Univerzijadaaaaaaaaaaaa - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

* * * * * nl

Univerzijadaaaaaaaaaaaa

Oceni ovaj blog
Univrezijada:

Univerzijada je, posle olimpijskih igra, najveće i najmasovnije sportsko takmičenje koje se može organizovati u jednoj zemlji.
Oragnizuje se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta. [COLOR="Blue"][B][URL="Univerzijada je, posle olimpijskih igra, najveće i najmasovnije sportsko takmičenje koje se može organizovati u jednoj zemlji. Oragnizuje se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta."

Pošalji "Univerzijadaaaaaaaaaaaa" na Facebook Pošalji "Univerzijadaaaaaaaaaaaa" na Google Pošalji "Univerzijadaaaaaaaaaaaa" na My Yahoo! Pošalji "Univerzijadaaaaaaaaaaaa" na Live Pošalji "Univerzijadaaaaaaaaaaaa" na MySpace Pošalji "Univerzijadaaaaaaaaaaaa" na Twitter Pošalji "Univerzijadaaaaaaaaaaaa" na Digg Pošalji "Univerzijadaaaaaaaaaaaa" na del.icio.us

Ažurirano 10.07.2009. u 11:49, autor: pely

Kategorije
želim da podelim sa prijateljima

Komentari

 1. SibirskiTigar (avatar)


  Ivana Španović - zlatna

  Ažurirano 10.07.2009. u 13:39, autor: SibirskiTigar
 2. pely (avatar)
  Hvala Tigre Sibirski!

  Veoma lep prilog!

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Univerzijada je, posle olimpijskih igra, najveće i najmasovnije sportsko takmičenje koje se može organizovati u jednoj zemlji.
  Oragnizuje se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta.
  Organizacija Univerzijade se dodeljuje po sličnom principu kao i organizacija olimpijskih igara i predstavlja veliku čast i odgovornost za državu i grad kojima je dodeljena.
 3. pely (avatar)
  Evo još jednog priloga o Srbiji
 4. SibirskiTigar (avatar)
 5. SibirskiTigar (avatar)
 6. pely (avatar)
  & TIGRE, hvala za prilog!
 7. capljara (avatar)
  Ti ne samo recju, vec i slikom razbijas ove oblake
  Kao i uvek : Bravo majsore !
 8. SibirskiTigar (avatar)
  Zvanicna himna volontera - zasluzili su mnogo
  Ažurirano 10.07.2009. u 23:18, autor: SibirskiTigar
 9. SibirskiTigar (avatar)
 10. SibirskiTigar (avatar)
  Ovaj objekat u "sportskom selu" zove se "Iris" a i ostali su nazvani imenima cvetova:Neven, Maslačak, Ljubicica, Đurđevak, Suncokret
  Mimoza, Ciklama, Šeboj, Jorgovan, Zumbul, Ruža, Lala,Krin

 11. SibirskiTigar (avatar)
  Kosarkasi se okitili zlatom

 12. SibirskiTigar (avatar)
  Sportisti Srbije zauzeli su deseto mesto u ukupnom plasmanu, pošto su tokom 12 dana takmičenja osvojili 19 odličja – po pet zlatnih i srebrnih i devet bronzanih. Zlatne medalje osvojile su u atletici Marina Munćan na 1.500 metara, Ivana Španović u skoku udalj, muška košarkaška reprezentacija, teniser Aleksandar Slović, kao i teniseri ekipno. Srebrne medalje osvojili su u atletičar Goran Nava u trci na 800 metara, plivači Nađa Higl na 100 i 200 metara prsno, Ninoslav Babić u taekvondu i ženska odbojkaška reprezentacija. Bronzana odličja pripala su Goranu Navi na 1.500 metara, plivačima Miroslavi Najdanovski na 100 metara slobodno i Čabi Silađiju na 50 metara prsno, u taekvondu na najniže pobedničko postolje popeli su se Stevan Rašić, Andrijana Ćirić i ženska reprezentacija ekipno, u stonom tenisu dubl Žolt Pete i Marko Jevtović, dok su treće mesto osvojili teniski dubl Boris Čonkić i Aleksandar Grubin, kao i vaterpolisti.

  Na Univerzijadi u Beogradu ukupno je 56 reprezentacija osvojilo medalje, a iza Rusije su Kinezi 58 (22-21-15), Južna Koreja 47 (21-11-15), Japan 73 (20-21-32), SAD 39 (13-13-13),

  Ukrajina 31 (7-11-13), kineski Tajpej 17 (7-5-5), Italija 31 (6-14-11), Poljska 24 (6-10-8), pa Srbija.
 13. SibirskiTigar (avatar)
 14. djurdja5 (avatar)


  Ništa ne čini čoveka toliko srećnim kao pošteno uverenje da je dao sve od sebe.

  Mihailo Pupin
 15. pely (avatar)
  &sibirski x 8, &Djurdja
  Hvala na prilozima o univerzijadi,
  za sve snove mladih,
  za sve dobro u nju utkano.