Ethelwulf

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • I ja bajs koristim prvenstveno u te svrhe, vožnja od tačke A do tačke B i to na mestima gde nema busa, kao na onom mestu gde sam bio, da bih otiš'o do lokalne prodavnice da kupim sebi kruha, jaja te kobasica.
    Meni je zabavno.
    devil024.gif


    Ja mrzim bicikla, iako sam ih se navozao.I do pre par meseci sam vozio.Nekako suviše linearna aktivnost.Nema izazova osim u stalnom povećanju dužine puta i brzine koja se prelazi.Izuzimam manijake na BMX-u.
    Može traktor da prođe, ali ne do one doline ispod puta gde se to konkretno drvo nalazi,jer da se drvo nalazi pored puta, vlasnik istog ne bi unajmljivao ljude koji imaju konje.
    Traktor je stariji od mene, ako je to ikako moguće.Mislim da trenutno i ne radi.Bar nije radio pre 7-8 godina.
    Pazi problematika cepanja drva me veoma zanima, jer su ova pleća nosila bukove klade po bednim južnijim planinama od tog raja gde ti živiš.
    Kod nas se drva trovare na konjskim samarima, jer traktor ne može svuda da prođe.E, ali konj se ne tovari sam, a kada se natovari moraš da ga pratiš pentrajući se uz uzbrdice i vraćajući se nazad.I tako 50 puta.
    Uveče gledaš u neku tačku na zidu od ćepenki, očiju krvavih od loše rakije koja ubija bol, dok gutaš svoj spartanski obrok od neke čorbe , što će reći hrana je skromna.
    Onda legneš da spavaš, ali u nekoj sobici gde mede nema, nego samo gomila odeće sumnjive starosti i porekla, koja se oseća na buđ, memlu i nešta drevno što ne bi trebalo da postoji.
    Ujutro se budiš sa upalom, popiješ svoju jutarnju rakiju i pojedeš opet skroman obrok gledajući u onu istu tačku od juče.Zagrobna tišina, jer znaš šta opet čeka.
    Duobro, neću o cerealijama.Taj link sam slučajno video i preneo tekst.Hvala na infou o onoj knjizi nisam ni znao da postoji.
    Nego, jesi li znao da je potrebno čak 11 grama lanenog ulja da bi se dobile one prave Omega 3 koje se mogu naći u ribljem.Doduše laneno ulje ima neke druge prednosti, a i jedna supena kašika sadrži oko 15 ml tako da se može dobiti upravo ta količina EPA i DHA, ali dobro obrađeno riblje ulje bez olova i žive , koju morske ribe mogu sadržati je ipak izuzetan izvor i EPA i DHA.
    Najbolje je od lososa, a najgore od velikih riba jer su otrovnije.Ne valja ni od severnih riba jer ima suviše vitamina A i D.

    Strong%20Nature%20Riblje%20ulje%20Omege%2031.jpg
    http://www.zdravahrana.com/info/da-li-ste-znali/gladijatori-su-bili-vegetarijanci.html

    "Pošto se pojam gladijatora vezuje za naporni trening, snagu i izdržljivost očekivali bismo da su jeli jaku proteinsku (mesnu hranu), ali najnovija otkrića pokazuju da su najverovatnije bili vegetarijanci. Kako to znamo? Analiza kostiju gladijatora pokazala je da one sadrže dvostruko više stroncijuma od kostiju njihovih savremenika, a stroncijum je u znatno većoj meri prisutan u biljnoj nego u životinjskoj hrani. Ovo potvrđuje i zapis rimskog istoričara Plinija, koji ih naziva "hordearii", što znači - oni koji se hrane ječmom.
    Interesantno je znati da se i ishrana rimskih legionara sastojala pretežno od ugljenih hidrata, prema podacima koje imamo čak 78% njihovog sledovanja hrane sastojalo se od ječma i pšenice."

    Jednom rečju...cerealije :)
    Duh geta se širi u naše vode, pazi koment zahvalnicu ispod Mocartove muzike :



    @Am4d3usM0z4rt You are a bauss. Thank you for being a bauss.

    David Duan 2 months ago in playlist More videos from Am4d3usM0z4rt

    :rotf:
    To je prirodni period u stasanju svake civilizacije.Niko ne želi da radi u službi nekog tiranina.:hahaha:

    Kada to vreme prođe i dođu nova pokoljena Rimljanina koja će proći kroz humanizam i renesansu, praviće Fijat i tunjevinu Rio del mare sa 8 sati odmora, 8 sati rada i 8 sati slobodnog vremena,umesto sadašnjih 16 sati za oskudnu hranu, živeći u strahu.:rotf:
    Zato ne zanovetaj nego i dalje donosi plodove civilizacije u vidu raskošnog rimskog hrama u tom bezbožnom selu .:hahaha:
    Imaš jednu scenu iz filma montipajtonovaca Žitije Brajanovo, originalan naziv Life of Brian, scenu kada pobunjenici na teritoriji tadašnjeg Izraela kuju revoluciju protiv Rimskih osvajača i kažu - U redu, ali šta su Rimljani ikada učinili za nas osim što su nam doneli akvadukte,bolnice,kanalizaciju,puteve, medicinu, obrazovanje,vino, javna kupatila,bezbedne šetnje i noću, sveže vode, javnog zdravstva?
    -Doneli su mir?
    -O da, mir, ćuti !

    :rotf:

    http://www.imdb.com/title/tt0079470/

    Full scena sa tekstom ispod snimka :

    To je i mene zbunilo, traktor je ipak traktor, vuče i kamion po potrebi:mrgreen:

    Zanimljivije je što je lik sjebao dobar auto radi ovog takmičenja, ali ima milion i po gledanja.Isplativije od polovnog automobila.Odlična reklama, možda je i unovčio taj snimak.
    Nezavisno od šaljivih komentara, koja genijalna reklama :lol:

    Naš jugo bi odleteo u nebo kao dečiji zmaj, kad ga cimne traktor.:rotf:
    Jeste, Norton je daleko širi od krimi filmova.U Fajt klubu, on je istinski glavni glumac, uspeo da baci u senku i samog Breda Pita :lol:
    Ne.De Nirovo ime odavno nije garant kvaliteta, naročito u novijim filmovima, još ako su akcioni.Čak i on ima vek trajanja.

    Edvard Norton se uklapa u moderne krimi filmove, ali De Niro teško.
    Ne znam šta da ti kažem osim trebao si dva sata da učiš, a onda da gledaš film.Najbolji filmovi se ne puštaju u 21:00, osim subotom uveče.:lol:
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top