dug - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

adem_ks

dug

Oceni ovaj blog
svako ceni razlicite osobine kod svojih prijatelja, ili ljudi uopste, isto tako neke mane mu vise smetaju neke manje. meni osim lazi, najvise smeta kada neko ne vraca dug. mislim da je to jedna zaista losa karakterna osobina kod bilo koje osobe. mozda zato sto ona obuhvata vise tih negativnih osobina. ako ti neko pozajmi nesto i ti ne vratis, pokazujes da si lazov, da nemas respekta ni prema sebi, a kamoli drugima, ne drzis do svoje reci, smatras da je davalac duga glup jer ti je dao nesto u zajam. i postoje dve vrste duga, direktan dug, kada neko tebi nesto da, i ti si obavezan da to vratis toj osobi, i indirektan "dug", kada neko tebi ucini dobro, i ti taj "dug" ne vracas njemu, ali ako budes ikada u situaciji, onda nekome drugom pomognes, tj. tako vratis dug.
ps. nekoliko osoba mi je duzno, i razmisljao sam zasto ne vracaju taj dug. i... rekoh ajde da iznesem svoje vidjenje

Pošalji "dug" na Facebook Pošalji "dug" na Google Pošalji "dug" na My Yahoo! Pošalji "dug" na Live Pošalji "dug" na MySpace Pošalji "dug" na Twitter Pošalji "dug" na Digg Pošalji "dug" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. SibirskiTigar (avatar)
  Ako zelis da raskines sa nekim i najdublje prijateljstvo lako ces to uraditi ako mu pozajmis novac. Imao sam to iskustvo i mogu da ti kazem da mi je mnogo tesko palo,ne zbog novca vec zbog osobe u koju sam imao neograniceno poverenje.I jos jedan savet,dobronameran,ako vec pozajmljujes onda to neka bude iznos koji mozes lako da oprostis
 2. adem_ks (avatar)
  ne kaze narod dzabe, izgubis i prijatelja i lovu. mada ako je krupnija lova, nekako i razumem, kriza isl. ali za neku sicu, je sramota. em on bezi od tebe, em ti [ja] od njega.
 3. Lilyth (avatar)
  "covek je u krupnim stvarima onakav kakav bi zeleo da bude a u sitnim onakav kakav jeste"

  Meni to, kad ne vrati dug, mnogo govori o nekome. Naucila sam da eskiviram te ljude.
 4. Scatterbrain (avatar)
  A što ti ne vratiš dug svojim roditeljima? Što ti ne rodiš njih?
  Neki dugovi se ne mogu vratiti- to si zaboravio da spomeneš! A prvo treba biti i čovek, a ne vaga koja meri snagu prijateljstva po tome! I ne branim te koji ne vraćaju dugove, šta više- i meni mnogi duguju, ali ćutim o tome i ne trubim na sav glas...krivo mi je samo što oni osećaju da treba da vrate te dugove, pa me i izbegavaju,... a ja sam batalio te dugove jer ono što sam dao je sitnica spram onoga koliko mogu i hoću da dam svakom prijatelju koji se nađe u nevolji!