Džinovski - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Duh Sekire

Džinovski

Oceni ovaj blog
On jede slabu, niskokaloričnu hranu. Zato mu je metabolizam usporen, pa je relativno glup, slabo vidi i malo se kreće. Džinovski mravojed živi u savanama Brazila. Ogromnim kandžama razrije termitnjak i napada ga svojim dugačkim jezikom. Ali ni tu nije mnogo uspešan. Trpi ubode termita, pa se posle nekog vremena povuče pred mravljom kiselinom.
To je u stvari odlično za džinovskog. Jer tako nijedan termitnjak on ne uništi, već posle jednog pređe na drugi. Termitnjaci se preko noći obnove, pa ujutru ima novu berbu. Džinovski inače skoro da nema neprijatelja jer su njegove kandže smrtonosne i za jaguare koji suvereno vladaju tim oblastima.
Darvin je svoju teoriju nazvanao Survival of the fitest. Dakle opstanak onih koji se najbolje uklapaju. Ne najlepših ili najpametnijih, čak često ne ni najjačih - mada sve to može biti korisno. A i ne mora. Ima kataklizmi koje bi preživele bakterije, a čovek ne bi kao vrsta. Čak i pored sve tehnologije. Ljudi vole da tepaju sebi kako su kruna evolucije. Praktično takvo shvatanje ne razlikuje se mnogo od onoga o Božijem planu.
I recite mi šta fali džinovskom iako je glup, skoro slep i slabo pokretan?!? Svaka sličnost je...

Pošalji "Džinovski" na Facebook Pošalji "Džinovski" na Google Pošalji "Džinovski" na My Yahoo! Pošalji "Džinovski" na Live Pošalji "Džinovski" na MySpace Pošalji "Džinovski" na Twitter Pošalji "Džinovski" na Digg Pošalji "Džinovski" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. likvidator(raul) (avatar)
    to o opstanku je narod ukapirao davno pre Darvina. samo što narod (budući nepismen) nije svoja zapažanja pretočio u knjigu od soma strana, već u kratku izreku: ''ne je.be ni lep ni pametan, nego uporan''
    Ažurirano 30.10.2007. u 18:33, autor: likvidator(raul)
  2. Duh Sekire (avatar)
    Vidiš, lepo je to uočeno... a u skladu sa temom, i naporima koji su više uporni nego ishitreni, mogli bi se reći da su mlohavi najbolji je.bači ))