Лекизан

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • selo Batar kod Bijeljine... tu je krenula invazija na Srbiju početkom avgusta 1914. (možda ne baš prvi sukob, ali među prvima u I svjetskom ratu)...
    Идеја није моја. Ово су два предлога за грб РС из претходних година. Горњи садржи симболе Бошњака и Хрвата, али је оборен јер су српски симболи "пренаглашени".
    Леви лав држи грб Босне, а десни грб Херцеговине.
    %D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D0%B3%D1%80%D0%B1_%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B5_%D0%A1%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B5.png


    20080716204200!%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D0%B3%D1%80%D0%B1_%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B5_%D0%A1%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B5.png
    цела њихова историја ''за народних владара'' је у најмању руку сумњива.. да не будем одвећ груб и кажем кривотворена :)
    заједничко им је то што се ниједна не може приписати неком хрватском владару :lol:
    Ма хтедох да ставим Сретен Жујкић, пензионер (оно из Кенгура :lol:), али сам будала па нисам погледао сцену и био сам убеђен да и филму каже
    Жујовић (као, која случајност :lol: )... и пошаљем Табу Жујовић, а Ивану Жујкић... и на крају би Жујовић. :lol:

    Сам сам зајебо, али добро је и овако. :lol:
    баш тако, приче о Робину Худу нису настале случајно- оне савршено осликавају начин на који се нова (француска) властела односила према англо-саксонском становништву. у народној свести Робин Худ је њихов Краљевић Марко :)
    Јесте, али ти не пишеш глупости о "бољшевичком терору" над "јадним Пољацима".
    Arkona je pre par godina bila u NS-u (u katoličkoj porti je bila svirka), tada su promovisali album: "Od srca - ka nebu" :pivce:


    predgrupa im je bio poljski bend Slavland :pivce:


    Na primeru Arkone, Slavlanda (samo analiziraš šta i o čemu pevaju) i ostalih bendova, lepo se vidi da ideja Petra Velikog o ujedinjenju svih slovenskih naroda još uvek živi, a ono što joj posebnu draž daje je činjenica da ona nema samo političku, već i ekonomsku, kulturnu i delimično umetničku podlogu. Pozdrav :pivce:
    A što je najcrnje, ta serija je od pre 20 godina. Mene je stvarno sramota. Jel moguće da smo mi toliko jadna nacija?
    I treba da nestanemo kad smo ovakvi :( I sutra ćemo da useremo protiv ovih Filipovih i Aleksandrovih pederaša, pa se od njih neće moći živeti ni na ovoj krstarici.
    Brate koja glupost :roll: Jel moguće da Balkanski ratovi ne zaslužuju da budu posebna tema?
    Sad sam pitao moda na istoriji da mi objasni zašto je spojio... U članke mogu da idu zanimljivosti tipa kad je naprvljena zgrada Doma Narodne skupštine. Jbt, 21000 Srba je dalo život u konačnom oslobođenju od Turaka i sad da nemamo temu o tome :besan2:
    Hvala Leki care. Ej gde nam nestade tema o Balkanskim ratovima? Taman sam hteo da napišem jedan hvalospevni post o oslobođenju Stare Srbije, kad ono ne mogu da nađem temu :eek:
    хвала Леки :) мени је иначе врло занимљиво да Хрвати веома инсистирају на томе како је Хрватска све време били само у персоналној унији са Угарском и да су по свему били засебна држава/regnum. а ето, као што видиш, за разлику од осталих поседа круне Св. Стефана, они нису имали ни свој грб. толико о њиховом ''државном праву''.
    Hvala. Hvala i na tekstovima. Ja ne znam jel ima neka manifestacija u Srbiji izuzev 100 od oslobođenja Prijepolja?
    Хвала на исправци, треба држава да организује посебан део при неком министарству, вероватно културе које ће да скупља, проналази и чува нашу баштину.То би било лепо. ;)
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top