Stav ili istina ? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

oziman

Stav ili istina ?

Oceni ovaj blog
Onaj ko sumnja ne zna. A cim ne zna moze jedino da bira svoj stav po nekom pitanju, ne na osnovu znanja, vec afiniteta i verovanja. Ali naravno, to je onda samo stav nastao iz zelja i verovanja, koji ne mora biti tacan i onda on demokratski dopusta i drugaciji stav.

To su nacini misljenja onih koji ne znaju !
Onaj ko zna ne zauzima stav po nekom pitanju, vec na njega zna odgovor. Pitanje nije "bokser" pred kojim cemo da zauzmemo stav, vec ono sto filozof ima jeste znanje i sirok prostor ispred njega a pitanje je ostalo iza njega "nokautirano".

Tako da stav u filozofiji jeste nesto nakaradno i umetnuto. Nesto stvoreno za one koji ne mogu da pojme istinu i koji umesto nje imaju stavove.

Ne ukopavanje u rovove sa zastavama raznih partija, sekti i grupa.... vec juris.

Ne zauzimanje stava pred pitanjem (sve spremni za sukob misljenja na osnovu istih). Vec, nokaut pitanja samog... istinom samom!

Pošalji "Stav ili istina ?" na Facebook Pošalji "Stav ili istina ?" na Google Pošalji "Stav ili istina ?" na My Yahoo! Pošalji "Stav ili istina ?" na Live Pošalji "Stav ili istina ?" na MySpace Pošalji "Stav ili istina ?" na Twitter Pošalji "Stav ili istina ?" na Digg Pošalji "Stav ili istina ?" na del.icio.us

Ažurirano 07.09.2017. u 13:01, autor: oziman

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Миле саКлисе (avatar)
    У ПРВОЈ РУНДИ