• nastavak:
    Но, ова словенска богиња је друкчије представљана и то у време мира или у тренуцима опште трагедије или пораза. Тад је показивала одлике мајке у тузи: клонула, са опуштеним крилима и обореним мачем. Тад су је Словени звали Мирославом.
    Нешто друкчије се спомиње Слава у Вeлес књизи. У њој је она Матер Слава и описана је у облику двоглавог орла, златне главе и златних ногу. Изнад главе јој је дуга, а на раширеним крилима и прсима је Пантеон Словена. У центру њега је Сварог, у другом кругу Световид и Перун, у трећем Стрибог, Хораст, Радгост и Числобог, у четвртом Велес, Јарило, Лада и Дајбог, а у петом Вишњи, Кришнен, Коледо и Симургл.
    Њено време је било у дане породичних слава и у рату. Њени су коњ и винова лоза. У хришћанству је покривају Св. Димитрије и славски свеци.
    Temelj stičeš upoznavanjem sa ezoternim sistemima, vidiš šta ti odgovara, i šta ti ne odgovara, a tokom tog proučavanja svakako ćeš osetiti "poziv" ka nečemu što ti poptuno odgovara i što će postati "tvoj" sistem.
    http://3.***************/-WLEtsHH0b_Q/TY4_Mma8NZI/AAAAAAAAHV4/5sSrah7nVDg/s1600/deb03670d023.jpg
    PRIJATELJSTVO. * Ko ima jednog prijatelja taj je bogat, ko ima dve prijatelja taj je miljenik bogova,
    a ko misli da ima tri taj je budala.
    Hvala draga, no ja nikako ne mogu da prevaziđem zlonamernost fanatika, a nemam nerava da se upuštam u rasprave. Volim ja konstruktivme rasprave, ali mi više prija da pričam sa nekim koga relativno poznajem, ili bar znam da je civilizovan. A forum je javna stvar pa je onda pomalo apsurdno što uopšte i visim na njemu ako nisam spremna da se suočim sa svakojakim svetom. Ali zato uvek volim sa tobom da proćaskam i da čitam kako lepo i taktično komuniciraš sa neistomišljenicima.
    Ono što sigurno mogu da ti preporučim (imam dve kod kuće) su himalajske lampe od soli. Na PP ću ti poslati malo o njima.
    Draga Iris, secam se da si mi pisala o ogledalima, nema veze, možeš da staviš i gorske kristale. A limun i limunovo drvo obožavam. Sada kad sam bila na moru, imala sa dva velika limuna na terasi i uživala sam pod njima.Moja drugarica koja živi u Pančevu ima ogromno limunovo drvo a drug u Bg takođe ima na terasi - znači sasvim lepo mogu da uspevaju i u kontinentalnoj klimi. Za bonsai ne znam , mada biljka je biljka i ne vidim što ne bi odgovarala.A što se tiče nepotrebnih predmeta, ja treba ušima da se pokrijem jer sam pasionirani sakupljač džidža bidža, ali šta ću kad volim, no kad treba sve to da čistim, počnem da čupam kosu i da se busam u prsa od muke. Ako, sama sam kriva.POZZZZZZ
    Draga Iris, već smo pričale o Feng Shui-u. Jedna moja forumska drugarica (draga Jarica, šta bi drugo bila), je ovo postovala a ja šaljem tebi. POZZZ
    icon_wink.gif

    10 jednostavnih Feng Shui pravila koja bi svi trebali slijediti
    1- Manje je više Ako maknete višak namještaja i svega drugog to je već dobar početak. Održavajte stan urednim
    2- Ključ je u bojama Važno je da ste okruženi bojama koje vam se sviđaju i koje vam bude pozitivno raspoloženje.
    3- Voda je dobra Protočna voda (fontane) stimulira vašu kreativnost. Voda je drevni simbol za bogatstvo i blagostanje.
    4- Svjež zrak je iscjeljujući Ustajali zrak je loš za vašu energiju pa redovito prozračujte prostorije. Otvorite prozore kad god možete.
    5- Biljke u dom unose smirenost Biljke imaju umirujući utjecaj i zrače snažnom smirujućom energijom. Također su odlični pročišćivači zraka.
    Joj, opet ne mogu da stanu svi karakteri, evo nastavka:

    -6- Ogledala dodaju prostor
    Ogledala stvaraju iluziju većeg prostora, pa su odlična za urede i hodnike. Također, unose svjetlost u dom.
    -7- Stavite sat p ravilno
    Pripazite da vam sat ne stoji nakrivljeno. Dobro ga je smjestiti u kuhinju ili dnevni boravak, postavljanje u hodnik se ne savjetuje.
    -8- Održavajte stan čistim
    Svim prostorijama potreban je neometan protok energije, a to je nemoguće dok je stan neuredan.
    -9- Spavaća soba je važna
    U spavaćoj sobi energija bi trebala biti prizivajuća, umirujuća, a istovremeno uzbudljiva. Izbacite električne aparate iz sobe te kreirajte apsolutno opuštajuću atmosferu.
    -10- Neka kuhinja bude vedra
    Kuhinji treba mnogo svjetlosti. To možete postići postavljanjem nekoliko izvora svjetlosti. Žuta je popularan odabir u mnogim kuhinjama uređenim po Feng Shui principima.
    Moj drugar je jednom filozofirao o onome "oprostiti a ne zaboraviti"... cak je pitao svestenika koji kaze da to znaci da nemas ljutnje u srcu, recimo... jer prosto ne svetiti se ne znaci oprostiti. Ja sam tu izmedju flegme i pamcenja... Realno me mrzi da se cimam oko vecine stvari koje bi trebalo da oprostim. A neke bogami pamtim i procenjujem.
    drago mi je da si razumela ono o čemu sam govorio, ali ja u to nisam ni sumnjao jer ti imaš razvijen, ono što gurđijev zove "magnetski centar" - mogućnost da razumeš stvari ne-intelektualno.
    samim tim će ti biti lako da razumeš i ovaj stih iz upanišade koji upravo govori o ovome o čemu pišemo.

    "to je shvatljivo samo onome
    koji o tome ne misli.
    onaj koji misli da o tome zna, to ne zna.
    to ne mogu shvatiti oni koji shvatati znaju.
    to mogu razumeti samo oni koji razumeti ne mogu."
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top