претња хашким первертитима, већ је као релативно млад човек и живућа претња оним политичарима чије ће позиције у брзодолазећем периоду, због новог распореда снага на планети бити знатно ослабљене и који ће се једног дана суочити са генералом, тада нескривеним, и бити приморани да са њим промене места и постану ловина и плен а не ловци. Неће се тада радити о генераловој примитивној освети лекедукажинског типа коју сада над нашим народом спроводи Запад са балканским сателитима већ ће се тада заиста радити о правди и праву да се злочинци гоне ма где били, јер ће и само Међународно право поново добити своје истинско место у односима међу народима и државама.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 7. #7
  Domaćin L.1 (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2006.
  Pol
  Muško
  Poruke
  4.405
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  У бре Мито ...претера га.

 8. #8
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  oliver vulovic
  ko ovo objavljuje?!

 9. #9
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Oliver Vulovic.................cuveni kolporter..

 10. #10
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.451
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Citat Original postavio L.1
  У бре Мито ...претера га.
  Нисам ја, кеве ми... http://www.istina.at./
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 11. #11
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  ЛОКАЛПАТРИОТИ – ПОСЛЕДЊИ ИДИОТИ!

  ДЕМОНИ СРПСКОГ ТРИБАЛИЗМА


  Ко то дели Србе испод властите поданичке грбе?

  Измећари наши и страни подрепаши

  СА СКУПШТИНЕ ИЗДАЈИЦА

  СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ ФАШИСТИ

  Социјаледмократски Црвени Кмери на "свечаној вечери"


  Evo, malo naslova, da se vidi iz kakvih" novina"...se ovde prenose tekstovi...........

  Pa, "Nacional" "Svet"...i ostali tabloidi su ozbiljna literatura za ovo smece.........

  A ima i poetskih momenata

  Са Скупштине издајица,

  Издајица црног лица,

  Ко је маго магарица?

  То је Српска издајица!  Куку леле, какво стање,

  Опет неко засједање.

  На високој нози стоје,

  Српском роду пјесму поје.  Од сједнице до сједнице,

  Иде време и наднице.

  Све се врти и окреће,

  Збор донијет пара неће.


 12. #12
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.451
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Е, а има и даље........  Србија је пуна оних који не говоре српски а који ових дана несметано и неконтролисано вршљају по њој под изговором да јуре генерала Младића. Због тога је, а не других изречених глупости, Лабус требао да демисионира, јер је његова партија после подршке шпијуну Перишићу, склапања штетних уговора са тајкуном Милетом Драгићем и баснословним преплаћивањем израелских сателита опет угрозила оно о чему су се њихови људи првенествено требали бринути на власти - суверенитет.

  Наравно,ако су се због суверенитета уопште и борили за власт јер по позицијама које су и оружјем узимали у власти. а које су увек имале неку финансијску позадину, оправдано се поставља питање да ли та партија и има неки политички циљ а да он нема везе са новцем. Самим тим и њихово срчано залагање за хапшење генерала Младића постаје врло интересантно и са гледишта колико се од тога челници групације Г17 + могу и финансијски окористити. Лабусу не би било први пут да продаје Србе на јавним надметањима, сетите се само његовог нервозног чекања на такозваној донаторској конференцији на вести из Београда о киднаповању Слободана Милошевића.

  Србија није изашла на улице да у овим критичним предпотписујућим тренуцима са ЕУ од Коштунице и Лабуса масовно тражи да по сваку цену
  пронађу, ухапсе и предају генерала Младића. Срби су, како раде и остали окупирани народи који немају покрет отпора, тихо и у страху пратили шта се догађа, а у нади да окупатор и његови сарадници неће успети.

  Порука је јасна, нема Космета и Младића у замену за ЕУ, јер нити Космет икако можемо да дамо, нити би предајом генерала брзопотезно имали заставу у Бриселу. Зато ова влада и једино може да чује само тишину и осећа слабу гравитацију. Њихов одлазак у политички бездан је наша једина шанса!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 13. #13
  Domaćin L.1 (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2006.
  Pol
  Muško
  Poruke
  4.405
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Kohen
  Ко теби даје за право да судиш шта је "смеће" ?
  Да си рекао да је то за тебе смеће...ок,али овако није у реду.

 14. #14
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.451
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  @ Kohen

  У чему је Твој проблем ? Ово су легитимни политички ставови које ја подржавам. Једино је тачно да су супротстављени Твојима? А одакле Ти ЦИТИРАШ ТЕКСТОВЕ ?
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 15. #15
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Sto nije u redu???
  Kada kazem smece.........mislim na "Veliku Srbiju"." Istinu".......itd..

  To je moj ukus i moje vidjenje stvari.........ti nemoj sa tim da se slozis..i ok je..........

  Da neces da me banuju , zbog toga sto ne volim novine koje vi citate??????

 16. #16
  Domaćin L.1 (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2006.
  Pol
  Muško
  Poruke
  4.405
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Јавило му се Мито.

 17. #17
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  p.s.

  Za mene je npr. YUGO smece od kola.......................ne smem da kazem?????

  Moram da naglasim da je to moje misljenje??????

  Moras li ti da naglasis da je tvoje misljenje , kada kazes da je Jovanovic Narkoman????

 18. #18
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.451
  Reputaciona moć
  2078

  Talking Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Citat Original postavio Kohen
  Sto nije u redu???
  Kada kazem smece.........mislim na "Veliku Srbiju"." Istinu".......itd..

  To je moj ukus i moje vidjenje stvari.........ti nemoj sa tim da se slozis..i ok je..........

  Da neces da me banuju , zbog toga sto ne volim novine koje vi citate??????
  Добро, де, не хистериши... видећу да ли могу да нађем шта пише госпо'н Монтгомери, бивши амбасадор САД - колико знам он је остао негде овде, да ли у Србији или у НДХ, не знам - чујем да се увелико бави бизМисом и нема намеру да се вр'ћа у своју јамериканску демократију. 8-)
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 19. #19
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Citat Original postavio L.1
  Kohen
  Ко теби даје за право да судиш шта је "смеће" ?
  Да си рекао да је то за тебе смеће...ок,али овако није у реду.
  Citat Original postavio eremita
  @ Kohen

  У чему је Твој проблем ? Ово су легитимни политички ставови које ја подржавам. Једино је тачно да су супротстављени Твојима? А одакле Ти ЦИТИРАШ ТЕКСТОВЕ ?
  Citat Original postavio Kohen
  Sto nije u redu???
  Kada kazem smece.........mislim na "Veliku Srbiju"." Istinu".......itd..

  To je moj ukus i moje vidjenje stvari.........ti nemoj sa tim da se slozis..i ok je..........

  Da neces da me banuju , zbog toga sto ne volim novine koje vi citate??????
  Polako mladići, polako karadžići...
  Ovde se ne vredja ni jedan član niti imate razloge da se uzrujavate.
  Da, pada kiša, povećana vlažnost - utiče na SRČANE

  Inače, nije dozvoljeno ostavljanje linkova ka sajtovima sa kojima Krsta nema veze.
  Nikako da objasnimo korisnicima da to nije Ćod KrsteĆ kao što Ariel nema veze sa RTS-om iako je reklamiran na njemu . . .

  Znači BEZ REKLAMIRANJA!

 20. #20
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Citat Original postavio L.1
  Интересантно запажање Ирон превише добро познаје моделе трансформације обавештајних служби.
  Где се то изучава?
  Porodična tajna...

 21. #21
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.451
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  @ Iron Lord

  Извињавам се, није ми свакако била намера да рекламирам сајт, него су ме прозивали малте не да сам измислио текст.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 22. #22
  Domaćin L.1 (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2006.
  Pol
  Muško
  Poruke
  4.405
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  @ Iron Lord
  Нису Вам сметали онолики памфлети ЛДП-а од пре неколико дана.
  Чудан Вам је критеријум.

 23. #23
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Svaka shusa svoju sluzbu ima..........

  Citat Original postavio L.1
  @ Iron Lord
  Нису Вам сметали онолики памфлети ЛДП-а од пре неколико дана.
  Чудан Вам је критеријум.
  Poštovani,

  ako imate primedbu na neku temu, kontaktirajte moderatore.
  U slučaju da trenutno nisam prisutan, isto možete uputiti i mom kolegi.

Slične teme

 1. Lijepa je svaka zemlja......
  Autor siticentar u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 31.12.2008., 23:52
 2. Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 24.10.2007., 22:20
 3. ko na ovo odg svaka mu cast
  Autor flame swordman u forumu Web dizajn
  Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 11.04.2007., 10:36

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •