Bićeš moja kad-tad.. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

LBarbara

Bićeš moja kad-tad..

Oceni ovaj blog
Nasumice preturajući po gomili papira,bez ikakvog reda poredjanih u kutiji od cipela kupljenih prošle godine,razmišljala je da li je moguće da je pozivnicu za promociju,nesmotreno bacila u kantu za smeće.Nadolazeći bes oduzimao joj je dah i pretio da eksplodira svakog časa.Zastala je na trenutak da udahne vazduh,prekrstila noge i nervoznim pokretom zgrabila cigaretu.
"Sigurno je ne bih zaturila da sam znala da on dolazi" razmišljala je.
Rastajući se,pre desetak godina,Ognjen joj je rekao da će je imati kad-tad.Ta rečenica joj je uvek bila nešto što je obuzima kad noć zaodene odoru tuge.Svaka misao tada biva podredjena tom osećaju pripadanja nekome ko je daleko i koga je odavno trebalo da zaboravi kao što je on nju zaboravio.
"Moram je naći a ako je ne nadjem kako da se snadjem i ipak odem."
Pitanja su se redjala jedno za drugim a očaj koji je terao da legne i spava bivao je sve jači.
Prenuo je zvuk telefona.Mrzela je telefon i često je puštala da zvoni i zvoni dok pozivač ne odustane.Ovog puta je uzela slušalicu i mirno rekla:
- Da.
- Miro,hajde mrdni guzu i dodji do mene imam nešto da ti pričam.
- Pa zar moram sad u sred sam nekog posla,zar je baš toliko važno?
- Važno je,dolazi!!!
Dohvatila je torbicu i žurno,ne razmišljajući uzela ključeve od auta.Da se dvoumila makar trenutak sigurno ne bi krenula jer je njena drugarica uvek imala nešto da joj prebaci i da je savetuje kako za ženu nije zdravo da živi sama.Njena kuća je uvek bila puna žamora i neke nesvakidašnje gužve.Svadje i psovke letele su kao osice okolo što je Mirjanu jako nerviralo ali ipak,volela je tu ženu iz nekih drugih razloga njoj nejasnih,možda je potajno želela da bude kao ona,jaka i visprena,stamena i borbena.
Parkirala je automobil i izašla iz kola jako lupajući vratima koja nisu htela tako lako da se zatvore.
-Hajde udji,šta si stala!
Lagano da ne remeti tišinu koja joj se učinila neobičnom,ušla je u sobu.
-Zdravo Mirjana.
Iznenadni nalet mučnine naterao joj je bledilo na obraze,umalo se nije onesvestila netremice gledajući u oči onu najtamniju noć kad je on otišao.
-Ognjene!!
Stajali su jedno spram drugog posle deset godina i ćutali.Mešale su se emocije sa nečujnim krikom duše koja je tog trenutka postala svesna zašto i zbog čega je ostala sama.
"Bićeš moja kad-tad" zazvonilo je od nekud.

Pošalji "Bićeš moja kad-tad.." na Facebook Pošalji "Bićeš moja kad-tad.." na Google Pošalji "Bićeš moja kad-tad.." na My Yahoo! Pošalji "Bićeš moja kad-tad.." na Live Pošalji "Bićeš moja kad-tad.." na MySpace Pošalji "Bićeš moja kad-tad.." na Twitter Pošalji "Bićeš moja kad-tad.." na Digg Pošalji "Bićeš moja kad-tad.." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. smeđooka vodolija (avatar)
  "Bićeš moja kad - tad", i ja sam jednom čula te riječi. I uvijek zvone...
 2. LBarbara (avatar)
  Mnoge izgovorene reči zvone baš onda kad čovek ostane sam..
  ..dok je kraj nekog,oseća sigurnost i često previdi ili se retko seti lepih trenutaka..
  ..hvala na komentaru dlagana..
 3. martta (avatar)
  Lepo
 4. Butterfly effect (avatar)
  ziot nas cesto iznenadi...
 5. 1976! (avatar)
  Uh,Sunce ti!....
 6. LBarbara (avatar)
  ...što me psuješ...