Mary - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

oziman

Mary

Oceni ovaj blog
Idealitet sveta nije hipoteza ili stvar vere, vec je to odavno apodikticki dokazana najneposrednija cinjenica svesti. Pa zasto onda narod danas, davno posle velikih otkrica filozofije i cak davno posle otkrica kvante fizike, za to i ne zna, nego gradi svoje sisteme misljenja na temelju materijalistickog pogleda na svet iz devetnaestog veka ?
Ovo se moze objasniti samo kao smisljeni plan vladalaca sveta sa ciljem prepariranja ljudske svesti u ranom detinjstvu putem obrazovanja usmerenog ka stvaranju jedinki kojima ce materija, drzava i novac biti glavni bogovi i vrednosti u zivotu dok se sustinska pitanja stavljaju na marginu.
Doduse, filozofska dela su dostupna svima, kao i umetnost, ali ono sto je na snazi kao zvanicno prihvaceno misljenje a koje se cuva svim sredstvima, jeste naivno materijalisticki pogled na svet gde neprikosnoveno vladaju banalne teorije koje od coveka prave majmuna, od Zemlje jednu trunku u beskrajnom svemiru a od zivota prolaznu epizodu u reci objektivno postojeceg vremena ???!!!
Zamislite da neki "vip", na visokoj funkciji kaze svima najosnovniju cinjenicu da je svet idealan i da on nije "po sebi" onakav kakvim ga saznajemo, sto znaci da ceo objektivni univerzum postoji samo kao opazaj u svesti subjekta. Da covek nije samo tackica prasine u svemiru, vec da je svemir samo predstava u njegovoj svesti. Da covek ne nestaje posle smrti, vec prelazi u transcendentno bitisanje, koje nije u dometu saznanja ali definitivno JESTE.
Nema sanse.! Te istine ima u filozofskim knjigama, ali ne i na televiziji, ne i u udarnim vestima, ne i u skolama. Jedino sto nama ostaje je da istinu potrazimo tamo gde jeste u znanjima filozofije i u sopstvenom duhu.

Ovaj kratki film rezisera Arona Ruela "Mary" moze biti prikaz takvog "spustanja" coveka sa bozanskih visina gde pripada, u blato i brlog pozitivizma i sirovog materijalizma.


http://www.youtube.com/watch?v=OHR4M_V_QGQ

Pošalji "Mary" na Facebook Pošalji "Mary" na Google Pošalji "Mary" na My Yahoo! Pošalji "Mary" na Live Pošalji "Mary" na MySpace Pošalji "Mary" na Twitter Pošalji "Mary" na Digg Pošalji "Mary" na del.icio.us

Ažurirano 23.09.2017. u 16:50, autor: oziman

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari