na mojata sakana ana - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

knell

na mojata sakana ana

Oceni ovaj blog
Напуштеност

На . . .


Немирнината како блесок убедува
да се продолжи танцот во океанската ноќ,
во длапката на доверливоста,
загнездени кометни изговори кои
ништат во магливото дишење
се пресретнуваат со осаменоста,
таа ги ловеше сликите со
шепотење за течното воскреснување
на крајбрежниот светилник спружен
во незнајните слоговни семиња,
во празните соби каде се гаси душата
на грстот неминливи,
закопано – истрајни фотографии
сместени во
живата нестабилна острина.

na mojata sakana ana

Pošalji "na mojata sakana ana" na Facebook Pošalji "na mojata sakana ana" na Google Pošalji "na mojata sakana ana" na My Yahoo! Pošalji "na mojata sakana ana" na Live Pošalji "na mojata sakana ana" na MySpace Pošalji "na mojata sakana ana" na Twitter Pošalji "na mojata sakana ana" na Digg Pošalji "na mojata sakana ana" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. guitarrr_babe (avatar)
    u, bokte, ja pročitala "na moja sakata ana" :shock" o, bože, kakva sam ja pukotina od čoveka!

    ne razumem makedonski.
  2. Grofica018 (avatar)
    jos kada bih razumela...
    Mozda bih pustila koju suzu...