G

Poruke na profilima Poruke O članu Blog

  • написао је нешто врло ружно и непримерено. није био духовит, него вулгаран..
    Kao što su Čajkanović i ostali pokazali, mi imamo mnogo više zajedničkog, po pitanju religije, sa germanskim narodima nego sa Rusima. Da ne govorimo da nam je stara religija chtonic as hell.
    па и Руси (сви - Велики, Мали, Бели, Црвени, Црни) славе Ивана Купала. као и Чеси и Словаци. Иван Купало је Јован Крститељ, а празник је његово рођење - Ивањдан.
    ти си баш дете :lol:

    који то неки Словени оджавају? па ја сам тај Словен који одржава.

    и нема ту ''на срцу'', него закити дом и капију, као што су нам радили преци.
    ех, Перо, коме си ти нашао да причаш о Ивањдану. ја сам с тим одрастао :) моја бака је говорила да за Ивањдан сунце три пута игра на небу. тј. три пута стане у свом кретању по небеском своду. то је празник почетка лета, као што је Ђурђевдан празник почетка пролећа (кад се одузму две седмице кашњења старог јулијанског календара за тропском годином). ивањска трава, од које се плету венци, је златножута, што није случајно, јер она представља сунчево коло. тај венчић стоји на мојим вратима. а да ли стоји и на твојим, Јарилов сине? :)
    митрил Перо, митрил!

    Немањићи су имали огромну срећу да су у то време, кад је сребро било ретко и драгоцено, у Србији пронађене богате жиле (а пронашли су их Саси, које је краљ Урош довео у Србију и дао им одрешене руке да копају где год хоће). то српско сребро било је, због велике примесе злата, најцењеније и најтраженије у Европи, а српским владарима донело је огромне приходе, па су они могли да се размећу, зидају, граде, расипају и држе најамну војску (каталонске и немачке плаћенике) с којом су освојили пола Балкана.
    ти мислиш да се ништа епохално из српског раног средњег века не објављује зато што постоји нека завера, а не зато што ничега нарочитог и нема. као ето неки зли људи фаворизују Немањиће и потоњу историју, а намерно скривају чуда од славе и лепоте из претходног времена. а да ли уопште знаш зашто је Србија у време Немањића доживела такав нагли процват? да ли си се икад запитао?
    а ти кад се лечиш користиш лекове из 19. века, или пратиш савремену медицину и фармацију? зашто сматраш да је историјска наука остала на Шафариковом пионирском делу? само зато што је он у оно време написао нешто што се теби свиђа? то је прилично детињасто.
    цар Душан утабао пут Обреновићима и Ђинђићима? не Перо, он је утабао пут Османлијама.
    :lol: па добро, наслов, цела песма, ниш нисам разумела. шаљи на енглеском да те цео свет разуме
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top