T

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • Draga, dok sam ja stigala do kompa nasa iskusna moderatorica vec priskocila u pomoc.Ako mogu nekako da pomognem pitaj slobodno sta te zanima.Pozdrav
    E, znam da imas kod zlatne koke prelepu tortu u obliku svinje, i male prasice :D :D torta je vrh, kao da su prave :)
    Imas i onu varijantu da napravis tortu po zelji donju,u ovom slucaju bi grcku izmeris gde ces da stavis gornju zabodes par stapica za raznjic u visini torte kad je oblozis fondanom i onda onu drugu gornju tortu filujes na tacni koju iseces da bude obima koliko i gornja torta i samo sa sve tom podlogom spustis na donju...u tom slucaju gornja torta se oslanja na stapice i plus ima tacnu koja maltene ni ne dodiruje donju!!!!Nadam se da sam ti lepo objasnila!!!!:)
    Pa ni meni nisu vlazile do poslednjeg puta, i to prva torta koju sam trebala da naplatim!! Nisam znala sta da radim, iako sam citala da se to ne moze izbeci, prevelika vlaznost u vazduhu! Kazu da je najbolje ne otvararati (ili sto manje ako se bas mora) frizider..ne znma koliko to uspeva ja vise nisam smela rizikovati! Drugu tortu koju sam napravila isto vece sam ostavila na radnoj povrsini u kuhinji i pustila klimu da duva.. bilo je kao u ledari do ujutru, ali nije bilo nikakvih problema, torticu su odneli u perfektnom stanju!!!!!
    samo gledaj tu sliku i pravi po njoj. meni se svidelo sto su uprostili dosta a ipak zadrzali te bitne oblike i detalje..ja inace kad sam videla fotke figurica iz crtaca, ne bih sigurno umela da ih napravim jer ima dosta pregiba, tankih delova i sl...a ovde su dosta verne originalu a ipak se lepo vide oblici koji su uprosceni u odn. na original, a opet ok za napraviti
    Meni se to desilo jer sam tortu premazala filom koji je kuvan u mleku.
    Sve sam skinula, oblozila tortu obicnim tankim patispanjom, zatim premazala kremom od 100 gr margarina i 50 gr secera u prahu i onda nanela novi fondan.
    Ne znam kakvim si filom ti premzala tortu...
    Priključila sam se grupi sponzora koja pravi dečije žurkice u igraonici, to organizuje FB stranica Najlepše bebice Smedereva.
    Za žurkice poklanjam torte za svu dečicu koja dođu, naravno i za roditelje :)
    Teško je danas biti bez posla, ali stresove koje mi imamo u ovoj reorganizaciji firme su nenaplativi, odoše nam živci totalno.
    Koje ti je godište mlađe dete, možda smo bile zajedno u porodilištu, moja Jana je 2007.god. :))))
    A transport nije problem, nek je neko drži u rukama, sigurnije je tako nego da je na sedištu!
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top