Blogovi

Bio je bezlican.Bez glasa,lica i mirisa.Samo senka od coveka... Nema secanja ni uspomena...cak ni lagane boli u grudima.Dah mi je i dalje leden a lice suvo,prsti se lenjo poigravaju cigaretom...Kraj pre nego sto je i pocelo...On je bio poput vode,ne ostavlja fleke i tragove,brzo isparava... Cak nije potrajalo ni dovoljno dugo da bi izazvalo ikakav osecaj u meni.Prebolela sam ga jos sa prvim poljubcem,okamenila srce jos pri prvom dodiru.Zavetovala se sebi da ce biti onaj pravi ,a on- samo jos jedan u nizu.Zelela sam sa njim polako kako valja,onako kako samo ja to znam... Iz nekog ne objasnjivog razloga, u poslednje vreme sve moje zelje se pretvaraju u prasinu i sve mi klizi kroz prste,poput peska rasipa mi se pred nogama a ja ostajem...
Blind date
Uštedeo samostalni poljoprivredni proizvodjač iz Grocke nešto para pa rešio da kupi kompjuter. Stavio ga na počasno mesto u svojoj kući i odmah se dao u traženje devojka preko interneta kako bi se što pre oženio i smirio celu familiju što ga već odavno gnjavi u vezi sa tim. Posle nekog vremena, izađe on u kafić i tamo sretne drugara: - 'De si bre od kako si kupio taj kompjuter nema te sto godina! I kaka ti bre je to čvoruga na glavi..? - Ma...juče sam uživo imao sastanak sa jednom devojkom što pričamo na netu... - Opa bato! I? Kaka je? - Dobra je...samo, nekako.. mnogo voli maljeve..
R.H.
predpostawljam da tje mi obrisati temu pa zato stawljam owde isti text:) Robin Hood na shta was asocira owaj junak, a da je wezano za sex? mene podsetja na jednu loodu notj kada sam ja swoju strelu zbijo u centar mete ( na zzurci poonoj pijanih riba i tipowa ) a onda je doshao neki tip i hteo da da moju strelu onako kao R.H. rascepi na pola dok je josh u meti,( a to je izwodljiwo samo na jedan nachim, znate na shta mislim, ukluchite mashtu) samo za razliku od R.H.-a on je imao wetju strelu od mene shto ga u izwesnom smislu chini bogatijim, pa bi to bilo kao da otima od sirotinje, a to nashem junaku i nije bash swojstweno, u...
Razmisljao sam nesto o zivitu i o smrti? I dodjoh do pitanja na koje nisam mogao da dobijem odgovor: Kada poslednji covek na svetu umre ko ce njegovo bezivotno telo da sahrani??? :?::confused::?:
Sramota,uyeli su zadnje tri titule prvaka,a nisu sposobni da pobede bedni Bamberg,ili Lotomatiku koja je jedan prosecan evropski klub....... Sramota,crno-beli trebaju malo da se zapitaju dokloe su stigli sa osvajanjem titula na sudije......?::mad:
...da sve bude savrseno....Trudis se u zivotu maksimalno, dajes sve od sebe. Neko primeti, neko ne. Ali, nije u tome stvar...danas te niko nece potapsati po ramenu i odati priznanje, uruciti orden...svesna sam toga. Ja zaista zelim, kao i vecina ljudi, da sve bude ok., ali bas kad se trudim, uvek ispadne obrnuto, ljudi to pogresno protumace....naljute se...ili napravim jos veci haos nego sto je bio. Baksuz ! Cesto se desava da ono sto je meni bitno, sto mislim da ce olaksati mnoge stvari, sto sam sretna zbog toga, ljudi prihvataju kao najnormalniju stvar, kao nesto sto se podrazumeva...a ja sam toliko dala sebe u to....Onda mi bude tesko...pomislim, " a sto ja to sebi radim ?" . Ne mogu da se prepustim zivotu. Smatram da sam ja ta...
Kao ja bih trebao da nešto pametno kažem ovde, jel da? S nekim valjanim razlogom, nadam se. Ali ne, to samo pišem da bi drugi ocenili i rekli šta misle o meni. Ovo onda ispada neka vrsta javnog dnevnika. A šta ce meni dnevnik!? Ne razumem! Ako baš želim da govorim svoja osećanja naći ću devojku, jel da? Ne želim da iskazujem svoja osećanja u javnosti, na parčetu belog papira ili, u ovom slucaju, na parčetu katodne cevi u kutiji napajanom strujom. I to potpunim strancima. Ma ne želim, neću to da radim. Je li to neko pomislio da mnogo filozofiram?! Molim, molim?! Šta, Šta?! Sreća vaša što nisam ubilački nastrojen večeras. O ne! Šta sam to uradio?! Govorim osećanja potpuno neznanim ljudima! Dobro onda... Ćao... :lol:
eeee...ja bash zaglavila...danas sam uspela 10 puta da zaspem u skoli...znaci,strasno...nisam mogla da funkcionisem...:) ali dobro...razmisljam nesto...dobro bi mi dosao shopping...trebala bi mi jedan velikaaa torba,koja je must have,i mozda crne velike naocare...da,to bi me zadovoljilo...heheh...i takoooo... sreda...mozda veceras odem do puba....ima neka svirka...i takooo...:) ne znam sta bih vise rekla...nemam inspiraciju... ustvari imam nesto sto ce nasmejati svakog ko ovo procita...znate sta sam radila jutros u pola 6h?gledala spansku seriju....hahahahaha...."Gaviota"...joj,boze....:)
Duo aktiv
"..vidi kako je komšinici beo veš boktemazo.." reče muž ženi. Ona baci pogled, ali ne reče ništa.. ne prođe neko vreme pa će opet: "pazi kako se bele oni čaršavi..ko neki labudovi..." Žena ćuti, ne progovara.. "Pa ono ne može da se gleda kolko blješti, daj mi one naočare za sunce majketi..! " E tu žena ne izdrža, pa ode po Duo-aktiv Malj sa omekšivačem..i tu muž popije dve po čelu, sa mirisom đurđevka..
Kupila sam si sinoc knjigu.... Da, SEBI sam kupila knjigu, nakon sto godina, bez razloga; nije mi ni rodjendan, ni godisnjica mature, niti mi treba za posao ili vec takvo nesto s ciljem da se obrazujes. Knjiga. The Book. TimesNewRoman na papiru, belom, pravom. Istina, podseca ona na monitor, flat, mat, ali tako je... dodirljiva i listljiva i mirisljava. Za razliku od njega koji mirise samo jedan dan na novi kucni aparat. Steta, volim taj miris. No dobro, "primim" se jos sinoc na citanje s planom da bar par sati danasnjeg dana provedem u nekom parku. Ili bar napolju. I kako sam jutros nesto kratko izasla, zakljucim jos jednom kako je velika steta da propustam to naprasno sunce, tu savrsenu boju dana. Vratim se, upetljam u neke poslove...
Period posle Drugog svetskog rata pa do prve polovine osamdesetih godina bio je obeležen čestim terorističkim napadima u organizaciji emigrantskih organizacija na institucije SFRJ. Prema objavljenim podacima iz knjiga “Smrt je njihov zanat" (Politika, 1993. godina) i “Teroristi iz šeste kolone" (Borba, 1979), u tom peridu ubijeno je oko 20 gradjana SFRJ na radu u inostranstvu, ambasadora i službenika jugoslovenskih diplomatsko-konzularnih predstavništava. U istom intervalu zabeleženo je 22 upada terorističkih grupa na teritoriju SFRJ, 87 eksplozija mina i bombi i 13 podmetnutih požara (u zemlji i inostranstvu, uglavnom u ambasadama i jugoslovenskim klubovima van zemlje). Pored toga, evidentirana su 62 oružana i fizička napada na...
Da li smo dovoljno svesni anestetičkog dejstva divnih predela zavejanih snegom u kasno predvečerje prazničnog dana? Iz prozora se izliva žuta svetlost na okolni sneg neutaban i dubok. Jedna od opcija novogodišnjih čestitki. Tržišna euforija i ekstatična hipnotisanost pogleda zadržanog na oštrom sjaju ukrasa na jelkama. Ukoliko smo svesni svih tih impresija i dejstava da li nas to podstiče da više uživamo u prazničnim danima ili nas ometa u prepuštanju novogodišnjem hiru? Da li nas nostalgija pri tom za mladošću opterećuje iznenadnom tugom ili smo spremni sebe da častimo jednim novogodišnjim raspevanim paketićem, a da nas ne slomi težina odrastanja? :?: :?: :?: Ni ja nisam očekivala da če ovako da ispadne, a zapravo samo se pitam čemu...
Ulica je pista, Sa nje uzlecu poremecena zrna prasine… Njihov sitan zivot ponovo postaje deo neceg krupnog. Znas, doci ce I leto… Ostavi me nauke, ostavi me, ostavi me nauke… Dan vrvi, prostire se. U grudnim koshevima zulja ono mirishljavo.
Два метка за Павелића (одломак из књиге Тихомира Бурзановића) ... Пођем кући и знам да сјутра вече долази последња ноћ, 9. април 1957.године, и да више нема одустајања од ријечи коју сам дао самоме себи, па таман погинуо! Дан Д Крећем ја сјутра на станицу, кад тамо - ево Мила! Ја љут, питам га: ”Шта си дошао да ме деморалишеш, ја вечерас завршавам посао, не требаш ми!” “Вечерас не гледам у Павелића, идем иза њега и бићу са тобом”, каже мени Мило и додаје да ће вечерас бити све у реду. Идем ја, Мила слушам и не слушам, само ми кроз главу пролазе слике данашњег боравка у усташкој кафани. Донијели летке, транспаренте, плакате дијеле, све спремају, јер сјутра је велика прослава на којој, како сам са заклео, неће бити живог Павелићa...
Bila ja danas na chedi, mislim ne na chedi, pi, gadan je... Nego eto posto cu i ja u te politicke vode da ga cujem sta ima da kaze. Prvo izasao neki kreten, zbunjen strasno, nisam ga ni slusala, telefonirala, onda izadje zena tu u 40-im godinama napljuva ona lepo seselja, milosevica, tadica, velju, vucica i zavrsava 'riba' i vice u onaj mikrofon ko luda 'I ZATO GLASAJTE ZA SLOBODANA!' Prvo tajac... onda se smeh prostro salom, ne onaj laki osmejah neko onaj ludacki smeh dok je ona vikala 'JA SE IZVINJAVAM, IZVINITE,GLASAJTE ZA CEDU JOVANOVICA!!' Naravno da cu da glasam za slobu :) Glasacu mu za neko dobro mesto tamo gore, mozda cak tu neka leva ruka samog Boga ... Izadje Cedo, tako sav u podocnjacima, kontam da bi mu bolje bilo da je...
Kisa pala i u Dubai! Mislio sam da se to ovde ne desava, ali sam doziveo negde u aprilu par padavina, nesto malo, i sad ovih dana, ispalo da cele nedelje pada kisa (krenulo kao malo preko noci a onda se nebo otvorilo i preko dana) tako da sam cak uspeo i da pokisnem! Mislio dam da je bas to super ovde, ono kao nisam video kisu toliko dugo i sl. ali NEE, kisa ovde, kisa kod kuce i kisa bilo gde moze samo da bude jedna glupa,dosadna i i i i sta sve ne, vremenska nepogoda. Mrzim kisu! Smejao sam se jednom novinskom clanku skoro, gde je neki ministar u Jordanu pozvao narod da se moli za kisu, i to kao imaju specijalnu molitvu za to, a metereolozi su prokomentarisali da nemaju pojma odakle bi ta kisa mogla da se pojavi jer u Jordanu nekoliko...
Nocas u 1 po nasem vremenu pocinje 1. Grand slam sezone. Igra troje nasih nocas, ali ne znam tajming. Normalno, dok traje, ici cu na posao kao zombi, ali ko voli, gleda i kad se igra na drugoj polulopti. Pa, moze da se izdrzi samo par sati spavanja, ako si fan. Bar ja mogu.
hehe...evo,pa vec 5 godina kako srpsku novu docekujemo kad moje najbolje prijateljice A....bas me jutros budi oko 10 do 11h,i kazem mi da dizem to moje dupence iz kreveta i da je kod mene za minut..."joj...dobro...evo ustajem..."I naravno,ne ustajem odmah,i posle 2,3 minuta cujem dobro poznat zvuk "astre"...hm...smejem se...upada u sobu,uvlaci mi se pod jorgan,onako hladna...uf...stresem se... Ustajem,kuvam nam kaficu...palim prvu cigaru,ona nece...nije pusila vec nekih 2 meseca...svaka cast... odlazimo da marketa u nabavku za veceras...prvo se kupuje alkohol...hm...odlucujemo se za 2 V votke,par limeniki piva i karton guarana...uzimamo nesto grickalica...bice dovoljno za vecerasnje zezanje...:) i da...znaci vec 5 godina kako se...
Ovo je navodno istinit dogadjaj i odgovor na testu iz hemije na Univerzitetu u Beogradu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko "dubok", da je profesor odlučio da ga podeli sa svojim kolegama preko interneta. Pitanje: "Da li je pakao ezoterman (predaje toplotu) ili endoterman (absorbuje toplotu)?" Većina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovu Bojlovog zakona (gasovi se hlade kad se sire i zagrevaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu ... Jedan od studenata je napisao sledeće: "Prvo moramo znati zapreminu u koju duše ulaze u pakao i izlaze iz njega. Smatram da odmah možemo pretpostaviti, da duša koja jednom ude u pakao više ne izlazi. Znači, broj duša se povećava. Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu...
autostoperski vodic kroz beograd
ne. ne,ne mislim na stopiranje u beogradu,o necem drugom cu. svi smo procitali autostoperski vodic kroz galaksiju,zar ne? ima neko da nije? ako ima preporucujem.to je jedna od onih knjiga koje bih uvela u obaveznu lektiru. inace sebe sam uvek videla ko marvina.ne prestajem da filozofiram,zakeram i tugujem,i cinicna sam do bola.klasicni hejter.dozivljavam ga ko soul mate-a.elem,ni o tome nije. nego da predjem na sustinu. citajuci knjige i gledajuci filmove desavalo mi se da onako dozivim i prezivim neku scenu,ko zna koliko godina kasnije,potpuno neocekivano...ko filmski deja vu recimo.kada stanem ko hipnotisana i bukvalno sirom otvorenih ociju ko ovaj buljavi smajli :shock: gledam u neverici.i onda se nadjem totalno blazenom,srecnom...
Javila mi se potreba da odem u crkvu (sanjao sam pokojnog V.-kolegu, obe babe i jos koje kosmare sam imao) i raspitah se gde, sta, kako i jel ima ? Rekose da ima u Sharijah (Sharza) i da nije tesko naci, znaju taxisti ! Odoh danas ujutru kako to vec ide, ali crkve imaju sluzbe uvece ali je naravno bilo otvoreno. Posto me kolega vozac ostavio negde uz put, pa kao nadji taxi i idi, tako sam i krenuo. Medjutim, i posle 4 taxi vozaca koja sam pitao nemju pojma o cemu pricam a ja jos zaboravih kako se i zove ta crkva jer jedan kolega rece sve su crkve na jednom mestu i to znaju svi!? Tako da sam mislio da je bas lako naci. I jedan taxista skonta sta hocu ali je liniski pa ce me kao ostaviti na glavnom putu a odatle imam oko 100 metara do...
pisanje..., strashno..... Preziveh odbojku jedva. Nemam vodu iz nepoznatih razloga. Kvar? Neko od komsija? A taman sam htela da perem kosu, mada to obicno zavrsavam kod frizera. Ni "perilicu" (po nasem, masinu za sudove) ne mogu da ukljucim. Uvek me je kopkalo sta je gore, kad nema struje ili vode? Ali, bez bombardovanja. Samo ovako, uobicajeno.
* Српски Војвода Живојин Мишић - Заповест српској војсци за пробој солунског фронта од 13. септембра 1918. године Сви комаданти, командири и војници треба да буду прожети идејом, од брзине продирања зависи цео успех офанзиве. Та брзина је у исто време и најбоља гаранција против изненађења, јер се њоме постиже растројство непријатеља и потпуна слобода у нашим дејствима. Треба дрско продирати, без починка, до крајњих граница људске и коњске снаге. У смрт, само не стајте! С непоколебљивом вером и надом јунаци напред у отаџбину! * Француски Маршал Франше д'Епере - Извештај француској влади при пробоју солунског фронта крајем септембра 1918. године Операције се морају успоравати јер нема комуникације ради добацивања хране...
КУПОЛА Как засмотрится мне нынче, как задышится? Воздух крут перед грозой, крут да вязок. Что споется мне сегодня, что услышится? Птицы вещие поют - да все из сказок. Птица Сирин мне радостно скалится - Веселит, зазывает из гнезд, А напротив - тоскует-печалится, Травит душу чудной Алконост. Словно семь заветных струн Зазвенели в свой черед - Это птица Гамаюн Надежду подает! В синем небе, колокольнями проколотом,- Медный колокол, медный колокол - То ль возрадовался, то ли осерчал... Купола в России кроют чистым золотом - Чтобы чаще Господь замечал. Я стою, как перед вечною загадкою, Пред великою да сказочной страною - Перед солоно - да горько-кисло-сладкою, Голубою, родниковою, ржаною. Грязью чавкая жирной да ржавою, Вязнут...
Пркосна Песма Ја Раб Божији Србин са проседом брадом изјављујем драговољно кроз ланце и жицу пред сведоцима Силом, Муком и Неправдом да сам крив и да признајем кривицу! Крив сам што сам неко а не нико и нетко Крив сам што у доба општег србобрста идем у православну цркву додуше, поретко и што се крстим овако с'три прста! Крив сам што јесам а треба да нисам Крив сам одавно што стојим усправно и гледам у небо, уместо у траву Крив сам што се дрзнух против кривде крив сам што опет славим своју крсну славу! Крив сам што пишем и читам ћирилицом Крив сам што певам смејем се и псујем (а понекад и лајем) крив сам, и признајем да не знам што знам, и да знам што не знам Крив сам, и да завршим са највећом кривицом...
Постоји заједничка нит која веже јасеновачки покољ,злочине из другог свјетског рата са ватиканском банком,смрћу финансијера Калвија убијеног у Лондону и аргентинским везама. Далмација,Истра,Пула и Задар били су продани, а хиљаде Италијана који су били приморани да се иселе из тих крајева, продани су од стране оних који данас сједе у парламенту и говоре како их желе заштитити. Можда је коначно дошао тренутак да се проговори о овоме и каже како дијалог који Италија и Хрватска воде посљедњих дана искривљује слику стварности.Комеморација поводом сјећања на жртве фојби изазвала је велику кризу у односима Италије и Хрватске.Представљена тако,није ништа друго него сценографија измишљена како би се избјегло дубље истраживање о томе коме је...
Šta smo naučili iz američkih filmova: Kašalj je znak smrtonosne bolesti. Detektiv moze da reši slucaj samo ako je suspendovan sa dužnosti. Muškarac neće pokazati znakove bola dok prima najokrutnije udarce, ali će se tresti dok zena pokusava da očisti njegove rane. Jedna šibica dovoljna je da osvetli sobu bilo koje veličine. Svaka brava može se u sekundi otvoriti kreditnom karticom ili spajalicom - osim ako to nisu vrata koja vode u zgradu u plamenu s detetom zarobljenim unutra. Nije neophodno reći "dobar dan" ili "do vidjenja" kada započinjete ili završavate telefonski razgovor. Eiffelov toranj može se videti s bilo kojeg prozora u Parizu. Jedan čovek koji puca u dvadeset ljudi ima više šanse da ih ubije, nego dvadeset ljudi...
Back