Quantcast
De_Sisti
Reakcija
7.569

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

 • Basara, legenda:

  Znamo da je „podizanje“ protestnog glasa protiv nepravdi ovog sveta jedan od najstarijih srpskih zanata koji zahteva minimum ulaganja a donosi mali, ali zlatan profit: ispadneš human, a dupetom ne moraš da mrdneš, malo li je
  Nema zemlje na ovom svetu, osim Srbije, u kojoj se blistava politička karijera može napraviti kukanjem nad žalosnim stanjem svršenih činova i prošlih stvari i istovremenim nemrdanjem dupetom da se stvari u sadašnjosti poprave. Nije da otresitije proser zanatlije ne uviđaju da se neke stvari moraju menjati, ali se te promene neprestano odlažu dok se ne isprave sve nepravde nanesene srpskom narodu i senatu i dok se ne osveti svaka kap srpske krvi, uglavnom prolivene u pokušajima da se nepravde isprave i da se prolivena krv osveti.

  Svetislav Basara
  Ruski car Nikolaj II Romanov, 1914.

  „ Petrograd, 14/27. jula Vaše Kraljevsko Visočanstvo, obraćajući se meni u jednom neobičnom teškom trenutku, nije se prevarilo u osećanjima koje gajim prema Vama i u mojoj srdačnoj naklonosti prema Srpskom narodu.

  Današnja situacija je privukla moju ozbiljnu pažnju i moja Vlada stara se svom snagom da otkloni postojeće poteškoće. Ja sam uveren da će Vaše Visočanstvo i Kraljevska Vlada hteti olakšati naše staranje i da neće ništa izostaviti da se dođe do rešenja koje će otkloniti užase jednog novog rata, čuvajući pri tome dostojanstvo Srbije.

  Dokle god bude i najmanje nade da se izbegne prolivanje krvi, svi moji napori biće upereni u tom cilju. Ako i pored naše najiskrenije želje u tome ne uspemo, Vaše Veličanstvo može biti uvereno da Rusija ni u kom slučaju neće ostati ravnodušna prema sudbini Srbije!

  Nikolaj!“
  Preteče Infomera i Telegrafa

  Povratak Napoleona sa Elbe

  9 mart: Čudovište je pobeglo iz jazbine u koju je oterano
  10 mart: Korzikanski ogre se iskrcao kod rta Žuan
  11 mart: Tigar se pokazao u Gapu. Trupe sa svih strana doleću da preseku njegov napredak. Završiće svoju bednu avanturu kao begunac u planinama.
  12 mart: Čudovište je stiglo do Grenobla
  13 mart: Tiranin je sada u Lionu. Strah i užas savladavaju sve kada ga vide
  18 mart: Uzurpator je na tri dana marša od prestonice
  19 mart: Bonaparta napreduje usiljenim maršom, ali nema šanse da će stići do prestonice
  20 mart: Napoleon će biti pod zidinama Pariza sutra
  21 mart: Imperator Napoleon je stigao u Fontenblu (veliki kraljevski zamak nadomak Pariza)
  22 mart: Njegovo imperatorsko veličanstvo je sinoć javno ušlo u palatu u Parizu. Opštu sreću i veselje ništa ne može nadmašiti.
  Ipak, svi se slažu u jednom: na pitanje, zašto nam Rusija ne pomogne više, ili, kada će nam Rusija konkretno pomoći, odmahuju rukom, ili se smeju. " Pa, kako će vama pomoći Rusija, koja ni sopstvenom narodu nije u stanju da pomogne? Pitaj Ruse u Pribaltiku, u Ukrajini ili na Kavkazu da li im je Majka Rusija pomogla, ili ih je pustila niz vodu. Da, mi imamo atomske bombe, naftu i gas, ali, to je sve što imamo. Privreda u Rusiji je uništena, sudski sistem korumpiran. Ako ne znaš, naša država uvozi čak i toalet papir iz Evrope. NATO nas je opkolio sa svih strana, država ćuti, a vi OD NAS očekujete spas"?

  Ako vi Srbi stvarno nas čekate da vam pomognemo, kao pravoslavna braća, bolje vam je da odmah kolektivno pređete na katoličanstvo. Mi da pomognemo ne možemo ni sebi.


  http://www.nedeljnik.rs/moj-nedeljnik/pubnews/ilicpredrag/kako-rusi-vide-srbe-i-srbiju-esli-vы-zdёte-cto-mы-vam-pomozem-lucse-srazu-pereйdite-v-katolicestvo/
  Konstantin XI Paleolog, poslednji car Romejskog carstva.
  Poginuo u odbrani Konstantinopolja, na današnji dan 29.05.1453.
  -
  I šta pošten čovek da radi, sad da vas pitam?

  Kolega Роло Томази;

  Вече...
  А види сад ову причу....
  Синоћ, кад сам баталио форум после оног лајања на сећамо-се-кога, пустим тон на те-ве-у, и на једном од канала- на средини екрана уз десну линију- бела тачка.
  Стоји, око12-15 милиметара у пречнику; као шпијунка, гледа у мене.
  Несклон параноји- устанем да видим о чему се ради; не види се ништа сем белине, тачка се не помера: ставим палац на тачку, и- после неколико секунди- таћка нестаје, а појави се лого ТВ куће чији је канал, горе, десно...:roll:
  И немојте да ми верујете.
  Vilhem Rajh: Bolesno drustvo je poput fabrike koja proizvodi škartove. Škartovi ne mogu posedovati svest o tome sta su,u okruzenju fabrike oni misle da su -ispravni i najbolji moguci
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...

Top