Davljenik - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

wirdz

Davljenik

Oceni ovaj blog
Svakodnevnica je mrtvo more iz kojeg zelis da isplivas na obalu srece…drugo bice ti moze pomoci tek kao pojas za spasavanje za koji ponekad mozes da se uhvatis…zato trazis dostojan pojas, ne previse izduvan I klizav – pojas na koji mozes da racunas…ipak, upamti – kad naucis da plivas, kad postanes snazan plivach ili makar pristojan plutach – pojas ti vise nece biti neophodan da dodjes do svog cilja.

Pošalji "Davljenik" na Facebook Pošalji "Davljenik" na Google Pošalji "Davljenik" na My Yahoo! Pošalji "Davljenik" na Live Pošalji "Davljenik" na MySpace Pošalji "Davljenik" na Twitter Pošalji "Davljenik" na Digg Pošalji "Davljenik" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. svesnaglista (avatar)
  Сва бића пливају ка обали среће... као једно и као безброј бића... мртво море није мртво, ако пажљивије погледаш... а онд ћеш видети и да обала не постоји...
 2. wirdz (avatar)
  hm...da...interesantno

  " Vec si prosvetljen, samo je preostalo da to shvatis. "
 3. svesnaglista (avatar)
  Само?!
 4. svesnaglista (avatar)
  Да појасним ово ''Само''
  Само интересатно... Шта то значи? И ја сам на твој коментар могла да напишем ''интересантно'' па се ти питај...
  Само схватити? Није ли то теже него што се чини?
  Или само ја имам проблем...
  Одлично размишљаш. Свиђају ми се твоје мисли, али много волиш да употребљаваш туђе...
  Јесте, слажем се... све су то велики људи, али...
  Твоје мишљење је само твоје и какво год да је веће је од било чијег.
  У супротном... свако од нас треба да изабере неко туђе мишљење и да престане да размишља...
  Хајде да верујемо другима... Лакше је...
 5. Borac za prava zivotinja (avatar)
  Hm... alles... zvuči pomalo sebično ta metafora.... Uhvatiš se za pojas, "ne previše izduvan i klizav", da te prevede do obale, a posle ti on više nije potreban da dođeš do svog cilja. Liči pomalo na onu makijavelističku sentencu... Mislila sam da je cilj ne napustiti nekog ko ti je pomogao? U sferi duhovnog, učitelj svagda ostaje učitelj, čak i kada ga učenik prevaziđe.
  Plivač do obale, koji je izabrao "ne previše izduvan i klizav" pojas, rizikuje da potopi obojicu, ukoliko ga optereti svojom težinom. A kad (i ako) stigne do obale, treba da pruži ruku i izvadi svog plutajućeg vodiča na odredište. Konačno, to odredište je svačije - ne samo tvoje.
 6. wirdz (avatar)
  Kojica…naravno da je to “samo shvatiti “ tesko, u tome I jeste fora te Zen izreke, u tome I jeste fora Zena, da ti na jednostavan nacin otkrije ne tako jednostavne istine…

  Za razum I razmisljanje…najbolje se misli kad se ne misli…paradoks…najbolje misli mi uvek isplutavaju iz podsvesti kad bar na kratko utisam buku uma I unutrasnji dijalog.

  Za tudje misli - upotrebljavam one misli koje prepoznam kao meni istinite. Sto se tice verovanja drugima…hm…svesna vera je sloboda, mehanicka vera je glupost.

  Borac – verujem da zvuci sebicno ali ipak - sebicnost nije kad zivis svoj zivot po sopstvenoj volji, sebicnost je kad od drugih OCEKUJES da zive njihove zivote po tvojoj volji. Svaka koalicija, svako prijateljstvo I veza su nam INTERESantni jer nastaju iz interesa. Dobro je toga biti svestan, jedino krajnja svest o uzrocima interakcija moze da dovede do neceg sto se zove bezuslovna ljubav ( bez uslova ljubav ). Jedino onaj ko do toga stigne moze da pruzi ruku drugom davljeniku, bez zaljenja I straha da ce je izgubiti.

  “ Prijateljstvo pociva na jednakosti karaktera, a narocito interesa da se zajedno stvara zajednicko DELO, a ne na prijatnosti licnosti drugoga kao takvoga. “ Hegel