Blogovi

Nova sam ovde, ali redovno citam blogove, i komentarisem neke. Stvarno imam utisak da su ovde ljudi ne samo blizi mojoj frekvenciji, nego mi se cini i daleko iznad proseka, po interesovanjima, kulturi, svemu. U odnosu na chat.....mislim, sta reci, nema poredjenja. Mada, kad vidis da postoji i takav krug, pozelis da chatujes s nekim iz istog (kruga, mislim). Da li to onda kvari sve? Verovatno. Ne znam.
Eto, hvala savremenoj tehnologij pa ne moram na nekoj livadi kopati rupu kako bih rekao ono sto znam, ili ono sto me muci, ili jednostavno nervira. Lepo otvoris nalog, dobijes blog i raspalis kao "maksim po diviziji" E, a sad se pitam po kojoj diviziji da raspalim. Ima ih toliko da mi ni zilion karaktera nebi bilo dovoljno. Trenutno aktualne teme kao sto su P.I. 2008 su mi vec deplasirane. Ok. znam da nije gotovo, i znam da se obojci grci u stomaku kao kad recimo izvlacis ispitnu kombinaciju jer je poprilicno neizvesno, ipak mi se ne "raspaljuje po njima". Nek oni vode svoje bitke a mi cemo vec naci neku drugu, lepsu ili ruzniju temu. Setio sam se. Citajuci novinske naslove u poslednje vreme vrlo sam se zabrinuo u ispravnost one...
Народна песма са Косова и Метохије текст и мелодију прерадио Асим Сарван певају Асим Сарван, Маја Ивановић, Небојша Мастиловић и свештеник Горан Годић режија Ивица Видановић продуцент Југослав Кипријановић Друштво пријатеља манастира Ђурђеви ступови и Cinnamon production Манастир Подмајне - Будва Братство манастира Ђурђеви ступови у Расу РЕИК Колубара - Драган Томић Paradiso light - Предраг и Ненад Илић Музеј ''Стари Рас'' у Новом Пазару
Boze zvuchim kao na kraju sveta na kraju zivota. Kako je tesko biti optimista danas ,a ja jesam ...ustvari ko zna? Mi ljudi sa ovih prostora tako malo posvecujemo paznje -zivotu_postojanju kao fenomenu . Imam utisak da sve to malo i cenimo.Ja sam do sada ,a verujte da je to prilichan broj godina,silno vreme i energiju potroshio u shvatanju da je moj zivot apsolutno chudo...nebrinite nije samo moj vec i vas.Imamo li pravo da ga provedemo ikako drugachije nego ucheci ,usavrshavajuci sopstveno bice. Imamo li pravo na prostocu , na bahatost ,manjak chovekoljublja ,altruizam? Rekao bih ne. No da li je danas u Srbiji to prisutno ? Apsolutno ne! Ili mozda jeste samo je pritisnuto ,sakriveno posramljeno. Ako nishta drugo , zivot prosechnog...
Zelim samo da znam zbog cega je blog pod nazivom"Na kraju bice nasa pobeda" obrisan,mislio sam da je makar ovo kolko tolko slobodno mesto za pisanje svega,izgleda ste i vi popustili pod nekim pritscima,JADNI STE!:x
E ljudi ne znam sta da vam kazem, ono ja sam kao u nekom bedaku a vi ovde bez razloga zabusavate...Sem naravno Shaloma koji nas poducava geografiji i istoriji :) Danas sam za divno cudo ustala ranije. Ali nije to jer su me stidljivi suncevi zraci probudili, ili pak neciji poljubac. Muka me naterala ljudi. MUKA. I kako onda covek da se oseca kad vec od ranog jutra zna da ga cekaju muke. Ustadoh tako jedva u 9, e to tek sto su muke, treba mi jedno 5 minuta da progledam, pa jos 5 da prodisem, pa onda jos jedno 15 da skontam da su mi sve kosti na mestu (iako se tako verujte mi ne osecam) i da se oteturam do wc-a. A ne ne, nije to mamurluk. Da je makar mamurluk, mamurluk bi oznacavao da je dan dosadan i da sam mogla sebi da ga priustim. Nego...
htela bih sad jedan majusni, majusni poljubac, jedan onako, sladak, leptirast, mek, nezan poljubac, kako me samo on ljubi kada je bas, bas raspolozen da me ljubi. taj jedan poljubac, kao sladoled od vanile, kao jagode sa slagom, kao secerna vuna, kao ruzicasti, cipkasti oblak, kao nesto meko, toplo i penusavo, kao krem, kao nestvarno. on te poljupce koristi vrlo pametno, uvek ih ostavlja za kraj, kao slatkis, kao nagradu, da se ne bih navikla na njih, tako da su mi uvek novi, uvek neobicni, jednako ukusni i ukrasni. kada biste uramili taj poljubac, mogli biste da ga okacite na zid u dnevnoj sobi, toliko je nevin, a opet, on ume da doda mrvicu tihe, nenametljive razigranosti koja poziva na jos. on ce taj poljubac iskoristiti da me...
Света Земља
Judean Desert Јуедејска Пустиња Monastery of Saint Savvas (Mar Saba) Манастир Св. Саве Jericho Јерихон Monastery of Saint George and John the Hozevites Манастир Хозевит Манастир Светог Герасима Јорданског река Јордан манастир Св. Јована Крститеља
skoro sam procitaoo pesmu i valjao se pola sata po podu WoW PESMA Moji su drugovi WoWovci rasuti po celom svetu, I ja sam WoWovac pa ix ponekad sretnem na netu. Da li je to igrica il ko zna sta li j? Kad god se sretnemo uvek se ratuje, uvek se zavrsi sa nekoliko novih levela. Da smo zivi i zdravi jos levela sto sto da je, da je kompaa i netai da nas cuva WoW. Da su najbolji itemi uvek pored nas, Jer ovaj account e kratak i nabije racun za cas. ovo mi je drug dao na casu hhahaha
Ma ..nacice se "neko da procita" a onda "brisem"..........pozdrav...........:) BUDJENJE Zemlja se budi dodirom jutra, Suza se radja dodirom tuge, Sva je nada moja nerodjeno sutra, Sva cekanja moja, isplacene sluge. Dobro jutro, osmehu garavi, Zdravo da si koso plava, Opet nas prolece prevari OPET JE TUDJA, A NE NASA SLAVA. ZK ISPOVEST Vihoru sam dao Da mi dusu nosi "Carobnjaku" sto je znao KAD SE DAJE, DA SE NEZNO PROSI. Ponosom srdzbe gorke Ljubavi prosle, unistene.... Perom, Santica, Disa,.. Lorke Stazama neba uzvisene. I one tajne, I one sto traju Uspomene sjajne Trajace i na kraju. Ljubavi pozne, tek one rane, Pesnici srca bez puno vike Stavise stih vatrom da plane PLAVI CUPERAK ANTICA MIKE. ZK ----------------------...
Инквизиција. Мучење људи, тамница. Долази један несретник, доводе га пред инквизитора. Несретник се тресе к`о прут. Пита га инквизитор: - Јесте ли Ви тај и тај? - Јесам, одговара јадник - Ви сте дакле оптужени за богохуљење, вођење љубави са нечастивим и бацање клетве на нашег вољеног грофа која му је изазвала импотенцију!? - Ј..ј.ј..јесаам.... ДАкле признајете своје грехе!? Мученик, видно изубијан, сломљене воље одговара: -Д..д.д..да... п..признајем све.... - Онда знате, нема друге него спаљивање на ломачи! такви демони као што сте ви могу се излечити само ломачом!! виче победоносно инквизитор. Инквизитор се једно краће време задовољно смешкао над муком оптуженог, а онда радостан што је обавио посао брзо, врати се папирологији. Нешто...
КУЋА Било ј екасно лето када сам са својом девојком Џени одлучио да део одмора проведем у једном старом задњу н арубу Ајзлингтона. Обоје смо били млади и биле су то луде године. Џени ми је била цура, што ј езначило да смо били заједно бар две недеље и да смо имали истог таксисту.. Можете мислити. Али кажем, како смо били млади уједно смо били и луди. Водили смо љубав васцели дан, опијали се а било је ту и по којо џоинт. Да заборавио сам да вам кажем имали смо истог снабдевача травом. Савршен пар. Када смо ушли у ту кућу нисам ни слутио колико ће ми то променити живот и то само три ноћи проведене у њој. Џени је сијала од среће. Она је бил аод оних девојки која никада није крочила два блока даље од своје куће, а и када ју је полиција...
Nisam kao pre... Neshto se promenilo, osecam da jeste a ne mogu konkretno da kazem shta. Imala sam pre taj neki osecaj za lepo... Uvek sam nalazila ponesto lepo u svakome, u svemu... Pa cak i u jednom otuznom jutru. Sad je meni sve tuzno, jadno, pateticno... Uhvatila sam sebe kako iskljucujem fixni telefon jer se na sam zvuk tog aparata najezim. Dok sam pre istrcavala cak i iz kupatila na zvuke istog. Ili kako ne mogu vise da slusam druga kako mi prica o problemima. Uvek sam mogla svakoga da saslusam, i uvek sam htela da pomognem. Sada samo slusam i tjutim... a mozda i ne slusam u stvari... Na pokusaje dragih osoba koje se brinu za mene odgovaram potpuno hladno, bezosecajno... Cesto dok sedim u drushtvu ustvari nisam tu... Ne slusam ih...
htela sam i da dopišem nešto, tek da ovaj blog ne bude kopipejst mejla koji sam primila, ali on ipak govori dovoljno sam za sebe. scenario za film, čoveče! izvinte što je na engleskom, ali baš je autentično. ------------------------------------------------------------------- I AM MR ADAMA USMAN FOR YOUR KIND ATTENTION. COULD YOU PLEASE CONSIDER TO HELP ME TO RELOCATE THIS SUM OF EIGHTTEEN MILLION,FIVE HUNDRED THOUSAND DOLLARS(US$18.5m) TO YOUR COUNTRY FOR ESTABLISHING A MEDIUM SIZE INDUSTRY IN YOUR COUNTRY. THE SAID 18.5 MILLION DOLLARS WAS DEPOSITED IN OUR BANK BY MRS JOYCE LAKE AN AMERICA CITIZEN WHO DIED IN A PLANE CRASH IN 2000.WE HAVE TRIED TO CONTACT HIS IMMEDIATE FAMILY TO COME FORWARD FOR CLAIMS BUT COULD NOT SUCCEED.WE...
Sta je microstock fotografija? Pod stock fotografijom se, generalno, podrazumeva svaka fotografija za koju je ponudjena na prodaju licenca za upotrebu. Licence za upotrebu ovakvih fotografija obicno prodaju specijalizovane Stock Photography agencije. Mogu se prodavati vise puta. Jednstavnm recima, sto vise fotografija posaljete agencijama, veca je vasa zarada. Kupac plati vasu fotografiju, recimo, 2 dolara, vase je 50%, dakle imate zaradu od 1 dolara, od samo jedne kupovine vase jedne fotografije. A, istu fotografiju moze da kupi neogranicen broj kupaca u neogranicenom vremenu, sto vazi i za sve ostale fotografije koje budete poslali microstock agencijama. Osim toga, zarada se uvecava cinjenicom da sve vase fotografije mozete...
Sutra idem na slavu kod prijatelja. Naravno, cvetni aranzman i pitje se podrazumevaju. Imam par pravila kojih se uvek pridrzavam kad idem kod nekog, ne mora povod da bude slava. Ako kupujem cvece onda mora da bude stvarno predivno. A pitje, uvek ono koje pijem. Zasto? Pa, ja pamtim sta piju ljudi koji dolaze kod mene i uvek nabavim to. Ne podnosim kad dodjem kod dugogodisnjih mi prijatelja koji znaju da pijem samo votku ili crno vino, pa kazu 'moze viski' ili ' imam samo belo, pa svejedno je'. Mislim, pa nije u redu. I to je deo gostoljubivosti da pamtis sta neko pije ili jede (ne jede). Necu valjda da spremam crevca na zaru ljudima koji vole meso i pire. Mozda ce nekom ovo sto sam napisala da zvuci nekulturno, ali to je stvar bontona.
U moj dnevni raspored spada prelistavanje svakakve on line štampe.Tako se susrećem sa gomilom potrebnih i nepotrebnih informacija,a sve pod oznakom male mentalne fiskulture.Juče me je momentalno ,kao prijateljsko "BU!" prodrmao jedan naslov.Sve ostalo ispod njega je bilo razblaživanje ključne misli koja mi je dala opominjući odgovor na proces koji sam prepoznala ,kao izdajnički simptom nečega neželjenog u sebi ovih meseci...Na neka velika pitanja koja kao boje ,klinci bi rekli - bojadišu - Smisao,ja već zabrinjavajuće dugo nemam odgovore;a onda, sve se raskrinka jednim naslovom,i doživeh to kao maminu pretnju prstom,nekih davnih srećnih dana : "ŽELJE I SNOVI SU TREZOR MLADOSTI",i rekoh sebi: Drž' se Cipelice!
Taman htedoh da napisem jedan divan, visoko ocenjen, nadasve duhovit tekst, ali, tenis pocinje, te ostavljam isti za sutra, u nadi da cu biti tako nadahnuta :)

San

Probudila sam se pre par sati, zapravo ne znam ni ja koliko je vremena prošlo. Nisam znala šta da radim, pa evo me visim na Krstarici. Sanjala sam nešto, pa sada ne mogu da zaspim. Mislila sam da vam ispričam. Mogla bih i da počnem kao Radoje Domanović: Usnila sam jedan strašan san.... Obrela sam se na maloj livadi sa finom mekom pokošenom travom. Sa društvom sam. Ispred mene se nalaze vrata jednostavna i drvena. Na nekoj nejasnoj zgradi ulazim na ta vrata u prednju prostoriju. Prostorija je više dugačka nego široka i liči pomalo na zanatlijsku radnju. Sa leve strane su neke police. Medju njima nalazim jednu knjigu. Ostali ljudi su nastavili da hodaju kroz tu prostoriju, i otišli su u prostoriju iza nje, koja je izgledala kao neko...
U godini u kojoj se nismo bas najsvetlije prikazali u evropi,fudbalska reprezentacija se nije kvalifikovala na E.P. i pored toga sto smo bili u jednoj od laksih grupa,pored toga sto na svakoj poziciji imamo kvalitetnog igraca,kosarkasi su posebna prica,oni su nam priredili nevidjenu bruku zadnji u grupi,pa ni moj deda ne pamti losiji rezultat,ali po meni je dno dna ove sezone dostigla Zvezda,i ako sam delija razmisljam o tome da vise nikad ne odem na utakmicu,pocinje da me bude sramota kad me neko pita za koga navijam ,gomila obojenih na koje je potroseno brdo para a koji ne znaju ni da hodaju a kamo`li loptu da sutnu,primaju golove u 90.minutu,gube dobijene utakmice,a sto je najore stvarno bode oci ne kvalitet koji poseduju igraci...
E, sinoc sam sa ekipom bila na koncertu 2 benda u "Dangubi". U jednom svira moj sin. Isprashishe klinci, i jedan i drugi bend, kao ludi. Nekad stvarno treba slushati i te anonimne bendove, ima bash talentovanih klinaca. Onda, u nastavku noci tenis, naravno. Pa, malo je reci da sam od jutros kao zombi na poslu, ali vredelo je. Pa, obavicu najneophodnije, sve bacajuci pogled na TV, pa cu ranije da zapalim kuci. Kad vec mogu.....
Otvaram ti srce ove hladne noci usamljena ja sam , tuga tek se budi da zadrzim u sebi suze necu moci ostani veceras, pored mene budi. Zidovi u meni polako sad se ruse preplavljena strahom , pruzam ti na dlanu komadice sitne, napacene duse sastavi ih nocas ,ne ostavljaj me samu. Pravo ispred tebe,pravo ispred mene ljubav je u zraku, mozes li da vidis ova strast sto struji, sad kroz nase vene obuzima nas cjele , nemoj da se stidis. Sudbina je ovo, dovoljno bi bilo da poletim jos vise, krenem ispocetka primi me u svoje nesebicno krilo ljubav kao nasa veoma je rjetka. Znam da sada drhtis, tjelo ti se boji iskreno i njezno gledam te bez srama zbunjuju i mene osjecaji ovi sto veceras kruze nervozno pred nama. Zagrli me snazno, ove...
Nešto sam razmišljao o životu... Gamer sam i pomislio sam sta bi bilo kad bi koristili neke opcije iz igara... Npr. tako vazne Quick Save na F6 i Quick Load na F5. To bi bilo savršeno... Zamislite (bar muski deo i malo zenskog dela :lol:), svidja vam se neka devojka. Sedi sa drugaricom u kaficu. Ne znate kako da pridjete, ALI, imate pomoc. Pokušaj No1. Prilaziš devojci, hvataš je za guzu sa šmekerskim osmehom na licu... Fljuuuuuuus..! Šamar... F5... LOADING... ... ... Pokušaj No2. Prilaziš i odmah joj se unosiš u facu rečima: - Gde si mačkice! Šta se radi? Fljuuuuuuus..! Šamar... - Niko! Ali NIKO ne sme da me zove mačkice! F5... LOADING... ... ... Pokušaj No3. Prilaziš, svestan ranijih "gubljenja života" i malo hladnije govoriš...
Stežem pesnice, ruke se tresu. Proklinjem sebe, živim u besu. Zasto je morala ona da ode, zar duge ljubavi na to se svode, šta nas je to dovelo dovde na deljenje puteva što nikud ne vode. Nešto i dalje u srcu bode. Prokleta ljubav, kud sve to ode! Bili smo kao ptice u letu, divno je bilo baš sve na svetu. Lebdeli kroz ljubav raširenih krila. Bio sam tvoj. Moja si bila. Ali ta sreca negde se skrila, pobegla od nas il se izgubila. Počeh te gledati očima drugim. Gubiš ti mene. Ja tebe gubim. Kreće svako za nečim drugim. Nestaju osećanja ka tebi u meni. Tvoj mio pogled više ne pleni. Kažem sam sebi. Pusti to, kreni. Al kako da krenem ja drugoj ženi. Život svakome kao dan teče. Drugima jutro, ha! Meni je veče. Nije ni trebala reći što tada...
Back