Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

* * * * * nl

Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj

Oceni ovaj blog
* * * * e-mail priča
Jednog dana, miš je gledao kroz pukotinu na zidu farmera i njegovu ženu kako otvaraju neki paket. Kakva hrana bi to mogla da bude? Pitao se. Ali kad je otkrio da je u pitanju mišolovka, bio je užasnut.Trčeći kroz dvorište farme upozoravao je ostale vičući: " U kući je mišolovka! U kući je mišolovka! "
Kokoška, kvocajći i čeprkajući, podigne glavu i kaže: "Gospodine Miše, to je ozbiljan problem za tebe, ali nema baš nikakve posledice po mene. Ja se zbog toga ne mogu uzrujavati."
Miš se okrene svinji i vikne: "Mišolovka je u kuci! Mišolovka je u kuci!" Svinja je saosećala, ali reče: "Vrlo mi je žao, gospodine Miš, ali ja tu ne mogu ništa učiniti osim se moliti. Budi siguran da si u mojim molitvama."
Miš tada krene prema kravi: " Mišolovka je u kući! Mišolovka je u kući!"
Krava reče: "Oh, gospodine Miše, žao mi je zbog tebe, ali s mog nosa neće faliti koža." Tako se miš vratio odbijen pognute glave u kuću kako bi se sam suočio s farmerovom mišolovkom. Te noći začuo se čudan zvuk u kući - kao zvuk
kad mišolovka uhvati svoj plen. Farmerova žena požurila je da vidti šta se uhvatilo. U mraku nije videla da je mišolovka uhvatila rep otrovne zmije. Zmija je ugrizla ženu. Farmer ju je brzo odvezao u bolnicu i kući se vratila s groznicom. Znamo da se groznica lečila svežom kokošjom supom, pa je farmer zaklao kokošku. Ali bolest njegove žene se nastavila pa su je došli posetiti prijatelji i komšije.Da bi ih nahranio, farmer je zaklao svinju. Farmerova žena, nažalost, nije se oporavila, umrla je. Došlo je toliko ljudi na njenu sahranu, da je farmer morao zaklati i kravu kako bi osigurao dovoljno mesa za sve njih. Miš je to sve gledao s velikom tugom kroz svoju pukotinu na zidu.
* * * * * * * * *
Zato, kad sledeći put čujes da se neko suočio s problemom i misliš da te se to ne tiče, seti se - kad je jedan od nas ugrožen, svi smo u opasnosti. Svi smo umešani u to putovanje zvano "život". Moramo paziti jedni na druge i ponekad napraviti dodatan trud da ohrabrimo nekog od nas.
Seti se sada svih onih koji su ti ikada pomogli, ohrabrili te, podelili tugu, jad, nevolju.
Svako je od nas je nit u tapiseriji zvane život druge osobe . Naši životi su isprepletani i povezani s’ razlogom.
Meni su pomogli mnogi neki mi i nisu bili bliski, najbolji prijatelji, jednostavno su se našli u nekom trenutku kada mi je bila potrebna pomoć i to učinili.
Pomenuvši vas, zahvaljujem se za velike i male pomoći. Imana onih koji su mi značili :

mima, ana, olja, marija, boki, čopek, ivanuška, lela, miša, cico, dane, vlada, maki, goga, sneža, buba, voki, tihomir, ljilja, baki, sarma, sloba, romanticus, gruja, alaga, biljana, nena, gvozdeni,laza, branka, ljuba, goca, miladin, brka, mira, saja, rada, mari, vanja, bogdan, pera. . . HVALA VAM PRIJATELJI MOJI !


Pošalji "Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj" na Facebook Pošalji "Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj" na Google Pošalji "Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj" na My Yahoo! Pošalji "Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj" na Live Pošalji "Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj" na MySpace Pošalji "Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj" na Twitter Pošalji "Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj" na Digg Pošalji "Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj" na del.icio.us

Komentari

 1. gagili48 (avatar)
  PRELEPA PRICA pely...U pravu si sto se tice isprepletanosti nasih zivota...Sada sam se setila npr reci D. Radovica:,,Ako hoces da proveris da li si dobar covek, pomozi onom ko ti ne moze uzvratiti..." Lepo osmisljeno i originalno...kao i uvek...Cestitam...
 2. pely (avatar)
  hvala gagi
 3. SibirskiTigar (avatar)
  pa ti imas rudnik zlata
 4. pely (avatar)
  , jah
 5. Romanticus (avatar)
  Hvala ti pely... molim i drugi put prijateljice...na usluzi sam...
 6. Scatterbrain (avatar)
  Priča je odlična, i poučna i zanimljiva!