volo(vske)nterske muke - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

knell

volo(vske)nterske muke

Oceni ovaj blog
Eto, jednog dana i meni se smuci da slusajuci druge kako pricaju o postenju ne zapocnem i ja neku pricu o mom postenju i o tome kako sam postao VOlonter !
Elem radim u jednoj drzavnoj instituciji kao volonter. Vecina vas je za ovaj izraz cula sa tv-a ili iz nekih serija gde humani likovi volontiraju za nikakve pare ne bi li ovom svetu doprineli sa malo svoje dobre volje. E pa jedan od tih sam i ja. Stim sto ja to ne radim iz humanih razloga vec zato sto su mi lepo "zapretili" iz Biroa za zaposljavanje da ukoliko ne prihvatim da volontiram izbacice me sa spiska nezaposlenih , izgubicu zdravstveno osiguranje itd, bla bla bla...
Tako ja prihvatim taj koncept gde tvoja drzava brine o tvom postenju i tvom duhu solidarnosti i jednog hladnog jutra pojavim se u tom organu, ali republickom.
I sada ja iz tih serija prokletih ukapiram da VOLonter je neki lik koga svi postuju jer zaboga radi bez naknade iz cisto humanih razloga tu je da pomaze da pritekne u posao itd.....pusti snovi.
Elem jos pri ulasku gde me je sacekao VOLonter portir koj sav jadan nosio sam neke pakete pa sav oznojen i bez daha me uputi dalje ,,,,negde gde nije bilo svetla.
Ne nije bio pakao vec podrum u kome nema sijalica pa mi pokaza na neke predmete koji su onako bili hmmmm jeste li nekad videli gomilu bez epiteta sauta prasinom i izmetom nekih stanovnika koji su cmileli u daljini, uglavnom tako ja ceo dan premestao predmete kad mojom greskom spomenem da sam zavrsio fakultet pa me smesta poslase na prvi sprat.
He pogledaj prvi dan i vec sam unapredjen. Onako prljavog me poslase u jednu kancelariju pa onako omanja bez puno svetla prava proleterska , pardon VOLonterska 3x3 dimenzije gde sede 4 naravno pretpostavljate VOLontera.
Cudne li koincidencije oni su bili jos prljaviji od mene...
Uglavno ja tako piskarao ceo dan, citao dopise preciscavao neke tekstove, trazio tudje greske i ponekad bacao pogled kroz mali prozor napolju koji je nekim cudom imao resetke, a ispod njega je neko pisao sledece ovako:
Andrijana 14.05.2006-14.06.2007
Olivera 20.06.2006-21.07.2007
i jos nekoliko imena sa slicnim datumima kad sam pitao sta li je to znacilo sustigla me je kratka recenica koja me je sasekla u korenu
"Vidis oni su uspeli da pobegnu kroz tu resetku znas zaposle se ali onako zaista kao pravi radnici sa tekucim racunom u lokalnoj banci"
Hmmm , i tako ja ne zeleci da zavrsim na nekom zidu izadjoh napolje na svezem vazduhu slobodan kao ptica i vise se nisam vratio.
A iskreno nikome nisam ni nedostajao, a da sada nemam zdravstvenu knjizicu ,ali disem cisti vazduh heh

Pošalji "volo(vske)nterske muke" na Facebook Pošalji "volo(vske)nterske muke" na Google Pošalji "volo(vske)nterske muke" na My Yahoo! Pošalji "volo(vske)nterske muke" na Live Pošalji "volo(vske)nterske muke" na MySpace Pošalji "volo(vske)nterske muke" na Twitter Pošalji "volo(vske)nterske muke" na Digg Pošalji "volo(vske)nterske muke" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Lexa (avatar)
    Meni bi trebala malo paučina da se pomete, a i lišća se dosta nakupilo po dvorištu.....