1. Пролог - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Spencer

1. Пролог

Oceni ovaj blog
Шта ако бих вам рекао да сам у поседу оснивачких докумената и де факто устава најагресивније и најтоталитарније организације данашњице? Шта ако бих вам рекао да у уставу те организације пише да треба убијати оне које јој не припадају где год се нађу? Шта ако бих вам рекао да се та организација прогласила супериорном и послатом са мисијом да потчини све друге? Шта ако бих вам рекао да та организација тврди да свет припада њој и њеном оснивачу? Шта ако бих вам рекао да је оснивач те организације изјавио да му је наређено да се бори против свих људи све док сви не буду или у тој организацији или јој не буду потчињени? Шта ако бих вам рекао да је наређивао да се убију они који су га критиковали, пљачкао караване и узимао петину плена, погубљивао заробљенике и узмао робиње као љубавнице?

И што је најважније, како бисте реаговали ако бих вам рекао да и ви веома лако можете да дођете до тих докумената? Да су ти документи цело време свима пред носом али да их нико не чита и да се штавише обесхрабрује њихово проучавање?

Ваша прва реакција би била "Таква организација не постоји у стварности". Али то није тачно. Она постоји. И то скоро један и по миленијум. И, макар формално, њој припада преко милијарду људи. Па која је онда то организација? Како се зове?

Зове се ислам.

Да, добро сте прочитали. Не исламски фундаментализам, екстремни ислам или неки други фризирани термин. Кратко и јасно, ислам.

Шокирани сте? Тек ћете бити. Ја немам намеру да тражим од вас да ми верујете на реч. Тезу коју износим о исламу ћу вам доказивати преко релевантних текстова из исламских текстова Кур'ана и Суне.

Можда ће вам се на тренутке чинити да је оно што ћу да напишем насилно и пуно мржње. Одмах ћу рећи да се слажем са вама. Али ја нисам аутор тих речи. Њихов аутор је Мухамед, оснивач и пророк ислама, а њих му је, како је и сам рекао, лично Алах, исламско божанство, послао. Ја вам их само преносим. А конкретно почећу са следећим текстом у блогу.

Pošalji "1. Пролог" na Facebook Pošalji "1. Пролог" na Google Pošalji "1. Пролог" na My Yahoo! Pošalji "1. Пролог" na Live Pošalji "1. Пролог" na MySpace Pošalji "1. Пролог" na Twitter Pošalji "1. Пролог" na Digg Pošalji "1. Пролог" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Betty (avatar)
    Hmm..cemu hejt? Idi slusaj malo Buddha Bar...putuj, citaj dobre knjige....upoznaj Istanbul, nemam pojma, PUTUJ JBT!
  2. Spencer (avatar)
    Ух, ал'си срочила! Где си ишла у школу, мајке ти? И како су те пустили а да ниси завршила?
  3. gost 102443 (avatar)
    Devojčica nije upoznata sa stanjem stvari u realnom svetu.