Пријатна порука - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Neizvesnost

Пријатна порука

Oceni ovaj blog
Разговор

У општини "Нови Београд" шалтеру број 9 прилази старији господин видно узбуђен и нервозан.Са повишеним тоном се обраћа службеници показујући јој неколико папира.Службеница уз осмех узима папире и покушава да га умири али он је и даље видно узбуђен.Млатара рукама,виче,лице му је црвено,у грчу,очи исколачене.
Налазим се на неколико метара од њих и не могу да разазнам о чему заправо говоре.Реч,по ко зна који пут узима службеница и тихим,благим,готово ћеркинским тоном му се обраћа.Покушава да га смири ,што јој и полази за руком.Постепено старчево лице постаје мирније.Појављује се благи осмех на његовим уснама.
Само за 15 минута службеница је доживела тријумф.Убеђује старца у оправданост својих аргумената а старац потпуно мења расположење.
Из општине излази са осмехом на лицу а ја сам убеђена да није схватио о чему му је говорила службеница.Осетио је колико је била пажљива и непосредна саосећајући се са недаћама једног изнемоглог старца.

Pošalji "Пријатна порука" na Facebook Pošalji "Пријатна порука" na Google Pošalji "Пријатна порука" na My Yahoo! Pošalji "Пријатна порука" na Live Pošalji "Пријатна порука" na MySpace Pošalji "Пријатна порука" na Twitter Pošalji "Пријатна порука" na Digg Pošalji "Пријатна порука" na del.icio.us

Kategorije
Književnost

Komentari

  1. REVELIN (avatar)
    Lepa rec...kad je dobronamerna,i gvozdena vrata otvara,a cesto i brda pomera....ali ponekad ,...kod onih koji nemaju sluha...ili su kamenog srca,ni njena snaga nije dovoljna....