crveni žuti plavi - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

* * * * * nl

crveni žuti plavi

Oceni ovaj blog

Nekada davno u jednom dalekom selu, na krajnjem istoku jedne male države živela su dva plemena, crveno i žuto.

Njihova borba za seosku prevlast u prošlosti bila je nemilosrdna. Dok su pripadnici crvenog plemena čvrsto držali mač u svojim rukama, dotle su žuti pokušavali da ih oteraju nesnosnom bukom,udarajući u svoje ćupove,krčage i bisage, a umeli su i snažno da duvaju u rogove,priozvodeći pri tom zaglušujuću buku. Žuti su imali običaj da u večerenjim časovima šetaju sokacima svog sela i da opominju svoje meštane o zloupotrebama i pljačkama lokalne,seoske vlasti.Svi napori žutog plemena da dodju na vlast ostali su bez uspeha sve dotle dok se u državi nisu desile krupne,istorijske promene i dok njihovi žuti sunarodnici nisu prezeli stvar u svoje ruke. Nadajući se da će se iste takve promene desiti i u njihovom selu,članovi žutog plemena su počeli da slave. Ali, avaj! Njihova radost beše kratkog daha, svega par meseci. A onda- POTOP! Biblijski ! Na čelo sela zasela je do tad malo poznata učiteljica. Ona je, medjutim, uspela u jednoj stvari u koju niko do samo pre par godina nije mogao da poveruje, uspela je da pomiri ova dva nepomirljiva plemena, da izmeša crvenu i žutu krv.

Njena vladavina traje i danas, istina na "staklenim nogama", ali ipak odoleva i što je još važnije i dalje uspeva da miri nepomirljive. Učiteljica ovih dana piše istoriju političkog života, ne samo svog sela, već i čitave države.Pitate se, kako? U odgovoru na ovo pitanje moramo samo malo da se vratimo u prošlost i da zavirimo u političko pozorište seoceta. Naime, uz crveno i žuto pleme, postoji još jedno pleme koje je bilo i ostalo osvedočeni neprijatelj žutog plemena, ne samo u selu, već i u celoj zemlji. Boje tog plemena su nežno plave, ali njihova retorika i vladavina je sve, samo ne nežna. E, to "nežno" pleme će još koliko ovih dana da zakopa ratne sekire sa žutim plemenom, ( ali samo u selu, ne i u državi ) i da učiteljicu pošalju tamo gde joj je i mesto- u školu. Naravno, njihova ljubav je nezamisliva i bez crvenog plemena.Pa, gde ste to videli ljubav bez crvene boje, boje strasti?!

Ali, iz iskustva svi znamo kako se obicno završava ljubavni trougao! A onda, eto nama opet učiteljice. Gaudeamus igitur...vivat academia, vivant proffessores!


Izvor net

Pošalji "crveni žuti plavi" na Facebook Pošalji "crveni žuti plavi" na Google Pošalji "crveni žuti plavi" na My Yahoo! Pošalji "crveni žuti plavi" na Live Pošalji "crveni žuti plavi" na MySpace Pošalji "crveni žuti plavi" na Twitter Pošalji "crveni žuti plavi" na Digg Pošalji "crveni žuti plavi" na del.icio.us

Kategorije
razmisljanje

Komentari

  1. red riding hood (avatar)
    hehehheheh sjajno..