Жеља - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Koschei.Besmertnii

Жеља

Oceni ovaj blog
Освануо је још један дан у Видању, дан као и стотину претходних дана. Да ли ће данас бити лепше од јуче? Ко зна. Кроз прозор моје собе видим да поветарац вија осушено лишће по улици. Ускоро ће Божић. Тата и мама нас питају јесмо ли пожелели нешто што би нам Божић Бата донео на поклон. Мала сам, али ипак знам... И ове године ће опет тата донети пакетиће и оставити их испред врата. А шта ја да пожелим? Ролере, луткицу, бицикл... Шта? Све је то остварљиво. Знам шта! Желим да будем поветарац. Да, баш то.
Тако бих могла све што не могу сада, да будем слободна, као ветар. Да ли бих онда могла да изађем из свог села без проблема, да ли би онда неко знако ко сам ја? Не. Онда бих била слободна, слободна да одем свуда, да свакога додирнем, да све видим... Ветру не могу да забране да се креће, за њега не постоје пунктови, барикаде, пушке или страх. Поветарцу нико не замера што је ту, што се креће. Њега сви разумеју, он говори све језике. Он може све што ја желим, да буде слободан, да нема границу села у коме живи. Ја имам десет година и питала сам маму и тату зашто нас неки људи не воле. Мислила сам да ће они знати то да ми одговоре, али нису знали. Зато бих волела да будем ветар, да одем и да их питам шта сам им ја урадила и зашто ме не воле, када сам ја само дете, као што су и њихова деца. Да их питам зашто су такви према мени, да их помилујем нежно, као поветарац и да се играмо, певамо и будемо срећни.
Ето Божић Бато, па ти ако можеш испуни ми жељу, а ако не, опет добро. Биће још Божића, славићемо још дуго са вером у Бога на нашем Косову, а они све могу да нам узму - живот, слободу, куће, али понос не, то им не дамо, то је оно што је у нашим грудима и душама.


Анђела Тот, Видање

Pošalji "Жеља" na Facebook Pošalji "Жеља" na Google Pošalji "Жеља" na My Yahoo! Pošalji "Жеља" na Live Pošalji "Жеља" na MySpace Pošalji "Жеља" na Twitter Pošalji "Жеља" na Digg Pošalji "Жеља" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Cicoka (avatar)
    Tuga je to i to velika,a tako malenog bica.Mnogi bi trebali da ovo citaju svaki dan ne bi li im doprlo do mozga i ne bi li shvatili kakav zivot ziveSrbi na Kosovu i Metohiji,u kakvom se strahu radjaju deca ,u kom strahu zive,a zele tako malo,da zive kao sav slobodni svet
  2. Koschei.Besmertnii (avatar)