Kako se bunari znanje - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

gost 133940

Kako se bunari znanje

Oceni ovaj blog
:eek:

Pošalji "Kako se bunari znanje" na Facebook Pošalji "Kako se bunari znanje" na Google Pošalji "Kako se bunari znanje" na My Yahoo! Pošalji "Kako se bunari znanje" na Live Pošalji "Kako se bunari znanje" na MySpace Pošalji "Kako se bunari znanje" na Twitter Pošalji "Kako se bunari znanje" na Digg Pošalji "Kako se bunari znanje" na del.icio.us

Ažurirano 30.04.2010. u 14:01, autor: gost 133940

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. kennedy_bakircioglu (avatar)
  ahahaahahahaah
 2. lejla.al.dbuni (avatar)
  Ako misli da je ovaj "vic" smesan,volela bih da mi autor objasni u cemu je njegov smisao za smesno..Nisam shvatila sta je duhoviti bloger Zazijavalo hteo ovim tekstom da izazove?Smeh i intelektualnu,visprenu dosetku,svakako nije mogao.
  Ima li ovo nekakve veze sa licnim stavom prema ljudima drugacije veroispovesti,odnosno da li bi "vic" imao isti "smesni" efekat da su u pitanju hriscani?
  Ps.Steta da to napise covek koji je imao par sjajnih tekstova-prica(Ruke,Bolnica,Saobracaj,Joe)..
  Umesto toga,bolje bi bilo da malo sebe obrazuje iz domena uticaja stare muslimanske civilizacije(Vavilon,Mesopotamija,Egipat),na razvoj nauke,knjizevnosti,astronomije..
  Eh,moj druze beogradski!
  Ažurirano 18.05.2009. u 17:32, autor: lejla.al.dbuni
 3. gost 133940 (avatar)
  Gle, ipak neko čita blogove. :)
  Ovo parče teksta sklonio sam privremeno sa jedne diskusije u nadi da ću ga jednom razviti u nešto što liči na nešto. Ili tako nekako :confused:
  Priznajem, ovako izdvojen jeste trn u oku. Međutim, tamo na temi gde je jedan vatreni pobornik ideje da se sve ljudsko znanje može iscrpsti iz Korana. A ekstrakcija se vrši prebrojavanjem slogova, reči, stihova, dok se ne istera nekakav numerički pogodak. :eek:
  Svako ko inače malkice prati šta pišem zna da nisam nikakav borac protiv muslimana.
  Sad, bilo kako bilo, tekst će ostati još neko vreme da eventualni zainteresovani vide ovo objašnjenje, a zatim ću ga skloniti. :)
 4. lejla.al.dbuni (avatar)
  Da bi mogao da komentarises Koran treba da ga bar procitas i koliko-toliko se potrudis da ga razumes,makar njegove osnove..a ne da "neko tamo govori o cudnim numerickim zakljuccima..etc"..
  Poznajem dobro hriscanstvo(detaljno proucavanje kroz Oksfordsku skolu tumacenja ove religije) i islam,kroz originalni tekst(na arapskom i kroz obimne literature,"tevsira"-tumacenja koja nisu ni malo jednostavna) i mogu da povucem mnoge paralele.Osnove ispravnog ljudskog bivstvovanja su date kroz Mojsijeve(Musine)Deset Bozjie zapovesti,a one su u Koranu rasute kroz brojne ajete u okviru sura.
  Da li si znao da je zivot Isusov(Isin)opisan u potpunosti kao u Novom zavetu,odnosno Jevandjelju(Indzilu) i da se o njemu govori najlepsim,probranim recima?
  Ovim zavrsavam nasu prepisku..iskreno,bez uvrede,nisi edukovan da vodimo razgovor o ovome.
  Ps.Bice mi drago ako budes imao vremena i procitas,pored svoje Knjige(a nadam se da si je procitao) i ovu drugu Knjigu.Ako nista drugo,samo ces biti u tom slucaju svedok,da smo svi mi deo iste istorije,deca istog,jedinog Boga i da nam je Avram zajednicki praotac..
  Svako dobro ti zelim..Lejla.
 5. gost 133940 (avatar)
  Baš si slatka, Lejla. :mrgreen:
  Jedino, teško usvajaš gradivo.
 6. lejla.al.dbuni (avatar)
  Ja jesam "patkica-slatkica",to znaju oni koji me poznaju..a stavove svoje uvek mogu da odbranim,jer za svaki imam valjanu argumentaciju,sto znaci da se uzasavam ljudi koji pricaju gluposti..
  I ne brini Zazi za moje znanje,raznovrsno je,a i usvajam ga,za neverovati tebi,veoma brzo.
  Ps.Da li si ti to zeleo necemu da me poucis,a da toga jos nisi svestan ili dovoljno hrabar da mi to kazes?
  ...he,he,he..
  Ažurirano 20.05.2009. u 20:19, autor: lejla.al.dbuni
 7. gost 15307 (avatar)
  bas ono..."patkica slatkica"...? ajme...:eek:
 8. gost 133940 (avatar)
  Kod nas se patkica-slatkica radije naziva guska. :confused:
  Bez obzira koliko ti brzo usvajala znanja, meni će uvek biti smešni oni koji lenjirom premeravaju Kuran, Bibliju ili bilo kakvu drugu knjigu (izuzev geografskog atlasa) ne bi li na taj način izvukli kakvo znanje.
  A sad, briši mi sa bloga. :D
 9. gost 133940 (avatar)
  Weishaupte, ti li si? :confused:
 10. Mala vučica (avatar)
  "Briši mi sa bloga"

  Svidža mi se!