PRINCEZA I ZABA (savremena bajka) - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

širom zatvorenih očiju

PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)

Oceni ovaj blog
Nekada davno...
U nekom dalekom carstvu zivela je jedna princeza,lepa,pametna,samopouzdana i nezavisna.
Jednoga dana,sedeci na cvetnoj poljani pored bistre bare,pazljivo je iscitavala pitanja svojih podanika o ekologiji.
Tada je,neocekivano i nenajavljeno,imala susret sa zabom-stanovnikom nezagadjene vode,koja joj je nonsalantno i samopuzdano skocila u krilo,rekavsi:
"Elegantna Damo,da ti se predstavim..Ja sam jedan lep,naocit,privlacan princ,ali sam imao zlu srecu (da li je to karma?)da me zla vestica zacara i pretvori u ovako nakazni oblik.Medjutim,samo jedan tvoj poljubac bice dovoljan da me preobrati u vec pomenutog princa,sto odgovorno tvrdim da jesam.
Znam da cu ti se dopasti,jer su se mnoge dame otimale o mene,znam da ces se zaljubiti.I onda cemo se,draga moja,vencati i ziveti u tvom zamku.Moja majka ce ziveti sa nama,a ti ces preuzeti njene poslove-praces moju odecu,peglaces,kuvaces,cistiti ovaj prelepi zamak..naravno,radjaces moju decu i znam,o draga moja,da ces mi biti na tome zahvalna i da ces biti veoma srecna..Pa,sta kazes,lepotice od princeze"?
U tom momentu pametna princeza nije rekla nista,ali te noci,dok je u okrugloj dvorani ogromnog zamka raskosno vecerala lagano przene zablje batake,zacinjene belim vinom u krem umaku od belog luka,zaverenicki se nasmesila i zlocesto pomislila:
"Pa,ne bih bas rekla,prince moj.."

Ps.Da li su nas,nekadasnje devojcice,drugacijom verzijom bajke iz detinjstva,ipak za*ebali sa onim idiotom na belom konju?Mozda smo zato ovakve kakve smo u odnosu na "princeve"..a mogle smo,mozda,i vise..i bolje..
Zato verujem psiholozima kada kazu da za sve nase probleme u zivotu,resenje treba traziti u nerazjasnjenim situacijama u detinjstvu.. u tom maglovitom vremenu su koreni svih nasih neodlucnosti,strahova i prihvatanja nametnutih nam polnih uloga...Verujem u to i licno.,he,he,he..
A vi,drage moje?

Pošalji "PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)" na Facebook Pošalji "PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)" na Google Pošalji "PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)" na My Yahoo! Pošalji "PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)" na Live Pošalji "PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)" na MySpace Pošalji "PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)" na Twitter Pošalji "PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)" na Digg Pošalji "PRINCEZA I ZABA (savremena bajka)" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Миле саКлисе (avatar)
  Лејла текстови твоји лепи јесу
  али са овим не сложих се ја
 2. gagili48 (avatar)
  lejla, to je opste poznato misljenje, zar ne? Ti to znas...Sve nase traume vuku korene iz detinjstva i kada se sa njima suocimo, pocinje izlecenje...
 3. REVELIN (avatar)
  Nekad su devojke sanjale princa iz bajke na belome konju.....
  danas je dobar i *konj*....samo da je u belom *princu*...i da ide iz
  banke.......moze biti....a ne mora.....ali biva da je tako.....
 4. SibirskiTigar (avatar)
  Treba ovog zapca samo poljubiti