Znanje imalje - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

priče o malju i čekiću

Znanje imalje

Oceni ovaj blog
Sve je upućivalo na zaključak da će u poljoprivrednoj apoteci "Proplanak" dan biti kao i svi drugi.Međutim.. Oko podne, na vratima se pojavi čudna, krhka ali odlučna devojka i reče prodavcu koji je rešavao ukrštene reči:

"Dobar dan, ja sam došla da mi izmerite inteligenciju."

"Mmm..ne dušo...mi smo poljoprivredna apoteka" reče ovaj skoro očinski.

"Da, znam, gde treba da sednem?"

Tu prodavac vide da će ovo biti malo duža priča, pa reče "sačekajte samo sekund",nesta u magacinu iza i vrati se sa šefom,koji odmah ukapira o čemu se radi, ljubazno joj se nasmeši i reče (već pritiskajuci dugmad na svom mobilnom) "evo sad će da dođe naš stručnjak...samo minut!"

Ne prodje ni 3 minuta, kad u apoteku uđe ni manje ni više nego Njegovo Visočanstvo Zaharije Trnavčević, u odori od pravog hermelina i sa zlatnim budakom u levoj ruci.

"Da li je selo favorizovano ili zapostavljeno svih ovih godina ?!!" zagrme on još sa vrata ne skidajući oka sa devojke.
"Zapostavljeno!" reče ona k'o iz topa..

"Šta je bolje za silažu, kukuruz ili ovsene pahuljice ?!" nastavi on još brže i jos strožije.. "Ni kukuruz ni ovsene pahuljice vec musli !" uskliknu devojka i tu se već poče nazirati osmeh na licu ovog gorostasa agrara..pa izbaci zez-pitanje za konačnu ocenu

"A zašto seljaku smrde palčevi u ponedeljak?"..i na to devojka odgvori sa sigurnošću i smirenošću kakvu samo ima neko ko vlada materijom : "Zbog subotnje igranke".
Na to Zaharije podiže budak, utisnu joj na čelu "Znanje-Imalje" , reče "Čist genije." i potom nestade brzo kako je i došao..

Pošalji "Znanje imalje" na Facebook Pošalji "Znanje imalje" na Google Pošalji "Znanje imalje" na My Yahoo! Pošalji "Znanje imalje" na Live Pošalji "Znanje imalje" na MySpace Pošalji "Znanje imalje" na Twitter Pošalji "Znanje imalje" na Digg Pošalji "Znanje imalje" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari