NARCIS - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

širom zatvorenih očiju

NARCIS

Oceni ovaj blog
Narcis je bio veoma lep mladic koji je cesto odlazio da posmatra sopstvenu lepotu,ogledajuci se u jezeru.Toliko je bio opcinjen samim sobom,da je jednoga dana,nespretno se naginjujuci sve vise,pao u jezero i utopio se.Na mestu gde je pao,nikao je cvet koji je dobio ime po njemu..narcis.
Dosle su sumske nimfe i zatekle dotle slatkovodno jezero pretvoreno u krcag slanih suza.
"Zasto places?"-upitase ga sumske nimfe.
"Placem za Narcisom"-rece jezero.
"Ah,nimalo nas ne cudi sto places zbog Narcisa"-nastavise one."I pored toga,sto smo mi stalno trcale za njim po sumi,ti si bilo jedino bice koje je izbliza imalo priliku da posmatra njegovu lepotu".
"Pa zar je narcis bio lep?"-upita jezero.
"A ko bi,osim tebe,mogao bolje da zna?"-odgovorise iznenadjene nimfe."Na kraju krajeva,on se svakog dana sa tvojih obala ogledao u tebi".
Jezero je na trenutak zacutalo.Najzad rece:
"Ja placem za Narcisom,ali nikad nisam primetilo da je Narcis lep.Oplakujem Narcisa zato sto sam,uvek kada bi nagnuo svoje lice nada mnom,moglo u dnu ociju njegovih da vidim odraz svoje sopstvene lepote.

PAOLO KOELJO "Alhemicar"

Ps.Verujem da je tako i sa ljudima.U ocima nekog ko nas voli mozemo i mi da vidimo odraz sopstvene lepote...

Pošalji "NARCIS" na Facebook Pošalji "NARCIS" na Google Pošalji "NARCIS" na My Yahoo! Pošalji "NARCIS" na Live Pošalji "NARCIS" na MySpace Pošalji "NARCIS" na Twitter Pošalji "NARCIS" na Digg Pošalji "NARCIS" na del.icio.us

Oznake: a narcissus
Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. miwka (avatar)
  Dobar je ovaj Koeljo..dobar i osmišljen je i tvoj izbor...pozdrav za trud koji ulažeš da nam predstaviš velikane pisane reči...tvoj blog zaslužuje sve zvezdice..pozdrav i poljubac ,prijateljice!!!
 2. Say it right (avatar)
  Da, to je tacno!
  A ja bih dodala... "da bi voleo nekog, moras biti kao i on...ona..."!
 3. kross (avatar)
  Eh,koeljo jedan jedinstveni... Procitala sam sve njegove knjige....Savrsene su,lagane za citanje,a opet vrlo dubokoumne...