Blogovi

Ustajanje, naravno rano, najkasnije 6,30. Kupatilo, oblacenje, sminka, kafa filterusha, i novine obavezno. Radim od 8, a do posla 10 min. Bozji blagoslov. Ceka me skuvana hladna kafa (volim hladnu), i do 9 plan za taj dan. Administracija, telefoni.... Uglavnom aktivno. Dodjem kuci, rucak. Neko rece ovde, cini mi se, ko spominje kuvanje da ne kuva, ili nesto slicno. E,pa ne spadam u takve. Obozavam da kuvam. Znaci, rucak. Onda, tipicno zenska kruzna tura po kuci, sklanjanje svega sto su ostali nabacali, ostavili, bacili..... A onda, knjiga i daljinac. Zavisi. Eto, od ponedeljka tenis, Australian Opet, pa cu ga pratiti malo u kanc., a malo kod kuce. Luda sam za tenisom i F 1. Ne propustam. Danas i malo spavanja popodne, kasno lezem... I...
Bez obzira na "nauceno" iz americkih filmova, ima ih koje mogu da gledam vise puta. Mahom zanrovski mesani. Kum I i II Ponoc u vrtu dobra i zla Reka Mistik (prevedeno kao Misticna reka) Ulicni psi Od sumraka do svitanja Prljavi Hari (serijal) Petparacke price More ljubavi Sedam Gosford park Miris zene Usijane glave (i ostale parodije rediteljske brace) Glengeri Glen Ros Dzeki Braun Francuska veza Kabare ima jos....samo da ukljucim memoriju
Historija je puna neobjašnjivih događaja, a nju su, nažalost, najčešće objašnjavali ideološki i pristrasno. Zavirite samo u udžbenike iz tog predmeta pa ćete se uvjeriti kako o jednom te istom događaju, o međunarodnom sukobu, svaka zemlja-učesnica sasvim različito svjedoči. U ljudskoj historiji je vrlo često dolazilo do velikih krvoprolića, a da se to ne može objasniti racionalnim razlozima. Takvih tumaranja historijom bilo je i biće dokle god bude čovjeka... Ideolozi greše kada tvrde da su ljudi za ovu ili onu ideologiju zbog toga što proklamira racionalne ciljeve. Naprotiv, samo one ideologije koje otvaraju breše za iracionalno ponašanje - privućiće veliki broj ljudi. Kad bi čovjek bio racionalan, onda bi se morali upitati: otkud...

Mis

Jutros pre 5h(kad inace ustajem radnim danima osim proklete nedelje) probudilo me suskanje u sobi. Skocio sam ko oparen i poceo da snjufam po sobi. Nadjem malog Dzerija kako se slobodno krece u svim pravcima, i jede moje knjige. Moram priznati da je to krupniji primerak svoje vrste. Shvatih da oni kod mene u stvari umiru od starosti. Odmah sam sve prebacio u tegle. A nisam verovao komsijama kad su mi pricali,iako su oni na visim spratovima. Dobih podstanara!
Surfujem nocas, i naletim na vesti za prestojeci film "Seks i grad". Ne znace mi mnogo, jer jedva znam imena glavnih junaka, al me inspirisalo na blogovanje. Setila sam se koliko je ta serija bila popilarna u nas, na brdovitom Balkanu, il da ne idem tako daleko, u Beogradu, a i Novom Sadu bogami. E sad, volela bih da mi ljubitelji pomenute serije (ako ih ima ovde) odgovore zasto su toliko facnirani istom. Kapiram da su ljudi razliciti i da ono sto se meni ne svidja ne znaci da ne treba nikom da se svidi, al' opet... U prici o cetiri fensi bogatasice, koje zive u Njujorku, i sve su jednaki snobovi, ne vidim nista sa cime bi prosecna (i natprosecna) Srpkinja (ili, uopste, stanovnica ovih prostora) imala da se identifikuje. Ok...
S.O.S.
Stao Mujo pred velika gvozdena vrata i krenuo da izgovara lepe reči, ali vrata nikako da se otvore.. Pričao on tako jedno pola sata, a onda malo izgubi živce pa poče da otkopčava sa pojasa svoj malj br 44 zvani "Sezame, Otvori Se "...
hm...dosadno mi ponovo...citam blogove,nesto od foruma...vidim bwe sva se prica vrt oko alkohola...pa nesto mi se bas pripilo...dobro bi doslo jedno pivo,uf...cigara i kad bih imala jos i nekog dobrog saovornika u ovim sitnim satima bio bi to pravi raj... secam se proslog petka...sedimo kod mene,standardno zagrevanje..na stolu 2 V votke i 2 shvepsa...pustili neku muzikicu na kompu i takooo..polako prica,jedna za drugom...malo i dum-dum...i oglasava se moja Jeca:"e ljudi pa ovo mne udarilo i to posteno..." aha...dodajem ja....naopste odobravanje svih prisutnih...mada nas i nije bilo nesto mnogo...nas pet... i takoo...polako se oblacimo,taxi napolju svira li svira...sedamo u taix i palimo za diskoteku...osecam ok sam...nisam se razvalila...
Ovih dana sam se trudila da pomno pratim vremensku prognozu, jer mi se najdrazi clan porodice spremao da putuje sinoc u Bugarsku na skijanje. Prognoza nije bas obecavala,ali najsmornije je bilo sto sam morala uredno da propratim sve moguce politicke i ostale besmislice, beskrajne deterdzent i izborno-sloganske marketinge da bih cula samo par recenica kakvo ce vreme biti i da li su putevi rascisceni. Da, hladno, da rascisceni osim ponegde, ali nisu bas sigurni gde tacno...... Do istog zakljucka sam mogla da dodjem gledajuci kroz prozor.
Danima vec hocu da napisem blog, ne bih li rekla i ja koju "pametnu". I sve nekako, kad imam inspiraciju za pricu, a to je obicno pred jutro, ne isshushkava mi se iz toplog da si kuckanjem promrznem prste. A kad ustanem... tabula rasa! Vise nista ne znam, nekada cak ni o cemu je bila ta moja famozna tema i prica.... I tako ostanem tuzna.... Do sledece "odlicne" price koja se "razlozila" posle iduceg nocnog piskenja. Koju opet zaboravim. I opet se rastuzim sto nisam rizikovala promrzavanje kuckanjem... I uvek tako u krug :sad: Nista, cekacu toplija vremena :-)
I kao sto rekoh, moja prva novogodisnja odluka je bio pirsing i to sam odradila :) to je mislim i najlaksa odluka... Skupila sam hrabrosti, mislim to je sad smesno kad kazem ali opet, ja se uzasavam igle i otisla sam 3 januara u 11 kako sam imala zakazano. Pre toga sam u ime dijete koju sam vodila samo 2 dana a recicu vam i zasto, pojela jednu punjenu vesalicu :) Luk sam izostavila, ipak nisam htela da se covek onesvesti kad otvorim usta, onda sam prala zube pola sata i otisla kod 'zubara'. Sasvim normalan decko od nekih 27,28 godina je poceo da mi pric o mukama koje dolaze nakon tog zahvata. Ne mozes par dana da jedes nista sto bi trebalo da se zvace, jako se tesko guta, moguci su bolovi, posle svakog obroka, uzine pa cak i jednog...
Zanrovski izmesano, nesto novo, a nesto sto vredi citati opet. 1. Toni Parsons - Covek i decak 2. Srdjan Valjarevic - Komo 3. Robert Grevs - Ja, Klaudije 4. Dzorzd Orvel - Zivotinjska farma 5. Nelson de Mil - Osrvo sljiva 6. Nelson de Mil - Igra lava 7. Dzozef Kanon - Dobar Nemac 8. Dz.K. Rouling - Hari Poter 9. i UVEK "Politikin zabavnik"
Систематски национални рад најпросвећенијих људи само је први ступањ рада који треба што пре почети. Иза тога долази главни и најтежи посао на формирању националног осећања и мишљења. Треба и осталим слојевима интелигенције и целом народу дати национално и патриотско чуло, направити их да су у националном погледу од једног кова или слива... Вама је јасно да мислим на истински патриотизам а не на патриотске фразе, које се по навици, у свакој прилици изговарају.Не на патриотско брбљање, не на патриотизам као ствар моде,на послетку не на патриотизам који је нешто засебно одвојено од читавог живота.Сасвим другачији патриотизам треба да обузме цео народ. Тај патриотизам треба да је део живота сваког појединца! Јован Цвијић, (1865. Лозница...
Kada odes ne zatvaraj vrata jer ja cu te cekati...ostavices slepog coveka za sobom,slepog od ljubavi...a zaljubljenog u uspomene...da,kada odes ne zatvaraj vrata za sobom jer ja cu te cekati...
moja mala soba panike.
Beg od sebe u zemlju iluzije. Gospod me vuce k sebi, uplakani otac. Tlo postaje predaleko, i vise ga prstima ne dodirujem. Iz mog grudnog kosa se cuje pucanje, nalik onome ledu. Grudi se otvaraju kao knjiga i dusa je napokon slobodna!
Odlučio sam da napišem pismo bratu od strica kojeg nisam video 17 godina. Te s toga, pošto nisam znao o čemu bih pisao rešio sam da pišem o sebi sebi, a da to pošaljem njemu. Pisanje papirnih pisama podrazumeva odredjenu dinamiku koja nam ostavlja dovoljno vremena i koja nam zadaje slatkih tegoba sa zakazivanjem rada hemijske olovke, tako da misao možemo dobro promisliti i sažvakati.
[FONT="Tahoma"]ustala,rucala,dosla ovde...iz kucice nisam izvirila...hladno,a i ova bljuzgavica ubija,zar ne??? bas sam pre nekoliko minuta pravila spisak u svojoj glavi...sta bih trebala uraditi,kao poraditi na sebi...pa odlucila sam da krenem na kurs engleskog(posto nisam bas sjajna:)) i da napokon obnovim tu clanarinu u biblioteci...i takoooo.... jos malo pa ce da mi stigne i ekipica na kaficu i mozda pogledamo neki dobar filmic...:) i eto..proci ce jos jedan dan...mozda pomalo bezlican,dosadan i glup...jedva cekam da odem na fax,da malo promenim sredinu,zivot...uf...izgleda da sam malo zaglibila u monotoniju i kolotecinu zivota...[/FONT]
Zimska noć je. U sobi sam. Čujem divno pucketanje peći. Toplo je. Pogled upućujem ka prozoru na kojem igraju šarene lampice. Volim da ih gledam. Svesna sam da igraju bez cilja, ali i toga da sam ja ta koja ih na to tera. Međutim, to je svrha njihovog postojanja – da igraju. Besmisleno, zar ne? Imaju tako glupu svrhu, a opet dovoljnu za postojanje. Tako su predvidljive. Znam tačno kad će koja sijaličica da zasvetli. Da li je biti predvidljiv isto što i imati tačno definisanu sudbinu? Napolju vidim hladnoću. Ljudi prolaze umotani u šalove, sa kapama na glavama. Pored ulične svetiljke stoje dva čoveka srednjih godina. Razgovaraju. Vidim, izlaze im oblačići pare iz usta. Hladno je. Stoje na par metara od mene, ali, meni je toplo. Da ih...
Senka svih Senki (U Svetlosti Senke svih Senki, tu negde, na Kraju Sveta) U Svetlosti Senke svih Senki, tu negde, na Kraju Sveta, zivim ja. Ochima svojim vidim sve i zato zmurim, sakrivam se od podlosti ljudi. Prijatelji su moji zlato mi najvece. Ljubav- san neodsanjan. Cheznja je moja u pravcu vetra poletela, senke, kceri njene, pratishe je. Bogu u ochi da pogleda ona je htela, da pita zashto da skrivena stoji tu, odbachena od svih. Ljudi prezrivo je gledahu. Cheznja moja letela je nebom. I nije znala nishta. Nije znala zashto suzne su ochi tela njenog. Drvece kroz lice joj prolazi. Jer tela ne beshe. Ono ostade Tamo, da chuva Senku, da chuva tu Svetlost, ali telo je samo krv i meso. Krv je vruca, a meso se raspada. Krv je srce...
evo vec j 02:43...ja jos i ne pomisljam na krevet...sta cu zamenila dan za noc...a sad ce skolica... dobro...ostaje nam jos vikend i srpska nova da proslavimo i zavrsimo raspust...odlucila sam kao necu vise da jedem,dosta je bilo,a evo creva mi krce sve zvoni...decko mi danas zapalio za ns,pa mi i on nedostaje...:( i mozda bih zavarala vreme i nekako lakse docekala 5,6h da ima nesto dobro na TV-u ali ne...jbg...sta da se radi...:) jedino da nadjem neki dobar por... pa da sama sebi nabacim osmh na fejs...hahahahah....8)
Ibrica Jusić - U svakom slučaju te volim Volim te uvijek i kada se budiš i kad na licu šminke nemaš i kad si ljuta i kad se čudis i kad bez mene na ples se spremaš uvijek te volim hoću da znaš volim te ne znam kako da odolim u svakom slučaju te volim. Volim te kad si blijeda i sjetna i kada bore imaš na licu volim te kad si divlja i sretna i kad u ruci držis pticu kad ništa nećes da mi daš volim te ne znam kako da odolim u svakom slučaju te volim. Volim te uvijek i kada sanjaš kad ne pišeš mi kad te nema i kad od mene stalno se sklanjaš volim te kad si posve nijema kada šutis poput ribe baš volim te ne znam kako da odolim u svakom slučaju te volim. Volim te uvijek čak i tada kad ne volim te kad si sama kad veče pada iznad grada...
Ibrica Jusić - Shalom Sara Shalom Sara, shalom sretna Dobro došla svuda si ti Tvoja je kosa šuma cvjetna U kojoj mladi mjesec spi U kojoj mladi mjesec spi. Usne su ti poput nara Vitko žito tvoj je struk Tvoje su pjesme, o shalom Sara U mome srcu najljepši zvuk U mome srcu najljepši zvuk. O Sara, shalom, shalom, shalom Tvoje je ime najljepši stih O shalom, radost u meni stvara To ime ljepše je od svih. O Sara, shalom, shalom, shalom Dobro si došla, Sara shalom Zbog tebe moje srce se para I ja sam zbog tebe lud. Shalom Saru tražim, gubim Za njom lutam, moja je sva U svakoj ženi ja je ljubim Sve žene u njoj ljubim ja Sve žene u njoj ljubim ja. O Sara, shalom, shalom, shalom Tvoje je ime najljepši stih O shalom, radost u meni stvara...
Hristos se rodi ! Badnji dan sam radio, a badnje vece smo ja I S. prosetali malo ulicom I zasli u Costu na kavu I limunadu. Vreme je bilo vetrovito I to onako poladno za ovo doba godine J tako da sam jedini bio u kratkim rukavima a mnogi su navukli I jakne! Inace na Bahrain - u je kisa I jos hladnije a u Iranu je pao SNEG !! Tako da su u novinama izasle slike zamotanih kako prave sneska belica! I taman kad sam mislio da zaspim uz film Segala gde je on lomio kosti losim momcima.. . .dolazi Majkl iz crkve sav happy jer nam je bozic I ja onako iznenadjen: kad pre? Pa kao, to u crkvi je pocelo u 21;00 a zavrsilo se malo iza ponoci I to je to! I ja sad njemu objasnjavam kako kod nas to ide, medjutim nije kod njih tako! Ajmo da jedemo- kaze...
Hello my baby Hello my honey!
mama i tata su nestrpljivo čekali da njihov sinčić otvori poklon ispod jelke, pa kad sin konačno iz velike šarene kutije izvadi plišanu žabu..reče skromno "hvala.." jedva skrivajući razočaranje.. "aa..da vidimo šta ima ovde !" reče tata šeretski, pa pritisnu malo dugme na žabi, kad se ona pretvori u Transformers malj i poče da skakuče po sobi klepajući po tintari čas mamu čas tatu "HURA! HURA! ZNAO SAM! " đipi sinčić ko raketa, dok su mama i tata ushićeno češkali svoje novogodišnje čvoruge..:D
Poljubachna pljuvachka Su okeani Udaljenih sazvezdja Dushe. Pazljivo biraj tlo tim okeanima… Iz njih bi se mogao oblikovati Zivot Koji bi te mogao pogledati u ochi
Badnje veče:  world is geting global, vaistiny!
Danas dok sam čekala prevoz natrag kući, padala je kiša. Grozna, gusta. Sneg se topio i siveo, istina malo brze je siveo nego sto se topio, za sobom ostavljajuci uspomene na neke druge lepše i nevinije zime. Svaki sneg priziva uspomene, a kad odlazi, odlaze i one sa njim. To je normalno. Čekala sam gledajući u izmaglicu od kiše, i sivilo iz kojeg je trebalo, valjda nekako iznenada jer ja sam avanturista, da izroni trola. Neko vižljasto skakutavo stvorenje umotano u perjanu jaknu, kapu, šal i kišobran, skoknulo je do mene i natkrililo kišobran i nad moju glavu, sa onako dr. Votsonovskim komentarom, zaboravih kojim, nekim prigodnim o kiši. Ah, so British...!! Kad pogledam malo bolje, iz proreza viri par kosih očiju! Nosio je...
nadam se da vam je naslov poznat, jedna humoristicka serija iz kanade koja moze poneti naslov najbolje serije fazona "skrivena kamera". a mene interesuje sta mislite kako bi takva "serija" prosla kod nas. pitanje vazi za one koji su pratili tu seriju, inace skoro sve TV-kuce je emituju. cesto cujem komentare da bi to trebali zabraniti, da im je humor previse "tezak"[zaista neki stosevi su pravi horor], da ne vode racuna o slucajnim ucesnicima i td. a na mene je najvise ostavila uticaj jedna druga stvar, a to je vise od devedest % ljudi bez obzira o cemu se radi se smeje ili osmehuje na sve to. bez obzira sta im radite ili pokusavate da im radite oni se smeju ili eventualno imaju pogled osobe koja ne razuem, ali nema ljutnje. skoro niko...
Back