Bonton u 21, veku - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Lari Popov

Bonton u 21, veku

Oceni ovaj blog
Da li su se zabroravile reci HVALA, MOLIM i IZVOLTE.

Pošalji "Bonton u 21, veku" na Facebook Pošalji "Bonton u 21, veku" na Google Pošalji "Bonton u 21, veku" na My Yahoo! Pošalji "Bonton u 21, veku" na Live Pošalji "Bonton u 21, veku" na MySpace Pošalji "Bonton u 21, veku" na Twitter Pošalji "Bonton u 21, veku" na Digg Pošalji "Bonton u 21, veku" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Hari Poter (avatar)
  Nisu, naravno. Samo su izgubile upotrebnu vrednost.
  "SAMO MALO" je bio kraci oblik izraza SJASI MAJMUNE SA VRATA DA SIDJEMO.
  Krajem proslog veka IZVOLTE se pisalo IZVOLITE. Sada se ne pise nikako jer nemamo sta da ponudimo. Osiromasili smo, intelektualno, materijalno, zivcano, svakako.
  Rec HVALA je krajem proslog veka koriscena kao verbalna naknada za ucinjenu uslugu ili prezent. U novoj eri prosecnog Srbina svakodnevno bicuju, pa se, nesrecnik, uopste ne seti tih milih reci.
  MOLIM se krajem proslog veka koristio kao kurtoazni izraz, odgovor na necije HVALA,. Posto je HVALA nestalo, pomislicete da je i MOLIM nestalo? NIJE!! Samo se sada rabi za razlicite i veoma razvijene oblike prosjacenja.
 2. Slatka Katja (avatar)
  E stvarno to sam i ja primetila!Bas mi je zao zbog toga!Ali ako se budemo trudili mi sto smo to primetili mozda ce neko pametan da nauci to od nas.