NEIZGOVORENE RECI... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

širom zatvorenih očiju

NEIZGOVORENE RECI...

Oceni ovaj blog
Te noci sam joj ocutao najlepse reci koje znam...
Jednom je rekla da bi sve dala da cuje to sto ocutim,i otkrio sam joj tajnu o starom drvetu koje raste na nicijoj zemlji izmedju dva salasa u fantazmaticnoj oazi koja se u Sahari zita prividja samo onda kada se to njoj prohte..tako da ni najprefriganijim geometrima nikad nije poslo za rukom da je osvoje svojim metrima.
I tako,obicno u nekoj vedroj noci,roj Neizgovorenih Reci nepovratno pobegne iz kosnice misli i u potrazi za tim mestom...sumanuto pokusava da otkrije precicu do najblizih zvezda,ali zna se,jos niko sem prevejane skitnice-Pogleda,nije uspeo da dospe Tamo.
I onda,pred zoru,kad posustalo krenu da se stropostavaju,Vetar probere najlepse,podmetne pod njih svoje paperjaste uvojke kao jastucice i nezno povuce finu cetku te velike krosnje,kroz svoje kose..
"I Neizgovorene Reci ostaju da trepere u liscu starog drveta zauvek-rekoh joj-kao miris tvoje kose na mom cesljicu od jantara."
"Zauvek?"-pitala je uplaseno.
"O,ne-ispravih se-izvini,zaboravio sam da "zauvek" ne postoji..."
Jednog dana,dakako,strovalice se i to stablo.Oprljice ga Oluja senluceci se sa gromovima nad ravnicom,sliozice se kula od karata pod teretom Neizgovorenih Reci...ili ce polegnuti tiho i neprimetno,kao kazaljke na tri i petaest...ko ce ga znati?
Ali,naici ce cerga tog leta,i to ne Meckari ili Dzambasi,ni Gatari ni Korpari,nego Veseli Sviraci Tuznih Ociju,praceni crnim kosovima iz visokih prekookeanskih stepa...i jos izdaleka,uspravivsi se u sedlu,primetice u gustoj travi racvastu granu boje majskog sumraka,od koje bi se mogla izdeljati odlicna viola..
I vise nego dovoljno godina kasnije,mozda proseda,mozda necija,mozda bez ikoga,ti ces ugledati belog leptira na jorgovanu...i sirom ces otvoriti prozore mameci ga da ti sobu oprasi polenom i prolecem.
A ulicom ce prolaziti mali Cigan sa violom.Videces samo drozdovo mu pero na sesiru,kako promice za simsirom...i zacuces Staru Dobru Nepoznatu Pesmu,koju prvi put slusas,a godinama je znas...
I zaplakaces istog casa...
I najzad ces shvatiti kako sam te voleo...

/odlomak/

DJORDJE BALASEVIC "Jedan od onih zivota"

Ps.Ovaj Djoletove reci me uvek podsete na to da nam je boravak na Zemlji kratak...i kako u tom vremenu koje brzo izmice,cesto ne primetimo Nekog ko bi mogao da nam zivot oboji lepotom i da mu pruzi puni smisao.

Pošalji "NEIZGOVORENE RECI..." na Facebook Pošalji "NEIZGOVORENE RECI..." na Google Pošalji "NEIZGOVORENE RECI..." na My Yahoo! Pošalji "NEIZGOVORENE RECI..." na Live Pošalji "NEIZGOVORENE RECI..." na MySpace Pošalji "NEIZGOVORENE RECI..." na Twitter Pošalji "NEIZGOVORENE RECI..." na Digg Pošalji "NEIZGOVORENE RECI..." na del.icio.us

Ažurirano 24.06.2009. u 21:34, autor: lejla.al.dbuni

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. SibirskiTigar (avatar)
    I jos kad bi smo samo iskoristili u zivotu sve ono sto mozemo