llylly

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • Ljubi bebanu od mene :cmok:
    Transfer je za jednokartanu upotrebu, a strukturne možeš dugo da upotrebljavaš.Nanese čokoaldu na nju, prohladiš, staviš na tortu i kad se ohladi skineš.Cela priča
    Da reljefno je .Preko fondan ga stavim pritisneš ili predješ oklagijom i on ostavi otisak. Ima 6 različitih motiva
    Bolje spava vec dva dana, skontala sam da sam gresila sto sam ga posle vecernjeg podoja podizala iz kreveta da podrigne. Vise to ne radim, jer on zaspi u toku podoja i kad ga podignem rasani se. Sad ga ostavim da spava, cak ga ni u krevetac ne premestam nego spava samnom. Bolje i tako nego da vileni celu noc. Ja se ziva ukocim i kad ujutru ustanem sve me boli, jer se ona rasiri, a ja ne smem da ga pomerim da se ne bi probudio. Joooj kakav mali terminator, hahahaha!
    jao hvala ti punoooo procitaj moj komentar ispod fotke,ponekad sam smesna samoj sebi...drago mi je sto si mi se javnula i drago mi je sto mogu da podelim slikice sa vama bilo bi mi tuzno da cuce negde u kompu..pozdrav:)
    Hvala draga moja :)
    Baš sam pre neki dan pomislila na tebe, nadam se da si dobro?
    Veliki pozdrav
    Draga hvala za lep komentar.A što se tiče transfera-kad isečeš traku odredjene veličine, tj. visine bitno je da rastopljenu čokoladu naneseš kašikom po malo duž celog transfera pa razmazuješ lagano.Ne sme da ti sloj čokolade bude pretanak jer onda dok raznazuješ čokoladu povučeš i onu sa transfera, pa ti se zato razmaže.
    pardon upisala sam brašno greškom, samo bjelanjci šećer ocat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ne, nema brašna, bjelanjci,šećer brašno i ocat, ugrijem pećnicu na 170. ubacim 2 kore i (uključim ventilator), smanjim na 130 i pečem cca 60-70 min-, pred kraj provjeravam i po potrebi produžim pečenje. i budu mi ok, ja pečem u plehu 30x35 i za koru od 7 bjelanjaka mi treba oko 60 min, ako pravim onu od 9 bjelanjaka onda oko 70min
    imam onaj u koji za jednu koru ide 9 jaja- to je kad se pravi kolač. a za tortiusam sve mjere povećala pa sam radila sa 30 jaja i od toga radila 4 kore ako ti treba iskucat ću ti :)
    llylly, tek sam sad videla tvoje poruke, oprosti ako kasnim ali imala sam danas gomilu obaveza.
    Da nema veze što je tvoj kalup 26.cm. to ne menja mnogo stvar. Ja pečem jednu po jednu koru i to ubija, ali tako mi je lepše i torta dođe viša. ja ne umem lepo da isečem aiko imam onaj nivelator za sečenje.
    Rekla sam da uvećam za po jedno jaje koru i plus napravim koru više. Bez obzira na količinu jaja fil pravim od jednog litra mleka . Ide ceo litar a ta jedna šolja što se izdvoji to je da se lakše umute jaja,šećer i gustin, pa to kuvati u ostatak mleka. slobodno tako uradi i nećeš pogrešiti. Fila ima sasvim dovoljno.
    llylly, kore pečem u wiltonovom kalupu ( kupila ga pre dve godine u torteco i fantastičan je ) a prečnik je 25 cm. Zadji put je visina torte bila 11-12 cm. debljina kore zavisi od veličine jaja ( pretpostavljam ). Što se tiče žumanaca tiče i ja se ježim od stavljanja živih jaja u fil. Da budem iskrena ja ostavim samo tri žumanca i umešam u vreo fil pa mi to bude kakva, takva uteha da je ipak došlo do termičke obrade. Inače desilo mi se nekoliko puta da sam slučajno skuvala sva jaja i nisam videla nikakvu razliku a zašto je tvorac ovog recepta tako naznačio veruj mi ne znam.
    Najviše vremena oduzme pečenje kora a posle je lako. Srećno i samo polako!
    E pa ja sam nesto sama smislila: kore od belanaca, lesnika, secera i brasna, premazujem ih otpljenom cokoladom, fil je klasican vanila-zuti krem: mleko, zumanca, puding, gustin, secer, pa onda red malina (neko je ovde napisao da ne moraju da se tope), red slatke pavlake..
    Prelepe su ti torte, moj favorit ona sa cokoladnim ruzama. Hvala ti jos jednom na informacijama.
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top