Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!! - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Миле саКлисе

Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!

Oceni ovaj blog
Moj deda po majci, hercegovački Hrvat je sa svojih 16 godina uhapšen od strane Italijana samo zato što je bio iz Partizanske kuće. Italijani su ga predali ustašama, a ovi strpali u konvoj za Jasenovac. U Jasenovcu je vršena prozivka. Srbi su upućivani u logor, a njega su kao Hrvata, sa ostalim Hrvatima i muslimanima, vratili u voz koji je produžio za Zemun. Nakon nekoliko dana provedenih u logoru u Zemunu, tu grupu zarobljenika su preuzeli Nemci i uputili u radne logore u Nemačku. Toliko o ubijanju Hrvata u Jasenovcu. Ne tvrdim da baš niko od Hrvata tamo nije stradaoi, ali očito da se vodilo računa da baš ne idu sa srbima pod kamu, iako su ih mrzili kao komuniste, nergo na "prevaspitavanje" u radne logore.

A, što se tiče kačenja mačku o rep...Tačno... Sve ćemo mi to moći okačiti mačku o rep. Vaša i propaganda zapada je toliko uspešna u nastojanjima da se Srbi prikažu kao najveće zlo koje je hodilo svetom u ljudskoj istoriji, da je Gebels mala beba. A, da bi ta propaganda bila i uspešna, moraju se pod obavezno izbrisati srpske žrtve.
I, to je toliko uspešno odrađeno, i dalje se odrađuje, da ćemo mi, čini mi se, okačiti mačku o rep, ne samo broj jasenovačkih žrtava, nego i Jasenovac uopšte, kao da ga nikada nije ni bilo. Ne bi me iznenadilo da se ide dotle da za deceniju ili dve tamo bude postavljena spomen ploča hrvatskim žrtvama koje su u genocidu istrebili srpski zločinci u konc logou Jasenovac. Propaganda je čudo.
Zbog te propagande ću verovatno i ja moći okačiti mačku o rep moga pradedu Dušana (pokoj mu duši) koji je jedna od prvih jasenovačkih žrtava. Vi ćete me naučiti da je on verovatno sam sebe zaklao u Gradini. Okačiću mačku o rep i mnoge druge rođake, kumove i komšije. Sve ću ja to okačiti mačku o rep, jer tako kažete vi i zapad, a tako isto kažu i naši demokratski mondijalistički eUropejci. Vele da ja kočim Srbiju na putu u boljitak, jer neću da okačim moga pradedu mačku o rep. Vele da sam ja z bog toga retrogradna snaga, primitivan i zaostao. Možda bi bilo dobro da i ja "sam sebe" zakoljem kao moj pradeda, pa da onda oni mirno bez ikakvih smetnji mogu da uplove u mirnu eUropsku luku.

More... Dok sam živ, govoriću o tome. I, ne... Neću govoriti o brojevima, o stotinama hiljada. Govoriću samo o mojih nekoliko, o mojoj krvi, o onima od kojih sam. Govoriću mojoj deci, i zavetovati ih da oni govore svojoj, a da oni zavetuju svoje isto. Neću ih učiti mržnji prema hrvatskom narodu, jer bi time mrzili i deo sebe, ali ću ih učiti da ne zaborave. Da, nikada ne zaborave svoje pretke, imenom i prezimenom, koji su tamo zaklani samo zato što su Srbi. Dok god se oni ne zaborave, neće se zaboraviti ni taj zločin. Nikakva propaganda neće moći da izbriše ta imena i prezimena iz glava njihovih potomaka. Propaganda ova i ovakva će jednom utihnuti, a onda će iz glava njihovih potomaka promoliti se poklani i reći: "Evo, nas. Tu smo. Postojimo još, kao i što smo postojali, kao i što ćemo postojati." Povikaće glasovi davno preklanih vratova kroz grla njihovih potomaka, i neko će tada te glasove da prebroji, zabeleži i podvuče za vijeke vjekova.

Nemam prava da mrzim, ali imam prava da ne zaboravim. Imam i obavezu da ne zaboravim. Obavezu prema svojim precima, prema svojim korenima. Jer, ako ih zaboravim, zarad nekakve prolazne stvari poput Četvrtog rajha (EU) i sl., iščupao sam korene, a bez korena sam niko i ništa...nema me.
[/QUOTE]
lep tekst donkihota da li je drugi deo citat?

Pošalji "Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!" na Facebook Pošalji "Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!" na Google Pošalji "Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!" na My Yahoo! Pošalji "Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!" na Live Pošalji "Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!" na MySpace Pošalji "Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!" na Twitter Pošalji "Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!" na Digg Pošalji "Slovenija:otkriveno na hiljade leseva !!!" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari