Blogovi

Ta ljubav Ta ljubav Tako silna Tako drhtava Tako nežna Tako očajna Ta ljubav Lepa kao dan I ružna kao vreme Ta ljubav tako stvarna Ta ljubav tako divna Tako srećna Tako vesela I tako jadno Drhteći od straha ko dete u mraku A tako sigurna u sebe Ko neki spokojni čovek u sred noći Ta ljubav koja je izazivala strah kod drugih Gonila ih da govore I primoravala da blede Ta ljubav vrebana Jer te druge mi smo vrebali Ganjani ranjavani gaženi, dotucavani, poricani, zaboravljeni Zato što smo tu istu ljubav mi ganjali ranjavali gazili dotucavali, poricali, zaboravljali Ta ljubav cela celcata Još toliko živa A sva ozarena To je tvoja lljubav To je moja ljubav Ona koja je bila To osećanje je uvek novo I nije se izmenilo Toliko stvarno kao neka...
Moj prijatelj, Pera,hteo je da proda svog starog ''keca'' koji mu je ostao od ćaleta. Imao je taj auto istoriju, e kad bi samo znao da priča... Bio je to prvi auto koji je Pera imao, tu je imao svoju prvu devojku... Stalno sam mu pričao da ga bolje odrŽava, potrajaće duže. ali Pera, k'o Pera Te nema vremena, te nema para i tako motor prolupao. I sad Pera, odlučio da ga proda. Naš treći drug, Enver, pošto je i on imao istoriju u tom autu, odluči da ga kupi. Plati on Peri, više nego poštenu cenu i uzme ga. Tražio od Pere da reše stvar i da ga prevedu, ali Pera stalno nešto odlagao, uvek je bilo sutra. Enver odluči sam da prevede auto. E tad se Pera pobuni. Kaže, gledano pravno, auto je njegov. Njegovo ime je u saobraćajnoj dozvoli. A i...
Po rastanku I Reci mi sad, kada vec proslo je sve: casi bolni i dani dragi, lepi; kad novi bol se starom bolu smeje; od reci tvojih kad dusa ne strepi, - reci, da l' te je moja tuga bolela nekad, kad sam te mnogo, mnogo volela? Reci mi sad, kada me ne volis vise; kad ti se prosloj ruga nova sreca; i kad se dani koji nekad bise dusa ti samo, kad me vidis, seca - reci, da l' te je moja radost bolela jednom, kad nisam vise tebe volela? II Nekad sam bila dobra i mlada i poverljiva i puna nada, nekada pre, ti si mi tada reci mog'o beskrajno mnogo, o kako mnogo sa rec i dve. Spokojni bili su dani moji, a ti si srcu mi prvi koji bese drag, pa iza svega sto si mi rek'o katkad surovo, kadkad...
Za starog druga Bio je samo mačor zrikav, prljavobele boje i bledoplavih očiju. Neću da vas zamaram pričom o njemu tek da kažem da je imao mnogo malera i bio dobar stari druškan i umro je kao što ljudi umiru kao što slonovi umiru kao što pacovi umiru kao što cvetovi umiru kao što voda isparava i vetar prestaje da duva. Pluća su mu otkazala prošlog ponedeljka. Sad je pod ružama u bašti i čuo sam počasni marš kako svira za njega u meni što znam da ne mnogi ali neki od vas možda žele da znaju. To je sve. Bukovski
Протојереј Михаило Олекса Када сам као дете одрастао у Пенсилванији са деком и баком, досељеницима из Европе, никада нисам чуо ништа о православним Ескимима, Индијанцима или Алеутима на Аљасци. Док сам био на колеџу, посетио сам академију Светог Владимира у Њујорку и сусрео се са студентом који је имао карту Аљаске на свом зиду са обележеним православним парохијама и именима сваког од свештеника староседелаца са Аљаске. "Шта је то?", запитао сам. "Ово су наше православне цркве које су, сигурно знаш, некада припадала Руском царству". Једва сам се присетио да су руски истраживачи први открили и уцртали Аљаску и да је она означена као део Руске царевине све до 1867. године. Тада сам одлучио да ћу једнога дана посетити то чудесно место...
ako neko zna kome treba pevach, za neku kafanicu, basticu, pored reke,hiticci, zabavnjaci,narodnjaci, domace,strane -tu sam,javite, unapred zahvalan! Moje drustvo je odusevljeno kako zvucim, malo upuceniji kazzu da imam interesantnu boju glasa. Nije zezanje, volim i zelim da pevam! Pozdrav
Auf... povede se borba oko današnjeg dana i oko toga šta slavimo danas... Ubi nas Amerikanizacija i dodvoravanje Jevropi...Udariše tamo gde smo za ove godine komunizma postali najranjiviji-po veri!Znajući da nam mladi nisu "potkovani" po tom pitanju serviraše nam razne svoje praznike na bučan način i predstaviše se i nekom svetlu koji je omladina primila slepo.Ista ta omladina koja u crkvu ode zbog toga jer tada svi idu a ne zna ni da se prekrsti čestito,a kamoli da se pomoli,da očita Oče naš...Da ta omladina koja danas nosi brojanice na ruci jer je to IN... Uništavaju nam korene,istoriju...a mladi zaslepljeni (nažalost ima i starijih) blještavilom zapada zaboravljaju sve ono što (ne)naučiše o sopstvenoj istoriji..Komentari tipa: "-Ma...
blog 2
SVAKO PUTUJE ZA SEBE Čitav dan pored prozora, gleda vetar mlad. Čeka reč koja samo njemu znači. I njen korak lak k'o san, isto k'o "volim te" zvuči "dobar dan". Kvaka škripi pod prstima. To je srećan zvuk. Njena kosa je crvena kao sveža krv. On svoje lice pretvara u osmeh koji jede bol. "Pomozi mi da razumem, koliko treba snage da pogledam u smrt. Pomozi mi da razumem, koliko treba snage da se pogledam." Pogled tužan ga ubija, nemoć još više boli. Za još jedan sat bezbrižan ako treba daće sve, a nema snagu ni za tren, svako putuje za sebe. Rekvijem nije muzika, dugo kipi ta zver u njemu. Ako je stvarno voli reći će to deset puta. "I... ja... obećavam... neću još umreti zbog tebe".
MILAN...prelepo ime, prelep frajer...ali nije moj. A toliko se trudim oko njega, toliko ga zelim i nista. Valjda ga od preterane zelje teram od sebe. Kaze mi sinoc u poruci "cucemo se, laku noc", a ja cvetam, kao da je rekao dolazim, volim te...ljubav!! eto sta je to! A smejala se drugaricama kad su se tako one osecale pre. Mada mozda je dobro ovako, da je moj bez velikog truda onda to i ne bih cenila. Iz iskustva mislim da je tako. Kad god je neki lik isao zamnom, ja sam ga terala od sebe. Ista fora i sa muskarcima, i oni nas teraiju kad idemo za njima...Samo opet, kako da kuliram tog BOGA zvanog MILAN??? Pa nikako. Ici cu za njim kao neko kuce...Mozda mi se uskoro sreca osmehne...U suprotnom, izaci cu sa nekim od ponudjenih frajera...
Протест упозорења Против мисије Европске Уније за признавање независности Косова и Метохије Субота, 16. фебруар у 14 часова испред Амбасаде Словеније У тренутку када Европска Унија намерава да пошаље своју мисију за признавање независности Косова и Метохије и када се одређене државе спремају да подрже ову отимачину наше државне територије, мрежа српских невладиних организација позива све грађане Србије на устанак против овог небивалог кршења међународног права, цепања територијалног суверенитета наше Отаџбине и удара на мир на Балкану и у Европи. Наш протест упозорења усмерен је на велике европске силе, али и на околне државе и земље у региону. Све оне треба добро да размисле пре него што крену у отимање дела територије суседне и...
Током пар тренутака када могу да заборавим на тебе ти дођеш у мој сан и убодеш ме копљем јаве у леђа. Зашто мораш сурово да ме подсећаш да си ту кад ниси. Не разумем зашто мораш да ми украдеш то мало парче среће, тих пар часова сна, када ћу ујутру бити сам, када ујутру нећеш бити ту? И што сакриваш твој лик за којим жудим, када већ ми крадеш снове и тераш ме да у њима трчим за тобом непознатим пределима, знајући да си ту, предамном негде а да не не могу стићи? Дођеш, раниш ме, и онда побегнеш. Сале http://saletovepesme.wordpress.com/
За савез Православних народа Апел Православним Црквама и народима Свети Апостол Павле нас је одавно упозорио: „Ти људи су лажни апостоли, духовни посленици, који се граде да су апостоли Христови. И није чудо, јер се сам Сотона гради да је светли анђео. Није, дакле, ништа изузетно што се и слуге његове граде да су слуге праведности. Њихов свршетак биће по делима њиховим" (2 Кор. XI, 13-15). Искусили смо и ми каквим се средствима служе слуге Сатане: прво у спокојним породицама потпале ватру, па онда проричу да ће се пожар разбуктати и захватити суседне домове, ако се одмах не побију невини људи које су они оптужили као паликуће. Данас тако поступају са Србима...
Ponašajte se kao jedan list. Šta to znači? Na završetku svog života list otpada sa drveta, pada na zemlju, u reku, u more. Zbog svoje prirode on ne može potonuti. Slabašni listić plovi i prkosi moćnim talasima koji hoće da ga potope. Svom žestinom ogromne količine vode padaju na njega, ali snaga im nije nikakva, sila im se rastura pošto ne nailazi na otpor. Tako kada moćni talas naiđe sa jedne strane i obgrli listić vodenim rukama svoje moći on, onako sićušan samo se opusti i nastavlja ples, prepuštajući talas jednim laganim okretom, nastavljajući igru i dalje, i dalje… Za trenutak se učini da je potopljen i potpuno izgubljen, ali već sledećeg momenta, evo ga gde ponovo izvire na površinu spreman da se poigra sa sledećim talasima...
Моја прва збирка песама
Дакле планирам прву збирку песама. има око 50 љубавних песама и објавићу је на нету у облику е-књиге у пдф формату. Па ево вам слике, како ће отприлике да изгледа насловна страна: http://saletovepesme.files.wordpress.com/2008/02/strana1.jpg http://saletovepesme.files.wordpress.com/2008/02/strana2.jpg па реците шта мислите како изгледа? http://saletovepesme.wordpress.com/
Probudis se ujutru i taman pomislis da je to jedan od onih dana kada ce se sve konacno resiti...kada ce se sve zavrsiti....dobro ili lose...ali ce makar prestati. I onda krenu da se desavaju stvari koje nisi ni planirala,koje nisi cak ni u obzir uzela.I agonija se produzava...ovog puta jos gora nego sto je bila.I ako ti se cinilo da ovo do sada nije imalo smisla,tek sada vise nista ne deluje kao logicno...kao moguce...a ipak je tu...hiljadu i jedna stvar koja je krenula naopako,bas onako kako nije trebala. Vracam se kuci i taman pomislim kako bi koja pilula obezbedila koji sat sna i ne razmisljanja...malo bekstvo od stvarnosti i od losih vibracija...a kada ono...mala bela kutijica prazna...opet maler...Mozda bi mi pice,dva popravilo...
She likes to sleep her nights with the windows open wide Just in case her Dark Prince would come by the silvery light She lives with her two cats a "please no ads" sign on her door Memories in her photo books some of them still a bit sore Christina Death Smokes cigarettes in her bed Christina Death Paints her lips every night blood red She hates Christmas nights more than dressing up in white The lightning's something she adores like Frankenstein's Bride She's obsessed with the Hollywood Book of Dead church yards give her more No room for the living in her heart cold as 1334 Christina Death Smokes cigarettes in her bed Christina Death Paints her lips every night blood red Christina Death Drinks Absinth after giving head I know you...
:oops:...бијо неки лик и звао се Божа, и бијо толико ружан да о сексу није могао ни да сања, осим са животињама, или сл. и како то бива у животу и њему се осмехне срећа (само треба бити стрпљив) и наиђе на неку гадуру са сличним проблемом. Божа је бијо у позним годинама и кад му се по први пут указала прилика да са овом "подлом наказом" дође, до тако дуго у потаји чеканог интимног односа, није часијо часа већ је одмаћ сатерао у ћошак у улазу своје зграде. И онако љут к`о овца устремијо се и напао плен, не обазиручи се на то да је тек поподне , није чак ни мрак пао. И таман што га је потопијо у топлу јазбину, на степеништу се појаве три бабе ( оне досадне што увек носе кишобране са собом и знају ко је коме шта и ко није платијо...
Uspomene su ono što nam ostaje nakon svega i nešto što nam niko ne može oduzeti. Naravno ružne vremenom izblede i ostaju nam samo one lepe kojih se rado sećamo i čuvamo ih negde u svom srcu duboko zakopane i u te tajne hodnike sećanja ne dozvoljavamo nikome da proviri,niko ne sme da poremeti taj mir...povremeno ih u samoći prizovemo,provetrimo tajnu odaju i naravno uzmemo ih ruke i nežno otpuhnemo i najmanja zrnca prašine,vratimo ih na mesto pažljivo kao vredan komadić Herendi porcelana...Zatvorimo tajne odaje sećanja i vratimo se u sadašnjost prateći tragove prošlosti... Takvim načinom razmišljanja dolazimo i do jednog od tumačenja Teorije relativiteta: Bol,patnja nam se čine kao večnost iako traju samo tenutak...a nasuprot tome...
Svako se može razljutiti-to je lako. Ali, naljutiti se na pravu osobu, u pravoj meri, u pravo vreme, zbog valjanog razloga i na pravi način-to nije lako. Aristotel, Nikomahova etika SPOZNAJ SAMOGA SEBE Stara japanska priča govori o ratobornom samuraju koji je jednom nagovarao Zen mudraca da mu objasni ideju o paklu i raju. Mudrac je prezrivo odgovorio:,,Ti si ništa do običan glupan, ja ne mogu da gubim vreme sa takvima kao što si ti!,, Pošto mu je ponos bio povređen, samuraj se razbesneo, isukao mač iz korica, uzviknuvši:,,Mogao bih te ubiti zbog tovje drskosti!,, ,,To je pakao,,-mirno mu odgovori mudrac. Iznenađen zbog istine koju mu je mudrac otkrio o gnevu koji ga je obuzeo, samuraj se smirio, vratio mač u korice i naklonio se...
materials: potassium nitrate (salt peter) baking soda organic powder(found in hobby shops) Mix potassium nitrate and sugar,put on a low heat and stir,add 1 spoon of soda,add 3 large spoons of dye OK pa ste bre sve ovo znaci molio bih za odgovor BRZO :mad:
Putovao sam danas. Naravno da sam zaspao. Gotovo da nisam osetio put.. GOTOVO ! ! ! Gotovo da nisam, kažem, jer sam ga u jednom trenutku itekako OSETIO ! Zabazdelo je kao nikada do sada. Neko je pozadi viknuo : Majstore, daj kesu ! - što je ovaj i učinio.. -Kome se povraća _ - upita majstor.... - Meni, jer užasno smrdi ! - reče neko. - Daj da se svi izujemo .. - ironično reče neko drugi.. - Šta tebi večito nešto smeta ? - prekorio je gospodin svoju suprugu. - Bole ga noge... - stade u odbranu supruga prvog smrdljivka... - Jes, mene ne bole .. - reče neki deda.. - Ja ne mogu da naredim ali mogu da pustim ventilaciju - slegnu ramenima majstor.. - Aha, pa da pomremo od zime.. - dobaci neka gospođa - Kako god hoćete..- odgovori...
Синови Србије и синови Израиља
Синови Србије и синови Израиља Синови Србије и синови Израиља http://www.pravoslavlje.org.yu/broj/...novi-izrailja/ Број 914, Рубрика Тема броја Ваша Преосвештенства, Ваше екселенције, уважени скупе, припадници народа сабраних данас да обиљеже празник блаженог спомена Епископа Жичког и Охридског Николаја Велимировића. Благодарим Богу Који ми је дао прилику да Вам предстанем овим речима које ће уследити. Тема је страдање. Заједничко страдање синова српског народа и синова Израиљевих који су ходили под српском круном кроз многа поколења. И стравична бура потресла је синове Србије, оне који су по правди требали да буду владари ове благословене земље. И оне који су у њој видели свој дом и чија судбина је била свезана са...
Evo me na poslu i upravo se raspravljam sa koleginicom sta je bolje Sudoku ili Kakuro... Ja licno preferiram Kakuro (mnogo vise moram da uposlim mozak) mada me oba smiruju kad naraste tenzija u kolektivu....
Vala pronashla sam svoj muzichki ukus...KONACHNO!!! Kako je sve pochelo...posle pada "SLOBINOG" rezima, svi su kao neshko lozili na rep, geto i te fore...momci u shirokim lonama...prosto nametnuto slushaj to...samo je repa domaceg bilo u izobilju...Prosto slushash ono shto se slusha...tako vremenom doshao net, ja upoznala moju srdnu dushu, on slushao metallicu i tako ja da se njemu posvetim skroz pochnem da slusham metal, mada sam slushala pre toga onaj srceparajuci rock i pop 80-ih (pod uticajem keve i caleta)...Onda mi je on slomio srce i znam iz iskustva da balade podstichu plakanje...I tako moj najbolji drug, malo prso u glavi slusha black metal, deth metal i svu zestinu muzichkog sveta i on meni odredi terapiju Cradle of filtha...
Amon "Hiljade godina u carstvu peska vreba tajna skrivena. Zvezdane noći još uvek pamte kletvu, krv je prolivena... "Nek večna tama zagrli onog što grob mi skrnavi!" Kamen do kamena grobnica sazdana da vreme savlada, za života stvorena, nek me u večnost vodi! U pesku vremena faraon skriven sanja, trenutak novog rađanja, povratak Amon-Ra... Nek probude me kultovi sunca, sile svemira! Nek izdignu me da opet budem blizu bogova! Nek probude me kultovi sunca, sile svemira! Nek uzdignu me! "Nek večna tama zagrli onog što grob mi skrnavi!" " Noćas se na poslu setih ovih stihova i cele noći mi grmeše u ušima...simbolika Amon-Ra Bog sunca i izdizanje iznad nekih običnih i svakodnevnih svađa i mržnje i praštanje grehova jer samo veliki znaju...
Ok., svi mi znamo da u izvru mudrosti mozemo pronaci i recenicu koja kaze : " Ne brinite se za sutra, danas ima dovoljn problema za sebe." Ok, znam ja to... ali mislim da je uredu da covek ponekada masta, ili se brine pre vremena.... Ok, evo me ovde u Americi. Texas tacnije ( ja sanjala o New Yorku kad sam cula da sam dobila stipendiju ali hm, ovo je bolje od boljeg, ovde se blagoslov za blagoslovom redja). Nisam vidla Srbiju, cula Srbiju, osetila divan miris Srbije, hodala tlom divne Srbije duze od pet meseci. Cak mi je i jezik malo poceo da zvucati smesno ( ovo se salim, nisam tolko izlapela) .... i sada kada sam vidla sve sto ima ovde, hm, skapirla sam koliko je moja zemlja lepa i divna. Samo tamo je sve kao sto je tamo. Dom je tamo...
MYSPACE: A Must Read for All EVERYONE NEEDS TO READ ALL OF THIS and HAVE CHILDREN READ IT TOO! After tossing her books on the sofa, she decided to grab a snack and get on-line. She logged on under her screen name ByAngel213. She checked her Buddy List and saw GoTo123 was on. She sent him an instant message: ByAngel213: Hi. I'm glad you are on! I thought someone was following me home today. It was really weird! GoTo123: LOL You watch too much TV. Why would someone be following you? Don't you live in a safe neighborhood? ByAngel213: Of course I do. LOL I guess it was my imagination cuz' I didn't see anybody when I looked out.. GoTo123: Unless you gave your name out on-line. You haven't done that have you? ByAngel213: Of...
Back