Blogovi

Ova irska rasa je poznata već skoro 200. godina, a jedno vreme je bila toliko popularna, da ih je bilo skoro na svakoj farmi širom Irske. 1938. godine ih je priznao Irski kinološki klub, a 1943. je to učinio i Engleski kinološki klub. Irci smatraju da je mnogostrano upotrebljiv; kao čuvar,za odbranu, za vođenje stada, za jamarenje.Takođe je prijatan za držanje u stanui u vrtu. Žuti mekodlaki terijer je snažan pas,pravougaonog oblika, ljupkih pokreta. Visina je 46-49 cm, a težina od 16 do 20 kg.Njuška je kraća: vilice pravilnog ugriza;zubi veliki; oči boje tamnog lešnika,uši male, viseće uz glavu;rep kupiran, uspravno nošen ali ne i položen na leđa; noge savršeno prave, zadnje noge snažnih mišića. Dlaka je obilnai meka, talasasta ili...

...

"Savet bezbednosti najoštrije osuđuje teroristički samoubilački napad ekstremista"... to je zvanicno saopstenje ljudi koji su i doveli da dodje do toga... sad bas nesto citam i cudim se... brdo zadojenih likova, koji jedva da imaju veze o cemu se tu stvarno radi, sedi u nekim foteljama i 'osudjuje'.... a onda odu na neki bogat rucak, pokupe svoje dnevnice sa, najmanje, jednim zarezom i vrate se nazad u svoje vile... dok je glad svuda.... bas ljudi koji bi morali da rese taj problem... a oni, sto bi rek'o jedan moj veliki prijatelj, 'najedjeni da pucaju'... oni 'raspravljaju' o problemima... a onda, u nekom malom mestu, bilo gde na svetu, imamo majku koja se plasi da li ce joj se sin vratiti iz "odlucujucih i prelomnih demostracija"...
..da u Skupstini grada radi 60 sofera, koji voze 60 gradskih nam funkcionera. Mislim, 10-tak, pa...u redu, ali 60? Da li bi nam se gradski prevoz poboljsao kad bi se ostatak vozio busevima? Da li bismo vec imali jos neki most da oni putuju na posao satima svojim kolima? Samo razmisljam...
sam učila školu, bila dobar đak, studirala, bila dobar student, počela da radim odmah posle diplomiranja, u struci, u dobroj firmi, i sad rintam prekovremeno, kad je danas 18. decembar, a ja još uvek nisam primila platu?! Ej, novembarsku platu! U mojoj naočitoj firmi je ovih dana pitanje "Kad će plata?" postalo retorsko pitanje(ako se dobro sećam stilskih figura iz OŠ - to je ono pitanje na koje ne očekuje odgovor). Već počinjem da srećem ludačke, izobličene face po hodnicima kako sa još ludačkijim osmesima prepevavaju onu debilnu reklamu...A evro je danas oko 77... I onda mi tamo neki pričaju o tranzicijama, privatizacijama, nepostojanju inflacije i monopola, o tome kako smo jako blizu Evrope...Ma, samo još malo da izvijemo leđa i...
Retko mi je dosadno, a sad mi je tako dosadno. Bolesna sam, gledam ovu sneznu idilu kroz prozor. Pozelela sam da caskam s nekim, bas onako totalno neobavezno. Znam da zato sluze chatovi, ali cak ni na pricaonicu Krstarice ne mogu da udjem, Java mi prijavljuje neki problem. A i chatovi su uglavnom neka muvanja, a ja bih bas caskanje, kao uz kafu. Da, tako mi je dosadno.....
Ferdinand “Beli su uvek Borci Oni teze da prosire vidik.” “Crni su takodje Borci Oni teze da ogranice vidik.” Mama krava je mudro poducavala Ferdinanda. Ferdinand je za to vreme Mirisao neko cvece. Dok su fariseji vikali : “ Zar ce Hrist doci iz Galileje ?!” On je sedeo na proplanku I posmatrao. Beli I Crni su se borili. Svaki na svoj nacin. Menjali su fundamente Planete. Ferdinand je za to vreme Mirisao neko cvece I divio se Lepoti Vecne Igre. Delovi ja i ti smo delovi nekog davno raspalog lesa u mirisu lisca u mirisu ruze u mirisu humusa u mirisu jabuke u mirisu jeseni i proleca zime i leta jasno se oseca raspadanje i blag nagovestaj vaskrsenja puls svemira se ne palpira mislima nisi izuzet od tih nacina zbog dobrih...
Ne znam sta a tacno pokusavam da uradim sa ovim blogom, ali verovatno da pomalo opravdam i devojke i muskarce.... A o cemu se radi? Pa sedela sam danas u kaficu sa dva druga, prevrcuci raznorazne teme opa, dosli smo nekako na to da mi je drug onako optuzujucim tonom rekao kako mi devojke samo sto radimo jeste da pricamo o osecanjima a kako oni ustvari to ne rade i kako ih onda svaka devojka smori kad ih tera da pricaju o njima, o njihovoj vezi i o njegovim osecanjima... Hmmm... A sta sam mogla da kazem? Samo sam pogledala na TV i rekla jao vidi ovu sto ima dobre sise i tako sam ih uspesno odvratila od ataka na moju zensku sujetu. I dok su oni tako komentarisali kako vole kad devojka ima PHAT ASS (?!?) ja sam pocela ozbiljno da...
Jako volim ljubavne i šaljive sms-ove... :D Imam ih dosta,evo nekih: -Ljubav su mora,ljubav su neba,ljubav je sve što ljudima treba,ljubav je potok što teče iz raja,a poljubac putić što dva srca spaja... -Andjeli će te čuvati,kiša će za tebe padati,neko će ti zvezde skidati,neko će ti sve pokloniti,ali te niko neće kao ja voleti! -Muškarci su snaga,muškarci su moć,muškarci samo za jednu noć,za jednu noć i ništa više,mi smo gadure,al' nas je više! :D -Kad ti nešto loše krene,nemoj da bodeš vene,kad ti se nešto loše desi,nemoj da duvaš lepak u kesi,već samo mućni glavom,problemi se rešavaju travom! :lol: Napišite i vi neku porukicu... :D
Donosili su nakaradne zakone jednog dana sutra dan bi te iste progla{avali za neva`e}im i tako neprestalno, sve dok nije izbio posledwi rat. Mnogi su bili izdajnici sopstvenog naroda, govorili su protiv svoje majke Srbije. Protiv svog naroda izmi{qali su nepostoje}e zlo~ine. Time su `eleli da se udvaraju neprijateqima, jer su najverovartnije od wih dobili la`ni sjaj, pa su morali da opravdaju poverewe. Tu su bila zakliwawa o procvatu u prvih sto dana pa trista, pa tako redom. Ali, nije bilo boqe. Dok stvaroci nisu poveli narod svom silinom svoje iskrene qubavi. Ti otpadnici Srpskog naroda su jednostavno po~eli da gube na svim frontovima. Tako su izgubili u lokalu vlast, a posle nekog vremena i sasvim. Narod im je oprostio sva nedela...
Oni bi zajedno sa svojim tvorcima se pretvarali u prah, ostajali u zaboravu vremena kao i wihovi tvorci. Jer se jednom zapisa da dela traju oniliko koliko u wihovim tvo-ricima ima{e qubavi u wima samima. A oko `ile kucavice Morave razvile se vodenice, koje su ~uvale se}awa na davne pri~e sa posela i prela. Kada su oko wih bile neke nadprirodne sile i nequdska bi}a sa ~arobnim mo}ima i likom koji je bio sli~an nama qudima. Pored toga u Srbiji behu rasejani i razni spomenici i sli~na znamewa koja su slu`ila kao putokaz mla|ima genracijama u budu}nosti. Na tome su u~ili {ta da ~ine i na koji na~in. Ko je bio u pravu, a ko ne. Kako i to kako da sagledavaju istinu i da je pronalaze izme|u hrpe ne bitnih svari, re~i. Jer se sama u~ewa od tih...
Naime, pored ose}awa uhi}ewa i blagostawa, i suze su prosto same tekle iz o~iju prisutnih. Prou~avawa su ukazala na posebnost vibracija u posebno oblikovanom prostoru Pravosalvnih hramova, wihov polo`aj u odnosu na sam prostor u samom svemiru. Dok se uvidelo da su hramovi u prirodnom skladu sa okolinom, koja kao da se ne mewa vekovima. Ta~nije delovali su kao da su tu sami izrasli prkose}i vremnu. Nekada su Aranuti poku{avali da ih uni{te po nalogu svojih vera ispuweni mr`wom, ali su ih pojedine ikone sa zidova prosto paralisale i ostavqale nemo}ne da bilo {ta urade. Mada je u wih sve vi{e pokajnika pogotovu onih koji su ih poku{avali ru{iti, kako bi se nekom od tada{we vlasti podvukli pod ko`u. I od wih po{ten svet nije mogao ni Bogu...
koreni srpskog naroda
srbijaSve sto vas zanima ovde moze te saznati a ujedno i mozete poslati istinu kako bi je ceo svet videoSrbija Posle posledweg pokrenutog rata u Evropi i svetu, a na tlu male Srbije, koja je branila i samu Evropu od Islama, Tvorac pokloni Srbima, plemenu Venimijanovom, mir i udo bnost kako bi se prebolele sve rane i krenulo putem stvarawa. I tako dok je sav ostali svet bio zauzet ratnim strahotama majka Srbija i wena deca su bili posve}eni nauci, kulturi i napretku. U jednom trenutku Tvorac im pokloni u znak qubavi i pa`we znawa o svemiru, putovawu kroz vreme. Naoru`ani time srpski nau~nici su konstruisali i svemirski brod koji se kretao brzinom vremena, pri ~emu je koristio i vremenske rupe kako bi samo putovawe po svemiru bilo veoma...
Vidim da mi je pilot-poruka obrisana, iako sam stvarno poslednja osoba na svetu koja bi spamovala (mmmda, skoro su me napali što govorim spemovati, a ne spamovati); tako da se iskreno nadam da ovo nije za brisanje; a pošto trenutno nemam blog na našem jeziku i ne znam da li ću kupiti domen samo za to...što da ne, simpatični su mi i ovi integrisani blog-sistemi na forumima. A drugo, ako Zvezdica može, mogu i ja! Dakle, kakva je bila 2007? Tu i tamo, nije mi se mnogo svidela. Mislim da sam blizu toga da poželim da 2008. bude dosadna godina. Mnogo posla, mnogo stresa, mnogo prijateljica koje su 30 dana u mesecu bile u PMSu, mnogo nesporazuma, obmana, svađa. Može da bude i gore. Pre šest meseci u ovo vreme sedela sam u prašini, na kartonu...
u susret praznicima..
"Vidi Mujo što mi je Deda Mraz doneo poklon!" reče Haso držeći u jednoj ruci Malj sa praporcima, a drugom čvorugu. "E, ne laži matora konjino.. " reče Mujo ljubomorno.."to si ti sam sebi kupio.." "Nisam matere mi, evo vidi!" reče Haso pa podiže nogu i pokaza g.ovno od irvasa..
ovo je priča o njoj. a ko je ona? to nikada zaista neću znati. kako zapravo izgleda, šta voli a šta ne voli, je li dobra ili loša osoba, kakve je stvari zanimaju, šta je to što je čini onim što jeste... samo duh, amorfni entitet. bezlična pojava, koju ne mogu odrediti. nikako. ne znam ni kako bih počela. o njoj znam samo da je - ona...
Ovaj blog Vam omogucava da pokazete, prokomentarisete, ucestvujete u stvaranju jednog pravog tabloidnog casopisa, koji nece pratiti samo ESTRADU kao sto mahom to rade nasi naj poznatiji tabloidi (SVET i SKANDAL), a isto tako nece biti prost kao KURIR. Zapravo u pitanju je koegzistencija sa naj poznatijim tabloidom u svetu danas, casopisom SUN ! Jedan od najsmelijih casopisa danas, koji u svojim izdanjima razotkriva razne malverzacije zapadnih lidera, preko Busha i Blera(kao ekipa), Zaka Siraka, Berluskonija, Sosiete Zeneral banke, naftnih magnata, ratnih magnata, terorista, poznatih svetskih faca iz oblasti filma, muzike i sporta pa sve do obicnih gradjana, koji s vremena na vreme udju u ovaj krug. Vama se pruza mogucnost da...
Daćeš, daćeš..
Ništa nije moglo da naruši mir popodneva, dok su mladi jeromonasi, ogrnuti samo u lake mantije vadili košpice iz zelenih maslina. Čok! Čok..Čok..padale su one u drvenu zdelu, kad odjednom brat Heruvim zapita lukavo: - na šta te podsećaju ove masline sada, kada su ovako bez košpice, brate Jevdokije? A brat Jevdokije se vidno zarumene, pognu glavu u bradu pa jedva prozbori sav se zacrvenevši: -podsećaju me ...na...na zmajevo oko od zelenog žada..! Na to brat Heruvim izvadi ispod mantije kler-čekić zvani "daćeš daćeš", spiči brata Jevdokija po sred tintare pa dreknu: -J.EBALO TE I ZMAJEVO OKO i ŽAD! I ubrzo opet zavlada tišina, dok se dan bližio kraju na malenom grčkom ostrvu Parastos blizu Hilandara...čok čok..
Uputstvo za buduce korisnike bloga: Nemojte dirati Dodatne opcije kada hocete da napisete tekst za Vas blog, barem dok ne objavite prvi...Ostavite takve kavke su po defaultu. Jer, ako nesto zaserete, imacete onaj prvi tekst koji cete moci da azurirate i da kukate ostalim blogerima za pomoc.
knok knok..
kiti srećna porodica jelku.. ostalo je samo da se na vrh nabode deda mraz. ćale balansira na merdevinama, svi su bez daha kad neko zakuca na vrata Majka ode da otvori, pa se vrati sa ovolkom čvorugom na čelu i ceduljicom na kojoj je stajalo "Deda Mraz se piše velikim slovom!"
Ne vidi mi se nijedan tekst u blogu...Mislim i nemam neki extra text koji treba da se vidi, nego, ono, ceo dan prckam nesto ne bih li provalila zasto se ne vidi. Jbt, pa ovo treba da je napravljeno za korisnike prosecne inteligencije, a ne samo za one sto se isticu :idea: Ili sam ja ispod proseka :confused: Evo sad sam sasvim slucajno provalila, kada sam pritisnula dugme "Snimi nacrt", pojavilo mi se 1 nacrt ali nijedan tekst :( I sta je uopste taj nacrt?
Mogu reći da često sednem iz zabave da forumašim,ali se desi da nekada i te kako teme postanu intrigantne,na granici flerta ili čak korak preko crte...Čujem da i drugi imaju ta iskustva...Zašto volimo ili zašto nam je potreban virtuelni flert.Da bi se osetili živi? I da li ga i sebi negiramo...8-)...Da dodam da nisam čovek"akcije"....
Magla...spusta se nad gradom...vidis sasvim blizu,ispred sebe...dovoljno da covek prodje pored nekog,ne zapazivsi u tom nekom nekog...mozda tebe. I ti bi,isto tako prosla, ni na metar,uzurbano sasvim,kao kad izvor krene,propustivsi priliku da upoznas nekog, a to ``nekog`` mozda bi se odnosilo na mene... Jer i ti i ja ,i taj neko,u gradu smo samo ne poznata lica,ne uspesan dijalog,zapoceta scena...mozda cak ni to...mozda samo skica...
U razgovoru sa kolegom Ronanom (Philippine) o tome kako filipinci menjaju veru I skoro pa svako ima svoju neku veru, crkvu I boga ispricao mi jedan vic : U dokazivanju cija je vera najjaca, skacu sa zgrade: Musliman, Bubista, Katolik ( filipinac). Ko skoci I ostane ziv, ta vera je najjaca! Skace musliman. . . . . ( leti ) I moli se " alah,alah,alah". . . . puf ( pade I rascopa se) Skace Budista. . . . ( leti) I moli se " buda,buda,buda,buda". . . I odjednom aplauz sa tribina – covek poceo da lebdi nad zemljom ! Skace katolik ( filipinac). . . ( leti ) I moli se "isus hrist,isus hrist,isus hrist…" ( I kako je prilazio blize zemlji). . . ."buda,buda,buda,buda. . . . ) J))) ( promenio veru u letu ). A u Dubai imaju BUDA BAR, u kojem...
Dan u koji se priprema ovakva večera počinje budjenjem sa bezrazložnim osmehom na licu, i taj dan je obavezno petak, makar ga neki zvali ponedeljkom, sredom ili utorkom. Iako je napolju magla i bljuzgavica, taj dan se nosi belo, uz jaku šminku koja se nanosi odmah nakon jutarnjeg umivanja. Ova večera kuva se u obući sa visokim potpeticama i u halter čarapama, obavezno u haljini ili suknji. (uputstvo je namenjeno ženama, ali ne marim ni da to učine muškarci) Od začina najbitnija je lagana muzika, koju ste odabrali već pre podne. Pije se belo polusuvo vino, iz tanke čašice sa stopicom, i jede se mladi, malo više osoljen sir, još topao. Večea se kuva na laganoj vatri tako što sve sastojke potrpate u šerpu i mešate obrnuto od pravca...
Dragi Deda Mraze, Mozda je neobicno sto neko od 17 jos uvek pise pismo Deda Mrazu,al eto,muka me je naterala:-),salim se,al imam tokliko zelja i treba mi pomoc da ih ostvarim.Razlog zbog koga sad pisem ovo pismo je zato sto verujem da ces za manje od mesec dana imati posla,standardno deciji paketici,neposlusni irvasi,nezadovoljni patuljci... Salu na stranu ja verujem u ovo sto pisem. 1. Bila bi ti jako zahvalna ako bi me malo potpomogo na ekonomskom planu.Necu ti traziti ni 7 na loto-u niti dobitak na bingu i ostalim nagradnim igrama,to ce ti traziti jedno 100 000 000 000 ljudi pa bi verovatno na red cekala do 2050.A meni treba nesto veliko i to u ovoj predstojecoj 2008. i to ako je ikako moguce u prvih nekoliko meseci.Trebalo bi mi...
-SBB žestoko pritiska Ministarstvo, Ratel i sve ostale da dobije licencu za fiksnu telefoniju, a pored toga su kupili i jednog malog kablovskog operatora koji ima dozvolu za postavljanje optičkog kabla preko granice do Budimpeste. (info od Vladimira Aleksica iz SBBa). -Kablovski operator Ikom je prodao 49% svog udela za 6 miliona Eura. -VeratNet je pustio u rad 8 x 155 Mbit/s. (OČU JA BRE POLA OD 155mb/s). -Luka Mirkovic iz NeobeeNeta očajnicki pokušava da proda svoj isp koji posluje na ivici egzistencije. Moguće je da će NeobeeNetuskoro biti prodat za 1 Milion Eura. -ADSL biznis je žestoko poremetio internet provajdere. -Telekom sa svojim lojaliti programom (3-4 godine Ugovori pa povoljnija cena) guši svaki vid konkurencije. -ISP...
Sta je rat?Malo pitanje ali tuzan odgovor.To je tuzan,i suza,dostojan primer.U svetu ali i kod nas bilo je mnogo ratova.A neki od najvecih su 1.i 2. svetski rat.To je bilo uzasno.Da nepricam samo koliko je ljudi tu poginulo.Nemci su napali Jugoslaviju i pokorili mnogo naroda,streljali,ubijal i mucili srpski narod.Ali zasto?Nepostoji razlog za takvo ubijanje.Ma koliki im bio taj razlog nije dostojan ovoga.Kako je bilo deci kada su im streljali oceve.Davno,kada su Turci uzimali malu decu od njihovih majki,da bi ih odvodili i vaspitali na njihov nacin,da se bore protiv sopstvene domovine.Neke majke,da bih ovo sprecile deci su sekli prste,uzasno ali i opravdanao na neki nacin,da bih zdrzali decu.Zasto ljudi ratuju,zasto?!Ja nemam odgovor na...
Back