ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

onisifor

ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС

Oceni ovaj blog
• Изабери – боље је да ти цео свет буде противником него да увредиш Исуса. (Тома Кемпијски)

• Нема већега блаженства него волети Христа и бити од Њега вољен. Најбеднији је онај који живи без Христа, а најбогатији је онај којем је добро бити са Исусом. (Тома Кемпијски)

• Боље је трпети оскудицу и бити са Христом, него изобиловати у свему, а бити ван општења с Њиме. Без милога Исуса горко је живети у овом многобедномe свету. Живот без Христа рђавији је од саме смрти. Тешко онима који одгоне од себе Исуса! А, то стога што ће и они једном бити одагнати од Њега. (Прота П. Соколов)

• Не удаљуј се од Исуса, но се здружи с Њим присним везама љубави, ако желиш себи среће и блаженства, не само у будућем, него и у садашњем животу. (Филарет Московски)

• Мудри филозоф или проницљив човек, неупознат са спасавајућом вером, не може себи представити чак ни слабога појма о оној радости какву хришћанин црпи из љубави Исуса Христа. (св. Јован Златоусти)

• Када добро расудиш ко је Христос, ради чега и ради кога је страшне муке, срамоту и понижење претрпео, добићеш велику утеху у свакој невољи, и сваку беду и жалост примићеш са благодарношћу и радошћу. (св. Тихон Задонски)

• Ко хоће да наличи на Исуса Христа по слави, тај је дужан наличити Њему и по животу. Ако љубиш Христа, не заборављај извршити Његове заповести. (Ава Евагрије)

• Господ Исус Христос треба да ти у свему буде Учитељ, на којега ћеш гледати оком ума твога; често самога себе запитај: шта би, у том и том случају, помислио, казао и учинио Исус Христос. (св. Василије Велики)

• Сећај се Христа одгоњенога и обученога у срамотну хаљину, па нећеш тражити скупоцена одела.
Сећај се оцта и жучи којимa је Христос био запојен, па нећеш тражити раскошних гозби и весеља. (Филарет Московски)

• Сећај се Христа, који је пролио крв и за оне који су је проливали; сећај Га се како је, висећи на крсту, молио за оне који су Га распели, па ћеш и ти престати да мислиш како ћеш се осветити непријатељима својим, већ ћеш им великодушно опростити. (св. Јован Златоусти)

Pošalji "ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС" na Facebook Pošalji "ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС" na Google Pošalji "ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС" na My Yahoo! Pošalji "ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС" na Live Pošalji "ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС" na MySpace Pošalji "ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС" na Twitter Pošalji "ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС" na Digg Pošalji "ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari