Blogovi

Danas sam video jedno ubitvo. Devojka je bila mlada, lepa i pametna. Jedna od onih kakvim se roditelji dice svojim komsijama i jedna od onih koju bi svaki tip u svome krevetu pozeleo. Jedino je imala pogresne "prijatelje". Napadali su je, vredjali, zaebavali... Psihicki je ubijali iz dana u dan, mesecima... godinama. Borila se koliko je mogao jedan organizam da se bori protiv mnostva vukova. I onda je jednog dana podlegla, rastrgli su je. Psihicki je pukla... ne nije ona pukla vec su oni nju ubili. Ubice! Setite se ovih reci kad i vasu decu neko drugi bude ubijao. Ubice! Nda i ja sam dosao samo zbog nje da vidim jel vredi... da vidim jel mozda ona ta "normalna" devojka... tracak nade i tracak sunca je uslo u moj zivot i sta sam...
Moj pokušaj da postavim na forumu, uslovno rečeno, temu koja bi se ticala nečeg "apsolutno nepraktičnog" prošla je bez razumevanja moderatora. Zapravo radi se o ovome: Ukoliko se besmislenost kanališe i usmeri u kreativnom smeru ona dobija veći smisao i važenje od mnogih smislenih tema. Obojena izvesnim montipajtonovski humorom i poprimajući neke konciznije oblike ona može predstavljati prave male bisere uma. Ideja je bila da podstaknem ljude na jedan veći napor (koji je verovali ili ne mnogo potrebniji u ovakvoj stvari) da smisle nešto i da me daruju svojim malim kreacijama. Počelo je bilo kako valja. Na posletku bi mogli izabrati "najbesmisleniji i najnepraktičniji predlog ili ideju". Ovo je sve zamišljeno kao jedan veliki književni i...
Хомосексуалност и педерастија су пример ограничења психологије као науке јер су 1) Генерализовани као појава која има различите узрочнике 2) Проглашени „сасвим нормалним варијететом“... Да то није тако и да „политичка коректност“ ништа не решава можемо закључити здраворазумским размишљањем на тему – шта проузрокује хомосексуалност? Урођена хомосексуалност – то је заправо оно на шта „политички коректни“ психолози, те бројна и све утицајнија геј удружења своде ову појаву. Још је пре сто година Ото Вајнигер уочио да не постоје „апсолутни мушкарац и апсолутна жена“. Тако да се „пол и род разликују“, како би закључили неки постмодерни мислиоци. Практично то значи да ће женскасти мушкарац тражити мушкобањасту жену, и обрнуто. У екстремнијим...
Шпенглер каже да се пред крај једне цивилизације сва духовна и филозофска питања разјашњавају, и религија се враћа у своју изворну форму, онаква каква је и била на почетку. Он то назива нова религиосност. Питање је како се то религија враћа баш на почетак. У делу Пропаст Запада то није детаљније објашњено, али се може уочити контекст из тога што Шпенглер иначе говори о религији. А говори доста – његов став је: сав живот је религија. Јасно је да се не мисли толико на облик, колико на суштину духовности. Обичаји се могу вратити на почетак, кроз народну религиозност. Међутим, тешко да ће се реформисане догме вратити на свој изворни облик, да ће верници променити цркве и деноминације. Муслиман неће постати хришћанин (монофизит или...
Koncert Gorana Karana 12.11.2005 - Sava centar, Beograd Ne "piva"mi srce ni "vako" ni "nako",ali ipak neka bar zapeva neko ko to stvarno ume... Kad ti srce ne piva Odma' san ubra' da pripuna si grinte i rodija se nije još čovik za tebe... jer si mi rekla da ostavin te finte i da ne činin više cukuna o' sebe... I ronjala si da život pisma nije, da ne more se živit' od same arije, sve dokle nisan osladija ti grije, dok srce nisan baci' ti drito prid noge... Jubav lipa, jubav slipa, srića je i pokora, al' nima šušta i nima gušta kad ti srce ne piva... Odma' san ubra' da bila bi mi spoža, da tilu ti je misto u mojoj postelji, ma ne daš gušta, ka' prava dišpetoža i srcu svome ne daš da s menon poludi...
Pre neki dan me kontaktirao drug sa jednim zanimljivim linkom koji se bavi nameštajem. U principu to je još jedan od “svet” sajtova (studentskisvet, itsvet, mobilnisvet, u svetu postoji jedno carstvo i ostali svetovi) - Svet Nameštaja. Svet namestaja Neću se osvrnuti na tehnički deo, broj banera i sl. tj sve ono što bih kao geek po profesiji trebao prvo da primetim, već na samu ideju projekta. Niše su strava stvar, i mnogo ćešće predstavljaju profitabilniju priču od horizontalnih portala. Imati veliki broj poseta, korisnika, i čega sve već je super, ali to dosta često sobom nosi i velike troškove održavanja koji se makar u Srbiji, opet, dosta teško daju valorizovati. Otvaranje tržišta koje ne postoji na vašim prostorima, omogućava...
25. Pevaj i kada Ti je najteze, zaplaci i kada ti smeh obuzme lice, Svojim plavetnilom gledaj kako beze, crne ptice zloslutnice.... Stihovima sto ne blede nesto zeleh da ti dadem Saslusati ti ne hdede Nit rec toplu ne saznade. Puno od tad kisa pade zavejanih staza bese Osmeh dodje pa nestade sa secanjem da zaplese. ZK 26. Suza kanu i dotace, izbrazdanu ruku moju u trenutku jecaj pesme jednog milnog glasa Zapevao ja bih sada, kad bih znao pesmu koju sto ce znati duse nemir, snagom vecom da talasa. ZK 27. Ako se pojavi, a da nije bila medj stihove urezanih bora Imat ce pero nadahnuca krila u ognju cvata pesnickih gora. Samo bdenje noci znade, kad stihove pisu bore I ko tada pesmu dade sa dolaskom bele zore. ZK 28. Ko...
:evil::evil::evil::evil: Jednog dana mi obećava beskonačnu ljubav,želi samnom zajednički život i budućnost-sledećeg dana raskida sa rečima da ovako ne može više!Kao voli me i slično ali ne zna ni sama šta hoće i da to mora da raščisti sa sobom pa će mi se javiti..Navodno smo prijatelji i znajući za sva moja osećanja prema njoj jednog trenutka mi izjavljuje da postoje velike šanse da mi se vrati ali da još nije spremna za vezu.Posle par dana dobijam da ima novu vezu i njen novi "dečko" me zove da mi kaže da je sada on sa njom u vezi i da se i ne nadam da će mi se vratiti! On me zove ! ! ! E tu po****eh ! ! ! Ona ispada sva fina i dobra a njega gura ispred sebe... naravno dotičnog će obraditi da odgovara standardima njene gospođa mame...
Da li je neko letovao na Skiatosu u vili AMY? Da li je ok za decu i koja je plaza dobra blizu iste? Kakvo je ostrvo uopste i da li je ok za odmor sa decom?:heart::heart:
Jeste, dobio sam neviđeno poruka na PP... Znate na šta se svode? Citiraću jednu odnjih (da je autor hteo da sa zna napisao bi je javno,ovako imam obavezu da ćutim o identitetu) : -" Bez obzira da li je istina ili ne,ali zadao si veliki moralni šamar ne samo njoj već i većini ovde,koji žive dvostruke živote.Ako je sve ono istina divim ti se na hrabrosti da priznaš svoja osećanja i pregledavši tvoje poruke vidi se koliko si je voleo (ako dobro povezah stvari).Vidi se da ti je ipak još stalo do nje.Za neke stvari treba vremena da se prebole,mada prava ljubav ostaje večiti ožiljak na srcu i ta rana nikada ne zaceli i samo se zaleči.Zapamti da: Samo veliki praštaju! ,a za to pored veličine treba i hrabrosti. Dokazao si jednu...
Toliko revolta imam u sebi sada...zgadilo mi se sve...Gospodo političari gde su svi Vaši planovi sada kada se dogodilo?Gde je Vaša velika demokratija zajedno sa Jevropskom i Američkom?Kojoj Jevropi Vi težite? Onoj što nam oduzima pedalj po pedalj zemlje,onoj koja nam oduzima Srpstvo,koja teži da nam oduzme veru? Njima se priklanjate Velikoj Jevropi i Americi koja trubi o demokratiji a ti doseljenici su prave Amerikance stpali u rezervate,crnce u kvartove!Njihova čuvena demokratija postoji samo u Holivudu! Da li to znači da ponovomo trebamo da idemo i da branimo još ovo malo Srpstva koje nam je ostalo? Da se ponovo proliva Srpska krv po Kosovskom polju? Dokle više da kukate za trulim zapadom! Imajte dostojanstva gospodo i...
Nisam slučajno odabrala baš ovaj naziv nameravajući da pišem o nastupajućem mitingu sutra u Beogradu.Biće to zaista parada dostojna pažnje svih nas,jer se ne dešava tako često u našem narodu da se pokazuje jedinstvo i jednodušno mišljenje o važnim životnim temama.Paradiraće sloga, nadam se, možemo mi to. Iako smo složni prekasno, rekla bih, ali nije nam prvi put.Svima koji će se sutra pojaviti na ulicama porucila bih da se uzdaju u svoje kućno vaspitanje i razum i da ne podležu bilo čijim jeftinim parolama. Ako želimo da iskažemo jedinstvo. učinimo to dostojanstveno.:super:
Kada se neko razbacuje recju huligani, mozda bi trebalo da se priseti devetog marta devedesete.... i tada su mladi ljudi nazivani na isti nacin, i tada su mladi ljudi besno rusili sve oko sebe i, pokazalo se, mladi ljudi su bili i najveci gubitnici u godinama koje su sledile.... i danas vlast koristi iste fraze - bes na ulicama koja je sama izazvala ne ume da procita na pravi nacin vec etiketira i suzbija policijom. da li to znaci da nam se ne tako davna istorija smesi u lice i preti da obrne jedan krug? Nedostaju samo tenkovi na ulicama i scenografija je spremna....Onda smo "gubili " krajinu, sada "gubimo" kosovo... da se nismo malo mi u tome izgubili?
Слободан Антонић ОД ДРАЖЕСНОГ ПАЛЧИЋА... За ТВ станицу Б92 оно што је суштински обележило 17. фебруар јесу разбијени излози „Мекдоналдса” ,,Поштеније је бити ***** него патриота”. Овако гласи наслов једног од ударих ВИП блогова на Б92. Та интересантна девиза ме је подстакла да кажем нешто и о држању ове телевизије у последњим догађајима. Реч је о комбиновању умећа манипулације Си-Ен-Ена и Милошевићевог РТС. Од прве телевизије Б92 је преузео производњу догађаја. Главна вест, тако, није прича о Великом догађају, који је каткад исувише велики да би се, уобичајеном идеолошком обрадом, могао учинити ,,јестивим”. Не, главна вест је прича о Малом догађају, који се далеко боље уклапа у идеолошку матрицу. Њега медијски мајстори једноставно...
Драга моја, ја сам кап парфема иза твог уха и рани јутрањи сат сунчаног дана. Сунчано јутро и плаво небо попут капи парфема иза мог уха и још свежи ваздух дана пуног наде и далеке сирене ретких аутомобила. Сунце прозорима још уснулих кућа прве новина на праговима домова. и прва јутарња мисао у глави, - Да ли ти иза уха, мој јутарњи пољубац још стоји? http://saletovepesme.wordpress.com/
М О Л Е Б А Н ЗА СТРАДАЛНИ НАРОД НАШ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ Свештеник, ставивши на себе епитрахиљ и фелон, а ђакон стихар и орар, отвори царске двери и на постављени налоњ на амвону изнесе Св. Јеванђеље, па пред Часном трапезом говори возглас : Свештеник: Благословен Бог наш свагда, сада и увек и у векове векова. Народ: Амин. Затим: Слава Теби Боже наш, слава Теби. Царе небески, Утешитељу, Душе Истине, који си свуда и све испуњаваш, Ризницо добара и Даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше. Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. (Трипут ) Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин. Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти...
veceras je bilo mirno okupljanje i u cacku na gradskom trgu(100-200 ljudi)od 20 do 21 sat uz setnju (pesme su se takodje pevale i kod spomenika vojvodi stepi)-patriotske,bogomoljacke i druge pesme sa srpskim trobojkama...sledeci skup je zakazan za sutra posle podne,verovatno u 16 sati,koji ce se zavrsiti setnjom i molitvom u cacanskom hramu za ljude na kosovu...samo mirno i bez razbijanja u sto vecem broju u svim gradovima...i svi srbi slozno i nikako drugacije...organizatori su bili srpski sabor dveri i ravnogorski pokret,a medju gradjanima na skupu je bilo najvise ljudi koji su iskreni vernici srpske pravoslavne crkve...
VIDI CUDA NOVOG SRETENSKOG USTANKA 2008.GODINE UOCI PROGLASAVANJA NEZAVISNOSTI KOSOVA I METOHIJE.GARDA SVETOG CARA LAZARA NAKON SVETE LITURGIJE OKUPILA SE U RASKOJ I BLOKIRALA SIMBOLICNO 2 SATA PUT KA KOSMETU NA TAKOZVANOJ ADMINISTRATIVNOJ GRANICI RUDNICE.DALA JE OBECANJE DA CE SPALITI I SRUSITI NEPOSTOJECU GRANICU U CRCU SRBIJE KOJA NIKAD NIJE BILA NITI CE BITI.TO SE OBISTINILO 19.2.2008.GODINE.U SRED BELA DANA IVAN PEJIC KOMADANT ZA RASKU OBLAST KRENUO JE SA RATNIM BARJAKOM SVETOG CARA LAZARA KAO I SA TRANSPARENTOM NA KOME JE PISALO OVDE NISU SRPSKE GRANICE.OKO RATNOG BARJAKA OKUPILI SE GRADJANI KOSOVSKE MITROVICE I RASKE I OBECANJE ISPUNJENO.GRANICE VISE NEMA IZMEDJU KOSOVSKE MITROVICE I KRUSEVCA KAO I BEOGRADA. AKO BOG DA SVI SRBI...
Питам се, да ли бих неславно прошао на капији код светог Петра кадаби му бог дошапнуо да те волим? Не знам, да ли је Бог толики цинкарош да кључару раја дошапне да сам се заљубио у тебе када нисам смео? И питам се још, јесам ли спреман да ћутке поднесем казну што лакша је сто пут но ово време проведено без тебе? http://saletovepesme.wordpress.com/
VIDI CUDA NOVOG SRETENSKOG USTANKA 2008.GODINE UOCI PROGLASAVANJA NEZAVISNOSTI KOSOVA I METOHIJE.GARDA SVETOG CARA LAZARA NAKON SVETE LITURGIJE OKUPILA SE U RASKOJ I BLOKIRALA SIMBOLICNO 2 SATA PUT KA KOSMETU NA TAKOZVANOJ ADMINISTRATIVNOJ GRANICI RUDNICE.DALA JE OBECANJE DA CE SPALITI I SRUSITI NEPOSTOJECU GRANICU U CRCU SRBIJE KOJA NIKAD NIJE BILA NITI CE BITI.TO SE OBISTINILO 19.2.2008.GODINE.U SRED BELA DANA IVAN PEJIC KOMADANT ZA RASKU OBLAST KRENUO JE SA RATNIM BARJAKOM SVETOG CARA LAZARA KAO I SA TRANSPARENTOM NA KOME JE PISALO OVDE NISU SRPSKE GRANICE.OKO RATNOG BARJAKA OKUPILI SE GRADJANI KOSOVSKE MITROVICE I RASKE I OBECANJE ISPUNJENO.GRANICE VISE NEMA IZMEDJU KOSOVSKE MITROVICE I KRUSEVCA KAO I BEOGRADA. AKO BOG DA SVI SRBI...
Molitva za spas naroda Kosova (VIDEO) Ponedeljak, 18. februar 2008. 22:44 Stotine Beograđana okupilo se večeras ispred Spomen hrama Svetog Save gde je molitvu za spas naroda Kosova i Metohije predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uz sasluživanje više arahijereja iz zemlje i rasejanja i sveštenstva beogradskih hramova. Molitva je služena na ulazu u spomen hram pred ikonom bogorodice Petrogradske koja je blagoslov ruskih monaha srpskom narodu Kosova i Metohije. "Obratimo se Gospodu slave da nas utvrdi u veri i ljubavi i da sačuva naš narod na Kosovu i Metohiji, na ognjištu naše vere i duše", rekao je u besedi mitropolit Amfilohije. "Pomolimo se Bogu da urazumi moćnike sveta da se ne ogreše o Boga i pravdu Božiju, jer...
Od kako sam uclanjena nisam mnogo paznje obracala na ocenjivanje blogova. Kad naidjem na blog koji mi se dopadne, ocenim ga s 5 zvezdica, ostale ne ocenjujem. Skoro uocim listu najboljih blogova i vidim svoj nick. Iznenadim se (prijatno) i pogledam, prilicno veliki broj ocena. Nisam verovala da toliko ljudi uopste cita moje blogove. Onda krenem da pratim i to. Kad, ne cita toliko ljudi moje blogove, vec odredjeni likovi kojima je TOLIKO stalo da budu na toj listi najboljih blogova, skidaju ocene. Verovatno ocenjujuci svaki blog sa najmanjom ocenom i time smanjuju prosek. I zapitam se da li je moguce biti toliko jadan i patetican, zeljan da ti se nick nadje makar i na takvoj listi. Moguce je, ocito. Zato bih molila one koji STVARNO...
evo idu izbori... kod nas... kod vas... tako reci svugde. e sada me interesuje sta je pravilno glasanje, mislim fer. da li je jedan glas jedan covek fer. da li jedan klinac od 18-19 godina vredi kao neki 50-60-godisnjak? ili jedan seljak kao jedan doktor nauka? ponekad kazem sebi nije to isto, ali kada vidim da ljudi "srednjih" godina mogu biti veoma naivni, a jedan "klinac" veoma svestan situacije i sta znaci njegov glas tj.kuda ga on vodi onda.... onda kazem da je taj princip ipak najbolji. ili ponekad slusam nekog doktora, pa covek nema veze sa zivotom, za njega je neki seljak bez skole doktor bre. pa razmisljam kako bi bilo kada bi jedan osoba nosila od jedan do pet poena recimo. onda da se prave neki testovi, neki kratki i brzi...
Back