Моћ постављања циљева на видљива места - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

he_who_brings_order

Моћ постављања циљева на видљива места

Oceni ovaj blog
Ја дубоко у себи верујем у моћ постављања циљева. Између осталог и због тога што је то упалило на мени

Једног лепог дана, сам прочитао неки бесплатни одељак неке књиге, коју сам скинуо на нету. Тај одељак је био реклама како би привукао људе да купе остатак књиге. И ту сам прочитао пар класичних прича о користи циљева и, између осталог, о важности тога да поставите циљ, напишете га на парчету папира и залепите га негде где бисте га видели сваки дан. Након тога, сам за то чуо још много пута. И урадио сам то. Колико се сећам, у том одељку где сам први пут чуо за то, писало је, да је то најважније јер људи забораве свој циљ! То је већа истина него што мислите. Овако вас ово подсећа и одржава вашу концентрацију ка само једној ствари.

И ја узмем папир, и напишем циљ колико новца хоћу да имам до одређеног датума. Мислим да сам написао до марта једне године. Ја сам фебруара нашао посао! Не примам на послу новца колико сам тада зацртао, мање од тога је, али ме одушевило то што сам се уопште прибнлижио циљу! То није много новца, по стандарду већине овде, верујем, али је мени тада било много, јер сам имао веома мало. Након неког времена, поставио сам још један, друге природе. Можда и у исто време када овај први. Залепио сам на видљиво место, све по рецепту и поставио сам датум до фебруара исто, барем мислим. Међутим, тај циљ, који је такође у тренутку када сам га поставио био незамислив, се игром случаја, сасвим неочекивано остварио, милим око нове године! Фасцинантно!

Поставио сам још један, који се тицао физичке спремности, за који сам био веома близу да га остварим, међутим, десило се пар ствари због којих сам морао да га одложим.

И тако, пре пар месеци, донесем још један. Апсолутно огроман циљ. Барем у садашњем тренутку. Циљ који се не остварује тек тако. Исто се тиче финансија, али је то број, који је тренутно веома незамислив. Прво сам поставио један, мало реалнији, међутим, осетио сам, као да знам превише ствари, и имам превише потенцијала, иако је тај први био прилично велики у односу на то где сам сада, одлучио сам да га повећам много. (е сад, проблем је у томе, што је можда неком од вас то много, неком мало, неко већ остварује толико, неко не може да сања о томе, зато не желим ни да причам о томе, то су моје личне ствари, па сами замислите колико би вама, по вашим стандардима било "много новца", као да се ради о вама, не о мени). Такође сам одредио рок, који је, хм... незамислив за моју садашњу ситуацију, иако је 2 године. Чак ни ја сам сада не верујем да је то оствариво за две године, али ако не успем за две, лако ћу продужити рок. И пустио то тако, да одстоји. Тај циљ ме је подсећао на себе сваки пут када окренем главу ка том делу собе.

И, као да се мој мозак усмерио на тражење решења. Тако бих отворио интернет страницу, и као да сам добијао одговор на моја питања. Шетао сам се са девојком у једној књижари, и видео књиге које су ми дале одговоре на многа питања. Као да се све поклапало. И на крају, сам саставио скуп онога што ја зовем мега-пројекти. То су велики пројекти који у себи садрже мање пројекте, од којих сваки треба да ме доведе ближе циљу. Као један сложенији план Али идеје су ми ишле саме од себе. У основи се чинило као да су ми неки одговори били испред носа, само их нисам видео.

И то је било пре месе-два. Од тада до сада, како бих започео те пројекте ја сам учинио... па... једно веће ништа Добро, можда пар мањих ствари. Међутим саме идеје пројекта, су веома занимљиве. Иако их можда веома убрзо променим, или не успеју већ на почетку, ипак ми се свиђају.

Моћ постављања циљева је велика.

Моћ писања тих циљева и њихово постављање на места са којих ћете их видети је још веће!

Зато, не губите време већ још данас, запишите прецизно и јасно шта желите, и поставите то на неко видљиво место.

Можда успе, можда не, међутим, вреди покушати. Цена је: 1 лист папира, оловка и мало лепљиве траке

Pošalji "Моћ постављања циљева на видљива места" na Facebook Pošalji "Моћ постављања циљева на видљива места" na Google Pošalji "Моћ постављања циљева на видљива места" na My Yahoo! Pošalji "Моћ постављања циљева на видљива места" na Live Pošalji "Моћ постављања циљева на видљива места" na MySpace Pošalji "Моћ постављања циљева на видљива места" na Twitter Pošalji "Моћ постављања циљева на видљива места" na Digg Pošalji "Моћ постављања циљева на видљива места" na del.icio.us

Ažurirano 23.07.2009. u 21:42, autor: he_who_brings_order

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. djurdja5 (avatar)
  Postavila ceduljicu na vidno mesto!

  H V A L A
 2. LJILJA MMM (avatar)
  Pametno.......i može da uspe. Usmeravanje energije na papiru kao podsetniku ili u glavi, svejedno, dovodi do cilja.
 3. ristob (avatar)
  Ja kopirao teksta da ga pokažem još nekom!
 4. he_who_brings_order (avatar)
  Hvala