Quantcast

Nedavni sadržaj od indiesun

  1. I

    Srpski lekari u Nemackoj

    I još jedno pitanje - Da li je u Hessenu priznat ÖSD? Znam sta pise na sajtu rp-giessen.hessen.de (stoji Gete i Telc), ali i na sajtovima nekih drugih pokrajina nije stajao ÖSD pa su mi u mejlovima rekli da jeste priznat. Sada mi niko ne odgovara na mejlove u Hessenu, pa ako neko od vas zna...
  2. I

    Srpski lekari u Nemackoj

    Ja sam čula da je u Hessenu tako, da je FSP preduslov za izlazak na Aprobaciju, a da se BE dobija odmah. Bilo bi lepo ako neko od kolega, ko je u toj pokrajini, potvrdi ili demantuje.
  3. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    konkretno bi se menjala radna pozicija. satnica bi ostala ista kao i za prvobitno radno mesto. e sada, došlo bi do korekcije plate.
  4. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    Da li neko zna je l pravno (ili po kojim već drugim osnovama) moguće da vizu dobijem na osnovu jednog ugovora i da onda nakon što dođem u Nemačku taj ugovor sa poslodavcem izmenim? Da li je neko čuo išta ili ima neka iskustva?
  5. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    Pitanje nema veze sa onim prvobitnim odgovorom na post, a to je da gimnazija stoji pod kategorijom broj 4. Tako da spada u NOKS 3-5. Ne bih dalje da zatrpavam temu postovima od kojih niko nema koristi. Pozdrav
  6. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    To pitaj ljude koji su smislili NOKS. Ja samo čitam šta tamo piše. Pozdrav
  7. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    Na sajtu kada otvorite kvalifikacije po NOKS-u gimnazija spada u kategoriju 3-5.
  8. I

    Srpski lekari u Nemackoj

    na kraju, sertifikat za jezik može ili ne može biti stariji od godinu dana? je l ima neko da je skoro bio na terminu pa da da tačniju informaciju?
  9. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    je l može neko da kaže u čemu je "kvaka" sa ovom vizom? s obzirom da se poprilično brzo dobija i da ako nađete posao automatski u de dobijate radnu i boravišnu.
  10. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    Nisam sigurna da li sam jednom beše pročitala, ali onaj izvod iz trgovinskog registra, može biti stariji od godinu dana? ili ne?
  11. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    Je l može neko samo da kaže šta se od dokumenata overava u ambasadi? I kada je to uopšte potrebno?
  12. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    I na N1 vest, ne tako opširna ali se tiče viza. http://rs.n1info.com/a424653/Svet/Svet/Nemacka-povecava-broj-viza-za-kvalifikovane-radnike.html
  13. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    Pa naravno. To može da pogodi i 6-8, ali u postovima ljudi prijavljenih za 1-2 sam najviše primetila nedostatak znanja jezika (pre svega). Zato sam tako i napisala.
  14. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    u suštini ovo će najviše pogoditi noks 1-2, sudeći po kriterijumima.
  15. I

    Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

    Evo nešto u vezi sa novim zakonom, ako sam dobro razumela. Današnji Spiegel. http://spon.de/afkqU
Top