PROMENA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

širom zatvorenih očiju

PROMENA

Oceni ovaj blog
Jednoga dana,neki slepi covek sedeo je na stepenicama jedne zgrade,sa sesirom blizu svojih stopala i jednim parcetom kartona na kome je pisalo:"Slep sam,molim vas pruzite mi pomoc".
Jedan slucajni prolaznik,igrom prilika strucnjak za reklamu,koji je tog jutra setao istom ulicom,zaustavi se pored prosjaka i odmah zapazi da je u sesiru bilo prisutno samo nekoliko metalnih novcica.Savio se da bi mu pruzio novac,a zatim je,bez pitanja za dozvolu,uzeo karton i okrenuo ga naopako.Na njemu je ispisao novi natpis,spustio karton na zemlju,okrenuo se,i bez reci,otisao.
U toku popodneva se ponovo vratio do prosjaka i zapazio je,sa zadovoljstvom,da ovoga puta u njegovom sesiru je bilo puno metalnih novcica,ali i papirnih novcanica.Slepi covek,prepoznavajuci po koraku da je on isti covek od jutros,pitao ga je,smeseci se:"Da li ste vi nesto jutros napisali na kartonu?Znate,ucinilo mi se da sam cuo kako ga uzimate..i radoznao sam da znam sta ste to napisali?"
Strucnjak za reklamu se takodje nasmesi slepom coveku i rece:"Nisam napisao neistinu,Samo sam vasu poruku napisao na drugaciji nacin."Rekavsi to,covek nastavi sa setnjom i izgubi se u vrevi ulicnih prolaznika.
Slepi covek tog trenutka nije mogao da zna da je natpis sadrzavao jednostavne,proste reci:"Danas je prolece..a ja ne mogu da ga vidim":
PORUKA :Kada stvari oko tebe krenu naopako,krajnje je vreme da promenis strategiju!

/Nepoznat autor/

Pošalji "PROMENA" na Facebook Pošalji "PROMENA" na Google Pošalji "PROMENA" na My Yahoo! Pošalji "PROMENA" na Live Pošalji "PROMENA" na MySpace Pošalji "PROMENA" na Twitter Pošalji "PROMENA" na Digg Pošalji "PROMENA" na del.icio.us

Ažurirano 20.05.2009. u 19:24, autor: lejla.al.dbuni

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. bracaco (avatar)
    Danas je sreda i ja sam strpljiv :)
  2. Say it right (avatar)
    Moram da napisem da me je ova prica dala "znak", da i ja pocnem da menjam strategiju...
    Hvala ti Lejla!